milan škriniar

Bizim oyun anlayışımıza uyacağını düşünmüyorum. Açık alanda çok fazla yakalanacak ve bu tarz bir savunmacı değil. Saçma sapan sekanslar izletebilir. Zaten son hali de fiziksel olarak pek fit değilmiş. Bize bu oyun anlayışı ile daha atletik stoperler lazım. Siyahi stoper sevmem ama bu oyun anlayışına siyahi atletik stoperler lazım.

Bizim oyun anlayışımıza uyacağını düşünmüyorum. Açık alanda çok fazla yakalanacak ve bu tarz bir savunmacı değil. Saçma sapan sekanslar izletebilir. Zaten son hali de fiziksel olarak pek fit değilmiş. Bize bu oyun anlayışı ile daha atletik stoperler lazım. Siyahi stoper sevmem ama bu oyun anlayışına siyahi atletik stoperler lazım.
Bize şu an Luyindama'nın prime hali lazım. Takıma cuk oturur. Ah lan yine aklıma geldi. 😢

Bize şu an Luyindama'nın prime hali lazım. Takıma cuk oturur. Ah lan yine aklıma geldi. 😢
Sakatlık öncesi hali olsa veya yaşını doğru yazsalardı şu kadroda neler neler yapardı.

Şu an ben 2013 Dany bile razıyım. Oyun anlayışımız o tarz bir adama ihtiyaç duyuyor.

Prime Ronaldo'ya fiziksel olarak üstünlük kuran, wonderkid Welbeck'e göz açtırmayan bir Dany çok iş görür.

Sakatlık öncesi hali olsa veya yaşını doğru yazsalardı şu kadroda neler neler yapardı.

Şu an ben 2013 Dany bile razıyım. Oyun anlayışımız o tarz bir adama ihtiyaç duyuyor.

Prime Ronaldo'ya fiziksel olarak üstünlük kuran, wonderkid Welbeck'e göz açtırmayan bir Dany çok iş görür.
Ronaldo yu omuz omuza yikmisti bir pozisyonda ve dany kral çok rahat hareket ediyordu ronaldo ise şaşkın...

Birqz sıska gibj duruyordu ama kuvveti 2 ronaldo gücünde

Üçlünün sağ beki olursa Kaan Ayhan rahatlıkla yer bulacaktır kendine.

Bu açıdan mühim bir transfer.

bende tam tersi uyacagını düşünüyorum davinson gibi hızlı fuleli degil ama misal açık alanda yakalandımı oyuncunun gerisinde kalmıyor yakalıyor yani kaan veya nelsson gibi agır degil
ve benım en sevdigim yanı rakibi bezdirici bir oyun tarzı var çogu müdahaleyi pozisyon almasıyla yapıyor interde özellikle 3lüde world class oynadılar
tabi psg denen cenabet takımda sakatlıgında etkisiyle gözden düşmüş form tutamamış ama form tutsa zaten biz alamayız

Skriniar'ı ele alırken oyuncunun ait olduğu seviyeyeye göre ele almak lazım. Skriniar, Davinson'dan çok daha net ve üst düzey stoperdi 2-3 sene öncesine kadar ki Inter'de yarattığı cazibeyle en iyileri toplayan PSG'ye gitti. O dönem sürekli Skriniar ismi geçiyordu piyasada bir yerlere gidecek diye.

Tottenham'daki dağınık, sürekli hata yapan Davinson'un bu ligde yarattığı konfor malum. Skriniar'ın da kendi özellikleriyle yaratacağı konforlar ile defektleri tartıya koyduğumuzda bana yaratacağı konfor daha fazla olacakmış gibi geliyor. Çünkü ligde rakiplerimizin tek opsiyonu uzun top oynamak. O topları indirip bir şeyler kurgulamak. Davinson varken bu opsiyonu hep yanındakilere uzun vurup 1'e 1'lerden bir şeyler üreterek yapmaya çalışıyorlar. Skriniar sana bu topları çok kolayca toplar ve topu olumlu kullanarak da rakibin bu silahını def eder.

Bu açıdan çok mantıklı geliyor. Çünkü Maguire isteğimin altında da bu yatıyordu. Duran toplarda golcü özelliği olması da bizim oyuna büyük katkı yapar.

Tek derdim keşke sol ayaklısını denk getirseydik.

Yanlış hatirlamiyorsam hantal ağır bir adam değil skrinar , de vrij ile oynarken hareketli oynayan skrinardi ağır kalan supurucu plan de vrijdi tabi izleyenler Suat kara ağabey daha net şeyler soyler
oncelikle - merhabalar sevgili halim ve mesaji okuyan renkdaslar ,

skriniar ;

dedigin gibi de vrij le oynarken serbest libero gibi sag bazli yer alip
dikine top servislerinden & merkez oslarla yakin olup topu iletme(hakan,brozo ,vidal) ve uzun pin point toplardan sorumlu idi(21/22 sezonu baz alirsam)
solda ise bastoni merkez stoperde de vrij .

acikcasi prime peak begendigim donemlerinden biri ; inzaghi 'li *21/22 sezonu 352sinde ; acik ara ligin en begendigim defans oyuncusu idi, digeri de bremer di torino dan juveye giden.... bremer dedimde, serie a ozelinde listemin tepe 3un de yer aliyordu, inter ve juve den birine gidecekti. inter skriniar'in olasi ayrilisi dolayli kendisini dusunuyordu . gunun sonunda ikisinden de oldular .

bugune gelirsek , isin ilginc yani, suan skriniar'a talipler arasinda en ciddi isimlerden biri juventus .
alirlarsa bremer skriniar mukemmel bir partnerlik olur .

basta da dedigim gibi ,
inter skriniar'li dedigim *sezonda , sol stoper bastoni idi , merkezde de vrij, sag stoper skriniar di.
taktik varyasyonlarda ; bastoni takim ataga ciktiginda topla bi nevi klasik kanat beke evriliyordu, burada olan sol kanat bek perisic bir tik onde genis alan kanadina burunuyordu (wide wing) .

bu denklemde ozellikle bastoni cikisli amac ; overlap yaparak topu rakip yari alana tasiyip ordan ceza sahasina orta yapmasi amaclaniyordu. nitekim basarili da oldular .

skriniar bu denklemde ; *inverted ice girisli cm'e evrilip bi nevi overlap yaparak hibrid libero oyun kurulumu ilk adres olarak topu merkeze tasiyip, topla one kaymali bu olusumlarda ,inter takim olarak yari alana kuruldugunda agirlikli olarak kaymali sag orta saha olarak konumlaniyordu . bu denklemde de barella bu bolgeden 3.bolge csahasi etrafina vs daha ozgurce gidip inter adina tehlike opsiyonu oluyordu .

bolge hakimiyeti ve farkindaligi yuksek bir oyuncu . taktik olarak cok donanimli . genis alan oyun vizyonu cok yuksek . topu degerli kullanmasini, efektif yerlere atmasini iyi yapan ,
ayagi diger benzer oyunculara nazaran ( m de ligt , de vrij ) seri bir oyuncu . hantal bir oyun yapisi yok.
kafa toplari vs babinda duran toplarda kornerlerde etkili , fizigini etkili kullanmasi,savasci yapisi,oyun ciddiyeti, lider ozellikli olmasi, oyun fundamentali nin yuksek olusu ile ozellikle inter ve milli takim donemlerinde benden gecer not almistir.

inzaghi'li inter oyun anlayisi -high intensity- odakli oldugundan, her daim macin icinde bir oyuncu idi .

tum dedigim ustteki noktalar * psg doneminden bagimsizdir .
psg de mevcut hoca 4lu varyasyonlarda & esnek 433 odakli bir anlayista . kanimca bu oyuna skriniar egreti kalirdi, ki, kaldi da .

velhasil ,

izledigim inter donemleri baglaminda gozlemim - tipoloji olarak bold 3lunun oyuncusudur nazarimda . *4lu oynayacaksak alinmasina mesafeliyim .

Açık alanda hızlı bir adamdı diye hatırlıyorum ben. Sadece çevik değildi ve hızlanması yavaştı.
acik ve genis alan oyun vizyonu yuksek bir oyuncu . taktik oyun anlayisinda esnek yatkinlikli olmasi takimi rahatlatan bir ekstra .
kanat gibi hizli degil ancak ayaklari seri bir oyuncu. <-> hem hamle yaptiginda hem topla cikislarda ve paslarda .
İnter forması giyerken net Avrupa’nın en iyi 5 stoperi arasındaydı. Psg’ye gitti şansına Luis enrique manyağı denk geldi. Başka bir teknik direktör olsaydı zaten adımızın geçmesine dahi imkan yoktu

Olursa muazzam bir ekleme olur, inter’de 3’lü savunmanın sağ kenarında oynuyordu hep
kesinlikle inter donemi peak ve prime taraflariyla emsal di . digeri de ustte bahsettigim *bremer .
zaten her ikisi de bolgeleri ozelinde ligin en iyi oyuncusu odullerini kazanmalari tesaduf degildi .

Ohaa 29 yaşındaymış ben 32-33 sanıyordum...İnterdeyken çok beğenirdim müthiş bir herifti ama 2 yıldır neredeyse hiç izlemedim
*3luyu genelde severim taa ilk kullanildigi donemler bazli .
keza , *son 10 yildirsa 3lyu sevmemde ana neden ; inzaghi inter ve bunyesinde bu 3lu sisteme bold uyan tipoloji profillerin efektif ve istikrarli sahaya yansitilmasi dir .

*kanimca psg yaparak buyuk hata yapti . o donem yanilmiyorsam petrol bolgesi benzer maas sunuyordu. avrupa da kaldi psgyi secti . gerci kendimce hata dedim ,
ama kendisinin kararinda $ mi yoksa psg nin o donemki kadrosu mu albenili oldu -yoruma acik .
<-> milan kalecisi de benzer yolu secmisti.

gelinen durum ; ilginctir her ikisi de eski takimlarindaki donemlerini arar oldular .

tum bunlar goreceli elbette .

gelmesi durumunda eksi artisina genel anlamda deginmek isterim .

bu mesajim -maas *$ konusundan- bagimsizdir .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar .

inverted ice girisli cm'e evrilip bi nevi overlap yaparak hibrid libero oyun kurulumu ilk adres olarak topu merkeze tasiyip, topla one kaymali bu olusumlarda verdiği katkıyı ben de çok önemli buluyorum skriniarın…

inverted ice girisli cm'e evrilip bi nevi overlap yaparak hibrid libero oyun kurulumu ilk adres olarak topu merkeze tasiyip, topla one kaymali bu olusumlarda verdiği katkıyı ben de çok önemli buluyorum skriniarın…
Kısacası;

"3'lüde sağ stoper oynadığında bile ortadan libero gibi oyun kurup ileriye topu taşıyabiliyor." demek istenmiş.

Geri
Üst Alt