GSC Anket Okan Buruk Şanslı mı Yoksa İyi Hoca mı?

Okan Buruk Şanslı mı yoksa Iyi Hoca mı?

• Kullanılan toplam oy
    187
İyi, kötü diye ayırmıyorum hocaları. Başarılı ve başarısız diye ayırıyorum genelde.

Okan Buruk net olarak başarılı bir hocadır.

Burada anlatırken ekmek bandığımız hocalar oluyor ama çoğunun performansı bir iki dönem sonra sönüyor. Ha deseniz ki Eric Gerets gelecek, buyursun gelsin derim ama adam hocalığı bıraktı. Çok başarılı hocalar var Avrupa'da bazı proje takımlarında, taraftar baskısı olmayan vs..Bazı hocalar da var şampiyonluğa büyük liglerde oynamamış ama elindeki kadro ile başarılı olmuş hocalar var.Bunlardan biri de De Zerbi elindeki orta saha rotasyonu çok iyi.

Ekli dosyayı görüntüle 279987

Defans hattı da muhteşem, 1,5 milyon euroya beke Amar Dedic çektiler, ha tutmayabilir. Sakatlıktan sonra nasıl döneceği konusunda deneme için uygun bir bonservis. Şimdi sen Zerbi'nin eline top kaybına meyilli oyuncu grubu verip de gel bu takımı yönet dersen adamın oynatmak istediği oyun ile saçma sapan bir sonuç elde edersin.

Transferde neler dönüyor bilmiyoruz. Her gün bir oyuncu ismi dönüyor, taraftarı oyalamak için mi yoksa beceremedikleri için mi bilmiyorum. Hocanın oynamak istediği oyun belli. Bu oyuna uygun oyuncular da belli. Diri, kuvvetli, fizik kapasitesi yüksek oyuncular öncelikle olmalı. Zaha,Ziyech tarzı oyuncularla bu oyunu oynayamayacağımız çok belli iken ezeli rakibine çalım atma adına bu şekilde transferlere girersen bir iki dönemi heba ettiğin gibi bazı maliyetlere de katlanmak zorunda kalırsın.

Hocanın eksik kaldığı kısımlar ve bence en önemlisi oynatmak istediği oyuna uygun olmayan oyuncuların alınmasına izin vermesi. Hoca istememesine rağmen alındığını düşünmüyorum ben. Özellikle menajerler tarafından kulübe önerilen oyuncu eğer oyun sistemine uyuyorsa alınabilir ama hiç aklında,notlarında olmayan oyuncularla ilgilenilmesi bana saçma geliyor.

Hocam kusura bakma çok mantıklı bir yazı yazmışsın ve burada yeri yok bunun

Derhal OKAN YERİNE KİM GELCEK ONU SÖYLE!!!!!!!

Anket büyük hoca mı diye? Vedat'ı Vedat yapan Okan hoca Vedat'ın Okan hocadan önceki performansları da ortada. Akhisar ligde iyi kadroya falanda pek sahip değildi Okan Buruk gittikten sonraki sezon küme düştüler. Başakşehir şampiyon olduğu yıl özellikle TS ile yarıştaydı. Senin mantığınla her başarı her TD için işi şansa yontabiliriz. Bir de tekrarlamak lazım anket büyük hoca anketi değil. Türk büyük hoca 1 tane var o da Fatih Terim Avrupa kupası da kazandığı için. Okan Buruk veya X bir Türk hoca ne zaman Avrupa kupası kazanır o zaman büyük hoca olur.
Yazdıklarım sanşlımı başarıli mı konusunda senin yazdığına istinaden idi. Büyük küçük diye birşey yokki yazdığımda. Senin verdiğin argümanlara göre şanşlı demek istedim aslında

Benfica ligi hoplatan jesus niye sampiyon olamadi? Kötu hocami? Kadrosu kötumuydu? Yok demekki öyle kolay degilmis ligde sampiyon olmak

Ben istatistige bakarim, iyi oynatir kötu oynatir. Orasi baska bisey, sonucta oraya sampiyon yazdirmis buda lig icin okani iyi yapiyor
Evet benfica başında son dakikada şampiyonluk veren jesus un kadrosu baya kötüydü. Hakemler ittirmese 20+ puan fark yerdi. Ona rağmen anadolu takımlarının büyük kısmında ezdi o kötü kadro ile. Sorunlu bir adamdı ve derbileri kaybetti.

Yazdıklarım sanşlımı başarıli mı konusunda senin yazdığına istinaden idi. Büyük küçük diye birşey yokki yazdığımda. Senin verdiğin argümanlara göre şanşlı demek istedim aslında
Yazdığın yorumda büyük hoca argümanı geçiyor. Benim verdiğim argümanlar ortada başarılı olduğu yerler onlara da sırf şanslı demek için mesela Muriqi Rize'nin forvetiydi demişsin. Muriqi Okan hocadan önce aynı performansı verememiş adamdan o performansı Okan hoca almış ondan önceki Süper lig performansı ortada. Akhisar iyi kadro demişsin Okan Buruk'tan sonra küme düştüler. Başakşehir kimse ile yarışmadı demişsin özellikle Trabzonspor ile ciddi bir yarıştaydılar. Yani şanslı demek için hep bir çarpıtmışsın. Böyle çarpıtmalarla herhangi birinin kazandığı başarılara şans denenebilir.

Yazdığın yorumda büyük hoca argümanı geçiyor. Benim verdiğim argümanlar ortada başarılı olduğu yerler onlara da sırf şanslı demek için mesela Muriqi Rize'nin forvetiydi demişsin. Muriqi Okan hocadan önce aynı performansı verememiş adamdan o performansı Okan hoca almış ondan önceki Süper lig performansı ortada. Akhisar iyi kadro demişsin Okan Buruk'tan sonra küme düştüler. Başakşehir kimse ile yarışmadı demişsin özellikle Trabzonspor ile ciddi bir yarıştaydılar. Yani şanslı demek için hep bir çarpıtmışsın. Böyle çarpıtmalarla herhangi birinin kazandığı başarılara şans denenebilir.
Şimdi muriq oyunculuğunu tartışıyosak orda büyük hata var demektir. Oyuncudan verim alma ap ayrı bişey. Bu adam iyi paraya transfer oldu ayrıca. Mümkünse kadrosu lige göre iyi olan rizeyi kümede tutmak başarı olmasın. Düşürmek asıl rezilliktir. Okadar rezil demiyorum zaten Okan Buruk için. Seviyesi oralar işte. Başakşehir TS ile çekişiyor ts kadrosunu başakşehir ile yan yana koymalısın o sezon yaşadıkları şeyleride yanliş hatırlamıyorsam devre arası Sorloth u gönderdiler. Bu trabzon mu bahs ettiğin? Büyük hoca olarak değilde şanslı yada başarılı argünmanını değerlendirdiğim yazdığım yazının içeriği kısmında belli zaten. O kelimeyi kullanmışsam başarılı yada şanslı manasında yazdığım çok açık aslında

Evet benfica başında son dakikada şampiyonluk veren jesus un kadrosu baya kötüydü. Hakemler ittirmese 20+ puan fark yerdi. Ona rağmen anadolu takımlarının büyük kısmında ezdi o kötü kadro ile. Sorunlu bir adamdı ve derbileri kaybetti.
Tmm kardesim sana göre ligde de kötu bana göre iyi bukadar basit

Şimdi muriq oyunculuğunu tartışıyosak orda büyük hata var demektir. Oyuncudan verim alma ap ayrı bişey. Bu adam iyi paraya transfer oldu ayrıca. Mümkünse kadrosu lige göre iyi olan rizeyi kümede tutmak başarı olmasın. Düşürmek asıl rezilliktir. Okadar rezil demiyorum zaten Okan Buruk için. Seviyesi oralar işte. Başakşehir TS ile çekişiyor ts kadrosunu başakşehir ile yan yana koymalısın o sezon yaşadıkları şeyleride yanliş hatırlamıyorsam devre arası Sorloth u gönderdiler. Bu trabzon mu bahs ettiğin? Büyük hoca olarak değilde şanslı yada başarılı argünmanını değerlendirdiğim yazdığım yazının içeriği kısmında belli zaten. O kelimeyi kullanmışsam başarılı yada şanslı manasında yazdığım çok açık aslında
Okan hocanın geliştirmesi ile Muriq oldu ondan önce kimsenin takmadığı bir oyuncuydu Vedat. Sörloth 19-20 sezonunun tamamında oynadı. O sezon TS'nin kadrosunda Nwakame, Ekuban, Sölorth, Sturridge, Sosa, Novak, Nidaye falan vardı.

Benfica ligi hoplatan jesus niye sampiyon olamadi? Kötu hocami? Kadrosu kötumuydu? Yok demekki öyle kolay degilmis ligde sampiyon olmak

Ben istatistige bakarim, iyi oynatir kötu oynatir. Orasi baska bisey, sonucta oraya sampiyon yazdirmis buda lig icin okani iyi yapiyor
Bir şeyi atliyorsunuz, fener taraftarı ve toksik yönetimi ile çalışmıyor Okan buruk. Ne derse hay hay diyip ne yaparsa korunuyor. Yöneticilerden hiçbir skor ya da sorun için arayan olduğunu bile sanmıyorum. Tam tersine, Erden Timur kaç falsosunu düzeltti takım içinde. Fenerde hoca yemek makbulken bizde yönetim yemek makbul.

Okan hocanın geliştirmesi ile Muriq oldu ondan önce kimsenin takmadığı bir oyuncuydu Vedat. Sörloth 19-20 sezonunun tamamında oynadı. O sezon TS'nin kadrosunda Nwakame, Ekuban, Sölorth, Sturridge, Sosa, Novak, Nidaye falan vardı.
Başakşehir şampiyonluğu o sezon neler olmuş bakmam lazım ki bazı şeyler hatırlıyorum burda yazmak istemedima. Bazı hakem vs bişeyler geldi aklıma da istersen özelden konuşabiliriz. Hadi bunu kabul ediyim eyvallah. Ama muriq konusunda asla katılmam. Muriq üzerinde katkısı olabilir ama hoca sayesinde olduğu yere gelmedi. Zaten kumaşı iyidi. Bide şu var bazı oyuncuların performansını arttırıyo da bazı oyuncuları da harcıyo buna naapcaz. Şuan Nelson neden yok mesela en ihtiyaç olan anda

Başakşehir şampiyonluğu o sezon neler olmuş bakmam lazım ki bazı şeyler hatırlıyorum burda yazmak istemedima. Bazı hakem vs bişeyler geldi aklıma da istersen özelden konuşabiliriz. Hadi bunu kabul ediyim eyvallah. Ama muriq konusunda asla katılmam. Muriq üzerinde katkısı olabilir ama hoca sayesinde olduğu yere gelmedi. Zaten kumaşı iyidi. Bide şu var bazı oyuncuların performansını arttırıyo da bazı oyuncuları da harcıyo buna naapcaz. Şuan Nelson neden yok mesela en ihtiyaç olan anda
Nelsson iyi oynarken geçen sezon neden oynuyordu? Bu sezon Nelsson'un performansı da ortada oynadığı maçlarda 2 senedir sürekli gitmek istiyordu. Muriqi konusunda da Okan hoca öncesi ve sonrası da gayet belli bakılınca görülebilir. Ayrıca yine dediğim gibi anket Okan hocanın mevcut durumu yada sadece GS performansı özelinde bir anket değil. İyi hoca diyenlerinde Okan hoca A+ bir hoca dediği de yok. Adamın tüm kariyeri boyunca yaptığı başarıları şansa bağlamak mantıklı bir şey değil bu bakışla Uefa başarısını da yada sevmediğin X bir hocanın başarısını da ister şansa ister başka bir şeye bağlayabilirsin senin Okan hocaya yaptığın gibi. Durum bu kadar basit. Artık kendi adıma uzatmaya da gerek yok farklı bakıyoruz demek ki.

Şanslı olduğu en önemli konu hocanın hiç elestirilmemesi 3yildiz bizde hiç eleştiri görmedi taraftar camia medya bence bu hocada kibire egoya sebeb oldu

Taktik üretme konusunda iyi ancak hazırladığı plan çalışmadığı durumda oyuna müdahale konusunda hem geç kalıyor hem de anlamsız panik hamleleri yapıyor.

Nelsson iyi oynarken geçen sezon neden oynuyordu? Bu sezon Nelsson'un performansı da ortada oynadığı maçlarda 2 senedir sürekli gitmek istiyordu. Muriqi konusunda da Okan hoca öncesi ve sonrası da gayet belli bakılınca görülebilir. Ayrıca yine dediğim gibi anket Okan hocanın mevcut durumu yada sadece GS performansı özelinde bir anket değil. İyi hoca diyenlerinde Okan hoca A+ bir hoca dediği de yok. Adamın tüm kariyeri boyunca yaptığı başarıları şansa bağlamak mantıklı bir şey değil bu bakışla Uefa başarısını da yada sevmediğin X bir hocanın başarısını da ister şansa ister başka bir şeye bağlayabilirsin senin Okan hocaya yaptığın gibi. Durum bu kadar basit. Artık kendi adıma uzatmaya da gerek yok farklı bakıyoruz demek ki.
Bende kendi adıma uzatmiycam. Bu kadar rezil maçlar görüp halen başarılı diyen taraftara zaten benim söyleyeceğim şeyler pek fayda sağlamaz. Prag malmö elfsborg Kopenhag hatay kasımpaşa eyüp bodrum az alkmar Kiev rigas sadece bu seneki bazı rezil maçlar. Bu listeyi okadar uzatabilirim ki. Sorsan herkes Tottenham maçını söylüyor. Bir kaç derbi 2 avrupa maçı bir kaçta Anadolu maçı 3 senede hatırladığım ender iyi maçlar. Ben bundan memnun değilim. Sahada en azından daha baskın daha ne yaptiğini bilen bir takım görmek isterdim. Ama bu hocanın oyun anlayışı buna uygun değil. Orta düzey avrupa kulüpleri bile daha iyi organize oluyo.

İyi kadrolarla çalışması bir şans onun için ama bunun yanında yönetilmesi zor bir kadro yıldız isimlerle çalışmanın zorlukları var takım içi dengeyi korumak önemli bunu iyi yaptı bu zamana kadar ama hocanın hataları var başlangıç kadroları ve oyuna müdahale etmekte geç kalıyor bunun dışında fm oynar gibi takımda çok fazla değişiklikde yapıyor burda bir denge kuramıyor

Şans da bir yere kadar arkadaşlar. Aksine şansız bile sayilabilir bana göre.

102 puanla rekor kır sampiyon ol - Rakip İsmail Kartal başarının hiç bir al benisi kalmadı. İsmail 99 aliyor, seni sahanda yeniyor bla bla çöp.

Rekorlar kiriyorsun, JJ ve Mou gibi iki papazi kucakliyorsun. Derbilerde istatistiklerin efsanemiz FT den bile parlak ama niye hataya beraber kalip, yeniliyorsun be adam bul şuna bir çözüm diye yine eleştirilecek bisey bulunuyor. Diğer taraf unutuluyor hemen.

Karşında dünyanın en kansız camiasi varken saha içinde kalmaya mücadele ediyorsun, ilk hatanda kendi camian daha agir seni vuruyor. Yani kendi camianda kredin sıfır bile değil.

Daha bir çok şey yazarimda bilinmeyen şeyler değil, uzatmaya gerek yok. Hocayı eleştirelim sorun değil ama şanslı diyen varsa büyük yanılgıdadir haberi olsun.

Şans da bir yere kadar arkadaşlar. Aksine şansız bile sayilabilir bana göre.

102 puanla rekor kır sampiyon ol - Rakip İsmail Kartal başarının hiç bir al benisi kalmadı. İsmail 99 aliyor, seni sahanda yeniyor bla bla çöp.

Rekorlar kiriyorsun, JJ ve Mou gibi iki papazi kucakliyorsun. Derbilerde istatistiklerin efsanemiz FT den bile parlak ama niye hataya beraber kalip, yeniliyorsun be adam bul şuna bir çözüm diye yine eleştirilecek bisey bulunuyor. Diğer taraf unutuluyor hemen.

Karşında dünyanın en kansız camiasi varken saha içinde kalmaya mücadele ediyorsun, ilk hatanda kendi camian daha agir seni vuruyor. Yani kendi camianda kredin sıfır bile değil.

Daha bir çok şey yazarimda bilinmeyen şeyler değil, uzatmaya gerek yok. Hocayı eleştirelim sorun değil ama şanslı diyen varsa büyük yanılgıdadir haberi olsun.

Altina imza atiyorum. Insanlar Terim doneminin iyi zamanlarini hatirliyor ama o donemlerde ne kadar kotu oynadigimizi hatirlamiyor. Uzun sure boyunca ligde bu kadar basarili oldugumuz bir donem hatirlamiyorum. Drogba-Sneijder doneminde bile cok kotu oynuyorduk, kac tane maci sansa kazandik.

Konu Okan Buruk olunca Hatay beraberligi bile kufur malzemesi oluyor. Bu takim kimlere ic sahada yenildi hatirlatmak mi lazim illa ki? Barcelona deplasmanindan ciktik, AL grubundan namaglup ciktik diye aglayanlar o sezon icerde yenildigimiz rakiplere bir goz atsa kalpten gidecek.

Geri
Üst Alt