Kripto Para Birimleri ve Coinler

Sepeti sizin kolunuza takarlar 10 sene taşırsınız
Btc 3 bine geldi evini satıp alıcan bu mantıkla ?
Çakma fenomenlerin hepsi 30 bin altına gelmez diyordu 18 oldu :D

Paranın bir zaman maliyeti de var
Şuan bulunduğum yerde bir ev 800.000 dolara satıldı 6 ay önce 700 bin dolardı
Ben zaten hiçbirşey yapmayıp ortalıkta dolaşsam bu 6 ayda strese de girmeden 100.000 dolar kazanırdım
Niye borsaya giriyim ki

Borsaya giriyorsam para kazanmak için girmem gerekiyor
Hayaller sepetler için değil
Boş iş onlar
Ben bir hayale para bağlayamam korkarım
Ben sizin ne önerdiginizi anlamadım. Yada neye tam olarak muhalefet olduğunuzu. Sen konut piyasasına inanıyorsan orya yatırım yaparsın onunda doğru zamanlaması vardır girmek çıkmak için. Yada altına dövize neye girmek istersen. Şimdi benim anladığım kripto sana hitap eden birşey değil galiba. Bu işin biteceğini düşününen kimse girmemeli zaten. Ki bu risk her zaman vardır. İkincisi BTC 3k ya gelse aptallar anca evini satıp girer. Ha suda mümkün evi satarsin riske atarsın. Risk ödül oranından dolayı BTC ordan döner 80k olur köşeyi dönersin. Ama aptal olmayan hiçbir insan zaten kaybetmeyi göze alamayacağı parayı isterse milyarder olma ihtimali olsun riske atmaz. Sonra intihar vakaları oluyor maalesef.
Sepet muhabbetine gelirsek. Çok detaylı konu girmiycem detayına ama tek coin mi almayı öneriyosun yoksa direk başka piyasami ne önerdiğini cidden anlamadım. Yani konut örneği vermissinde elimde 700k dolar para nerde olduda ev alıyım. Ama 3k doları 3m yapan adam var kriptoda. Yani 3k dolar şahsi olarak kaybedersem bana zarar vermez o yüzden ben bu parayı riske atarım kriptoda ve mantıklıdır benim için. Ama evimi neden saticakmisim. Bunu yapan varsa zaten Allah yardımcısı olsun. Evim kira odememek için taşınma ile sürekli uğraşmamak için aldığım bişey.
Yani sanırım benim ne dediğim tam anlaşılmadi. Dediğimin özeti şu. Mantıklı gelir gelmez o benim sorunum değil.
Elimde kaybetmeyi göze aldığım param varsa risk ödül oranı en yüksek varlık kripto ve buraya atarım. Düzgün araştırma yaparım (fenomenler umrumda değildir)
Ve tek coine basmam. İyi yerden alıp beklerim. Birgün bana o evin parasını çıkarır belki mutlu olurum. Yada kripto diye bişey kalmayacaksa en fazla küçük bir para kaybetmiş olurum. Yani daha detaylı nasil anlatabilirim daha bilmiyorum valla. Umarım anlaşılmıştır demek istediğim.
Yine ekliyim yatırım tavsiyesi değildir...

efsaneyi analım

Ed4TLa-XYAE3Jg9.png

Ben sizin ne önerdiginizi anlamadım. Yada neye tam olarak muhalefet olduğunuzu. Sen konut piyasasına inanıyorsan orya yatırım yaparsın onunda doğru zamanlaması vardır girmek çıkmak için. Yada altına dövize neye girmek istersen. Şimdi benim anladığım kripto sana hitap eden birşey değil galiba. Bu işin biteceğini düşününen kimse girmemeli zaten. Ki bu risk her zaman vardır. İkincisi BTC 3k ya gelse aptallar anca evini satıp girer. Ha suda mümkün evi satarsin riske atarsın. Risk ödül oranından dolayı BTC ordan döner 80k olur köşeyi dönersin. Ama aptal olmayan hiçbir insan zaten kaybetmeyi göze alamayacağı parayı isterse milyarder olma ihtimali olsun riske atmaz. Sonra intihar vakaları oluyor maalesef.
Sepet muhabbetine gelirsek. Çok detaylı konu girmiycem detayına ama tek coin mi almayı öneriyosun yoksa direk başka piyasami ne önerdiğini cidden anlamadım. Yani konut örneği vermissinde elimde 700k dolar para nerde olduda ev alıyım. Ama 3k doları 3m yapan adam var kriptoda. Yani 3k dolar şahsi olarak kaybedersem bana zarar vermez o yüzden ben bu parayı riske atarım kriptoda ve mantıklıdır benim için. Ama evimi neden saticakmisim. Bunu yapan varsa zaten Allah yardımcısı olsun. Evim kira odememek için taşınma ile sürekli uğraşmamak için aldığım bişey.
Yani sanırım benim ne dediğim tam anlaşılmadi. Dediğimin özeti şu. Mantıklı gelir gelmez o benim sorunum değil.
Elimde kaybetmeyi göze aldığım param varsa risk ödül oranı en yüksek varlık kripto ve buraya atarım. Düzgün araştırma yaparım (fenomenler umrumda değildir)
Ve tek coine basmam. İyi yerden alıp beklerim. Birgün bana o evin parasını çıkarır belki mutlu olurum. Yada kripto diye bişey kalmayacaksa en fazla küçük bir para kaybetmiş olurum. Yani daha detaylı nasil anlatabilirim daha bilmiyorum valla. Umarım anlaşılmıştır demek istediğim.
Yine ekliyim yatırım tavsiyesi değildir...
Sevgili kardeşim ben hayatımı borsadan kazanıyorum
Şansa para kazanmak istiyorsan bu dediklerini yapabilirsin
Cevabını kendin söylemişsin
3.000 Kaybedersen seni mutsuz etmez
Beni ediyor.Ben kazanmak için borsada varım
Ben 3.000 dolarlık almıyorum
Ki 3000 dolarlık da alsam fikrim değişmezdi
Sen ya tutarsa diye hisse ya da coin alabilirsin
Bizim Zühtü abi de Loto oynuyor ya tutarsa diye
Benim ayda kafadan 16.000 dolar masrafım var
Ve para bana şimdi lazım fazla vaktim yok

Beni ediyor.Ben kazanmak için borsada varım
Ve para bana şimdi lazım fazla vaktim yok
senin ligin burası degil :)
birde birileri kaybetmeden sen de kazanamazsın neticede , yani herkes senin dediğini yapsa kim kazanacak mantıgi gutmuyoruzki

senin isin buysa normal farklı bakış acısına sahip olman
bu arada bol kazançlar tabiki de

Ve bana şimdi lazım fazla vaktim yok
Abicim borsadan hayatini kazaniyosan bu dediğimi anlaman gerekirdi. Yani bu işin loto ile ne alakası var Allah'ını seversen. Cidden anlayamadım. Şimdi 15 tane güzel alt coin var. Projeleri gerçekten çok iyi. Takım sağlam yatırımcısı kitlesi var. Ve daha bir sürü kriter var hepsi okey (ki yinede risk evet vardır) Bunlari diplerden yakalayip paranı atıp bir sonraki yükselişi beklemenin loto ile ne alakası var. Sen kısa vade oynuyorsun onu anladim da herkes bunu yapamaz. 3k evet bişey değil ama dediğim şekilde büyük para kazanma ihtimalini ciddi ciddi verebilir. Bunun şansla kumarla loto ile hiçbir benzerliği yok. BTC 3k olmuştu senin dediğinin aynısını diyenler vardı. BTC aylar içinde 64k oldu. 3k - 64k... 58-60k larda çıksan gayet güzel bir sıçrama değil mi? Yada bekle inanıyorsan belkide günün birinde 100-150k alıcaksın. Yani neden kısa vade oynamak zorundayım ki. Böyle bir gereklilik yok. Evet al sat güzeldir. Disiplin ve bilgi ile ciddi kazançlar sağlayabilir. Ama bu şansı olan insan az. Madem bunu yapamıyorum bende hodl yaparım abicim. Dediğim bu. Bunada karşı çıkıyorsan eyvallah düşüncene saygı duyarım ama buna katılmam. Bana göre uzun vadede ciddi kazançlar yapmak gayet mümkün ve loto asla değildir. Yeterki ne yapacağını bil.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
senin ligin burası degil :)
birde birileri kaybetmeden sen de kazanamazsın neticede , yani herkes senin dediğini yapsa kim kazanacak mantıgi gutmuyoruzki

senin isin buysa normal farklı bakış acısına sahip olman
bu arada bol kazançlar tabiki de
Estağfrullah ben kimim ki.Hayatımızı verdik..
Ben öyle bakmam
Zaten burayı ve burdaki renktaşlar için yazdım ben

Mesela twitterda aktiftim
Baktım bana 200 beğeni geliyor
Dolandırıcılara 500
Bu yüzden kapattım twitteri
Ve hayaller Peşinden gidenler battılar
Ben twiti kapatmasaydım 1 nisanda düşüşü de öğrenirlerdi ve batmazlardı

Not:Egolu vs diyenlere.Beğeni bir kıstas değil para da değil.Ama bir çöp 500 beğeni alıyorsa
Ben 200 alıyorsam benim bilgimi haketmiyor demektir bu topluluk.Niye yaziyim ?Başımı ağrıtıyım
Kendi kulaklığımı takıp işlem yapıyorum böyle daha güzel

Estağfrullah ben kimim ki.Hayatımızı verdik..
Ben öyle bakmam
Zaten burayı ve burdaki renktaşlar için yazdım ben

Mesela twitterda aktiftim
Baktım bana 200 beğeni geliyor
Dolandırıcılara 500
Bu yüzden kapattım twitteri
Ve hayaller Peşinden gidenler battılar
Ben twiti kapatmasaydım 1 nisanda düşüşü de öğrenirlerdi ve batmazlardı

Not:Egolu vs diyenlere.Beğeni bir kıstas değil para da değil.Ama bir çöp 500 beğeni alıyorsa
Ben 200 alıyorsam benim bilgimi haketmiyor demektir bu topluluk.Niye yaziyim ?Başımı ağrıtıyım
Kendi kulaklığımı takıp işlem yapıyorum böyle daha güzel
arada bir promosyon yapıp coin dagitmalydin
10k like-retweet ulaşınca 2 sol veriyorum diye :D

bu isin hakkini veren twit twit falan uğraşmaz zaten , bana ego kasmak gibi geliyor
takip ettigim bir kaç kisi vara ama bilgi notları geciyor adamlar(Telegram ve medium onlarda) , agizlarindan daha suna girdim bunu aldım cikmadi hiç

herkes kendi yolunu çizmeli, kayıp da kazanç da isin icinde
sadece nerede çıkman gerektiğini öğrenmekte lazım , kumar psikolojisi ile bir yere varamayız .

Abicim borsadan hayatini kazaniyosan bu dediğimi anlaman gerekirdi. Yani bu işin loto ile ne alakası var Allah'ını seversen. Cidden anlayamadım. Şimdi 15 tane güzel alt coin var. Projeleri gerçekten çok iyi. Takım sağlam yatırımcısı kitlesi var. Ve daha bir sürü kriter var hepsi okey (ki yinede risk evet vardır) Bunlari diplerden yakalayip paranı atıp bir sonraki yükselişi beklemenin loto ile ne alakası var. Sen kısa vade oynuyorsun onu anladim da herkes bunu yapamaz. 3k evet bişey değil ama dediğim şekilde büyük para kazanma ihtimalini ciddi ciddi verebilir. Bunun şansla kumarla loto ile hiçbir benzerliği yok. BTC 3k olmuştu senin dediğinin aynısını diyenler vardı. BTC aylar içinde 64k oldu. 3k - 64k... 58-60k larda çıksan gayet güzel bir sıçrama değil mi? Yada bekle inanıyorsan belkide günün birinde 100-150k alıcaksın. Yani neden kısa vade oynamak zorundayım ki. Böyle bir gereklilik yok. Evet al sat güzeldir. Disiplin ve bilgi ile ciddi kazançlar sağlayabilir. Ama bu şansı olan insan az. Madem bunu yapamıyorum bende hodl yaparım abicim. Dediğim bu. Bunada karşı çıkıyorsan eyvallah düşüncene saygı duyarım ama buna katılmam. Bana göre uzun vadede ciddi kazançlar yapmak gayet mümkün ve loto asla değildir. Yeterki ne yapacağını bil.

Yatırım tavsiyesi değildir.
Lunanın da projesi güzel diyorlardı battı

Batmadı mı?

Bir sürü kişi intihar etti bu proje poku yüzünden

Sizin duymadığınız neler var
Bir anlatsam bir daha borsanın b sini demezsin hana

Sen garanti edebiliyor musun projesi güzel dediğin 20 tane coinin batmayacağına?

Daha mesajına bile ytd yazmışsın : D

Kandırıyorlar sizi yalanlarla
Paranızı alıyorlar

Aç twiteri bak herkes ağlıyor battım diye
Hepsi senin gibi girdi piyasaya sepet diye

Sonra enjin ( projesi sağlammış ya..!)
Btc 30 bin dolarken kaçtı
Btc 18 ken kaç oldu diye bir bak

Hayatta kolay olan hiçbir yol iyi değildir
Kolay ve ortalama olan Herşey boktandır
İyi olmanın bir bedeli var
3000 dolarla bu dediğini yapabilirsin
Senin için önemli değilse kaybedersen hayatını etkilemeyecekse

Ben böyle yapamam
Ben borsada zarar edebilirim
Ben borsada kar edebilirim
Bu ikisi de olur benim için
Ama bunu ben belirlemeliyim ve müdahale edebilmeliyim
10 dolardan aldım düştü 10 kuruşa
Ordan da tahta kapandı
Sepet yaptım
İşte bu durumda ben belirlemiyorum, başkası belirlemiş oluyor

Burayı sevmesem bu kadar da uzun açıklamam
Çünkü denenmiş şeyleri tekrar denemenin ve konuşmanın bana bir faydası yok

Lunanın da projesi güzel diyorlardı battı

Batmadı mı?

Bir sürü kişi intihar etti bu proje poku yüzünden

Sizin duymadığınız neler var
Bir anlatsam bir daha borsanın b sini demezsin hana

Sen garanti edebiliyor musun projesi güzel dediğin 20 tane coinin batmayacağına?

Daha mesajına bile ytd yazmışsın : D

Kandırıyorlar sizi yalanlarla
Paranızı alıyorlar

Aç twiteri bak herkes ağlıyor battım diye
Hepsi senin gibi girdi piyasaya sepet diye

Sonra enjin ( projesi sağlammış ya..!)
Btc 30 bin dolarken kaçtı
Btc 18 ken kaç oldu diye bir bak

Hayatta kolay olan hiçbir yol iyi değildir
Kolay ve ortalama olan Herşey boktandır
İyi olmanın bir bedeli var
3000 dolarla bu dediğini yapabilirsin
Senin için önemli değilse kaybedersen hayatını etkilemeyecekse

Ben böyle yapamam
Ben borsada zarar edebilirim
Ben borsada kar edebilirim
Bu ikisi de olur benim için
Ama bunu ben belirlemeliyim ve müdahale edebilmeliyim
10 dolardan aldım düştü 10 kuruşa
Ordan da tahta kapandı
Sepet yaptım
İşte bu durumda ben belirlemiyorum, başkası belirlemiş oluyor

Burayı sevmesem bu kadar da uzun açıklamam
Çünkü denenmiş şeyleri tekrar denemenin ve konuşmanın bana bir faydası yok
Neyse forumun piyasa bölümüne çok takilmiyorum belli arkadaslara öneri verip fayda sagliyosun. Bunun için teşekkür ederim. Bilgi emek kolay değildir o yüzden saygı duyuyorum.
Geri kalana da fikirlerim var ama bence gerek yok. Çünkü bakış acılarımız farklı. Ben 35 yaşındayım sanırım benden büyüksün hocam. O zaman güzel forumlar ve trade hayatında başarılar dilerim abicim. Sıkıntı yok fikirlerimiz uyusmasada gönüller bir olsun. Sarı kırmızı :)

Kubat reis haklı beyler. Herkesin bakış açısı bu olmalı. Şu an içerde coinlerim var ve maliyetim sıfır, bunu yapma sebebim de son bir yükseliş beklememdi ama olmadı stake'de bıraktım. 1 yıl önce burada patlayacak derken bir çoğunuz içinizden hassktr diyordunuz şu ansa o günkü fiyatların %10una almaya eliniz gitmiyor. Psikoloji böyledir.

Uzun vadeli yatırım %90 düşen piyasada anlamsızdır, hedef koyacaksınız, geldi mi kenara çekileceksiniz ama kararlı olacaksınız. Bnbyi ben burada 6 dolarda yazdım, Solanoyu geçen yıl piyasa çakılırken 30 dolarda yazdım 250 dolar oldu şimdi düştü hala elinizde tutuyorsanız hata sizdedir.

Kubat reis haklı beyler. Herkesin bakış açısı bu olmalı. Şu an içerde coinlerim var ve maliyetim sıfır, bunu yapma sebebim de son bir yükseliş beklememdi ama olmadı stake'de bıraktım. 1 yıl önce burada patlayacak derken bir çoğunuz içinizden hassktr diyordunuz şu ansa o günkü fiyatların %10una almaya eliniz gitmiyor. Psikoloji böyledir.

Uzun vadeli yatırım %90 düşen piyasada anlamsızdır, hedef koyacaksınız, geldi mi kenara çekileceksiniz ama kararlı olacaksınız. Bnbyi ben burada 6 dolarda yazdım, Solanoyu geçen yıl piyasa çakılırken 30 dolarda yazdım 250 dolar oldu şimdi düştü hala elinizde tutuyorsanız hata sizdedir.
Ben buna sonuna kadar katılıyorum. Zaten benim anlatmak istediğim de buydu. Uzun vade hedef gelince sona erer. Sonsuza kadar elinde tutmakta değil. Sanırım benim dediğim yanlış anlaşıldı. Neyse. Benim yapicagim is sadece şudur. İyi projeleri buluyorum. Rally gelince bana göre yeterli kar yaptım mi çıkıyorum. Geçen rallyde öyle yaptım aldım kar. Şimdi ise bu seviyelerden topluyorum. Bir dahaki yükseliş sezonunda saticam.

Evet katiliyorum yatirimcinin yüzde 90 elindeki koini satmayi bilmiyor. Düsünün bir x koine 500 dolar yatirim yapmisiniz ve bu 500 dolar zamanla 10000 dolara kadar yükselmis. Burda artik satacaksin ama genelde ben buna dahilim elimiz satisa gitmiyor, ya ben sattiktan sonra haydi burdan bir 5x daha yapsa pisman olurum erken sattim korkusu basliyor.

Halbuki genelde öyle olmuyor, cünkü artik piyasa sismis satislar gelmesi gerek. 10000 dolarin gün gectikce erimeye basliyor ama hala insanin eli satisa gitmiyor 8,7,6,5.... Bir bakmisin 10000 dolar olmus 1000.

Artik burda pismanlik basliyor neden satmadim diye. Bukadar düsmüs artik satmasamda olur deyip iyiden iyiye zoraki holdcu oluyorsun. Hikayenin sonu belki yatirdigin 500 dolarin altina bile düsmüs oluyorsun.

Halbuki olmasi gereken olay 500 dolar 10000 mi oldu sat gitsin, ve icabinda aylarca piyasanin düsmesini bekle ve ondan sonra tekrar bu parayi cok güvendigin bir koine yatir. Burdan bir 10x yapsa 100.000 dolarin olur. kafa olarak yatirim yaptimiz koinle 1000x yakalamaya calisip ilk vurus ile zengin olmaya hayaline kapiliyorsuz. Sonuc , hüzran oluyor.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben buna sonuna kadar katılıyorum. Zaten benim anlatmak istediğim de buydu. Uzun vade hedef gelince sona erer. Sonsuza kadar elinde tutmakta değil. Sanırım benim dediğim yanlış anlaşıldı. Neyse. Benim yapicagim is sadece şudur. İyi projeleri buluyorum. Rally gelince bana göre yeterli kar yaptım mi çıkıyorum. Geçen rallyde öyle yaptım aldım kar. Şimdi ise bu seviyelerden topluyorum. Bir dahaki yükseliş sezonunda saticam.

Geri
Üst Alt