Uğur Doğan
Cezalı
- 22 Kasım 2008
- 6.582
- 3
- 1.333
Cevap: # Miroslav Stoch
ScoutGS ciler geri geldi

ScoutGS ciler geri geldi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Stoch'u 3 kere izlediniz mi de illa Stoch diyorsunuz? Başka adam mı yok piyasada?
1. Elano satılırsa Arda'yı sol açık oynatamazsın.
2. Harry'nin gidişiyle acilen sol açık transferi mecbur oldu. Stoch da o mevkii için ideal oyuncu.
3. Elano satılmasa bile Arda sol açık oynamaz.
4. İhtiyacımız olan bölgelere transferler yapılıyor zaten. Grella ve Veli muhtemelen bizde. Kaleci transferine ihtiyacımız yok ve yapılmıyacak zaten de.
5.Asıl gereksiz transfer Baptista transferi olur. Hem bonservis ve yıllık ücretin altından kalkmak zor olur.
Brezilyalı adamları eleştiriyorsun, üstüne bir de Brezilyalı adam istiyorsun![]()
Hangi Brezilyalı adamı eleştirmişim? Hiç hatırlamıyorum öyle bir şey. En azından milliyetinden dolayı asla bir futbolcuyu eleştirmem. Genelde Lincoln'ün de Elano'nun da iyi futbolcular olduğunu savundum ayrıca. Burda yalnışın var dostum.
Baptista'ya gelirsek tam bu takımın ihtiyacı olan adamdır. Şunu kabul edelim. Orta sahamız çok boş. Aynı Neeskens'in dediği gibi pas almayı bilen futbolcu olmadığı gibi bilmeyi veren futbolcu da yok. Elano'yu ayırıyorum bu gruptan. Ancak bu orta sahayı adam etmediğimiz sürece kimi alırsak alalım bu takım başarıyı yakalayamaz.
Baptista Türkiye liginde başarılı olsun diye yaratılmış bir oyuncu. Tekniği yüksek ancak ince bilek hareketlerine dayanmıyor. Tabiri caizse öküz gibi güçlü ve bir ikili mücadelede 3 tane Servet tarafından bile yıkılması mucize. Futbol piyasasına çıkışı defansif orta saha oldu bu adamın. Sonra orta saha, sonra ofansif orta saha ve de forvet oynamış, bu mevkilerin her birinde başarılı olabilen bir buldozer. İspanya'da örümcek lakabını takmışlardı. Orta saha ve forvet arasındaki köprüyü mükemmel bir pas trafiğiyle sağladığı için. Bu ligde MC oynayacağı her sezon 20 golü olur. Fark yaratır...
Arda niçin sol açık oynamasın? Adamın esas mevkisi o. Skora çok etkili. Çok sayıda gol atıp asist yapıyor. Solda ama büyük serbesti içerisinde acaip başarılı olabilecek ve olmuş bir oyuncu. Galatasaray taraftarında Arda'ya karşı oluşan antipatiyi anlamıyorum. Milletin içi gider böyle bir futbolcusu olsun diye.
Elano ile Arda bağlantısını da hakikaten çözebilmiş değilim. Yardımcı olursan ve bu konudaki teorilerini açıklarsan sevinirim.
Gaz almaya veya vermeye gerek yok. Stoch gayet iyi bir adamdır. İzlersen de anlarsın, şöyle bir oynadığı takımlara bakarsan da anlarsın. Dünya Kupası kadrosunda, bonservisi Chelsea'de, kiralık oynadığı takımda şampiyon olmuş.
Hani kağıt üzerinde bile iyi adam. Referansları iyi, başarısı var. Öte yandan iyi bir sol forvet olabilir. Skorer özelliği var. Arda varken o bölgede bana göre gerek yok. Fakat oyunu Arda'dan daha süratli oynadığı, oynadığımız sistemin özellikle kanat forvet bölgesinde hız daha ön planda olduğu için Rijkaard'ın oraya böyle bir istek yapması kadar normal bir şey yok. Çünkü önemli olan bana göre değil, Rijkaard'a göre olan durum.
Elano'dan verim alınmamış, muhtemelen de satılması düşünülüyorsa, Arda'yı hücum arkasına yerleştirmek kadar mantıklı bir hareket daha yok üstelik.
Her açıdan Stoch transferi mantıklı. Mantıksızlık aramak istersen her şeyde bulursun. Her oyuncunun daha iyisini bulursun ama en iyisini sen yaratırsın. En iyisini alacak kadar iyi bir bütçemiz yok. Vay efendim 5 milyon € falan da hikaye. Tak diye nakit 5 milyon € verecek halimiz yok. Stoch gelir, bir sene iyi oynarsa bile aynen istediğin bonservisi çekersin, satarsın. Stoch en iyis değil. Ama en iyi olabilecek potansiyele sahip bir adam. Tıpkı Gio gibi. Gio'nun dezavantajı müthiş verim verdiği bölgede, en iyilerden birine sahip olmamızdı, Keita.
Stoch ise Kewell'ın yokluğunda skorer kanat işini becerebilecek bir oyuncu. Hele ki Rijkaard istiyorsa zaten konuşacak bir şey yok. He biliyorum ki Rijkaard'dan daha iyi futbol bilen(!) adamlar vardır.
Ama onlar hep var zaten.
Aldırmamak lazım.
Brezilyalı adamları eleştirme konusu dikkat ettiysen sıraladığım maddelerde değil ;
Demem o ki forumda son gördüğüm kanı Brezilyalıların istenmediği. Genel kanı Brezilyalıların istenmediği olup da nasıl Brezilyalı adam isteniyor orasına takıldım.
Rijkaard Arda'yı sol açık oynatmıyor, forvet arkasına yoğunlaştırıyor. Arda solda başarılı, asıl mevkiisi de orası onu gayet iyi biliyorum. Ama Rijkaard'ın onun üzerinde düşündüğü olay çok farklı. Kalırsa da Arda - ki büyük ihtimalle kalacaktır - önümüzdeki sezonda da sol açık oynatılmayacak. Arda'ya antipatim yok. Şuan en iyi yerli oyuncu olduğunda herkes hemfikirdir umarım.
Baptista transferi şu durumda zor ve gereksiz bir transfer olur. Bu demek değil ki Baptista kötü oyuncu. Forvette Milan Baros varken onun ayarında bir forvet transfer etmek gibi bir durum. Kulüp para yok diyorken böylesine mali yükü ağır olan bir transfer kulübü çok zor durumlara sokar. Ki bu ülkede Elano aldığı ücretle tartışılıyorken...
Elano - Arda bağlantısına gelince. Elano'nun olası transferinden sonra Arda Elano'nun görevini alacak tabi bu daha ofansif bir şekilde.
Stoch iyidir değildir.... Mesele bu değil. O bölgemiz yeterince dolu. Kaldı ki Arda bu takımın temel yapı taşıdır. Galatasaray'a girdiği ilk günden bu güne önce gizli olarak sonra da açık olarak bu takımın lideri oldu. Bu oyuncuyu en verimli olduğu mevkide oynatmamak hatadır.
Evet Arda'yı orta sahaya almak bir görüştür ama geriden gelen ve nedense bahsedilen Stoch kadar potansiyelini önemsemediğimiz Emre'yi görmezden gelmek demektir aynı zamanda. Çünkü bu takımda önce forma giyebilecek kaliteli Türk futbolcuları bulucaz sonra kalan 6 mevkiye yabancı futbolcuları koyucaz. Orta sahada Emre ve Arda aynı anda çok zayıf kalırlar. Ama solda Arda, ortada Emre ve atıyorum Baptista ile iyi bir ön libero çok verimli bir orta saha olabilir. Tabi Stoch yada Gio için cebimizde olan sabır Emre'ye gösterilirse. Ha Emre istenilen çıkışı yakalayamadı mı? Zaten Elano var.
Rijkaard'dan iyi bilme meselesine gelince... Bu söylemi hiç yakıştıramadım sana. Düşünce belirtiyoruz burda. Kalkıp Rijkaard futboldan anlamıyor, Stoch yaramaz gibi laflar etmiyoruz. Öyle yapsam anlıcam bu ifadenin yazılma nedenini. Sebebiyle ne düşünüyorsam onu söyledim. Ahkam kesip gitmedim. Biraz sansür içeren bir yaklaşım olmuş seninki. Rijkaard'ınkine aykırı fikirleri yazamayacaksak zaten bu forum amacına hizmet etmiyor demektir. Yanılıyor muyum?
Açıkçası ben size karşı bir şey söylemedim. Hatta forumdaki bir çok üyeye karşı da bir şey söylemedim. Ucu açık bir söylem olduğu için haklısınız tepki de. Benim anlatma eksikliğim olmuş.
Emre kazanılacak diye Stoch transferini yapmamak gibi bir durum yoktur bana göre. Yanlış anlamayın, Emre'ye inanılmaz güveniyorum. Oynadığı oyunu da seviyorum fakat dediğim gibi sol ve sağ forvetlerin hızlı oynaması gerekiyor. Direkt kaleye veya çizgiye inebilmesi gerekiyor. Arda daha çok içe kat eden, oyunu set hücumuna döndüren bir oyuncu. Bu yüzden Stoch özellikle iyi bir kontra silah olacaktır ve aynı zamanda hem Kewell'ın yaşı ve yaşadığı sakatlıklar sebebiyle yapamadığı sol kanat görevini becerecektir, hem de belki Kewell kadar olmasa da skorer performansı gösterecektir. Bu yüzden Stoch bana göre nokta atışı gibi duruyor kağıt üzerinde.
Sizin bahsettiğiniz oyun düzeni sanırım;
Arda - Emre/Elano - Keita
......Baptista-Transfer.....
Şöyle bakınca birincisi Baptista'nın yıllardır o mevkide oynadığını sanmıyorum. En son Sevilla'daki ilk sezonunda oynadı galiba. Daha sonra forvet arkası ve forvet oldu adam. Yani tekrar oraya geçer mi? Geçerse bile ne kadar verimli olur bilemem. Yanına koyulacak adam muhtemelen de savunma ağırlıklı bir ortasaha olur. Fakat dediğim gibi Baptista hayatında 3'lü ortasaha savunmasında görev almış mı? Almışsa ne yapmış? İnanın bilmiyorum. Hatta defansif görevle oynadığını hayal meyal hatırlıyorum. Bu yüzden bir şey diyemem. İyi bir Baros alternatifi olur mu derseniz ona da pek katılmıyorum fakat 10-15 gol arası bir performans sergileyeceğine eminim. Ama sisteme katkısı olur mu diye sorarsanız ı-ıh derim.
Öte yandan Emre'nin daha fiziksel olarak çok düşük kaldığını biliyoruz. Ligde Antalyaspor maçında hemen belli olmuştu bu eksikliği. Daha toy. Spor salonunda çalışıyor diye duydum. Çok sevindim. Zira bana göre Arda'nın yerine cuk oturacaktır. İlk 11'e ise eğer kuvvetlenirse zaten girer. Stoch'u da kesebilir, Arda'yı da bilemem.
Öte yandan Elano satılmadan Baptista ve ortasaha transferinin olacağını düşünmüyorum. E satılırsa da orasının alternatifsiz kalacağını görüyoruz. Mesela Baptista skorer bir oyuncu. Elano kadar, Arda kadar o bölgeyi dolduramaz. Pas trafiğini aksatabilir. Fakat Stoch daha ayağı yumuşak bir adam. İyi sayılacak bir pasör aynı zamanda. Bu yüzden Stoch'u ile birlikte bir ortasaha alınması otomatikman alternatif yaratıyor zaten.
Neyse sonuç olarak son kararı yönetim ve Rijkaard verecek. Bana göre Stoch sisteme uygun, alternatif yaratacak bir oyuncu. Üstelik kariyerinin başında. Yani aldığımız fiyatın çok daha fazlasına satabiliriz. En kötü potansiyeli sayesinde aldığımız fiyata elden çıkarırız.
Bu sebeple Stoch bana göre mantıklı bir seçim.
Stoch sol açıkta mutlaka güzel oynayacaktır. Ama şöyle düşünelim. Elano satılmadı. Sizce şu orta saha uygun mudur?
Stoch---------------------------------------Keita
-------------Arda --------------- Elano
-------------------------DM
Ama bir de şöyle bakalım.
Arda ------------------------------------------------------- Keita
-----------Baptista -------------------------- Elano
-------------------------------DM
Tabi ki Baptista transfer edilmeyebilir. Ama dünyada Appiah tarzı 5-10 milyon arası alınabilecek oyuncu çoktur. Onlardan birisi gelir. Yani ben o mevkide iyi bir MC umuyorum. Emre bu sezon Elano'nun alternatifi olur.
Sistem tartışmalarına çok takılmamak lazım. Rijkaard Barcelona'da da sol açıkta Ronaldinho'yu oynatıyor ve sistemi gayet güzel işliyordu. Eldeki oyuncularla da pekala total futbol anlayışına uygun bir sistem çıkarılabilir.
Bu takıma 2 iyi orta saha oyuncusu almamak bence önümüzdeki sezon için intihar olur.
Çağatay bizim lig eğer defansı mükemmel,kalecileri hatasız bir lig olsaydı argümanın doğru olurdu. Ancak tek farkı defansın daha sert olması, hatasız olması değil.
Bir oyuncunun peşinden bu kadar da koşulmaması gerekir bence.Tamam Stoch gelirse,hele hele de dünya kupasından önce gelirse çok sevineceğiz fakat kendisine Lionel Messi muamelesi de yapmamamız gerekir.Hava alanında karşıladığımız oyuncuları nasıl gönderdiğimizi unutmadık daha.