Mustafa Cengiz: "Ben bir an evvel mali genel kurulu yapıp seçimlere gitmek istiyorum"

Hasta oldu an bence erken secime gitmesi gerekirdi onurlu bir sekilde ayrilmis olurdu baskanlikdan güzel bir firsat kacirdi, simdi secime gidince ve tekrar aday olursa acimasizca elestiri alacak ne gerek vardi bunlara?

Dursun o transferleri nasıl yaptı Riva- Florya 550 milyon Tl'lik tapu parasını 350 milyon Tl ile kırdırdı. Mesela Derneğin borcu neden arttı diyoruz mesela burada 200 milyon Tl'lik fark dernek borcu oldu sonra Florya 150 milyona geri alındı buda dernek borcunu arttırdı. Bu yönetim beceriksiz ama lütfen Dursun demeyin ya yaptığı sözleşmelerin hiç biri doğru değil. O paraya çok daha gelecek vadeden ilerde daha rahat satabileceğin bir kadro kurulmalıydı o kadar paraya. O harcanan paralar yüzünden az kalsın yine ceza yiyecektik hatırlayalım o zamanları. Bu yönetim eleştirilmeli ve gitmeli ama bunu yaparken Dursun'u övmeyelim bir zahmet. Bu arada Dursun kalsaydı şampiyon falan olamazdık adam aldıkları oyunculara 3-4 ay maaş ödememişti hatırlarsanız Ndiaye satışından gelen paralar hepsi maaş ödemesine gitmişti.
Bunu yazarken Dursun'u övdüğümü nerden çıkardınız. Dursun dönemi oldukça kötüydü ama bu yönetim çok daha kötü. O dönemde Gomis, Mariano, Fernando vb. çok iyi oyuncular alındı. Feghouli de o zamanlar katkı veriyordu. Cengiz döneminde kimler alındı kiralıklar dışında?

Ibretlik bir yazi.

Dursunu oven insanlar var!!! Pess!!

Dursun kalsa ne sampiyon olurduk ne derbi galibiyeti olurdu. Borc da 3 kati olurdu en az!! Avrupada hala men cezasini cekiyorduk!
Dursun'u övdüğüm yok ama sizin gibi Mustafa Cengiz gibi bir yetersizi de savunmuyorum.

Bunu yazarken Dursun'u övdüğümü nerden çıkardınız. Dursun dönemi oldukça kötüydü ama bu yönetim çok daha kötü. O dönemde Gomis, Mariano, Fernando vb. çok iyi oyuncular alındı. Feghouli de o zamanlar katkı veriyordu. Cengiz döneminde kimler alındı kiralıklar dışında?
O adamlar hangi parayla alındı? O alınan oyuncular bile maliyetine baktığında başarısızdır. O zaman bende bu adamlar Falcao, Seri, Nzonzi, Lemina yada Tr liginde en çok gol atan yabancı oyuncu Diagne aldı diyeyim. Bunları bu maliyetlerle almak başarı değildir. Bu yönetimin eleştirilebilir çok hatası var bunları eleştirelim en iyi şekilde ama bunu yaparken Dursun'u övmeyelim. Dursun dönemi bunlar alındı falan onu övmektir. Sonra gelen başkan ne yapıyor yerim geleceği diyor, 100 milyon euroya yakın para harcıyor, o dönem Dursun'un yaptığı gibi, sonra uğraş dur ekonomiyi toplamak için. Dursun kalsaydı şampiyonda olamazdık, adamın futbolcu maaşlarını 4 ay falan ödemediği falan çabuk unutulmuş. Burada bu yönetim gitmesin diyen yok ama Dursun dönemi bile bu oyuncular alındı diyen o zamanları çabuk unutanlar var. Biz Dursun'un o yaptığı transferler yüzünden Uefa'dan ceza yiyecektik. Çabuk unutulmuş bu o zaman ceza almamamız büyük sürpriz olmuştu. Bunda tabi sadece bu yönetim değil aynı zamanda yönetimin dışında Mete İkiz gibi isimlerde yönetime yardımcı olup men cezasından kıl payı kurtulmuştuk.

O adamlar hangi parayla alındı? O alınan oyuncular bile maliyetine baktığında başarısızdır. O zaman bende bu adamlar Falcao, Seri, Nzonzi, Lemina yada Tr liginde en çok gol atana yabancı oyuncu Diagne bunları bu maliyetler almak ve o zman onları o maliyetlerle almak başarı değildir. Bu yönetimin eleştirilebilir çok hatası var bunları eleştirelim en iyi şekilde ama bunu yaparken Dursun'u övmeyelim yok Drusnu döenmi bunlar alındı falan onu övmektir sonra gelen başkan ne yapıyor yerim geleceği diyor 100 milyon euroya yakın para harcıyor o dönem Dursun yaptığı gibi sonra uğraş dur ekonomiyi toplamak için Dursun kalsaydı şampiyonda olamazdık adamın futbolcu maaşlarını 4 ay falan ödemediği falan çabuk unutulmuş. Burada bu yönetim gitmesin diyen yok ama Dursun dönemi bile bu oyuncular alındı diyen o zamanları çabuk unutanlar var biz Dursun'un o yatığı transferler yüzünden Uefa'dan ceza yiyecektik çabuk unutulmuş bu o zaman ceza almamız büyük sürpriz olmuştu bunda tabi sadece bu yönetim değil aynı zamanda yönetimin dışında Mete İkiz gibi isimlerde yönetime yardımcı olup men cezasından kıl payı kurtulmuştuk.
Bu tartışma kısır döngü gibi birşey. Dursun olmasaydı belki gelen yönetim maddi açıdan daha rahat olacaktı ama Dursun'un son döneminde aldığı kalitede adamları alamayacaktı ve şampiyon olamayacaktı. Bunları artık bilemeyiz tabi. Ama bu yönetimin Dursun'dan hiçbir farkı yok. Bütün yaptıkları şeyler görmezden gelindi insanlar Dursun'a kinli olduğu için. Ve bu yönetimin yaptığı borçlarda gittiğinde ortaya çıkacak. Geçen yıllar + da gözükktüler ama bütün borçları derneğe geçirmişler.

Bu tartışma kısır döngü gibi birşey. Dursun olmasaydı belki gelen yönetim maddi açıdan daha rahat olacaktı ama Dursun'un son döneminde aldığı kalitede adamları alamayacaktı ve şampiyon olamayacaktı. Bunları artık bilemeyiz tabi. Ama bu yönetimin Dursun'dan hiçbir farkı yok. Bütün yaptıkları şeyler görmezden gelindi insanlar Dursun'a kinli olduğu için. Ve bu yönetimin yaptığı borçlarda gittiğinde ortaya çıkacak. Geçen yıllar + da gözükktüler ama bütün borçları derneğe geçirmişler.
O Derneğe geçen borçlar işte Drusun'un yaptıkları 550 milyon tl'yi 300 milyon Tl olarak kırdı Dursun o transferlerin bonservisi için o 250 milyon Tl'lik fark doğal olarak derneğin borcunu arttırdı bunun üstüne 150 milyon Tl'de Florya'nın geri alınması sebebiyle derneğin borcu arttı yani sen derneğin borcu arttı diye bu yönetimi suçluyorsun ama Dursun döneminde işlemler yüzünden arttı çoğunlukla. Bu yönetimin Galatasaray'a yakışmadığına ve gitmesi gerektiğine katılıyorum ama Dursun yönetimi bambaşka bir şeydi.

O Derneğe geçen borçlar işte Drusun'un yaptıkları 550 milyon tl'yi 300 milyon Tl olarak kırdı Dursun o transferlerin bonservisi için o 250 milyon Tl'lik fark doğal olarak derneğin borcunu arttırdı bunun üstüne 150 milyon Tl'de Florya'nın geri alınması sebebiyle derneğin borcu arttı yani sen derneğin borcu arttı diye bu yönetimi suçluyorsun ama Dursun döneminde işlemler yüzünden arttı çoğunlukla. Bu yönetimin Galatasaray'a yakışmadığına ve gitmesi gerektiğine katılıyorum ama Dursun yönetimi bambaşka bir şeydi.
Bende bu yönetimde borçları artırdı ama derneğe geçirdiği için 2 yıl + da açıkladılar demek istiyorum. Dürüst olsalar bunu söylerlerdi. Sürekli + dayız demeyi biliyorlar ama ceplerinde bir kuruş yok.

Bende bu yönetimde borçları artırdı ama derneğe geçirdiği için 2 yıl + da açıkladılar demek istiyorum. Dürüst olsalar bunu söylerlerdi. Sürekli + dayız demeyi biliyorlar ama ceplerinde bir kuruş yok.
Derneğe yansıyan borçlar Dursun'un yaptığı işlemden kaynaklanıyor işte bende onu diyorum sana. Bizim Riva'dan gelecek paranın 550 milyon Tl'si kırdırıldığı ve 300 milyon Tl alındığı için bize gelmesi gereken para kırdırılan yere gidiyor oda gittiği dönem derneğe borç olarak geçiyor. Bunu zaten açıkladılar derneğin borcunun bundan ve Florya'nın geri alınmasından dolayı bu kadar arttığını söylediler ama muhalefet bunu duymamazlıktan geldi. Senin arttı dediğin dernek borçlarının kaynağı Dursun'un o transferlerin yapmak için kırdırdığı o para ve Florya'nın geri alındığı para yani. Bu yönetimin elinde geçen sene para vardı ama Falcao, Diagne ve kiralıklar vererek hiç ettiler o da bu yönetimin hatasıdır. Mesela Seri'nin bize yıllık maliyeti 4 milyon, Andone 3 milyon, Nzonzi yarım dönemlik 2 milyon gibi kiralıklara salakça para harcadık.

Derneğe yansıyan borçlar Dursun'un yaptığı işlemden kaynaklanıyor işte bende onu diyorum sana. Bizim Riva'dan gelecek paranın 550 milyon Tl'si kırdırıldığı ve 300 milyon Tl alındığı için bize gelmesi gereken para kırdırılan yere gidiyor oda gittiği dönem derneğe borç olarak geçiyor. Bunu zaten açıkladılar derneğin borcunun bundan ve Florya'nın geri alınmasından dolayı bu kadar arttığını söylediler ama muhalefet bunu duymamazlıktan geldi. Senin arttı dediğin dernek borçlarının kaynağı Dursun'un o transferlerin yapmak için kırdırdığı o para ve Florya'nın geri alındığı para yani. Bu yönetimin elinde geçen sene para vardı ama Falcao, Diagne ve kiralıklar vererek hiç ettiler o da bu yönetimin hatasıdır. Mesela Seri'nin bize yıllık maliyeti 4 milyon, Andone 3 milyon, Nzonzi yarım dönemlik 2 milyon gibi kiralıklara salakça para harcadık.
Dursun'un Riva'yı o paralara satması zaten bizi bitirdi. Kendi sonunu da harcadı. 2 tane bu kadar kötü yönetimin peşpeşe gelmesi de bizim şansızlığımız demekki.

Yerine yada karşısına genç,dinamik,ekonomik olarak rahat biri gelmeyecekse genel kurul çözüm olmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dürüst olmaması, koltuk sevici olması, pısırık vur kafasına al ekmeğine yapısında biri olması, yönetiminin zayıf olması, transfer işinde gelmiş geçmiş en kötü başkan olması bana göre yeter.

Tam tersi.

Durust.

Koltuk sevici olsa geldikten 3 ay sonra secime gidermiydi? Bak koltuk sevici diyorsan dursuna bakican!

Pisirik dedin ya cok guldum. Adam kac kez konusmaktan ceza aldi.

Pisirik kimdir biliyor musun? Dursun denen capsiz koltuk sevdasi icin baskin secim yaptiginda karsisina cikmaya cesaret edemeyenlerdir. O da GS genel kurulunda Mustafa Cengiz disindaki herkestir!!

Yonetimi zayif olan adam Alp yalmandan bu yana ust uste kar aciklayan tek baskan, oyle mi? Uefa men cezasini kaldiran adam yonetemiyor oyle mi? 140 milyon euro zarar ettiren yonetiyor muydu iyi? Veya candan ercetini getirip devre arasi 20 oyuncu alan ama 1 i ise yaramayip GS i maddi olarak mahveden zat iyi baskandi di mi?

Transfer demissin bak o da komik

Aldigi oyunculara bak. He iyi cikti kotu cikti o ayri. Sen profillere bakican.

Falcao
Diagne
Nzonzi
Onyekuru
Seri
Lemina
Marcao
Lyundama
Omar
Saracchi
Etobo
Fatih
Emre kilinc
Babel

Bunlar mi transfer isinde kotu.

Sadece satmayi beceremiyorlar o kadar.

Butceyi denk tutmak icin bu donem pandemi sebebi ile gelir yok, gider ayni nasil olacak? Dedigi gibi GS yarin sorun yasamasin diye satmayi beceremedikleri icin transfer de yapamadilar.

Unal gibi, dursun gibi GS in yarinlarina tecavuz edip transfer yapip senin gibi transfer taraftarina sirin gozukmeyi secebilirdi, yapmadi.

Baskanin yapmasi gereken tek sey bu safralari (abdür, yusuf) atmak ve yerlerine becerikli yoneticiler almak.

Linc islerini cok seviyoruz. Bak bu yonetimin yanlis yaptigi bir konu da taraftarin guldu deyip linc ettigi Gomisi yollamakti extra para isteyince.

Ise yarayan adamlari linc etmiycen. Her insanoglu gibi hatalari olsa da ozunde yararli adamlar vardir. Gomis gibi Mustafa Cengiz baskan da oyle biri.

Sonrasi cooook buyuk pismanlik olur.

Gomis, Sneijder, Melo, Mondragon, Falko, Stumpf gonderilirken de aynisini savundum. Sonrasi çoook acı olur. Benden soylemesi.

- Sen Dursun Özbek'i savundun!!
- Hayır savunmadım!! Cıkar göster!!

Tam tersi.

Durust.

Koltuk sevici olsa geldikten 3 ay sonra secime gidermiydi? Bak koltuk sevici diyorsan dursuna bakican!

Pisirik dedin ya cok guldum. Adam kac kez konusmaktan ceza aldi.

Pisirik kimdir biliyor musun? Dursun denen capsiz koltuk sevdasi icin baskin secim yaptiginda karsisina cikmaya cesaret edemeyenlerdir. O da GS genel kurulunda Mustafa Cengiz disindaki herkestir!!

Yonetimi zayif olan adam Alp yalmandan bu yana ust uste kar aciklayan tek baskan, oyle mi? Uefa men cezasini kaldiran adam yonetemiyor oyle mi? 140 milyon euro zarar ettiren yonetiyor muydu iyi? Veya candan ercetini getirip devre arasi 20 oyuncu alan ama 1 i ise yaramayip GS i maddi olarak mahveden zat iyi baskandi di mi?

Transfer demissin bak o da komik

Aldigi oyunculara bak. He iyi cikti kotu cikti o ayri. Sen profillere bakican.

Falcao
Diagne
Nzonzi
Onyekuru
Seri
Lemina
Marcao
Lyundama
Omar
Saracchi
Etobo
Fatih
Emre kilinc
Babel

Bunlar mi transfer isinde kotu.

Sadece satmayi beceremiyorlar o kadar.

Butceyi denk tutmak icin bu donem pandemi sebebi ile gelir yok, gider ayni nasil olacak? Dedigi gibi GS yarin sorun yasamasin diye satmayi beceremedikleri icin transfer de yapamadilar.

Unal gibi, dursun gibi GS in yarinlarina tecavuz edip transfer yapip senin gibi transfer taraftarina sirin gozukmeyi secebilirdi, yapmadi.

Baskanin yapmasi gereken tek sey bu safralari (abdür, yusuf) atmak ve yerlerine becerikli yoneticiler almak.

Linc islerini cok seviyoruz. Bak bu yonetimin yanlis yaptigi bir konu da taraftarin guldu deyip linc ettigi Gomisi yollamakti extra para isteyince.

Ise yarayan adamlari linc etmiycen. Her insanoglu gibi hatalari olsa da ozunde yararli adamlar vardir. Gomis gibi Mustafa Cengiz baskan da oyle biri.

Sonrasi cooook buyuk pismanlik olur.

Gomis, Sneijder, Melo, Mondragon, Falko, Stumpf gonderilirken de aynisini savundum. Sonrasi çoook acı olur. Benden soylemesi.
Koltuk sevici evet. O zamanda şimdi de başka aday olmadığı için seçime gitti. Dünkü konuşmasında da samimi olsa istifa ederdi. Devlet yer göstersin demek ne demek senin stadı varken. Pısırık demeklede haklıyım. Geçen sene hakemler seni doğrarken başkan yönetim nerdeydi? Çıkıp konuşsalardı ya? Neden dut yemiş bülbül gibi sustular. Federasyon fb yi alenen kayırırken neden susuyorlar hala? Galatasaray'ın hakkını neden aramıyolar? Aldıkları dediğin oyuncularda yarısı kiralık, yarısıda çöp sakat vs. Alt alta yazınca kalabalık görünüyor diye yazmışsın sanırım. Oyuncu almayı herkes yapıyor, önemli olan satabilmek. Bu konuda ligdeki açık ara en kötü takımız. Ve bu bile yaptığı azda olsa olumlu işlerin tamamını silmeye yetiyor.

Geri
Üst Alt