Kalp krizi nedeniyle Yoğun bakımda...
Laylaylom yaşadığı için ezbercilerden pek seveni yok ama, yaşam tarzından beklenmedik seviyede, insanlara yardımı olmuştur.
Olayın hemen ardından sebebin evkazası olduğunu okumuştum bir yerde, ama sıcak haber için hastanelerden acil bilgi akışının yanılgısıyla neredeyse tamamen olarak çoğu medya unsuru; Mali nin gögüs ağrısı şikayeti ile acile getirilmesi nedeniyle olayı kalp krizi olarak yazmışlar.
Bende çok yüksek oranlı çoğunluğa dayanarak kalp krizi olarak yazdım yanılgı ile.
ASLINDA ÖYLE DEĞİLMİŞ...
Olay Malinin evinde ani halsizlik koması benzeri bir durum nedeniyle denge ve şuur kaybı ile düşerek yaralanıyor.
Belli ki çok ani gelişen bu olayda yerdeki puf/koltuk köşesi, merdiven gibi keskin köşeli bir eşyanın üzerine göğsü üzerine düşmüş gibi görünüyor.
Kendine geldiğinde de yoğun göğüs ağrısı şikayeti üzerine acile gittiğinde de doktora ve medyaya göğüs ağrısı ile yere düştü diye belirti yapıldı ise Kalp krizi şüphesi normal görünüyor. Ve BU NEDENLE medyaya da bu şekilde yansıdı sanırım..
Ama acilde EKG çekildiğinde ritm bozukluğu veya spazm bulgusu çıkmadıysa gerçek anlaşılmış sanırım..
Bana göre olayın Üç nedeni olabilir.
Birisi bedensel aktivite ile uyku dengesinin negatif olarak bozularak; vücudun şarjının tükenme noktasına yaklaşması nedeniyle beynin kendine yetecek kadar enerjiyi/şarjı korumak için AUTO-OFF durumuna geçerek bedeni enerjisiz bırakması... Yani BEYİN DARBESİ....
İkincisi günlük sıvı/su ihtiyacının çok çok aşırı şekilde düşmesi nedeniyle sıvı eksikliğine bağlı tansiyon seviyesindeki aşırı düşme nedeniyle bilinç kaybı ile bedenin motor işlevlerinin iflas etmesi.
Üçüncüsü çok tehlikeli... Beyin kaynaklı problem...
Beyin damarlarında emboli/pıhtı nedeniyle tıkanıklık oluşup kısa süreli ani felç durumu...
Bu durumun yoğun bakım sonrasında ölüme yada yatalak felç sonuçlarına varabilecek ağır bedelli sonuçları olabilir.
yada beyin içindeki ( genetik olma ihtimali ile ) doğuştan beri varolan hava balonunun patlaması nedeniyle beyin işlev veya elektrik frekansında ani dalgalanma..
Bu durumu bir sefer atlatırsa çok fazla hasar ve risk bırakmadan atlatılır.
İnşaallah, nekahat sonrası kalıcı bir sıkıntı olmadan hayatına DAHA SAKİN ve KONTROLLÜ olarak devam eder..
Geçmişolsun Malicik...