Dediğim gibi sezon boyunca takip ettiğim söylenemez sadece attığı goller üzerinden öyle aman aman bitirici, son vuruşları çok iyi, çok skorer bir oyuncu olmadığı görüşüne kapıldım. 10 gol atmış Stoch ama bunların çoğu defans ve kaleci hatası dediğim gibi. Hollanda'daki defansif anlayışla Türkiye'deki arasında çok fark vardır. Ajax 106 golle şampiyon olamazken bizim ligin en skorer takımı 65 golle şampiyon Bursaspor. Türkiye'de defans Anadolu takımları için birinci plandayken (hatta Beşiktaş, Fenerbahçe gibi takımlar için bile diyebiliriz) Hollanda'da nerdeyse defans diye birşey yok. Bizim ligimiz Hollanda'nın yanında Seria A gibi kalıyor. Burda da pekala hatalardan gol bulabilir ona birşey demiyorum ama bu onun bitirici yapmaz ki. Ben sadece yok Arda'dan şöyle skorer, Gio'dan böyle bitirici diye bir genel kanı var ya, bunun hayal kırıklığı yaratabileceğini söylüyorum. Skorerliği ölçmenin tek yolu istatiklerse sisteme uymuyor denilen Arda'nın da geri kalan bir yanı yok. Benim öngörüm Stoch'un Gio gibi kısır bir sezon geçrimesi olur gelmesi halinde. Stoch'tan daha iyi oyuncular alınamaycağı için bu sezon büyük ihtimalle gelmesin diyemiyorum ama solda Arda, ortaya transfer seçeneğini tercih ederim.