Kulübümüz, Stadımızın Yeni Sponsorunun NEF Olduğunu Açıkladı

10 yıllık tl uzerinden anlaşmayı bugunku kurdan dolara cevirip 100 m usd bulanlar neyin kafasını yaşıyor? bu rakamı bugun usd'ye fixlesen eline geçecek para max 50 m usd olur. bugunun şartlarında iyi anlaşma, daha iyisini beklemiyorduk zaten ama 100 m usd falan deyip milletin aklıyla dalga geçmeyin.
50milyon dolar olmasi icin enflasyonun 10 yil boyunca yillik ortalama %4'u gecmemesi lazim. Yani imkansiz. En fazla 5 yil icinde bu yillik 70milyon TL, 2.5 milyon dolara duser.

Haluk Yürekli:

"Bilgi, NEF'in stadyum sponsorluğuyla birlikte SIXT'in forma sponsorluğu toplamda 110 M $'ı buluyor."
Bence KDV 'yi hesaplamamışlar. 128 m $ gibi bir şey yapıyor. Ayrıca forma 5 yıllık üzerinden. Aynı ücret ile formayı 10 yıllık düşünürsek 160 m $ civarı yapar. Tabi bu günümüz kur karşılığı.

Önce basketbol takımı, şimdi stadyum. Basketbol salonunu, Kemerburgaz tesislerini de NEF yapacaktır. Dedikleri gibi sponsorluktan daha fazlası, bir yol arkadaşlığı oldu. Erden Timur'a tebrikler ve teşekkürler. Bok atanlar neyin kafasını yaşıyor yine anlamadım.

50milyon dolar olmasi icin enflasyonun 10 yil boyunca yillik ortalama %4'u gecmemesi lazim. Yani imkansiz. En fazla 5 yil icinde bu yillik 70milyon TL, 2.5 milyon dolara duser.
o sekil olmaz yav. 10 yıl vadeli dolar/tl swap kontratı yapman lazım. 10 yıllık swap faizleri %20 civarında. 5. yıldaki opsiyonu hedge etmek icin de 5 yıl vadeli opsiyon satarsın ordan da bir 5 milyon usd gelir. toplam 55 milyon dolara bağlarsın toplam paketi.

NEF forma sponsoruyken uğurlu gelmişti, 21 ve 22.şampiyonluk sonrası güzel videolar da yapmışlardı, darısı 23 e diyelim

Birileri yabancı sponsorları engellemiş olabilir arkadaşlar. Bunu da unutmamak lazım. Ayrıca yerli bir firmamızı Katar vs ülkeden herhangi bir şirkete bin kere tercih ederim. Umarım beraber yükselir uluslararası başarılara da koşarız. Hayırlısı olsun.

Cok guzel anlasma.Sinan Tara nerlerdesin dayı
Taraftar ve yönetim Nef ve Erden Timur'a verdikleri karşılığında gerekli değeri göstermeliler ki diğer Galatasaraylı zenginlerde bu değere falan özenip kulübe katkı yapmaya başlasın. Erden Timur, Dincer Azaphan falan bunlar yapmaya başladı darısı diğerlerine. Burada yönetime ciddi iş düşüyor onare etmeliler ki diğer Galatasaraylı zenginleri de çekelim.

Erden Timur'a NEF sponsorluğu için teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyelim ayrıca şimdiden gelecekti kur ne olacağı hakkında konuşmak yanlış daha önümüzde çok uzun bir süreç var ama günümüze bakarsak muhtemelen 5 yıllık parayı peşin almışızdır. Bu sene Kemerburgaz tesislerini bitirip oraya geçip Florya daha iyi şartlarda satışa çıkarıp üstüne de Riva'dan da devam eden parayla beraber ciddi ekonomik özgürlüğümüzü kazanabiliriz en azından bankalar birliği antlaşmasıyla uzun vadedeki borçların ciddi kısmını ödemeye başlarız.

Bizim için önemli olan bir diğer konuda takım maaş bütçesini düşürdük 1-2 sene içinde bir kaç dokunuşla beraber ekonomik olarak futbol artık + para getirmeye başlar diye düşünüyorum özellikle şampiyonluk geldiği dönem baya ciddi ekonomik güce sahip oluruz oyuncu satışlarına da başladığımız da güzel bir sportif temel atılır.

Birileri yabancı sponsorları engellemiş olabilir arkadaşlar. Bunu da unutmamak lazım. Ayrıca yerli bir firmamızı Katar vs ülkeden herhangi bir şirkete bin kere tercih ederim. Umarım beraber yükselir uluslararası başarılara da koşarız. Hayırlısı olsun.
korfez sermayesine karsı oldugun icin mi baska bir sebebi mi var?

Adamin tek dedigi forma+stad =100M olmasi. Daha fahla cikti
Evet, forumda genel yanlis anlasilma var. Sanki sadece stad icin 100 milyon dolar demis gibi algi yaratiliyor ama soyledigi net " stad + forma 100 milyonun biraz uzerinde olacak" dedi.
Suanda neredeyse senelik 14 milyon dolar alacagiz.

Erden Timur'a NEF sponsorluğu için teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyelim ayrıca şimdiden gelecekti kur ne olacağı hakkında konuşmak yanlış daha önümüzde çok uzun bir süreç var ama günümüze bakarsak muhtemelen 5 yıllık parayı peşin almışızdır. Bu sene Kemerburgaz tesislerini bitirip oraya geçip Florya daha iyi şartlarda satışa çıkarıp üstüne de Riva'dan da devam eden parayla beraber ciddi ekonomik özgürlüğümüzü kazanabiliriz en azından bankalar birliği antlaşmasıyla uzun vadedeki borçların ciddi kısmını ödemeye başlarız.

Bizim için önemli olan bir diğer konuda takım maaş bütçesini düşürdük 1-2 sene içinde bir kaç dokunuşla beraber ekonomik olarak futbol artık + para getirmeye başlar diye düşünüyorum özellikle şampiyonluk geldiği dönem baya ciddi ekonomik güce sahip oluruz oyuncu satışlarına da başladığımız da güzel bir sportif temel atılır.

Bu sene sportif başarı gelse, hem gençlerle çıktığımız yol sağlam temellere oturacak, hem de ekonomik olarak çok rahatlayacağız. Hoca-Takım ne yapıp edip bu sene o şampiyonluğu koparmalı.

Bu arada Riva’dan bir şey beklemeyin. Tüm para faize gidiyormuş. Leş gibi anlaşma yapılmış.

Bu Kur cikarsa muhabetine anlam veremiyorum. Kur 3 yil icinde 3e katlanirsa ortada bir futbol takimi veyahüt oynancak bir lig kalirmi?
Kalsa bile yerlilerden kurulu kalitesiz bisey kalir Onada bu paralar cok bile

Kalır. Enflasyon ve dolayısıyla diğer gelir ve giderler artar. Sponsorluk anlaşması da kuşa döner. TL ile anlaşmanın savunulacak bir tarafı yok. Vasata alışma, her konuda yöneticileri ve teknik heyeti çeşitli bahanelerle savunma isteği tehlikeli bir hal almaya başladı.

Geri
Üst Alt