Kulübümüzden Stat İsim Sponsorluğu Açıklaması

ne alaka dolar / tl çok farklıydı

sonuçta dolar aynı dolar

dünkü 10 m dolar ile bugünkü 10 m dolar arasında fark yok

neden tl ye çevirip karşılaştırma yapıyosun

senin tl'ni takan kim
TL'yi takan TL kazanan Türk şirketleri. Onlarında dolar bazında geliri azalmış oluyor ve doğal olarak eski paraları sponsorluk için veremiyorlar bu da sponsorlukta rekabetin çok daha az olması demek ve dolayısıyla piyasanın düşmesi demek. Ayrıca yabancı şirketlerde pek ala TL'nin durumunu görüyor, senin taraftarının çoğunluğu Türkiye'de odluğunu biliyor ve ülkede alım gücünün azaldığını da bildiği için kulüp olarak albenin düşüyor ve tekliflerde ona göre oluyor.

Şimdi anlamadım daha geçen gün Sixt ile forma sponsorluğu için anlaşmadık mı 5+5 yıl şeklinde ? bahsi geçen miktarlar ile kimse sırt/kol sponsorluğu filan kabul etmez Sixt 'den vazgeçip Qatar 'a mı döneceğiz şimdi

Haberi yapan adamın bu tarz sorulara cevabı. Buradan da anlıyoruz ki haber baştan aşağı sallama bomboş bir haber.

Şimdi anlamadım daha geçen gün Sixt ile forma sponsorluğu için anlaşmadık mı 5+5 yıl şeklinde ? bahsi geçen miktarlar ile kimse sırt/kol sponsorluğu filan kabul etmez Sixt 'den vazgeçip Qatar 'a mı döneceğiz şimdi
Acaba 2 tane göğüs sponsorluğu oluyor mu juvede napolide falan vardı bi ara

sonuçta dolar aynı dolar

senin tl'ni takan kim
Cevap vermeye çalışan için yorucu bir mesaj.

Başkan 100 mln €’luk anlaşma hazır demişti
Yalan söylemediyse 100 mln € olması gerekir
100 mln € olmazsa yalan söylemiş demektir

Ayrıca Dolar 10 sene önceki dolar değil bence
10 yıl önce 10 mln bugün en az 12-13 falan etmeli diye düşünüyorum

Stat ve forma toplamı için 100 milyon dolar dedi.

sonuçta dolar aynı dolar

senin tl'ni takan kim
O zaman anlaşılan sponsor tamamen Türkiye'de faaliyet gösteren Türk Telekom'du. Türkiye'de faaliyeti kısıtlı olan bir firma (mesela Qatar Airways) Türk Telekom'un önerdiği kadar büyük bir meblağ teklif etmez. Türkiye'de faaliyet gösteren bir firma da zaten o maliyeti kaldıramaz. Çünkü kur farkı çok yüksek.
Dolar eski konumunda olsa pek çok yerli bir firma da teklif yapardı. Böylece pazarlık konusunda elimiz güçlü olurdu. Fakat gelinen noktada yabancı menşeli markalar içerisinde en yüksek teklifi yapanı kabul etmekten başka çare yok.

+++

ama bazılarına göre tam tersi

Bazi renktaslar Trendyol, Amazon filan yazmisti. Bana mantiksiz gelmedi ama Qatar sponsorluklari daha olasi gibi.
Aslinda yonetimde uluslararasi iliskisi en derin olan kisiden tahmin etmek gerek gibi duruyor. Enerji sektoru de olasi gibi

aciklama her an gelebilir

Geri
Üst Alt