Mustafa Cengiz: "Bize yararlı olup olmayacağına teknik ekip karar verir. Biz idari ve sosyal olarak bu arkadaşımızın (Arda Turan) bize yararlı olacağını düşünmüyoruz."
Mustafa Cengiz: "Medya üzerinden teknik direktörümle polemiğe girmem. Biz tabii ki üzüldük bir transferin medya üzerinden realize edilmeye çalışılması. Ben hocamın bu konuşmaları yapacağına ihtimal vermedim."
Mustafa Cengiz: "Onyekuru transfer için Florya'ya gittim, 2 saat oradaydım. Hocam orada olduğumu görmüş fakat ben ayrıldıktan 30 dakika sonra açıklama yaptı. 'Ben olsaydım öyle konuşmazdım' dedi. Keşke gelip bana söyleseydi."
Mustafa Cengiz: "Bu tip polemiklere girmek ne kadar doğru bilmiyorum. Biz açığız. Asla bir Bizans'ın içinde olmadık. Sadece bu tip bir gelişmeden rahatsızız. Bu sebeple toplantıyı yaptık. "
Mustafa Cengiz: "Galatasaray'ın hayrına bu konunun kapatılması gerekiyor. Bütün konsantrasyonumuzu, enerjimizi bizim şampiyonluk yürüyüşüne vermemiz gerek."
Cengiz: "Yönetim Kurulu bir karar alır, buna uyulur. Fikir ayrılığı yok aramızda. Bunu dedim. Biz bütün istenenleri yaptık. Ozan Kabak 7.5 milyon Euro'ya İtalya'nın bir takımına gidiyordu."
Mustafa Cengiz: "Müdahale ettim. Gitme, dedim. Gitmediler ve 11 milyon Euro para kazandırdılar. Buna ihtiyacımız vardı. 20 milyon Euro'luk açığımız var şu an. Bunu kapatmaya çalışıyoruz."
Mustafa Cengiz: "Kuralların yıkılmak üzerine konulmasına karşıyım. Bir filmde, olayı 4 şahit farklı şekilde anlatıyordu. Rakip kulübümüze ben istediğim zaman oynarım, şeklinde yorumlanmasına karşıyım."
Mustafa Cengiz: "Her zaman, her yerde. Devlet bir şey yapıyor. Yeterli mi? Hayır. Yaraya merhem. Kulüpler, TFF ve TBB arasında yapılan ilk toplantının ardından yapılan demeçler ortada."
Mustafa Cengiz: "Bizim için yapılandırma yeterli değil ama biz devlete teşekkür ediyoruz. Daha iyi hale getirilebilir. Bunun için çalışılabilir."
Mustafa Cengiz: "Galatasaray, Fenerbahçe'nin durumunda olsa ceza verirlerdi. Biz tavadan pul çalsaydık amatöre kadar düşerdik. Biz sadece kendimiz için değil gelecek kuşaklar hakkında da varız. Galatasaray her zaman kurallara uymuştur."
Mustafa Cengiz: "Bizim için her Ocak ayı, yaz. Bizim yazımızı kışa çevirmeye çalışıyorlar. Stoper çalışmalarımız var. Ana hedefimiz teknik kadronun istediği en iyi kadroyu oluşturmak."
Mustafa Cengiz: "Kadromuz rakamsal açıdan bakıldığında Türkiye'nin en üstünde. Biz inşallah kadro kalitemizi sahaya yansıtıp şampiyon olacağız."
Mustafa Cengiz: "Biz bugüne kadar hocamızın istediği 30'a yakın futbolcuyu, 90 milyon Euro'ya yakın harcama içerisinde, bütün istenenleri yaptık."