GSCimbom
Üye Görüşü Okan Buruk 5. Yıldızdan Sonra İstifa Etmeli!
Recep Buruk

Üye GörüşüOkan Buruk 5. Yıldızdan Sonra İstifa Etmeli! Sayfa 22

Recep Buruk ·

Cevap
442
Okunma
19,3K
Sayfa
22/23
Şampiyonlar ligi&okan buruk

images (4).webp

Bir teknik direktör her şeyi değiştirir. en somut örnek Atletico Madrid. Yıllarca Valencia’nın, Sevilla’nın hatta Real Sociedad’ın bile gerisinde kalan bir takımdı. Sonra Diego Simeone geldi ve geldikten sonraki değişime bir bakın. Bugün Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda da, eleme turlarında da, lig yarışında da herkesin çekindiği bir takım varsa, bu bir adamın vizyonu sayesindedir.

Mesele, gözü yükseklerde olan, sürekli bahaneler üretmeyen, vizyon sahibi bir teknik adamla yola çıkmak. Belki de yeni bir Simeone bulmak.

Kimse “bu takım Şampiyonlar Ligi’nde final oynamalı, oynamazsa hoca başarısızdır” demiyor. Ancak şunu sormalıyız: Şampiyonlar liginde elimizdeki imkanlarla en kötü ihtimalle gruplardan çıkamaz mıydık? Hadi çıkamadık diyelim, Avrupa Ligi’nde yolumuza devam ettik, peki oradaki sonuç ne oldu? Bir başka hüsran. Ve sonraki sezon yine aynı tablo.

Çok basit bizler diyoruz ki “Bize lig yetmez, ligini zaten kazanmalısın, ama sana gerekli imkanı veriyorlarsa da Avrupa’da başarılı olacaksın.”

Aksini düşünenler olarak söylediğiniz şey “ Sen Avrupayı ne yapacaksın, boşver avrupayı falan lig şampiyonluğu sana yeter, otur keyfine bak, 300 milyon euro takımla 30 milyonluk takımlara madara ol ama bunu dert etme.”

Hep bir bahane var , yok efendim Yunus’la, Barışla zaten olmaz, Sallai yeteneksiz.

Peki oynadığın rakipler kimler ? Kadrolarındaki oyuncular kimler ? Yunus’tan, Barıştan veya Sallai’den daha mı iyiler ?

Sakatlıkları bahane edenler var, sanki rakip takımların hiç futbolcuları sakatlanmıyor.

Birileri çıkıp Tromso’ye elendik diyor. Birileri çıkıp Mourinho örneklemesi yapıyor.

“ Bu zamana kadar zaten Avrupada çok mu başarılıyız sanki” diyenler var.

Fb’nin Bjk’nin halini gösterenler var.

Bu tür bahaneler benim nezdinde gereksiz bir çabanın ve argümanın bir örneğidir.

Galatsaray’ın kuruluş felsefesinde “ Türk olmayan takımları yenmek” diye bir ibare geçer. Bunu bilmeyen taraftar yoktur sanırım.

Şuana kadar yaptıkların veya yapamadıkların, şuana kadarki başarıların veya başarısızlıklarının bu amacı öldürmüyor.

Bu mentalite de düşünen ve her zaman en yükseği hedefleyen, kendini geliştiren, sürekli bahaneler üretmeyen bir teknik direktör istiyoruz.

Sorun ve eleştiri şu renktaş :

Hani diyorsun ya tromso diye. Galatasaray tarihinde 15-20 senede bir öyle takımlara denk gelip eleniyordu. Öncesinde elendiğimiz takımlar : Leverkusen, psg, Madrid kulüpleri, barca, liverpool, Chelsea, Hamburg, dortmund, Arsenal, lazio, juventus gibi takımlara doğrudan veya aynı gruplarda yer alıp eleniyorduk.

Son 2 senede diş geçiremediğimiz takımlar : kopenhag, young boys, prag, rfs, Kiev, ( 3 senedir savaşta olan ülkenin takımı ) malmö hatta elfsborg
Lokomotiv Moskova (disarda 2 yedik), PSV (5 yedik, totalde 7), Astana, Club Brugge, Ostersund (rezillik), Tromso (rezillik), Anderlecht (icerde berabere, disarda yenildik), Cluj (berabere), Karpaty Lviv (yenemedik), St. Bukres (elendik), Braga

Ornek verdigin Leverkusen'e elendigimiz sezon (disarda 5 yedik) icerde Helsingborg'a yenildik, Lazio'ya elendigimiz sezon Astana'yi icerde disarda yenemedik.

Biraz dusununce bunlar geldi aklima. Daha da saymakla bitmez. Bunlardan sadece birkac tanesi rezillik, kalanlari Avrupa maclarinda alinabilecek skorlar. Onceden cok iyiydik de simdi cok kotuyuz ya da reziliz gibi bir durum yok. Herkeste FB medyasinin yarattigi "biz Avrupada cok reziliz" dusuncesi hakim, ve bu hic dogru degil.

RFS, Malmo ve Kiev maclarinda gercekten cok sanssizdik, hepsini surklase ettik ama son anlarda yedik. Kopenhag, Prag (ilk macta yendik), Young Boys ve AZ Alkmaar maclarinda da neredeyse denk ekiplerle oynadik, bunlarda bir rezillik yok.

Bu surecte ManU'yu Old Trafford'da yendik, Tottenham'i icerde yendik, Bayern Munih ile kafa kafaya oynadik, PAOK, Elfsborg vs. gibi takimlari icerde yendik. Bizim Avrupa kariyerimizde olan sonuclar bunlar.

Turkiye ligine baktigimiz zaman isin rengi degisiyor. Bence ilk Fatih Terim doneminde bile olmayan bir dominasyonumuz var ve rakiplerimizin hepsi komple kafayi yemis durumda. Onlar da bizi kendi seviyelerine cekmek icin turlu turlu yalanlar uydurarak bizi kucuk gostermek istiyorlar.

Sonuc: Avrupa'da her zaman oldugumuz gibiyiz, Turkiye liginde daha once gorulmemis bir dominasyonumuz var. Avrupa'da basari istiyorsak Turkiye'de surekli liderlige oynamaliyiz. Bunun da anahtari su an Okan Buruk.

Terim protesto edildi statta yaw o dönem.

Terim'den bahsediyoruz bak.
O yüzden lig başarısını takmayıp, Avrupa diyenleri ciddiye alamıyorum usta. Fatih Terim o sezon Avrupa'da berbat kadroyla başarılı oldu. Ligde kötü olunca yuhalandı. Burada Avrupa Avrupa diyen arkadaşların Fatih Terim'i istifaya çağırdığına eminim.

O yüzden lig başarısını takmayıp, Avrupa diyenleri ciddiye alamıyorum usta. Fatih Terim o sezon Avrupa'da berbat kadroyla başarılı oldu. Ligde kötü olunca yuhalandı. Burada Avrupa Avrupa diyen arkadaşların Fatih Terim'i istifaya çağırdığına eminim.
akıllı defansif oyunla gruptan namağlup çıkıldı o kadar. kupa alınmadı. evet o kadroyla başarı sayılabilir özellikle o. buruk'un 200 küsür milyonluk kadroyla y. boys'a rezil futbolla elendiğini gördükten sonra ama o dönem b. elmas'ın seçilmesini sağlayan kişi de f.terim'di taraftara göre yapılan yapılamayan transferler de terim'e mal edildi kısaca. o kötü kadroda terim'in eseriydi çok kişiye göre. sezon sonu yönetimde postalandı. terim'in yönetimle devamlı çatışıyor gibi görünmesi bir sezon önce averajla şampiyonluğu kaybetmesi zaten terim'in kredisini bitirmişti. ama terim'e her zaman galatasaray kapısı açıktır. bu sezon avrupa'daki başarısızlık, üstüne ligi de kaybetseydi okan buruk bir daha zor gelirdi galatasaray'a.

akıllı defansif oyunla gruptan namağlup çıkıldı o kadar. kupa alınmadı. evet o kadroyla başarı sayılabilir özellikle o. buruk'un 200 küsür milyonluk kadroyla y. boys'a rezil futbolla elendiğini gördükten sonra ama o dönem b. elmas'ın seçilmesini sağlayan kişi de f.terim'di taraftara göre yapılan yapılamayan transferler de terim'e mal edildi kısaca. o kötü kadroda terim'in eseriydi çok kişiye göre. sezon sonu yönetimde postalandı. terim'in yönetimle devamlı çatışıyor gibi görünmesi bir sezon önce averajla şampiyonluğu kaybetmesi zaten terim'in kredisini bitirmişti. ama terim'e her zaman galatasaray kapısı açıktır. bu sezon avrupa'daki başarısızlık, üstüne ligi de kaybetseydi okan buruk bir daha zor gelirdi galatasaray'a.
Usta ne anlattın sen şimdi? Avrupa'da namağlup gruptan lider çıkıldı. Yine de taraftar arkasında durmadı.

Usta ne anlattın sen şimdi? Avrupa'da namağlup gruptan lider çıkıldı. Yine de taraftar arkasında durmadı.
ben de niye dursun diye anlattım. aslında liderliği alamadığı için kaybetti denmez ama averajla şampiyonluğu kaybetmiş, yeni yönetimle genç transferine yönelmiş onda da ligde başarısız olmuş bir hoca vardı. avrupa liginde gruptan namağlup çıkmak o kadar da büyük başarı değil diyorum. Şenol Güneş'te s. liginde çıktı noldu gönderildi. osimhenli, icardili kadroyla avrupa'nın tırt takımlarına elendiği halde ligdeki başarı sayesinde zaten galatasaray'ın başında okan buruk. bu kadar maliyetli kadroyla istesen de istemesen de tr liginde şampiyon olacaksın diyorum olamadığında gönderilirsin. ama avrupa'da başarı gelmedikçe de fatih terim kadar kredisi olmaz diyorum. denklem basit yani.

ben de niye dursun diye anlattım. aslında liderliği alamadığı için kaybetti denmez ama averajla şampiyonluğu kaybetmiş, yeni yönetimle genç transferine yönelmiş onda da ligde başarısız olmuş bir hoca vardı. avrupa liginde gruptan namağlup çıkmak o kadar da büyük başarı değil diyorum. Şenol Güneş'te s. liginde çıktı noldu gönderildi. osimhenli, icardili kadroyla avrupa'nın tırt takımlarına elendiği halde ligdeki başarı sayesinde zaten galatasaray'ın başında okan buruk. bu kadar maliyetli kadroyla istesen de istemesen de tr liginde şampiyon olacaksın diyorum olamadığında gönderilirsin. ama avrupa'da başarı gelmedikçe de fatih terim kadar kredisi olmaz diyorum. denklem basit yani.
Şampiyon olamasaydı zaten gidecekti usta.

İrzini sevdi Galatasarayin Avrupa'daki ününün. Ebesine atladı. San Marino bile arada iyi sonuç alıyor.

Geri