GSC Haber Okan Buruk: "10+4 yabancı sınırına hazır değiliz"

Okan Buruk: "Mario Lemina ile sözleşme uzatma konusunda bir yere gelindi."

Okan Buruk: "Sacha Boey ve Noa Lang, tabii ki çok beğendiğimiz, çok istediğimiz ve bize de çok önemli destek vermiş oyuncular. Yeni yabancı kuralıyla her türlü işinizi zorlaştırıyor. İkisinin de bize faydası oldu. Hep düşündüğümüz, hep almak istediğimiz oyuncular tabii ki. Bu saatten sonra yeni yabancı kuralıyla ne yapacağız onu hiç bilmiyoruz.

Asprilla da kiralıktı, sakatlık geçirdi. Bu oyuncular beğendiğimiz oyuncular. Önümüzdeki hafta hem onlarla hem kulüpleriyle... Başkanımızla birlikte kadro planlaması yapacağız ona göre karar vereceğiz."

Okan Buruk: "Hedef 27! Toplam 11 şampiyonluk görmüş bir evladıyım Galatasaray'ın, 11 yaşımda girdim bu kapıdan içeri. Hayalimi yaşıyorum. Yaşayabildiğim kadar bu hayali yaşamak istiyorum. Her şey Galatasaray için. Ne kadar görev düşerse, o görev içinde burada olmak istiyorum. İlerde de tabii ki futbolda ne olacağını, nereye götüreceğini bilemezsiniz ama ilk düşüncem, isteğim, hayalim; burada daha nice şampiyonluklar yaşamak!"
macı niye kaybettik onu anlattı mı anca konusuyor

12 + 2'yi de, 10 + 4'ü de getirenlere sorun 'niye bu rakamlar' diye mantıklı tek bir doneleri yoktur..

Kafalarına göre kural koyuyorlar, kafalarına göre değiştiriyorlar.. Günümüz futbol dünyası ile ekonomisi ile alakalı tek bir sağlam gerekçe yok..

İlkokul mezunu bir adam ile başkanlığı döneminde 'match fixing' cezası nedeni ile Avrupa'dan men edilmiş bir takımın eski başkanı futbolu yönetiyor..

Liyakat, etik değerler, mantıklı gerekçeler... Mümkün mü yahu?

Ne bıdı bıdı ediyonuz la
Nhaga bile 7 milyon
Al oynat diyeceğin adam 25 kağat
Hem istiyonuz çeyrek final
Hemde çoluk cocuk
Her sene bir bölgden sükse yapan takım çıkıyor diye sürekliliği olan bir durummuş gibi bahsediyorsunuz
Depte yendiğimiz ajax yıllardır övülür burada mesela ,dönem dönem oynuuorlar işte ,sevilla nerelerde kaç zamandır ?
Büyük takımlarda o dediğiniz olmuyor

hazır oynayacak genç kimmiş acaba ? Pl takımları falan alıyor öylelerini kendi liginden alıyorlar onları 100m falan sıkıyorlar zaten alıp geliştireceksin sen hangi genç hazır ? Endrick bile uymuyor dediğin kritere mesela

Okan hocanın gençlere şans vermediği çok bariz. Genç derken gelişme potansiyeli olan genç diyelim. Yalnız okan hocadan bağımsız nghaga gibi uygun bonservisli gelişme potansiyeli olan gençler ile hem Lig şampiyonluğu hem şampiyonlar liginde başarı beklemek gerçekçi değil. Hangi hoca olursa olsun. Çünkü potansiyeli olan her gencin gelişimine tahammül edilecek bir Lig'de değiliz. Potansiyelinden emin olunan ,bişeyleri ispat etmiş gençler de Türkiye de oynamayı tercih etmiyor. Genç denemeleri kesinlikle olmalı.Rotasyonla ciddi süreler verilerek. Ama as olarak oynatılacaksa kendini ispat etmiş genç olmak zorunda bence.

Aslında komple serbest olmalı da senin elinde o serbestiyet murdar olur diye de korkuyorum

12 + 2'yi de, 10 + 4'ü de getirenlere sorun 'niye bu rakamlar' diye mantıklı tek bir doneleri yoktur..

Kafalarına göre kural koyuyorlar, kafalarına göre değiştiriyorlar.. Günümüz futbol dünyası ile ekonomisi ile alakalı tek bir sağlam gerekçe yok..

İlkokul mezunu bir adam ile başkanlığı döneminde 'match fixing' cezası nedeni ile Avrupa'dan men edilmiş bir takımın eski başkanı futbolu yönetiyor..

Liyakat, etik değerler, mantıklı gerekçeler... Mümkün mü yahu?
Birde rezillik şurada ülkenin en çok takip edilen 2. yada 3. oluşum olabilir futbol.Ona rağmen herhalde 15-20 yıldır çok kötü durumda.Kimsede düzeltmeye uğraşmıyor.Oyuncak gibi kullanıyorlar.

Gercekten dunyadan kopuk bir taraftar grubumuz var. Avrupada bizi bir adim ileriye goturecek Turk oyuncu sayisi varla yok arasinda. Arda Guler, Kenan Yildiz, Hakan Calhanoglu ve Ferdi'den baska CLde ceyrek finale ulasma ihtimali olan oyuncu yok. Can Uzun bile o seviyede degil.

Bu adamlari alamiyorsak yerlerine mecbur yabanci bulacagiz, ama o seviye yabanci oyuncular da minimum 40-50 milyon euro araliginda. Bu adamlar da zaten bize gelene kadar 3 ay dil dokuyoruz.

Hele ki u23 ve ceyrek final kalitesinde olan oyuncular min 50-60 milyon euro bandinda. E bu adamlari da alamiyorsan eldeki yerli havuzundan CLde basari beklemek zorundasin, ki bu da mumkun degil. Bertugla Mithat Palayla o seviyeleri kovalayamazsin.

Okan buruk 'un bu akşamki açıklamalarından sonra net bir hoca sorunu var bizde. adam 22-23 yaşındaki yabancı topçuya bile 13-14 yaşında çocuk muamelesi yapıyor. 22-23 yaşında 80-100 maç tecrübesi olmuş adamı da oynatamıyorsan bir zahmet çek git!

Hocam git diyeceğim de kalan yonetim bakis acisi da ayni profesyonel ekip yok iş adamı var sacma sapan giden maaslar var. Hepsi gider umarim ne diyim

Ne bıdı bıdı ediyonuz la
Nhaga bile 7 milyon
Al oynat diyeceğin adam 25 kağat
Hem istiyonuz çeyrek final
Hemde çoluk cocuk
Her sene bir bölgden sükse yapan takım çıkıyor diye sürekliliği olan bir durummuş gibi bahsediyorsunuz
Depte yendiğimiz ajax yıllardır övülür burada mesela ,dönem dönem oynuuorlar işte ,sevilla nerelerde kaç zamandır ?
Büyük takımlarda o dediğiniz olmuyor
Eindhoven bence iyi örnek. Bu sezon son üc CL macinin birinde 1 beraberlik koparsalar ara tura kalacaklardi ve 3 sene üst üste lig/gruplardan cikmis olacaklardi. Ayni zamanda 3 kere üst üste sampiyon oldular.

Son 2 sezon zaten son 16 ya kalmayi basarmislar. Takimlarina bakarsan, Ajax gibi bolca kendi alt yapisinda oyuncu ile de degil. Adamlar sag soldan dogru transfer yapiyor ve üstüne son üc senede kücük bir 15 milyon kar etmisler al sat ile. Bu üc sezon önceki sezon mesela 86 milyon kar yapmislar, ve ondan sonra fazla para harcamadan bu seriyi baslatmislar. Bizim onlardan baya fazla gelirimiz ve maas giderimiz var. Bunu mantikli kullansak normalde lige ambargo atariz ve Avrupada kuraya bagli genelde son 16 yi kalmayi basarabiliriz. Daha fazlasi zaten sans isi ve planlanacak bir basari degil.

Çok üzerine tartışılacak bişi yok benim söylediğim şeyin. Bunca başarıya rağmen başarısızlık ihtimali doğduğu her an kovulsun diye çok ciddi propaganda yapıyor kendi takımının taraftarı. Ben olsam ben de risk almam niye alayım? Fatih hoca yetiştirelim dedi ki operasyonu gayet de başarılı oldu retroperspektif bakıldığında, 6 ayda kovuldu. Sen kendin üzerinden düşünme, genç yetiştirelim diyenler ilk mağlubiyette istifa istemeyecek o zaman. Ne olacağını hepimiz biliyoruz, tanıyoruz taraftar güruhunu. Pragmatist davranıyor adam da. Bu sınır işi de en çok bize girecek bu da burada dursun. Destekleyenler de ağlamasın sonra. Lang oturuyor senin kulübende. Görürüz seneye.

şu an iki ekstrem tartışılıyor ama durum o değil

fatih hocanın gençleşmesi de ekstrem bir durumdu

şu an benim hocaya kızdığım ve dönmesini istediğim konu o değil ki

mesela hcoa dese ki ben 10 numaraya tartışmasız baba bir adam istiyorum genç toy istemiyorum başımın üstünde yeri var ve haklı

ama her mevkiyi ama her mevkiyi istisnasız yüksek yaş yüksek bonservis ve yüksek maaşlı adam istemesine ve 11 kişinin arasında bir kişiyi de alayım ben geliştireyim dememesine itiraz ediyorum

kerem barış boey gibi adamalrı düşünelim renktaş

bu adamlar bizim 4 yılımıza çok katkı verdiler ve allah var okan hocanın da bunda emeği var

peki bu adamları fatih hoca almasa okan hoca almayı düşünür müydü

jelert denendi olmadı diye istiyor ki hep büyük adamlar peşinde koşalım

buna itiraz ediyorum ben yoksa gitsin 11 oyuncuyu da gençlerden kursun istemiyorum tabiki

herşeyin bir dengesi var

real, psg, city bile bu kadar transfer ve hazır bağımlısı olarak hareket etmiyor

Bizim ligin gerçekliğini millet unuyor mu ne sen hangi modeli inşa edeceksin şu ortamda. Seni ne porto yaparlar ne real! Anlık yaşanıyor her şey sezonu kurtar şl de çeyrek final allah bereket versin. Rakibin eski kulüp başkanı senin mevcut adayını hapiste tutuyor millet zimbambe liginden oyuncu al yetiştir diyor şu ortamda.

İlk 11 seviyesinde 3-4 yerlimiz var bu arada. 10+4 olduktan sonra başka değişiklik olmayacaksa buna en iyi biz adapte oluruz yine.

Geri
Üst Alt