- 9 Temmuz 2011
- 34.692
- 30.952
- 2.533
Okan Buruk: "Farklı isimlerle, daha dinlenen isimlerle başladık ama o verimi göremedik. Takım olarak bence iyi bir günümüzde değildik. Az ürettik."
Okan Buruk: "Attığımız gol dönüm noktası. Nizami gol bir kere! Genel kanı bu şekilde olacaktır diye düşünüyorum. 1990 yıllarında ofsayt verirlerdi ama 2026 yılındayız, bu golü ofsayt vermek, bu gol için VAR'a çağırmak büyük komedi. Bunu izleyip vermek büyük komedi!"
Okan Buruk: "TFF başkanının bir açıklaması vardı, VAR'dan seyreden hakemler için, gerekli kararı kendisi alacaktır. MHK başkanı gerekli kararı alacaktır. Bu pozisyona ofsayt vermek futbol adına bir utançtır. Bu gece de bir utanç oldu. "
Okan Buruk: "Konyaspor hak ederek kazandı. Galatasaray gibi oynamadık, o yüzden kaybettik. Kritik bir hakem hatası ama hakem her şeyi aleyhimize de yapsa yine Galatasaray olarak yenmemiz gerekiyor. Yani bundan sonra bunu da göz önüne almamız gerekiyor."
Okan Buruk: "Osimhen'in olmaması bizim için önemliydi. Icardi'yi son anda yetiştirdik. Dünkü idmanda yarım bırakmıştı, sırt ve boynunda bir tutulma vardı. Bugün başlatıp başlatmamayı düşündük."
Okan Buruk: "Devre arasında ön alan baskısı, özellikle Barış'ın savunma arkasını düşündük ama düşündüğümüz gibi olmadı. Geriye gelip almaya çalıştık. Bu zeminde, gerçekte çok da kötü zemin vardı. Bu zemin üzerinde de kolay pas zor. Yapamadık. Kötü bir hücum performansı."
Okan Buruk: "2026 yılında böyle bir gol iptali sadece Türkiye'de olabilecek bir şey diye düşünüyorum. Yeni bir şeye daha imza attık. Hakemlerimizi tebrik ediyorum."
Okan Buruk: "Bugün çok temiz bir golümüz iptal edildi. Bu mağlubiyetin nedeni bu gol değil tabii ki. Golü de vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı maçı kazanmak zorundaydı!"
Soru: "Icardi neden çıktı?"
Okan Buruk: "Icardi'nin sırtında tutulma vardı, maç saatine kadar bekledik aslında. Kendini iyi hissettiğini söyleyince 11 başladık. İlk yarının sonlarına doğru baskılara tam gidemediğimiz bir yerde, rakibin de öne çıktığı bir yerde, Barış'ın ön alan baskısı ve savunma arkası koşularını hayal etmiştik. Maç öncesi ufak sakatlığı vardı, iğneyle çıktı ama oyun içinde biraz daha kalabilirdi belki. %100 olmadığını gördüğümüz için oyundan çıkarttık. Giren oyuncularında %100 katkı verememesi..."
Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi'ndeki isteği ligde yaratamıyorsak benim sorumluluğumda. Birinci sorumlusu benim. Bunu yaratacağız, bunu yaratacak oyuncularla daha çok oynayacağız..."
Okan Buruk: "Bugün Atilla hocayı VAR'a çağıran hakemi hiç duymadım, kimdir bilmiyorum. Çok kritik önemli maçta görev aldı. MHK'ya saygı duyuyorum, ben nasıl bir oyuncuyu sahaya çıkardığımda kötü oyunda sorumlu oluyorsam, kötü yönetim sonrasında bunun sorumlusu MHK başkanı olması gerekiyor."