Yiğit Muriç
Parçalı Üye
2032-2033 sezon ortası teşekkür edilip yollar ayrılmalı
Futbol izleyip, futbol forumuna üye olacak kadar fanatiksek ve Galatasarayın set oyunu yok diyorsak bu işte bir iş var.Hayvani bir butceye sahip olmasina ragmen, 4uncu senesinden hala sacma sapan hareketlerine devam ediyor.
Arti, set oyunumuz yok gibi birsey. Dunya starlari var ama Osimhene tam olarak kullanmiyoruz cunku set oyunu kurmak kapasitesi yok kendisinde.
Sampiyon yapsa dahi, sene sonra komple ekibiyle vedalasmak lazim.
Doğru bir bakış açısı. Bizim yeni nesil taraftarda şöyle bir şey var: Bodo'yu, Gilloise'yi falan kesin yeneceksin, kesinlikle puan kaybetme lüksün yok. Ama Liverpool'u da yeneceksin çünkü Liverpool'u yenemeyeceksen neden 80 milyon euroluk forvet aldırdın? Bodo'yu, Gilloise'yi de zaten Bathsuayi ile bile yenmen lazım, Osi'ye gerek yok. Ama Bodo Inter'e, City'ye, Atletico'ya 3er 3er atınca geriye dönüp en ufak bir övgü yok "Ulan Bodo'yu yenmek aslında baya baya işmiş" demek yok. CL'de herkes herkesi yenebiliyor, özellikle de 8 maçlık bir lig olduktan sonra bu çok daha normal hale geldi.Lig konusuna niye bu kadar takıntılı herkes ben tam anlamıyorum, makas zaten aşırı açık oyuncuların günlük performansına göre biz yada fener şampiyon olacağız çünkü kötü günümüzde olsak bile karşımızda cezalandıracak takımlar yok. Çoğu takım fark yememeye çıkıyor bize karşı, biz fenerden çok iyiyiz bu arada ama fenerle diğer anadolu takımları arasında bile makas çok açık. Ligi kaybedersek çok eleştirmem ben, benim asıl derdim avrupaydı çünkü ligi baz alamıyoruz. Avrupada bu seneye kadar çok kötüydü ama bu sene bariz düzelme var. Frankurt maçı hayırlı bir yenilgi oldu bize, ondan sonra bir anda daha oturaklı oynamaya başladık. Saint guillose yenilgisini falan çok takmıyorum Cl'de grup aşamasında herkes herkesi yenebilir, bence hazır avrupa tarafınıda çözmüşken en az 2 sene daha devam etmesi lazım.
Kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum, zaten şöyle bir durum da var, Türk takımları Türk Td lerle Avrupa Kupalarında özellikle Ş.Liginde çok başarısız, tarihe baktığımızda Ş.liginde büyük başarılar yabancı Td lerle gelmiş. Şu anda görüntü güzel, Juve yi inşallah eleyeceğiz, Bremer de sakat, Okan bakalım ne kadar gidecek, umarım beni yanıltır tabi ki, şu ana kadar yaptıkları dediğiniz gibi kredi kazandırdı. Fakat yine de insan tam güvenemiyor. İnanılmaz saçma işler de yapıldı çünkü. En büyük saçmalık ta sezon başı transfer yanlışları, takımı eksik kurmak. Ben bu sezon Ş.liginde bir çeyrek final bile görsek, lig çok umrumda değil, kişisel olarak tek istediğim Avrupa başarısı, eğer Okan yerine üst düzey uluslararsı çapta yabancı birini alabilirsek Okanla devam etmemeliyiz diyorum. Eğer o kalitede birini bulamazsak Okanla devam edilebilir ama bence devam senaryosunda da yine saç baş yolacağımız günler yaşarız.Avrupa'da adam akıllı oynattığı sürece kalabilir. Dünkü galibiyet için kredi açtım. Normalde bende 2 sene önce kredisi bitmişti.
Hocam kusura bakma da tabiki eleştircez, 4. sezonuna başlayan bir takımın kadrosunda nasıl olur da sadece 2 stoper ve 1.5 forvet olur söyler misin? Yerli oyunculardan verim alınmaz, geliştirilemez!! Saçma sapan maçlar kaybedilir, takımın belli bir oyun planı olmaz!! Bana bunları mantıklı bir çerçeveye oturtup ikna edersen eleştirim için özür diliycem.Doğru bir bakış açısı. Bizim yeni nesil taraftarda şöyle bir şey var: Bodo'yu, Gilloise'yi falan kesin yeneceksin, kesinlikle puan kaybetme lüksün yok. Ama Liverpool'u da yeneceksin çünkü Liverpool'u yenemeyeceksen neden 80 milyon euroluk forvet aldırdın? Bodo'yu, Gilloise'yi de zaten Bathsuayi ile bile yenmen lazım, Osi'ye gerek yok. Ama Bodo Inter'e, City'ye, Atletico'ya 3er 3er atınca geriye dönüp en ufak bir övgü yok "Ulan Bodo'yu yenmek aslında baya baya işmiş" demek yok. CL'de herkes herkesi yenebiliyor, özellikle de 8 maçlık bir lig olduktan sonra bu çok daha normal hale geldi.
Sığırpress gibi düşük IQ belirtisi sözlerle hocanın genel oyun planı küçümsenmeye çalışılsa da, bunun çalışmadığı büyük maç olmadı. Kaybettiğimiz Bayern maçları da dahil. Burada bile riyakarlık söz konusu. Klopp 200 milyonluk adamlara press yaptırınca "Offf adama bak nasıl koşturuyor adamları, üfff boğdular ha rakibi" diye salya akıtarak maç izleyen adam Okan Buruk'a gelince "Senin elinde Osimhen var Allah aşkına tek planın önde basmak mı?" diyebiliyor. Halbuki frikik hariç 4 gol de Osimhen'in önde basmasıyla geldi.
Bizi rakiplerimizden ayıran başarıda bile eleştiri kültürü olsa da nankörlük ve şımarıklığı, eleştiri kültürüyle ayırmak lazım. Şu anda bir hoca fbyi üst üste 3 kere şampiyon yapsa, CL'de son 16'ya soksa sahte şeylerin müritlerine yaptığı şeyler varya hani; fb taraftarı hocanın kapısında sıraya girerdi hocam önce beni şa'ap diye.
SanchezHocam kusura bakma da tabiki eleştircez, 4. sezonuna başlayan bir takımın kadrosunda nasıl olur da sadece 2 stoper ve 1.5 forvet olur söyler misin? Yerli oyunculardan verim alınmaz, geliştirilemez!! Saçma sapan maçlar kaybedilir, takımın belli bir oyun planı olmaz!! Bana bunları mantıklı bir çerçeveye oturtup ikna edersen eleştirim için özür diliycem.
Gökan abi maalesef öyle olacak gibi duruyor eğer şampiyon olunamazsaligi kazanamadığı anda ne okan buruk kalır ne yönetim
Hocam kusura bakma da 6 stoper tezin baştan aşağı yanlış, gir transfermarktan bak bakalım bizim kalemimiz takımların hatta bizden daha aşağıda takımların kadrolarında AS MEVKİSİ STOPER OLAN KAÇ OYUNCUSU VAR!! Sen zahmet etme ben söyleyeyim, en az 4!! İnanmayan girsin kontrol etsin! Yerli oyuncu olarak Barışı hiç tartışmayalım istersen, halâ daha ne zaman ne yapacağı belli olmayan, bir dönem transfer dedikolarıyla ortalığı karıştıran birisi. Berkay Kutucu Kaan skandalları ortada, Gökdeniz, Eyüp, Halil nerelerde, Icardi daha yeni form tuttu, sen Juve zaferiyle pembe tablolar çiziyorsun ama Allahtan şu devre arası transferler nefes aldırdı, ama futboldan anlayanları kandıramaz bu durum, BU KADRO SEZON BAŞI KURULMALIYDI, ve halâ daha stoper eksiğimiz var, Davi kart cezalısı olsa büyük bir maçta sıkıntı yaşamayacağımızın garantisini verebilir misin!!!!!! Ya da 3 4 oyuncu birden sakatlık, kart cezalısı olsa!! Sezon başı tam 6 kulvarda mücadele edeceğimizi bu teknik ekip ve yönetim bilmiyor muydu?? Şu an iyi gibiyiz fakat neden ligde 6 7 puan önde değiliz, Fb ye kupa verdik, Ş.liginde kötü skorlar da aldık ve bunların çoğu RAKİPLERİN BİZDEN DAHA İYİ OYNAMASIYLA OLMADI, BİZİM ACZİYETİMİZLE OLDU, can sıkıcı nokta burası, koskoca GALATASARAYI ACİZ DURUMA DÜŞÜREMEZ KİMSE!Sanchez
Apokerim
Arda
Singo
Kaan
Lemina(gerektiğinde) yani 6 tane stoper var. Şimdi diyeceksin ki Arda'ya mı güveneceğiz veya hoca güvenecek; evet güvenmek zorundayız başka türlü nasıl genç oyuncu kazanacağız, nasıl Türk oyuncu gelişecek. Bunu eleştirirsen kırmızı boldladığım cümlen ile çelişirsin.
Takımın 2 tane, büyük Avrupa kulüplerinin bile imrenerek baktığı forveti var. Osimhen'i kesemiyorsun zaten. Icardi'ye bile şans veremiyorsun ki bu bile kolay yönetilebilir bir şey değil. Sıkışırsan Barış rahatlıkla forvet oynar, aslanlar gibi oynadı da geçen senelerde yani 3 forvet var. Bak Bathsuayi'yi aldın, adam gitmek istedi hiç forma şansı gelmiyor diye. Kolay değil yani bazı şeyler.
Ligde 1 tane maç kaybettik Kocaeli'ye. Bir de süper kupa finalinde fbye. Kocaeli'de kötü oynadık ama yılda 3-4 tane kötü oynama hakkı var her takımın, bütün maçları kazanamayız. fb ile olan maçta da biz o statta çok konsantre olamadık, fb de son yılların getirdiği eziklik ile aşırı bilendi ve motive oldu. Olur arada, büyütülecek bir şey yok. United da yıllar sonra City'yi yendi geçenlerde.
Türk oyunculardan verim alınamaz tezin oldukça yersiz. Apokerim, Uğurcan, Eren, Barış, Kerem A., hatta Kerem Demirbay, hatta Kazımcan'dan verim aldı hoca. Barış, Apokerim, Aktürkoğlu, Eren de baya baya pokemon gibi geliştiler onun döneminde.
Takımın nasıl bir oyun planı olmaz kısmında ikna etmek için uğraşmayacağım; Bayern, Atletico, Liverpool, Juventus, Manu vs hepsine işlemiş bir oyuna planını görmek istemeyenlere sabaha kadar ne yazsak boş![]()