- 16 Haziran 2010
- 190.950
- 133.738
- 6.478
Metin Öztürk: "Seçimden önce arkadaşlarım "hiç popülist davranmıyorsunuz, insanlar popülizmi sever. Siz çok realistsiniz, o yüzden kaybedebilirsiniz" dediklerinde şunu söyledim: "popülizm kısa vadede kazanır ama uzun vadede ilerlemez" bugün de onu görüyoruz zaten." (Ajans 1905)
Metin Öztürk: "Lise bizim çıkış kaynağımız. Kayınpederim 92. dönem liseli. Rahmetli babam da 30 sene Galatasaray Adası'nın müdürlüğünü yaptı. Adımı da Metin Oktay'dan alıyorum."
Metin Öztürk: "Bizde aslında liseli-lisesiz ayrımı yok. O çok yeni çıktı. Belki genel olarak dünyada kutuplaşmanın etkisiyle ortaya çıktı. Şu vardı liseliler, atkılılar, şimdi bir de iş insanları dahil oldu."
Metin Öztürk: "Biz de listemizi harmanladık. Çünkü toplam 5.1 milyar borcun varsa iş insanı tarafını geçemezsin, kulübü küçültürsen de batırırsın."
Metin Öztürk: "Burak Başkan çok iyi niyetli olarak yola çıktı. Bazı şanssızlıklar yaşadı, mesela konjonktür gereği global stat isim sponsorluğu olmadı. Fatih hoca ile yola çıktı ama oradaki ahenk de tutmadı."
Metin Öztürk: "Maliyet azaltmak için hızlı bir gençleştirme yapıldı. Şok dediğiniz adamı ya ayıltır ya öldürür. Bizi öldürdü. Burak Başkanın şanssızlığı oldu. Tam tersi buradan bir mucize de çıkabilirdi. Kötü yönetti demekten çok hep beraber kötü bir dönem geçirdik demek gerek."
Metin Öztürk: "Seçildiğimiz takdirde 3 hafta sonra şampiyonlar ligi elemesi var, bu sene hoca ile devam edeceğiz demiştik. Seçilseydik 1 yıl sonra seçime gideceğimizi açıklamıştık. Hoca ve biz başarılıysak devam edeceğiz demiştik. Ne hoca ne biz Galatasaray'ın üstünde olamayız."
Metin Öztürk: "Dördüncü, beşinci ayda ayrılmak bence maçı 40. dakikada bırakmak gibi bir şey. Ben olsam Fatih Terim ile "o tarih" için söylüyorum yolları ayırmazdım."
Metin Öztürk: "Torrent'in daha ne olduğunu görmedik. Evet, ortalaması kötü. Şunu söylemek istiyorum, nasıl ki Fatih hoca ile sezon sonuna kadar devam etmek gerekiyordu dediysem Torrent'in de hakkını yememek lazım, bu takımı Torrent yapmadı."
Metin Öztürk: "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Kurumsal bakmak lazım. Geleceğiz kontratlara bakacağız."
Metin Öztürk: "Torrent ile devam etmezsek de bir planımız var. Bizim yeni Fatih Terim'i bulmamız lazım. Biz buradan bulacağız."
Metin Öztürk: "Nuri Hocam'a başarılar diliyorum. Nuri Şahin öbür tarafta başarıdan başarıya koşarken ne onun kafasını karıştırmak ne de Galatasaraylıların kafasını karıştırmak doğru."
Metin Öztürk: "Okan Buruk'un Galatasaray'da köklü bir geçmişi, kredisi var. Önemli olan konu şu an bizde devam eden bir kontrat olması. Galatasaray'ın 2.5M€'yu savuracak durumu yok. Torrent, kalan maçlarda şapkadan çıkarır mı? Bilmiyorum belki çıkarır."
Metin Öztürk: "Gazeteci dostlarımıza da şaşırıyorum. Barcelona beraberliği sonrası herkes şu an tartıştığımız hocaya övgülerde bulundu. Galatasaray taraftarının ve üyelerinin Torrent'e borcu var dediler. Ben haftalık değerlendirmem. Biz 5 yıl, 1 ay için geliyoruz."
Metin Öztürk: "Her yıl şampiyonluk hedefimiz var. Ama bilin ki her yıl şampiyon olsak dahi bu borçlar ödenmiyor. O zaman biz hem finansta hem ligde şampiyonluk hedefliyoruz."
-Kadir Çetinçalı: "Nuri Şahin'e sıcak baktığınızı anladım."
Metin Öztürk: "Ben önce taraftarım, taraftar ne istiyorsa ben de onu istiyorum."
Metin Öztürk: "Finansal tablo ile ilgili bilgiler verildi. Beklediğimiz bir tabloydu. Burak Elmas ve ekibi çok şeffaf davranıyorlar. Hem seçim sürecinin ilerlemesinde hem bu bilgilendirmede. Çok memnunuz."
Metin Öztürk: "Önceki seçimde böyle net bilgilendirmeler yoktu elimizde. Bilmediğimiz bir tablonun içine giriyorduk."
Metin Öztürk: "Şu an harika bir tablo mu var? Hayır. Ama kim gelirse gelsin burası Galatasaray. Galatasaray'ın imkanlarıyla hepsini çözersiniz. Sorunların büyüklüğü markanın büyüklüğünden kaynaklanıyor, çözüm de markanın büyüklüğünden kaynaklanıyor."
Metin Öztürk: "Bugün en önemli kaynağımız Kerem. Erzincan'dan geldi, şu an Avrupa'dan alabileceğiniz birçok isimden daha iyi. Transfer derken isim mi getireceğiz, çok para mı vereceğiz yoksa işe mi yarayacak ona bakmak lazım."
Metin Öztürk: "Riva'da gelirleri daha yukarı çıkaracak bir projemiz var. Oradan 1 milyar ₺ ilave kaynak çıkaracağımızı düşünüyorum. Kemerburgaz çalışmalarına bakacağız. 2-3 ay içinde orada hafriyat kamyonlarını görürsünüz. Yıl bitmeden basketbol salonunun temeli atılır."
Metin Öztürk: "Florya ile ilgili Burak Elmas kıymetli bir çalışma başlatmıştı. Galatasaray'ın faydasına ise "bu başkasının projesi" diye kenara koyup yeni bir projeyi gündeme getirmeyiz. Hem o projeyi devam ettirir hem de proje bitince Burak Elmas'a medya önünde teşekkür ederiz."
Metin Öztürk: "Mecidiyeköy'deki bina ile ilgili kulübün yürüyen bir tasarrufu var. Biz dolaylı olarak öğrendik, aklımıza da yattı. Güzel bir proje. Geçen hafta öğrendim. Tahmin ediyorum 1 yıl içinde tamamlanır. İnşallah bizim dönemimizde uygulamak kısmet olacak."
Metin Öztürk: "Mustafa Cengiz döneminde başlayan token projesi var. Sırf bu sene Token'dan kulübün kasasına 16M$ girdi. Bunları doğru zamanda değerlendirmek lazım. Dünyada düşüş var, bir şeyi satacaksanız değeri artarken satmak lazım. Önemli olan doğru zamanlama."
Metin Öztürk: "Sadece token ve nft değil. Yönetimimizde dijitale gayet hakim Aral Game'in CEO'su Emir Aral var. Çok genç, çok dinamik bir ekiple geliyoruz. Dijitale çok önem veriyoruz. Kendisi şu an Espor şubemizin başındaki isim."
Metin Öztürk: "Erden Bey harika bir Galatasaraylı. Geçen hafta beraberdik. Galatasaray'ın menfaati varsa nefesi yettiği sürece koşar. Yönetime dahil olmasını teklif ettim, o da haklı olarak "benim sevdam Galatasaray. Yönetimin içinde olmazsam katkım daha büyük olur" dedi."
Metin Öztürk: "Levent Nazifoğlu, Özbek dönemindeki gibi Futbol Şube Sorumlusu olacak. O dönem şartlarında 2 liraya alacağınız oyuncuyu 5 liraya almış olabilirsiniz. Nazifoğlu hem konusunu iyi bilir, hem de işini doğru yapar. Her şeyi o günkü koşullarla değerlendirmek lazım."
Metin Öztürk: "Galatasaray kanunlarını benim kadar bilen kişi sayısı azdır. Galatasaray'ın bu seçimi kim ne derse desin 2 yıl, 1 aylıktır. Galatasaray'ın bir sonraki seçimi Mayıs 2024'tedir. Tüzük bunu diyor."
Metin Öztürk: "Galatasaray kurullarda ve federasyon yönetimlerinde mutlaka yer alacak."
Metin Öztürk: "Bu iş altyapısız olmaz ama Galatasaray'ın geleceğini de tamamen altyapıya bağlayamazsınız. Altyapı bir yandan yürüyecek, bir yandan da bizim şampiyon olmamız gerekiyor. Benim ruhum her yıl şampiyonluk istiyor."
Metin Öztürk: "Sadece şampiyonluklar değil, Avrupa'da da önemli işler yapacağımızı düşünüyorum. Galatasaray zoru sever. UEFA'yı aldığımızda ülke puanımız bugünkünden daha kötüydü. Biz hem UEFA'yı hem Süper Kupa'yı kaldırdık."
-Kadir Çetinçalı: "Sizce Galatasaray'ın 3 temel sorunu nedir?"
Metin Öztürk: "Finans, finans, finans."
-Kadir Çetinçalı: "Anladığım kadarıyla taraftara iddialı bir kadro ve şampiyonluk vadediyorsunuz."
Metin Öztürk: "Hem de çok kısa bir zamanda."
Metin Öztürk: "Ben tarz olarak mevcut futbol iklimine uyum sağlayacak biri değilim. Galatasaray'ın çıkarları ne gerekiyorsa onu yapacağız. Dik değil, dimdik duracağız."
Metin Öztürk: "3 senedir hazırlanıyoruz. Geldiğimiz zaman kontağı çevirip başlayacağız."
Metin Öztürk: "Birini satmaktan daha çok bizim neye ihtiyacımız var diye bakmak lazım. Kerem bize gelene kadar belki 10 katı fiyatına başka birini alacaktık. Kaynakları doğru kullanmak lazım. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değecek mi? Ona bakmak lazım."
Metin Öztürk: "Bizim en önemli sorunumuz kale ve orta sahaydı. Muslera döndü. Sözleşmesi devam ediyor. Bence oraya iyi bir yedek lazım. Okan dönüyor ama kaledeyken de tepki çekiyordu. O yüzden bir alternatif bakmakta fayda var. Tabii ben teknik direktör değilim."
Metin Öztürk: "Ekip olarak küçük rütuşlarla bu takımın önümüzdeki sezon şampiyonluğun en büyük adayı olacağını düşünüyoruz."
Metin Öztürk: "Taraftarlarımız hazırlasınlar. Önümüzdeki 5 yıl harika geçecek. Metin Oktay'ın elinden tutup stada soktuğu çocuk başkan olarak geliyor. Ruhu, dinamizmi anlatacak başka bir şey var mı?"