Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

2002 yılı, 3. yıldızı taktığımız gece babam ve arkadaşlarıyla sokaklara dökülmüştük. Unutulmaz bir geceydi. Daha öncesinde de Galatasaray'lıydım ancak hatırlamıyorum yaş gereği, hatırladığım ilk şey buydu. O akşam Galatasaray'lı olduğumu anladım diyebilirim.

@Alpay Asma ,

'89 doğumlumusun sen :eek: , ben seni 75-80 arası doğumlu sanıyordum :) ,,

Benimde Galatasaraylı olmamda net bir an yok açıkcası bildim bileli Galatasaraylıyım ama babamın etkisi yatsınamaz sanırım hatırlayabildiğim en eski şeylerden birisi babamın sevinci evimizdeki coşku idi 86-87'nin son haftasında .

Babam bendende fazla fanatik gençken Metin Oktay'ı kanlı canlı seyretme şerefine erişmiş hemde defalarca ama bir avuç Galatasaraylının olduğu zamanlarda altınordu , göztepelilerden falan az dayakta yememişler ama hiç peste etmemiş gocunmamışta halada anlatır ,

Allaha şükürler olsunki beni babamdan farklı bir takımı tutma hatasını yaptırtmadı Allaha şükür Galatasaraylıyım .

@Alpay Asma ,

Benimde Galatasaraylı olmamda net bir an yok açıkcası bildim bileli Galatasaraylıyım ama babamın etkisi yatsınamaz sanırım hatırlayabildiğim en eski şeylerden birisi babamın sevinci evimizdeki coşku idi 86-87'nin son haftasında .

Babam bendende fazla fanatik gençken Metin Oktay'ı kanlı canlı seyretme şerefine erişmiş hemde defalarca ama bir avuç Galatasaraylının olduğu zamanlarda altınordu , göztepelilerden falan az dayakta yememişler ama hiç peste etmemiş gocunmamışta halada anlatır ,

Allaha şükürler olsunki beni babamdan farklı bir takımı tutma hatasını yaptırtmadı Allaha şükür Galatasaraylıyım .

Allahtan dediğin kadar yaşlı değilim, o yaşlarda olup bekar olsam düşünemiyorum bile. :D Adres burası değil başka forumlara kadar düşerdi herhalde bende.:p

Benim babam Fener'li ama o yazdığım 1-2 şey dışında hiç zorlamamış beni. Bir tek dedem arada sınardı, çok şükür bütün ahlaksız teklifleri ( forma, çikolata, harçlık, cips ) geri çevirerek bugünlere geldik. :D

Ek olarak çocukluğunda Ali Şen'i biraz büyüdüğünde de Aziz Yıldırım'ı Tv'de gören aklı selim hiç bir çocuk o takımı tutamaz zaten der noktayı koyarım.

Olması gereken de buydu zaten. :) Ama şunu hala çözemedim, Emrah. Diyelim ki bir başlık açmak istiyorum, adını yazıp aratıyorum bir şey çıkmıyor. Normalde çıksa açmam başlığı. Bunu nasıl halledebilirim?

Google

Önce Google'dan ön arama yaparak, açılacak konunun olup olmadığını görebilirsin :)

sörana galatasarayliydim derdim ama gerçekten cimbömu hissettigim ilk an ümit davalanın juventusa uzaktan attigi göl sönrasında evin icinde kösarak sevinip hali üzerinde ümit gibi kayip tüm dizlerimin söyulması anıydı :)

Beni de babam Galatasaraylı yaptı ilkokula başlamadan önce. İşin garibi babam Beşiktaşlı. Gel sen Galatasaraylı ol, evde en azından sen sevin demişti. Onu diyene kadar ben de babamla beraber Beşiktaşlı takılıyordum.

O gün bugündür babam da yarı Galatasaraylıdır. Şampiyonluklarımıza da sevinmiştir. Yeter ki Fenerbahçe olmasın der.

@Alpay Asma ,

Abi İzmirlisin herhalde neresinden

Hayatımda ilk izlediğim maçın inanın birinci lig mi ikinci lig mi olduğunu hatırlamıyorum ama kahvede babamın yanındaydım ve daha ya anaokulundaydım yada okula gitmiyordum , kahvede olduğumuza göre muhtemel birinci lig müsabakasıydı.

Pek de bi seyircisi yoktu , belki tvye tek gözlerini diken bendim.

Takımları hatırlamıyorum sadece birinin forması turuncu ağırlıklıydı.

İnanılmaz sıkıcı bir maçtı , hani top orta sahayı bir türlü geçmez ha bire taça çıkar ya o maçlardan..

Futbola dair ilk hatırladığım bu.

Galatasaray'lı olmam babamın da aynı takımı tutmasına bağlı olsa da babam pek fanatik olmadığından yne de bu takımı seçmemin kendi irademle olduğun söyleyebilirim.

Çünkü etrafımdaki mahalledeki abilerim yakın arkadaşlarım hep fenerliydi.

Eniştem sürekli beni fener saflarına çekmeye çalışır fenerli yapmak için hediye verirdi.

O zamanlar 20-25 sene önce biliyorsunuz galatasaray'ın da pek sükse olduğu dönemler değildi.

Medyada , taraftar bazında ve yerel başarıda fenerbahçe hegomonyası baskındı yada medya tarafından öyle lanse ediliyordu.

Ben yine de hiç vazgeçmedim takımımdan.

12 yaşında devlet yurduna bıcırık yerden bitme bir velet olarak giderken orda da hep fenerliler arasında baskı göreceğimi bilmiyordum.Yine de galatasaray'ın en büyük başarılarını orda abilerimle kardeşlerimle tüplü bir tv başında avrupa maçlarını izlerken tattık , barcelona'ı 2-1 yenerken sandalyeler havada uçuşuyor ve biz yurdun önünde halay çekiyorduk.

şu meşhur verdiğimiz maçta ben yurdun merdivenlerinden odama üzgün çıkarken hagi'nin son andaki salvosu ve gol sesleriyle aşağı koşuşumu hala hatırlarım.

UEFA kupasının final maçında penaltılarda izleyememiş koridorda dua ederken gol sesiyle cimbomlu arkadaşımın fenerli diğer arkadaşımın kafasına ericsonun o zamanki takoz kalın telefonunu fırlatışı ve kafasını yarışına rağmen hep beraber gülüp uefa kupasını kutlamak için , bakın koyu fenerli kafası yarılan arkadaşım da dahil şehir meydanına gidip milletin o soğukta fiskiyelerin arasında suya atlayışın izledik.

Galatasaray benim hep hayatımın önemli bir parçası oldu , umarım doğacak oğlumun da olacak.

ben ona baskı yapmayacağım ama sanırım takımımızın tarihini biraz anlatmam yeterli..

Walla ben hic hatirlamiyorum :D

4yasinda gs fanatigi oldugumu hatirliyorum ve nasil Galatasarayli oldugumuda bilmiiyorum ama kanimda var olmali

zaten bizim sulale 95% gsli heheee

Ilk Galatasaray tutkusi eric gerets donemiyle basladi

O donem Galatasarayli oyuncular harbiden canini veriyordu sahada, en duygulandigim sezondu

Herkez fenev ligi alir goturur, bide bize fakir muamelesi yapiyorlardi

ve son saniyede koymustuk

uffff ne gunlerdi :D

Walla ben hic hatirlamiyorum :D

4yasinda gs fanatigi oldugumu hatirliyorum ve nasil Galatasarayli oldugumuda bilmiiyorum ama kanimda var olmali

zaten bizim sulale 95% gsli heheee

Ilk Galatasaray tutkusi eric gerets donemiyle basladi

O donem Galatasarayli oyuncular harbiden canini veriyordu sahada, en duygulandigim sezondu

Herkez fenev ligi alir goturur, bide bize fakir muamelesi yapiyorlardi

ve son saniyede koymustuk

uffff ne gunlerdi :D

4 yaşında fanatiksin, Gerets dönemi tutkulusun, yaş 25? Nasıl la? Arada ne yaptın? :D

4 yaşında fanatiksin, Gerets dönemi tutkulusun, yaş 25? Nasıl la? Arada ne yaptın? :D

1994 donemlerinde Galatasaray formasiyla konya caddelerinde geziyordum hehee

o donem futbol kartlari vardi, maclari izlemiyorduk ama GS hep kalbimizde vardi

Eric Gerets donemi o an tutku basladi, ondan once futbol maclarini izlemiyordum :)

O gunden sonra yemin ederim hergun Galatasarayi takip ettim

yani o aralar, futbolu ayda 1,2 defa takip ediyorduk

1994 donemlerinde Galatasaray formasiyla konya caddelerinde geziyordum hehee

o donem futbol kartlari vardi, maclari izlemiyorduk ama GS hep kalbimizde vardi

Eric Gerets donemi o an tutku basladi, ondan once futbol maclarini izlemiyordum :)

O gunden sonra yemin ederim hergun Galatasarayi takip ettim

yani o aralar, futbolu ayda 1,2 defa takip ediyorduk

Geç olsun güç olmasın. :D Hala Konya'da değilsen söyleyim, o meşhur kutlama yaptığımız cadde yürüyüş yolu oldu. :) (En az 6-7 yıl olmuş gerçi.)

Siz böyle babam şunu yaptı, dedem şöyleydi deyince bir olay geldi aklıma. Babam, polis olduğundan maçlardan toplanan meşale , borazan, çakmak, bayrak sopası falan bizde çok olurdu . UEFA kupası finalinde son penaltı atılacak işte hepimiz bekliyoruz heyecanla tabi Pope'nin geldiğini öğrenince babam daha kullanılmadan ''tamam atar o atar hadi bir tane meşale getir'' dedi, Seyrantepe polis lojmanlarının en uçta kalan binasının 4.katının balkonunda meşale yakmıştık tabi hemen akabinde bir çok daireyi etkileyen acayip bir ortam oluştu ama çok güzeldi :asd:

Borazanı bilmeyenler vardır şöyle bir ucunda zarımsı bir örtü bulunan saçma sapan bir şeydi.Üflüyordun mahalle inliyordu.

[attachment=9998:maçlarda-öttürülen-borazan_264146.jpg]

Ekli dosyalar

• maçlarda-öttürülen-borazan_264146.webp
    maçlarda-öttürülen-borazan_264146.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 27
Geri
Üst Alt