Kulübümüz, Stadımızın Yeni Sponsorunun NEF Olduğunu Açıkladı

Bu sene sportif başarı gelse, hem gençlerle çıktığımız yol sağlam temellere oturacak, hem de ekonomik olarak çok rahatlayacağız. Hoca-Takım ne yapıp edip bu sene o şampiyonluğu koparmalı.

Bu arada Riva’dan bir şey beklemeyin. Tüm para faize gidiyormuş. Leş gibi anlaşma yapılmış.

Bankalar birliği antlaşmasıyla beraber kısa vadedeki tüm borçları bankalar üstlendi o para faize gitmiyordur önceki senelerde gelen paralar muhtemelen pek işe yaramamıştır ama gelecek para en azından katkı sağlar diye düşünüyorum.

Eğer ki Rivadan ciddi para kazanamıyorsak da bu antlaşmayı yapan yöneticiler kimse onları kulüpten uzaklaştırmak lazım emlak sektörünün bu denli son 1 yılda %200-300 artışına rağmen biz hiçbir ilerleme kaydedemiyorsak diyecek bir şey de yok.

Hayırlı olsun ben sadece seçimden önce yabancı firmalarla stat ismi için anlaştık görüşüyoruz vb açıklamalar hatırlıyorum onlar heralde foss çıktı

Yorumları okumaz olaydım. Yahu bu pandemi de kimse zırnık koklatmıyorken herifler eşek yükü ile para basmış hala eleştiriyorlar. Pes ulan. Bir tebrik edin bir memnun kalın yau. Sizin nasıl bir ruh haliniz var.? Cebinizde milyarlar ile geziyorsunuz herhalde. Artık eleştirinin de bir adabı,sınırı var. Toplam forma sponsorluğu ile beraber 120 milyon dolara tekabül ediyor herhalde. Ben tebrik ediyorum hem Nef’i hemde yönetimi. Bu darboğazda on numara anlaşma. He 5 sene içinde memnun kalmasak zaten sözleşme bitiyor.

Dürümcüyle öğle yemeği karşılığında anlaşılsa ''insanlar açlıktan ölüyor. iyi anlaşma'' diyeceğiz galiba :asd: Nef'İ ben de tebrik ederim. Kendilerine dönüşü olmayacak bir ücret ödüyorlar. Ancak yönetim konusunda aynısını diyemeceğim.

Bankalar birliği antlaşmasıyla beraber kısa vadedeki tüm borçları bankalar üstlendi o para faize gitmiyordur önceki senelerde gelen paralar muhtemelen pek işe yaramamıştır ama gelecek para en azından katkı sağlar diye düşünüyorum.

Eğer ki Rivadan ciddi para kazanamıyorsak da bu antlaşmayı yapan yöneticiler kimse onları kulüpten uzaklaştırmak lazım emlak sektörünün bu denli son 1 yılda %200-300 artışına rağmen biz hiçbir ilerleme kaydedemiyorsak diyecek bir şey de yok.

Videoyu izlersen detayları anlatıyor renktaş. 2-3 hafta önce izlediğim için şu an çok rakamları hatırlamıyorum ama Florya’dan çıkmadığımız için faiz yüklerinin vs arttığından falan bahsediyordu. Bu yüzden anlaşma kötüye gitmiş. Sanırım max 1 Marcao parası falan gelecek. Müsait olduğun bir vakit izlersen detaylı açıklıyorlar.

bu arada nef'in 2019 vergi öncesi karı 90 milyon tl gorunuyor. hadi 2 yılda 5 katına çıkmış olsun diyelim. bu adam şirketin bir yıllık karının tamamını bize mi verecek? bişey anlamadım ben bu işten.

bu arada nef'in 2019 vergi öncesi karı 90 milyon tl gorunuyor. hadi 2 yılda 5 katına çıkmış olsun diyelim. bu adam şirketin bir yıllık karının tamamını bize mi verecek? bişey anlamadım ben bu işten.
5 katına çıktıysa senin rakamlarda 450 yapar 80 nini bize verecek demek.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sponsorluğun bir Galatasaraylıya gitmesi sevindirici

Qatar matar olmazdı da olsa bile atka deve kadar fark olmazdı hemen hemen aynı olurdu rakamlar

İşin bir boyutu da şu

Atıyorum 3 yıl sonra başarı geldi değerimiz arttı ve stada senelik 20 milyon dolarlık teklif geldi. NEFe bunu götürsen sponsorluğunu seve seve sonlandırır zorluk çıkarmaz. Çünkü o da Galatasarayın menfaatini düşünür. Ama qnb samsung falan filan olsa ne sözleşmeyi revize edebilirsin ne sonlandırabilirsin.

Açıklamada rakam TL, dolayısıyla anlaşma TL olarak yapılmış belli ki

TL olan bir anlaşmada ödemenin hangi tarihlerde yapılacağı da mutlaka açıklanmalıydı
Açıklanmayınca büyük kafa karışıklığı
İşte bu tür hareketler insanda güven duygusunu zedeliyor

Kur önümüzdeki 10 senede, geçtiğimiz 10 senedeki aynı hızda artarsa, 10 yılın ortalamasında $=26,6 TL olur ve her yıl eşit ödemede elimize 27 m$ gibi bir rakam geçer toplamda 10 yıl için
(Usd kuru son 10 sene: 9 / 1,83=%491,8
Usd 10 sene sonra: 9 x 4,918 = 44,26
10 yıl ortalama kur: (44,26 + 9) / 2 = 26,6)

Eğer ödeme hemen yapılacaksa (ki ikinci 5 yıl hemen ödemez diye düşümüyorum), ilk 5 yılı 40 m$’a satmışız demektir, 5 yıl için güzel para

Ama 5 yıl sonra kur 26,6 olursa ikinci 5 yıl için sadece 13,6 m$ alırız, 10 yılın toplamı ise 54 m$ olur, bence bu oldukça kötü bir anlaşma olur

Anlaşmada kur sabitleme var mı ve en önemlisi ödeme planı ne şekilde açıklanması gerekirdi

Sanki göreceli şekilde 100 m$ üstü diyebilmek için uğraşılmış gibi bir açıklama olmuş ve detaylar belli olmadan bende zerre güven telkin etmiyor maalesef

Bu arada kdv’yi hesaplamayın hiç, o kısmı geldiği ay devlete ödenecek

Hayırlı olsun.Şu anlasmalari TL üzerinden yapmak cok sacma is degil mi ya ? 5 sene sonra dolar 20 lira olsa kim şaşırır ?

Son 10 seneki performans olursa 5 sene sonra dolar 26 civarı olur
Son 5 seneki performans da aynı sonucu veriyor, yani 5’lik periyotlarda düzenli bir artış var aslında

Önemli olan ödeme tarihleri, o da açıklamada yok
Veya kur çıpası var mı belli değil

- İlk 5 sene hemen şimdi ödenir, ikinci 5 sene 2026’da ödenirse: 40+13=54 m$

- Her yıl eşit ödenirse: 27 m$

- hepsi hemen şimdi ödenirse: 80m$
(ama 5 yıl opsiyonlu bir anlaşmada ikinci 5 yılın ödemesi şimdiden yapılmaz haliyle)

Son 10 seneki performans olursa 5 sene sonra dolar 26 civarı olur
Son 5 seneki performans da aynı sonucu veriyor, yani 5’lik periyotlarda düzenli bir artış var aslında

Önemli olan ödeme tarihleri, o da açıklamada yok
Veya kur çıpası var mı belli değil

- İlk 5 sene hemen şimdi ödenir, ikinci 5 sene 2026’da ödenirse: 40+13=54 m$

- Her yıl eşit ödenirse: 27 m$

- hepsi hemen şimdi ödenirse: 80m$
(ama 5 yıl opsiyonlu bir anlaşmada ikinci 5 yılın ödemesi şimdiden yapılmaz haliyle)
Ilk 5 yili simdi odeme ihtimali yok. Oyle olsa KAP bildiriminde gururla yazilirdi.

Geri
Üst Alt