Muhteşem Yüzyıl: Kösem | Star TV

Düşünce özgürlüklerini kullanarak İyi veya kötü olan tarihimize şerefiz benzetmesi yapan arkadaşlar için bende düşünce özgürlüğümü kullanıyorum ama içimden. Ban yemeye değmezsiniz.

Avrupalılar Osmanlı yı ciddiye almıyor gibi komik lafları hayatında tarih okumamış cahil avrupalıları tanıyarak geçirmiş insanlar söyleyebilir... Bu arada yeni nesil avrupalalılara zaten tarih anlatılmaz çünkü geçmişte sürekli birbirlerinin ırzına geçip katliyamlarla yaşadıkları için günümüzde toz pembe rüyalar içinde yaşamaları sağlanır... Lakin bir kıvılcıma yada manyak bir lidere bakar... yine eski günlerine dönüverir bu barbar din kardeşler :D...

kardeşim düşkünlerdi zaten

düşkün olmasalardı 10-15 karıyla evlenip 30 tane çocuk yapmazlardı.

demekki karıya düşkünler.

Osmanlı padişahlarının arasında kadınlara düşkün olanda var. Ne alaka saçmalıyorsun.

-Beyler siz tarihi nereden öğreniyorsunuz ? Dur ben söyleyeyim Muhteşem Yalan 'dan veya Tiriliş 'ten mi ?
-Tarihi günümüz şartlarına göre değerlendirmeyin ve doğruları öğrenmek için de aptalca romanları bırakıp bi akademik kaynak okuyun.
-Mesela Muhteşem Yalan dizisinde kadınlara düşkün olarak tanıtılan Kanuni Sultan Süleyman Han 'ın 46 yıllık hükümdarlığında toplam 44 yıl seferlerde olduğunu İstanbul 'da bulunmadığını biliyor musunuz ? Tabiki bilmiyorsunuz.Böyle olan birisi nasıl kadınlara düşkün olabilir ? Sallayacaksanız biraz üsturuplu sallayın.
Dizi izleyerek ecdadınızı öğrenemezsiniz Osmanlı 'nın ne kadar yüce bir devlet olduğunu bir anlayabilseniz zaten gözlerinizden yaşlar dökülür ama nerde.

Bu tip diziler Osmanlı tarihini tam olarak yansıtmasa da osmanlı tarihi hakkında güzel bilgilerde veriyor.
muhteşem yüzyıl dünya çapında projeydi ve türkiye standartlarının üstündeydi umarım kösem sultan'da aynı şekilde olur..
800 senelik tarihimiz var adam gibi film,dizi yok diye sızlanmak yerine,birileri gerçekten birşeyler yapıyor bunu gösterdi bu ekip bize..
kadro da hiç fena değil..
hülya gençliğimizin efsane fettan kadınlarındandı,eminim tekrar yıldızlaşacaktır bu rolde..

Normalde hiç izlemedim Muhteşem Yüzyıl'ı, belki 10-15 dk denk gelmişimdir tvde, bu diziyi de izlemem muhtemelen yalnız Tarih hocamın anlattığı kadarıyla Kösem Sultan inanılmaz manyak bir kadınmış. IV. Murat'ın hayatını öyle bir zindana çevirmiş ki adam kadınlardan tiksinir hale gelmiş artık. Gözünün önünde en sevdiği akıl hocalarını katlettirmesi, sürekli devleti yeniçeri ağaları yoluyla idare etmeye çalışması yüzünden Murat da büyüyünce ölüm makinası haline gelmiş resmen. Adamın dillere destan bir kudreti var, doğru düzgün resmedebilirlerse eğer ben de o karakteri izlemek isterim.

Bu diziyi yapıyorlarsa o yüzden bu iki karakteri doğru yansıtmaları önemli. Sonuçta kurgu falan bir yere kadar insanlar oturup bunların ne kadarı gerçek diye izlerlerse diziden bir keyif alamazlar, haliyle çoğu şey gerçek diye izlerler. O yüzden umarım gerçeğe uygun yaparlar. Bazen diyorum o kadar geniş bir tarihimiz var ki keşke Ridley Scott bir el atsa da şöyle 10 tane filmimizi çekse millet şaheser nedir görse.

Bu Osmanlı'dan nefret etme muhabbeti de son yıllarda arttı. Barbarmış, bilmem neymiş... Salak salak Avrupalıların katliam öykülerini dinleyip Osmanlı için "Ya bunlar zaten benim Atalarım değil, pislik bunlar." diyenler Avrupa'nın ne kadar pislik içinde olduğunu araştırmaya bile yanaşmıyorlar. Emin olun biz onların eline su dökemeyiz.

Bir de asıl sıkıntı Tarih'i bugünün kafasıyla yorumlamaya kalkanlar. Her dönemdeki uygulamaları, yaşantıları ayrı ayrı değerlendirmekten aciz adamlar... İyisiyle, kötüsüyle bu Tarih bizim atalarımızın Tarihi. Kendi Tarih'inden utananlardan ben daha çok utanır oldum.

Son düzenleme:
-Beyler siz tarihi nereden öğreniyorsunuz ? Dur ben söyleyeyim Muhteşem Yalan 'dan veya Tiriliş 'ten mi ?
-Tarihi günümüz şartlarına göre değerlendirmeyin ve doğruları öğrenmek için de aptalca romanları bırakıp bi akademik kaynak okuyun.
-Mesela Muhteşem Yalan dizisinde kadınlara düşkün olarak tanıtılan Kanuni Sultan Süleyman Han 'ın 46 yıllık hükümdarlığında toplam 44 yıl seferlerde olduğunu İstanbul 'da bulunmadığını biliyor musunuz ? Tabiki bilmiyorsunuz.Böyle olan birisi nasıl kadınlara düşkün olabilir ? Sallayacaksanız biraz üsturuplu sallayın.
Dizi izleyerek ecdadınızı öğrenemezsiniz Osmanlı 'nın ne kadar yüce bir devlet olduğunu bir anlayabilseniz zaten gözlerinizden yaşlar dökülür ama nerde.

21 yaşındaki velet bana nerden tarih öğreniyorsun diyor. Birader ben tarih doktorası yapan biriyim tatmin edici mi senin için ?

ansiklopediden

ben kanuniyimi kasteddim karılara düşkün diye.onlarca padişah var ahahah.iyiki birşey öğrenmişsin onu söylüyorsun burada

not:muhteşem yüzyıl toplasan 30dk izlememişimdir.

Son düzenleme:

Yahu Osmanlı devamlı durmadan şavasan bir devlet değil ki 44 senesi seferde nasıl gececek? bu seferlerin 2-3 sene hazırlık süreci var ayrıca,1553 teki Nahcivan seferi ile Kanunin son kez katıldığı Zigetvar seferi ile arada 13 sene var en basitinden,kısacası toplamda 46 yıllık padişahlığının 10 küsür senesi seferlerde geçti.

21 yaşındaki velet bana nerden tarih öğreniyorsun diyor. Birader ben tarih doktorası yapan biriyim tatmin edici mi senin için ?

Hakikatı öğrenemeyip saçmalaman hiç tatmin edici değil sana doktora yaptıran hocayı da üniversiteyi de at çöpe gitsin , bilgisizin tekisin.Sen o doktorayı roman okuyarak almışsın.
II.Selim nasıl öldü söyle bana hadi ?

Hakikatı öğrenemeyip saçmalaman hiç tatmin edici değil sana doktora yaptıran hocayı da üniversiteyi de at çöpe gitsin , bilgisizin tekisin.Sen o doktorayı roman okuyarak almışsın.
II.Selim nasıl öldü söyle bana hadi ?
Veletliğe devam 2. Selim nasıl ölmüş inanılmaz bir bilgi ya bunu söyleyen muktedir oluyor.

Osmanlı ile bu kurguları birbirine karıştırıp , dizilere cephe alanlara hayret ediyorum. ya kurgu bu arkadaşlar , illa ki bire bir gerçek olması kime ne kazandırır. tabii ki senaristler kendi kafalarından bir şeyler koyacak ki heyecanla izlensin insanlar. yoksa ilber ortaylıyı dinleyin gidin.. asıl sorun ise bu dizileri izleyip haaa bak tarihte böyle böyle olmuş diyenlerde. aslında al birini vur ötekine , iki düşünce de aynı bakış açısı..

(bkz:kurgu nedir?)

Muhtemelen benim hatundan ötürü her çarşamba kenarından köşesinden izlemek zorunda kalacağım dizi. Neyse gece yarısı popcorn time akar

t★p★t★p★

Kösem Sultan' ın saltanının 150 yılı at sırtında seferde geçmiştir, dizilerle tarihimizi karalıyorlar (!) :red: :dogrun:

Bugün ilk bölümüyle başlangıcını yapıyor.

Geri
Üst Alt