nacizane olarak , *bielsa isminin yanina + olarak *manuel pellegrini ismini eklemek isterdim...

kuluplerin buyukluk ve kucuklugunden bagimsiz olarak ;

misal,
villarreal'i siradan orta ve alt sira takimi olarak alip akabinde getirdigi yer. basli basina kendileri adina devrim. bir anlamda kendilerinin derwall'i ve de kalli'leri idi kurdugu duzen, oynattigi futbol ve felsfesi baglaminda...

muhendislik gecmisini futbol sporuna teknik adamligina entegre etmesi kendi felsefesini yaratmasina kapilar acti...
kendisi doneminde riqulme, forlan,godin,senna, cani, santicazorla, rossi vs nin nasil bir kariyerleri olduguda bilinen guzel orneklerdi bu onemli siradisi teknik adam adina...

oyuncuyu kosturmaktan cok , topu kosturan bir anlayista. sahaya asiri kompakt yayilan bir anlayista, soguk kanli top dolasimi gibi gibi one cikan bold nuanslar kendi oynattigi donemde ve daha sonra bu oyun felsefesinin villarreal'e pellegrini sonrasinda da kulup dna 'si olarak adta miras birakilip ayni oyunla bugune kadar gelindi.

tipki bizim efsanemiz merhum derwall'in,keza kalli nin kurmus oldugu duzene benzer bir kurulum ve de sundugu oyun felsefesinin 80,90, 2000lerin baslarina kadar surdugu gibi...

sozun ozu,

yerli de okan buruk en cok istenen isim olarak one ciksa-da,

ustte belirttigim felsefe ve buna bagli bir cok parametrenin rasyonel olarak kisa ve uzun vade de oldukca isleyisli olacagini dusundugum tur olan : *manuel pellegrini hoca - benim adima ilk tercih olurdu genel goruntude.

Derwall devrimi yapacak biri lazım demekle Derwall devrimi yapılamayacağı aşikar. O dönemde Derwall'in ne kadar önemli bir figür olduğu da. Hatta bir adım öteye taşıyıp Kalli de dahil edilebilir. Bu figürler artık yok, olsa da sana gelmez.

Şu an dünyada bu profilde sadece Bielsa var, ona da sabredilme ihtimali yok.
Her şeyde olduğu gibi demekle olmayacağı izahtan vareste bir gerçek. Tanrı değil kimse ol deyince oldursun. Ama yön ve hedef belli olur ona göre kadrolaşma ve yapılaşmaya gidersin. Bu halde herhangi bir yerli td seçimi hedefin günü kurtarmak olduğunun en büyük kanıtı olur benim için.Hele hele başında öyle ya da böyle evlat sıfatı olacak kişilerin artık Florya'dan içeri sokulmaması gerektiği düşüncesindeyim.

Burada en büyük tavır taraftara düşüyor. Günü kurtaran hamaset rüzgarına kapılmamak lazım.Zira gelen hocayı, gazeteci ve menajer trollerinden oluşan yerli td lobisine yedirmemek gerekiyor. Sözün özü,Okan veya yerli herhangi bir td geleceğine,daha güçlü yönetim ve taraftar desteği ile Torrent'in kalmasını tercih ederim.

Son düzenleme:
Her şeyde olduğu gibi demekle olmayacağı izahtan vareste bir gerçek. Tanrı değil kimse ol deyince oldursun. Ama yön ve hedef belli olur ona göre kadrolaşma ve yapılaşmaya gidersin. Bu halde herhangi bir yerli td seçimi hedefin günü kurtarmak olduğunun en büyük kanıtı olur benim için.Hele hele başında öyle ya da böyle evlat sıfatı olacak kişilerin artık Florya'dan içeri sokulmaması gerektiği düşüncesindeyim.

Burada en büyük tavır taraftara düşüyor. Günü kurtaran hamaset rüzgarına kapılmamak lazım.Zira gelen hocayı, gazeteci ve menajer trollerinden oluşan yerli td lobisine yedirmemek gerekiyor. Sözün özü,Okan veya yerli herhangi bir td geleceğine,daha güçlü yönetim ve taraftar desteği ile Torrent'in kalmasını tercih ederim.

Dünya'da bu profilde birisi yokken ancak yakınsayan hocalar varken bu iddiada bulunmak asıl hamaset.

Son söylediğin ifadenin sebebi ne peki, yerli/yabancı mevzusu mu?

ki Okan'ın medya desteği olduğunu falan da düşünmüyorum.

Dünya'da bu profilde birisi yokken ancak yakınsayan hocalar varken bu iddiada bulunmak asıl hamaset.

Son söylediğin ifadenin sebebi ne peki, yerli/yabancı mevzusu mu?

ki Okan'ın medya desteği olduğunu falan da düşünmüyorum.
Saygı duyarım. Sadece Okan için değil genel bir yerli ittirmesi mevcut medyada.Belki sadece daha rahat haber alabildikleri içindir bu durum,belki daha masum olmayan nedenleri vardır bilemem.

Bu profilde hoca dediğin gibi en kötü yakınsağı vardır. Kolaycılığa,tirübün popülizmine yenilmemeleri yeni yönetimden en büyük beklentim.Bu yakınsağı aramak dahi vizyon için ışık verir bana. Yabancıda gördüğüm ihtimali adı geçen yerli hiçbir td adayında göremiyorum çünkü.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Medya ve twitter çetesinin parlattığı yeni aday okansız
O da sinyali almış takımda hoca varken yokmuş gibi hadsiz açıklamara başlamış
hadi hayırlısı olsun ama olmayacak, sömürü düzene bununla devam edecekler demek ki

seneye az paraya ok derse torrente plaket vermek kolaylaşır. bizi 2 kez satmış biri için kendini affettirme fırsatı

Bizi satmayan mı aldı bu piyasada en güvendiğimiz ağam paşam kralım dedikerimiz bizi satmış

Okan Buruk kesinlikle bir şansı hakediyor kariyeriyle ve yaptıklarıyla

Geri
Üst Alt