# Mehmet Ekici

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Mehmet Ekici

Tarih: 2010-12-25 | Yorum: 6 | Okunma:

Yeni yıla bomba gibi giriyoruz. Gurbetçileri teker teker yayınlamaya devam ediyoruz. Taner Yalçın, Tolga Cigerci, Tunay Torun, Ömer Toprak, Cenk Tosun, Deniz Yılmaz ve Atilla Turan´dan sonra simdi de size Nürnberg´in, Bayern´den kiralayip resmen parlattiğı bir genci tanıtacağız. Zaten çoğu kişi tanıyor, 2 ay önce A Milli takımımızda forma giydi. Ama biz detayları ile Mehmet Ekici´yi kaleme almak istedik.

Mehmet Ekici, 25 Mart 1990 yılında Münih kentinde dünyaya geldi. 5 yaşında futbola baslayan Mehmet, 2 yıl Spvgg Unterhaching takımında oynadıktan sonra 7 yaşında dünya devi ve Almanya’nın en büyük kulübü Bayern Münih’in alt yapısına transfer olur Mehmet. Oynadigi her yaş grubunda takımın en iyisi olarak lanse edilmisti Mehmet. Müthiş driplingleri ile, çalışkanlığıyla, aklıyla ve golcü kimliği ile cok genc yaşta Bayern yetkililerin hayranlIkla takip ettiği bir oyuncuydu. 18 yaşaltı takımında da müthiş performansa imza atan Mehmet, 2007/2008 Bayern Münih 2´de 9 3.lig maçına çıkar ve yine dikkat çeker.

2008 / 2009 sezonun da Bayern Münih’in başına Jürgen Klinsmann geçer ve direk Mehmet Ekici´yi A takıma alır. Bir kaç hazırlık maçında forma giyen Mehmet, en son T-Home Süper Kupa’da Dortmund’a karşı 73. dakikada bir başka gurbetçimiz Hamit Altintop’un yerine girer ve 2 dakika sonra golünü atar ama o girerken durum 2-0 Dortmund lehine olduğu için maç 2-1 biter ve Dortmund kupayı müzesine götürür.

Sonra kadro derinliğinden dolayı yine 2. takıma dönen Mehmet Ekici 32 maca çıkar ve 6 gol 5 asist ile oynayan Mehmet Ekici, yine klasını ortaya koyar. 2009-2010 sezonun devre arasında Louis Van Gaal Ekici’yi Dubai kampına götürür ve o kampta, Ekici, profesyonel sözleşmesini imzalar, ve bundan sonra A takımında idmanlara çıkacağı açıklanır. Sezon sonuna kadar A takımla idmanlara çıkmasına rağmen Mehmet Ekici süre almaz ve yine 2.takımda forma giyer. 29 macta 12 gol 4 asist ile artık Bundesliga´ya hazır olduğunu gösterir.

Mehmet Ekici, Bayern yetkilileriyle bir araya gelip gelecek sezon mutlaka 1.lig seviyesinde oynamak istediğini dile getirir. Bunun üzerine Mehmet 1 yıllığına Nürnberg’e kiralanir. Pek yankı uyandırmayan bu transfer, sezon içinde manset olacaktır. Mehmet, Ilkay ile beraber adeta Bundesliga´yı dağıtır ve ona inananlari mahcup cikarmaz. Ligte 16 mac 2 gol 3 asist, kupa da 2 mac 1 gol 1 asist ile Nürnberg´lilerin sevgilisi olan Ekici, iki Milli Takmında gözüne girer. Bundan önce bütün genç milli takımlarda Almanya için forma giyen Ekici’yi Almanya ve Türkiye her ne pahasına olursa olsun kendi bünyesine almak icin müthiş gayret gösterir ama Mehmet Ekici, Türkiye’yi seçer. Bu karar kanımca çok kritik bir karardır. Çünkü Almanya’yı seçen Türk’lerin kariyeri ve Türkiye’yi seçen Türk’lerin kariyerleri ortada. Mehmet Ekici bu karardan sonra Bayern’e döner mi? Bayern, Almanya´yi secen Alaba’yı mı kazanmaya çalışır? Yoksa Türkiye milli takimi için Ekici’yi mi yetiştirir? Bu sorulari soruyoruz kendi kendimize. Tabii ki bir çok isteyeni çıkacaktır Mehmet Ekici´nin. Ama Bayern dışındaki hiç bir kulüp Galatasaray’dan üstün değildir ve bu transfer gayet mümkündür. İş yönetimde bitiyor artik. Mehmet Ekici´yi ikna ettiği takdirde bu iş olabilir.

Bir küçük ayrıntı daha vermem gerekir. Mehmet Ekici, 2 yil önce imzaladığı profesyonel sözleşme 2 yıllıktı. Yani, Mayıs 2011′e kadar ve henüz sözleşme uzatmaya yanaşmadı iki tarafta. Yani Mehmet Ekici sezon sonu bedelsiz olarak Galatasaray kadrosuna gelebilir. Fırsat bu fırsat !

Cihan Serbetcioglu / ScoutGS.COM

Heyecanla bekliyorum kendisini. Sezon sonu cok büyük ihtimal Arda satilacak. Yabanci Kontenjani icin bir Türk monte etmemiz gerek orta sahaya.

Gelecek diyen ciddi duyumcular var..:dedikodu:

Beleş olmasa onu da alamazdık. Ben de diyorum nasıl anlaştık bu oyuncuyla :).

Şeref Aydın kulübü ile de anlaşıldı demişti. İlginç.

Ilkay Gündogan ve Mehmet Ekici 06.11.10 tarihinde Bundesliga´nin yayinci kurulusu Sky Samstag Live´a konuk olmuslardi. Sunucu türkiye ligini takip ediyormusun ve begendiginiz bir takim varmi diye sormustu. Ikiside önceden Galatasaray´i tuttugunu, ama artik profesyonel olduklari icin ligimizi´de eskisi kadar takip edemedigini söylemisti.

Ben canli izlemistim. Youtube´da bulamadim o programi. Eger bulan varsa buraya koysun lütfen.

Ilkay Gündogan ve Mehmet Ekici 06.11.10 tarihinde Bundesliga´nin yayinci kurulusu Sky Samstag Live´a konuk olmuslardi. Sunucu türkiye ligini takip ediyormusun ve begendiginiz bir takim varmi diye sormustu. Ikiside önceden Galatasaray´i tuttugunu, ama artik profesyonel olduklari icin ligimizi´de eskisi kadar takip edemedigini söylemisti.

Ben canli izlemistim. Youtube´da bulamadim o programi. Eger bulan varsa buraya koysun lütfen.

Hocam nasıl bir futbolcu stil olarak? Defansif katkısı nasıl? Fizik gücü, teknik kapasitesi, direkt oynar değil mi bize gelirse?

Hocam nasıl bir futbolcu stil olarak? Defansif katkısı nasıl? Fizik gücü, teknik kapasitesi, direkt oynar değil mi bize gelirse?

tam orta saha işte.ne ön libero ne forvet arkası.tam orta saha oyuncusu

bknz:xavi :ays:

bizde sezgin oldugu sürece mehmet ekinci gibi adammları alamayız gerçekçi olalım maalesef böyle birilerini bize iyi oyuncu diye kakalarlar bizde alırız ikinci lig topçularını yada üç beş kurusun hesabini yapar sonra sıradan oyunculara milyonları dökeriz maalesef iyi yönetilmiyor adnan polatda adnan sezginin icraatlarına onay veririm dedigi surece bir şey olmaz ya yönetim kurulu bir iki isim haricinde tamamen degişecek yada adnan polat onların sayesinde basta adnan sezgin sayesinde sonunu hazırlıcak hazırladıda zaten keita elanolar gitti takımda kimler kaldı yerli kalitesi iyice düştü hagi istedi becaliyi zengin yapcam dedi romanyada iki adam getirdi hagi kendi derdi peşinde vizyonu yok bişeyi yok yerlilerde necati ibi adamı alamadık gurbetçilerin hiçbirini alamadık kaliteli yanacı alamadık şimdi neden boyle misimoviçden once bu takımda acaba kimlerin kimlerin kadro dışı kalması gerekıyordu oturunda bir düşünün yönetim

Keşke inanabilsem tam aradığımız adam.

dogum tarihi.23 mart 1990

dogum yeri.münih

boy:180 kg.75

mevki:orta saha

mehmet futbola 5 yaşında başladıktan sonra bayern munih alt yapısına geldi.özellikle football manager 2009daki potansıyeliyle beraber bana kendini merak ettiren mehmetin çıkışı 2007 yılında başladı.

o dönemde bayern2 de cıktıgı ilk macında golle tanışan mehmet bu sezonda dikkat çeken bir performans göstermişti.30küsür macta forma bulurken sezonuda 6 golle kapatmışttı.

orta sahanın ortasında,forvet arkasında gorevini layıkıyla yapar,ancak ileri geri 2 yay arasındaki oyunu memnun edecek kadar oyanayabilcegide gözden kaçmamas gerekir bence.(özellikle turkıye ligini yorumlarımda kıstas alıyorum).

takım oyununa yatkın olup,durarak oynamak yerine sürekli sahada hareket halindedir.

topsuz alandaki pozısyon bilgisi bizim ligimizdeki oyananan oyun ve futbolculara göre kat kat fazladır.

zaten alman alt yapısında yetişmiş oyuncularda bu dogal sekilde eklenen bir özellik gibidir.

Sezgileri ve pas yetenegi üst düzeydedir.bunun sayesinde takım arkadaslarına kolayca gol pozısyonuna sokabilir.özellikle önünde statik bir forvetten ziyade baros,stancu tarzı hareketli bir adamlarla uyumu muhtesem olur kanatindeyim.

dribling özelliği yeterince tatminkardır.uzun sayılabilecek boyuna ragmen çevikliği sayesinde kolay top kaybettıgını görmedim açıkcası.

zaten takımımızı kıstas aldığımızda uzun süredir rakip orta sahası ve defans hattını pasları ve driblingleriyle göbekten yarabilecek bir adama hasretiz.cokta iddalıyım bize ilaç olur.

tüm bu özelliklerinin yanında hala gelişime açık olması ona ayrı bir artı katmaktadır.

bu sene nurnberge kiralanan mehmet, cıktıgı 19 lig macının 16sında ilk11 başlamış 2gol ve 3asist üretmiştir.ilk defa bu kadar ciddi bir bundesliga deneyimi yaşayan mehmet için van gaal kendisini seneye takımında görmek istedigini dile getirmiştir.

dilerim seref aydının dediği dogrudur ve yeni sezonda parçalıyı üstüne geçirir.:yenieek:

Eğer biz talip olduysak bu topcuya , Fener işin içine limon sıkar ben şimdiden söyliyeyim .

Bu Mehmet Ekici su an Milli takimda Guney Koreye karsi oynayan 10 numarami?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt