Ulan millet Kaan Sarıaydın filan dinlemekten kafayı yedi. Gidin aşınızı olun.

Vaka sayısının aşı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum keza geçen yıla oranla vaka sayısı fazla. Ben de aşılarımı oldum fakat bazı mallar aşı olup istedikleri gibi davranabileceklerini sandığından korunmuyorlar ve pozitif oluyorlar.

Şu dönemde aşı olanların içindeki mallar da aşı karşıtları kadar tehlikelidir.

Aşı karşıtı olanlara hak veriyorum bu arada. İnsanların kimseyi zorla aşıya zorlamaya hakkı yok.

Dipnot: Covid geçirdim ve hatta babannemi kaybettim.

Her konuda despotluk yapan hükümetin aşı konusundaki gevşek tutumuna harbiden gülüyorum. Bizim millete sorumluluk vererek bişey yaptıramazsın, ya aşı ol ya da toplu taşıma kullanamazsın avm ye giremezsin dersin bak o zaman nasıl herkes oluyor. Şu an geçen her zaman aleyhimize. En azından ölümler çok azalır normalleşme devam eder millet twitterdan birbirine gaz verip aşı karşıtlığı yapıyor inanılmaz.

Eylül gibi yeni kapanmalar hayırlı olsun
Deniz sevdanız bitti ise evlere tıkılabiliriz

İmkansız o günde 1 milyon kişide ölse daha bir yeri kapatamazsın aga. hükümet hibe verdi son kurşununu attı zaten, aşı olmayan ölsün mantğında bakabilirler ki haklı olurlar tamamen.

Kisitlama olmasini gerektirecek bir durum yok olum sayilari normal seviyede

Amerika'da bile bu kadar aşı karşıtı yok, bizim toplum gene harikalar yaratıyor. Dünyada onlarca ülkenin vatandaşı aşılara ulaşma gibi bir imkana sahip değilken bizim halk bulmuş da beğenmiyor.

Kimmiş bu ülkeler, bir sayar mısın? Gelip burada hükümet propagandası yapamazsın.

Aldığımız nefesten bile vergi alıyorlar. Sonra da bedava aşı yapıyorlar diye halktan minnet duymasını bekliyorlar.

İmkansız o günde 1 milyon kişide ölse daha bir yeri kapatamazsın aga. hükümet hibe verdi son kurşununu attı zaten, aşı olmayan ölsün mantğında bakabilirler ki haklı olurlar tamamen.
bu konularda avrupa'yı takip ediyoruz, onlar 1-2 ay içinde vakalarda artış ve yeni varyant durumunda kısıtlama getirirler. Şimdi'den tedbirleri almaya başladılar.

Espri olsun diye yazıyorum, geçen gün ekranlarda birisi söylemişti aynen aktarıyorum: Bizim millete aşıyı bedava vermek yerine paralı yapın, herkes bulur buluşturur aşısını olur.Alginin bilimin önüne geçtiği bir toplumda o toplumun anlayışına göre bir politika geliştirmek gerekiyor sanırım.

bu konularda avrupa'yı takip ediyoruz, onlar 1-2 ay içinde vakalarda artış ve yeni varyant durumunda kısıtlama getirirler. Şimdi'den tedbirleri almaya başladılar.

Vefat sayıları çok düşük şu anda avrupada ben sanmıyorum tekrar bir kapama kaldırabileceğimizi. Ya da çok küçük bir kapama olur umarım.

Vefat sayıları çok düşük şu anda avrupada ben sanmıyorum tekrar bir kapama kaldırabileceğimizi. Ya da çok küçük bir kapama olur umarım.
Şu an için değil zaten ama temmuz sonu bu kadar vaka bildiriliyorsa ağustos- eylül daha kötü olacak demektir.
Ölümler 10 bin vakada 60 gözüküyor şu an, 2 ay sonra 50 bin vakada yine 60 kalıyorsa aşının nimeti deriz. Hastane ve ölüm sayıları yükselirse başa döneceğiz demektir

Aşı kartı olanlara yaptırım olmaz inşallah. Pozitif ayrımcılık kitleleri de harekete geçirir belki. Aşı oranı ciddi manada çok düşük. Bayramdaki hareketlenme ile 20 binleri görürüz önümüzdeki hafta.

Espri olsun diye yazıyorum, geçen gün ekranlarda birisi söylemişti aynen aktarıyorum: Bizim millete aşıyı bedava vermek yerine paralı yapın, herkes bulur buluşturur aşısını olur.Alginin bilimin önüne geçtiği bir toplumda o toplumun anlayışına göre bir politika geliştirmek gerekiyor sanırım.
O iş öyle değil işte paralı olunca zaten aşı olmak isteyen şimdi olduğu gibi aşısını olacak.
Olay şu ki şeffaflık yok bizde.
Misal aşı olup hastalık geçiren kişilerin listesi verilmiyor ne kdar zor olabilir ki.
Sonra temizlik-maske-mesafe bitti aşı da aşı bu ister istemez insanlarda tepkiye yol açıyor.
Tutarsızlıklar had safhada. Sen 1 temmuz itibariyle normalleşme ye geçtin gel gelelim bu iş ne olursa olsun kontrollü olmalıydı. Misal yeme içme sektöründe önce %70 sonra duruma göre %100 olmalıydı. Toplu taşıma keza öyle sen haziranın son gününde yaşlı diye saat üçten sonra otobüse bindirmiyorsun ama bir gün sonra adam isterse binebiliyor hemde nasıl ortama 1 gün öncenin 3 katı kalabalık olan ortama.
Geçen tramvaya bindim görseniz kafayı yersiniz çevremde 4 kişi vardı aramızdaki mesafe 5cm falandı.

Geçen yine dolmuşa bindim abartısız 7 kişi daha bindi hiçbirinin maskesi yok.

12 den sonra müziği engelleyerek hastalıkla savaşır gibi yapıp aşı da aşı dersen ki aşı olup hasta olan ve bunu yaymayı beis gören yüzlerce insan varken.
Birde aşı vuruluyorsun sonra bu olmadı birazda öbüründen ekleyelim diyorsun.
Doğru bir eylem planı yok.

Sınırlar folluş olmuş vaziyette gelen kişilerden yakalananlar içinde delta varyantı tespit edilen o kadar vaka var ki. Bu denetimsizlik ortamında ne kdar aşı vurursan vur bir sonraki varyant için hadi gel diyorsun.

Sonuca gelirsek aşı karşıtı değilim, aşı ilk çıktığında ailemde kim varsa randevu aldım.

Ülkenin vaka durumuna göre aşımı olmayı planlıyordum, günlük vaka çok az çıkarsa zaten toplumdan izole bir şekilde yaşadığım için pek bir etki etmeyecekti ama ülkede ışık yine göründü.

Geri
Üst Alt