Özgür Özel
Aslan Üye
- 15 Eylül 2020
- 7.537
- 6.260
- 673
Ben sizin ne önerdiginizi anlamadım. Yada neye tam olarak muhalefet olduğunuzu. Sen konut piyasasına inanıyorsan orya yatırım yaparsın onunda doğru zamanlaması vardır girmek çıkmak için. Yada altına dövize neye girmek istersen. Şimdi benim anladığım kripto sana hitap eden birşey değil galiba. Bu işin biteceğini düşününen kimse girmemeli zaten. Ki bu risk her zaman vardır. İkincisi BTC 3k ya gelse aptallar anca evini satıp girer. Ha suda mümkün evi satarsin riske atarsın. Risk ödül oranından dolayı BTC ordan döner 80k olur köşeyi dönersin. Ama aptal olmayan hiçbir insan zaten kaybetmeyi göze alamayacağı parayı isterse milyarder olma ihtimali olsun riske atmaz. Sonra intihar vakaları oluyor maalesef.Sepeti sizin kolunuza takarlar 10 sene taşırsınız
Btc 3 bine geldi evini satıp alıcan bu mantıkla ?
Çakma fenomenlerin hepsi 30 bin altına gelmez diyordu 18 oldu
Paranın bir zaman maliyeti de var
Şuan bulunduğum yerde bir ev 800.000 dolara satıldı 6 ay önce 700 bin dolardı
Ben zaten hiçbirşey yapmayıp ortalıkta dolaşsam bu 6 ayda strese de girmeden 100.000 dolar kazanırdım
Niye borsaya giriyim ki
Borsaya giriyorsam para kazanmak için girmem gerekiyor
Hayaller sepetler için değil
Boş iş onlar
Ben bir hayale para bağlayamam korkarım
Sepet muhabbetine gelirsek. Çok detaylı konu girmiycem detayına ama tek coin mi almayı öneriyosun yoksa direk başka piyasami ne önerdiğini cidden anlamadım. Yani konut örneği vermissinde elimde 700k dolar para nerde olduda ev alıyım. Ama 3k doları 3m yapan adam var kriptoda. Yani 3k dolar şahsi olarak kaybedersem bana zarar vermez o yüzden ben bu parayı riske atarım kriptoda ve mantıklıdır benim için. Ama evimi neden saticakmisim. Bunu yapan varsa zaten Allah yardımcısı olsun. Evim kira odememek için taşınma ile sürekli uğraşmamak için aldığım bişey.
Yani sanırım benim ne dediğim tam anlaşılmadi. Dediğimin özeti şu. Mantıklı gelir gelmez o benim sorunum değil.
Elimde kaybetmeyi göze aldığım param varsa risk ödül oranı en yüksek varlık kripto ve buraya atarım. Düzgün araştırma yaparım (fenomenler umrumda değildir)
Ve tek coine basmam. İyi yerden alıp beklerim. Birgün bana o evin parasını çıkarır belki mutlu olurum. Yada kripto diye bişey kalmayacaksa en fazla küçük bir para kaybetmiş olurum. Yani daha detaylı nasil anlatabilirim daha bilmiyorum valla. Umarım anlaşılmıştır demek istediğim.
Yine ekliyim yatırım tavsiyesi değildir...