Marcao-Kerem Krizinden En İyi Nasıl Çıkarız?

Sanki UBER modern bir ülkede yaşıyoruz tüm insanı aktiviteler kusursuz ilerliyormuş gibi herkesin Marcao gönderilsin demesi beni güldürüyor.

Cezasını çekecek ve takıma dönecek. Özür dilemesi şart. Ayrıca Kerem'le kamera önüne de çıkıp o birliktelik görüntüsünü vermeleri gerekiyor kesinlikle.

Zaten içi-dışı algı olan bir basınımız var, bu kişilere prim verilmemeli. Burak Elmas transfer konusunda basını çok iyi yönetti. Bu konuya da akılcıl bir çözüm getirecektir.

İki oyuncu da bize lazım.
Bize arkadaşına yumruk atan oyuncu sart değil. Lutfen kendi adınıza konuşun. Böyle adamların Galatasaray kulübünde yeri yok. Galatasaray burası 3.lig kulübü değil. Takım arkadaşına yumruk sallayan oyuncunun kulüpte işi yok. Başlarım parasına da zararina da.

Bize arkadaşına yumruk atan oyuncu sart değil. Lutfen kendi adınıza konuşun. Böyle adamların Galatasaray kulübünde yeri yok. Galatasaray burası 3.lig kulübü değil. Takım arkadaşına yumruk sallayan oyuncunun kulüpte işi yok. Başlarım parasına da zararina da.
İşi var. Burası futbol takımı ve Marcao en değerli oyuncun. Verirsin cezasını çeker döner işine bakar. Profesyonel dünya böyle maalesef. Duygusallıkla olmuyor bu işler.

Gökhan töre mt kampında hakan çye silah çekmişti.o zaman da terim mt başındaydı.sonuçta noldu öpüşüldü barışıldı.her ikisi de oynamaya devam etti.bundan farklı bişey beklemeyin.

Guzel tespit Alper. Zaten burada kimse "Kerem sutten ak kasik ve Marcao laf olsun diye daldi" demiyor. Burada sorun ofke kontrolu ve otokontrol. Profesyonel bir oyuncu bunu yapmamali. Kerem top kaybediyor ve bu defansi zorluyorsa bunu once kaptan Muslera ile sonra da hoca/yardimci hocalarla paylas. Bu Marcao'nun gorevi degil. Marcao zaten basli basina top kaybediyor ekurisi Luyindama gibi. Kerem simarmis vs yorum yapamam benim gozume cok carpan bir durum olmadi "henuz". Ama diyelim ki oyle, bunun yonetimi yine teknik ekip ve kaptanlarda. Marcao'nun yaptigi ne etik, ne profesyonel ne de insancil. Son kisim bizi uzen kisim zaten. Ilk ikisi hallolur ceza vs.. Ama bu oyuncunun sorunu var. Daha oncede Halil olayi patlak vermisti, goruntuler olmadigi icin yorum yapmadim ben kendi adima. Ama simdi onun dogru olma ihtimali belirdi. Gunun sonunda, bu arkadastan verim alamayiz zaten bir dunya ceza alacak TFF'den sonra da mimlenecek rakipler tarafindan bile.

Sorum su, Arda ve Babel'de cok top kaybediyor/kaybetti. Ekurisi Luyindama'da.. Onlarida uyariyor mu acaba ? Taylan'i mesela ? Ayrica, tekrardan, Marcao'nun Kerem'i uyarmasi (arada olur o kadar) ama yonlendirip azarlamasi onun rolu degil. Haddi degil yani. Kaptan var hemen 5-10 metre arkasinda.
Defansta (bizim takimda) en cok uyariyi geriden Marcao yapiyor, surekli bizim maclari izlerken buna dikkat edityorum zaten o konuda pasif olmadi hic bir zaman Marcao. Bence Marcao'ya simdiye kadar Kerem gibi baska bir oyuncu geri tepki vermedi ondan sorun kaynakli zaten.

Ayrica son paragrafa kismen katilmiyorum, tam tersi bana kalirsa defanstaki oyuncular ilerideki oyunculari uyarmali ki takim icinde yardimlasma olsun, problemleri dile getirmek en dogrusu. Cunku defans oyunculari oyunu geriden en iyi okuyan ve oyunu kuran oyunculardir, surekli rakip oyuncularla bogusan da onlar kaleye top gelmesin diye. Ozellikle bizim takimda bu cok belirgin.

Bugun Chelsea de Rudiger, City de Dias, PSG de Marquinhos da ayni seyleri yapiyor. Bunun icin takim kaptani olmaya luzum yok veyahut kaptana iletmeye de gerek yok, takimda herkes birbirine destek olmali ve gerektiginde uyarabilmeli. Ozellikle tecrubeli futbolcular icin gecerli. Marcao belki 25 yasinda olabilir ama mevcut 11'de bir cok oyuncumuzdan daha tecrubeli konumunda, Galatasaray icin daha fazla mac yapmis hatta. Eger uyarisinda hakliysa bu Kerem olsun, Taylan olsun dinlemeli onu. Takimdaslik bunu gerektirir. Eger bakti takim arkadasi onu kaale almiyorsa gidersin devre arasinda veya mac sonu hocayla konusur durumu izah edersin. Gidip de siddete basvurmazsin elbet o konuda da Marcao tam hatali.

basın toplantısında özür diler ve barışırlarsa bizim için en hayırlısı o olur. Ama barışır gibi yaparlarsa o sezonu şampiyonluğu unutalım gitsin.

Abartacak bişey yok..

Siz Marcaoyu kötüleyenlerin gazına gelmeyin..

İyi oyuncu olduğu için korkuyorlar ve defans hattımızın bozulmasını istiyorlar..

Bizden çok fener medyası konuşuyo

Dertleri maddi manevi zarara uğramamız

Benim umrumda bile değil

Maç içinde sinirle yapılmış bir hareket, oldu bitti

Beraber fotoğraf çekilsinler.Marcao da ceza sonrası ilk maç kadroda olmalı

İşi var. Burası futbol takımı ve Marcao en değerli oyuncun. Verirsin cezasını çeker döner işine bakar. Profesyonel dünya böyle maalesef. Duygusallıkla olmuyor bu işler.

Duygusallığı marcaoyu savunanlat yapıyor. Is hayatında hata yaparsan kovarlar. Marcao arkadaşına yumruk attı kovulacaktir bu kadar basit.

Defansta (bizim takimda) en cok uyariyi geriden Marcao yapiyor, surekli bizim maclari izlerken buna dikkat edityorum zaten o konuda pasif olmadi hic bir zaman Marcao. Bence Marcao'ya simdiye kadar Kerem gibi baska bir oyuncu geri tepki vermedi ondan sorun kaynakli zaten.

Ayrica son paragrafa kismen katilmiyorum, tam tersi bana kalirsa defanstaki oyuncular ilerideki oyunculari uyarmali ki takim icinde yardimlasma olsun, problemleri dile getirmek en dogrusu. Cunku defans oyunculari oyunu geriden en iyi okuyan ve oyunu kuran oyunculardir, surekli rakip oyuncularla bogusan da onlar kaleye top gelmesin diye. Ozellikle bizim takimda bu cok belirgin.

Bugun Chelsea de Rudiger, City de Dias, PSG de Marquinhos da ayni seyleri yapiyor. Bunun icin takim kaptani olmaya luzum yok veyahut kaptana iletmeye de gerek yok, takimda herkes birbirine destek olmali ve gerektiginde uyarabilmeli. Ozellikle tecrubeli futbolcular icin gecerli. Marcao belki 25 yasinda olabilir ama mevcut 11'de bir cok oyuncumuzdan daha tecrubeli konumunda, Galatasaray icin daha fazla mac yapmis hatta. Eger uyarisinda hakliysa bu Kerem olsun, Taylan olsun dinlemeli onu. Takimdaslik bunu gerektirir. Eger bakti takim arkadasi onu kaale almiyorsa gidersin devre arasinda veya mac sonu hocayla konusur durumu izah edersin. Gidip de siddete basvurmazsin elbet o konuda da Marcao tam hatali.

Dogru Marcao bunu yapiyor bunu bende gozlemledim. Zaten bu asamada yapmasina lafim yok ki. Benim soyledigim, yonlendirmenin otesinde kizdiysan ve tepki gordugunde delirmeyeceksin bunu hoca/kaptan neyse onunla konusacaksin once diyorum. Ayrica, Marcao'nun surekli neyi uyardigi ve bunu nasil yaptigi konusunda fikir sahibi degiliz. Belki kirici konusuyordur ? Bunu bilmeden mesrulastirmazdim Marcao/defans oyuncusunun uyarma gerekliligini. Bir kere olsun Babel/Arda vs.. gibi veteranlara yaptigini da gormedim halbuki onlar daha cok top kaybediyorlar. Taylan ornegini de bu yuzden verdim. Dun cok cok kritik toplar kaybetti. Uyardi mi acaba ? Diyelim uyardi, her uyari arkadasini daha da asagiya cekebilir. Kerem top kaybindan dolayi mutlu olamaz degil mi ? Zaten cocuk yeni adapte oldu ilk 11'e ve sorumluluk almaya. Sen her top kaybinda bikbik yaparsan arkadan bu cok da olumlu/yapici degil. Bunun yeri 1:1 soyunma odasi ya da kamp/antrenman sirasidir. Mac icinde Marcao'nun ne sekilde, hangi uslupla Kerem'i uyardigini bilmiyoruz. Belhanda'ya yaptigini da hatirlamiyorum kac senedir zira cok top kaybedip eli belinde izlerdi. Simdi aklima geliverdi.

Marcao’nun gönderilmesi Kerem’e de zarar verir

Kerem ile yasadigi sorun dan dolayi yollanmis olur ve bir zaman sonra bu durum kerem’in basina is acabilir

Bu yuzden Marcao’yu bir süre takim dan uzak tutmaliyiz,para cezasi vermeliyiz ve 5-10 Mac ceza alacagi icin de forma sansi olmayacak yeterli bir ceza bence

Dogru Marcao bunu yapiyor bunu bende gozlemledim. Zaten bu asamada yapmasina lafim yok ki. Benim soyledigim, yonlendirmenin otesinde kizdiysan ve tepki gordugunde delirmeyeceksin bunu hoca/kaptan neyse onunla konusacaksin once diyorum. Ayrica, Marcao'nun surekli neyi uyardigi ve bunu nasil yaptigi konusunda fikir sahibi degiliz. Belki kirici konusuyordur ? Bunu bilmeden mesrulastirmazdim Marca/defans oyuncusunun uyarma grekliligini. Bir kere olsun Babel/Arda vs.. gibi veteranlara yaptigini da gormedim halbuki onlar daha cok top kaybediyorlar. Taylan ornegini de bu yuzden verdim. Dun cok cok kritik toplar kaybetti. Uyardi mi acaba ? Diyelim uyardi, her uyari arkadasini daha da asagiya cekebilir. Kerem top kaybindan dolayi mutlu olamaz degil mi ? Zaten cocuk yeni adapte oldu ilk 11'e ve sorumluluk almaya. Sen her top kaybinda bikbik yaparsan arkadan bu cok da olumlu/yapici degil. Bunun yeri 1:1 soyunma odasi ya da kamp/antrenman sirasidir. Mac icinde Marcao'nun ne sekilde, hangi uslupla Kerem'i uyardigini bilmiyoruz. Belhanda'ya yaptigini da hatirlamiyorum kac senedir zira cok top kaybedip eli belinde izlerdi. Simdi aklima geliverdi.
Ne demek istedigini anliyorum ve buyuk oranda hak veriyorum ama uslup tarzi bu tur durumlarda cok belirleyecegi degil, bunu futbol oynamis veya futbol dunyasinda zaman gecirmis olan herkese sorabilirsin. Gerektiginde takim arkadasin (anana babana degilse elbet) sana kufreder : lan k...cocugu su topu ayaginda tut (sadece bir ornek yanlis anlamayin :) ) diye. Tabi her uyarida degil elbet ama baktin 3-4 kere uyardin ve hala birseyler degismiyorsa buna kizabilir ve agzindan kufur de cikar isin sonunda. Bunu zaten genelde yasca senden buyuk oyuncular yapar. Oyuncu da bundan dolayi demoralize olup veya kusecekse zaten futbolcu olamaz bu profesyonel seviyede.

1.marcao keremden özur dileyecek ve kamu oyundan özür dileyecek 2.marcao ya kacirdigi mac basi ve kereme yaptığından dolayı maddi para yaptırımı uygulanacak 3.Keremin gorusu sorulmasi lazim burdaki amac oyuncunun kendini güvensiz ortamda hissetmemesi 4.Marcao bunları kabul etmiyorsa gerekli bonservisi odeyecek kuluple anlasilip yollar ayrilacak

Ne demek istedigini anliyorum ve buyuk oranda hak veriyorum ama uslup tarzi bu tur durumlarda cok belirleyecegi degil, bunu futbol oynamis veya futbol dunyasinda zaman gecirmis olan herkese sorabilirsin. Gerektiginde takim arkadasin (anana babana degilse elbet) sana kufreder : lan k...cocugu su topu ayaginda tut (sadece bir ornek yanlis anlamayin :) ) diye. Tabi her uyarida degil elbet ama baktin 3-4 kere uyardin ve hala birseyler degismiyorsa buna kizabilir ve agzidan kufur de cikar isin sonunda. Her oyuncu bundan dolayi demoralize veya kusecekse zaten futbolcu olamaz bu profesyonel seviyede.

Top oynadim, amator seviyede lisansli olarak bir sure. Bu kadar kufur ortami oldugunu biliyorum ama simdi usluptan kastim kufur degildi zaten. Bak sunu diyorum Alper; Kerem topu aldi ve biraz oyaladi (bizde kizdik taraftar olarakk hatta auuuvvv yaptik diyelim) sonra topu kaybetti. Kenardan hemen hocaya bakar bu topcular biliriz hepimiz oradan da tepkiyi gordu, ustune Marcao surekli laf ettiyse bu oyuncuyu demoralize eder. Sorun kufur ve kufurun icerigi degil. Uslup ve zamanlama. Belki alayci bir kelime kullandi kufurden ziyade "beceriksiz" vs.. gibi yani asagilayici. Bilmiyoruz, bilmedigim/duymadigim konudan da cikarim yapmak ve Marcao'ya ne olursa olsun ona buna karismayi hakli gostermek cok dogru degil diyorum. Kerem'i surekli bu sekilde uyarmak durumunda kaldiysa, bunu hoca/kaptan/y.hocalara iletmeli diyorum. Marcao'nun gorevi nizami saglamak, Kerem'i uyarip hatasini soylemek degil. Zaten mac 2-0. Neye kizdin da cocugu uyariyorsun. Tam tersi moral vermesini beklerdim. Devam kocum, dikkat et biraz daha, daha iyi olacaksin vs.. gibi.. Sanki bana tek Kerem top kaybi yapiyor yillardir. Marcao'ya da yazik bu arada bu ek bir rol ve o isine bakmali.

Top oynadim, amator seviyede lisansli olarak bir sure. Bu kadar kufur ortami oldugunu biliyorum ama simdi usluptan kastim kufur degildi zaten. Bak sunu diyorum Alper; Kerem topu aldi ve biraz oyaladi (bizde kizdik taraftar olarakk hatta auuuvvv yaptik diyelim) sonra topu kaybetti. Kenardan hemen hocaya bakar bu topcular biliriz hepimiz oradan da tepkiyi gordu, ustune Marcao surekli laf ettiyse bu oyuncuyu demoralize eder. Sorun kufur ve kufurun icerigi degil. Uslup ve zamanlama. Belki alayci bir kelime kullandi kufurden ziyade "beceriksiz" vs.. gibi yani asagilayici. Bilmiyoruz, bilmedigim/duymadigim konudan da cikarim yapmak ve Marcao'ya ne olursa olsun ona buna karismayi hakli gostermek cok dogru degil diyorum. Kerem'i surekli bu sekilde uyarmak durumunda kaldiysa, bunu hoca/kaptan/y.hocalara iletmeli diyorum. Marcao'nun gorevi nizami saglamak, Kerem'i uyarip hatasini soylemek degil. Zaten mac 2-0. Neye kizdin da cocugu uyariyorsun. Tam tersi moral vermesini beklerdim. Devam kocum, dikkat et biraz daha, daha iyi olacaksin vs.. gibi.. Sanki bana tek Kerem top kaybi yapiyor yillardir. Marcao'ya da yazik bu arada bu ek bir rol ve o isine bakmali.
Maclari analiz eden ve dikkatlice takip eden bir kac arkadas bu olayin sadece bu macta yasanan olaydan dolayi olmadigini kanaat getirdi. Galiba bir birikim oldu Marcao'da, daha onceki maclarda da ayni benzer ikili tartisma yasanmis diyorlar ve surekli Kerem buna sus , el kol hareketleri cekermis. Olayi mesrulastirmak adina soylemiyorum* sadece bu olayin oncesini anlamak icin soyluyorum. Galiba bir kac mactir gelen bir problem, maalesef teknik heyetten kimse bu duruma gelebilecegine on goremedi yoksa daha once oturup konusulmasi gerekirdi her iki oyuncuyla.

*soyluyorum > soylemiyorum

editlerken yanlis oldu :)

İki açıklama yapıp ortalığı sakinleştirir başkan

1629202343737.webp

burası için demiyorum ama ne kadar kelle isterükçü insan varmış,. bunu yapan da galatasaray taraftarıyız diyenler. neredeyse pfdk ya yalvarıyorlar, çanak tutuyorlar en ağır cezanın verilmesi için. gs sözlükte dönen muhabbetler bunlar. twitter ı umursamıyorum kim hangi takımlı belli değil. her olaydan linç yontan her mevzuya feryat figan zıplayan ergenler ve onların aklına uyan koca koca adamlar dolu sosyal medyada.

Marcao basin karsisinda Kerem, ailesi ve tum Galatasaray taraftarindan ozur dileyecek. Daha sonra en ust limit ten Para cezasina carptirilacak. 3-4 hafta minimum kadrodisi kalacak. Bu sirada piyasasi yoklanacak 5 M ve uzeri her teklifte satilabilir. Eger Boyle bir teklif gelmez ise tekrar antremana cikmaya baslar ve performansiyla kendini affetirme sansi verilir.

burası için demiyorum ama ne kadar kelle isterükçü insan varmış,. bunu yapan da galatasaray taraftarıyız diyenler. neredeyse pfdk ya yalvarıyorlar, çanak tutuyorlar en ağır cezanın verilmesi için. gs sözlükte dönen muhabbetler bunlar. twitter ı umursamıyorum kim hangi takımlı belli değil. her olaydan linç yontan her mevzuya feryat figan zıplayan ergenler ve onların aklına uyan koca koca adamlar dolu sosyal medyada.
Insanlar takima verdigi degere gore bakiyor. Bu dedigin insanlarin cogu Galatasaray'i hayatinda onemli bir yere koymustur sonra bir tane p*c gelip daha ligin ilk macindan hem takimini hem arkadasini bariz bir sekilde satiyor. Maddi durumumuz bu kdr kotu olmasa coktan kicina tekmeyi vurmustuk, olmasi gereken o zaten.

Maclari analiz eden ve dikkatlice takip eden bir kac arkadas bu olayin sadece bu macta yasanan olaydan dolayi olmadigini kanaat getirdi. Galiba bir birikim oldu Marcao'da, daha onceki maclarda da ayni benzer ikili tartisma yasanmis diyorlar ve surekli Kerem buna sus , el kol hareketleri cekermis. Olayi mesrulastirmak adina soylemiyorum* sadece bu olayin oncesini anlamak icin soyluyorum. Galiba bir kac mactir gelen bir problem, maalesef teknik heyetten kimse bu duruma gelebilecegine on goremedi yoksa daha once oturup konusulmasi gerekirdi her iki oyuncuyla.

*soyluyorum > soylemiyorum

editlerken yanlis oldu :)

Bu cok asikar zaten. Tek maclik bir olay olmadigi belli. Genel olarak takimimizin zaten iyi bir gozlemci ve yonelndiriciye ihtiyaci var. Acaba diyorum, Hasan Sas bunlari iyi mi yapiyordu ?

Geri
Üst Alt