Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Bir türlü çözemediğimiz defansif problemlerimiz, hocanın inatla vazgeçmediği Berkan takıntısı, her maçı Icardi'nin kişisel becerileri ile çözüyor oluşumuz ve Torreira'nın olmadığı maçlarda ise hepten çöken savunmamız bir beni ürkütüyor belli ki.
Okan'ı beğenmezsin de Mancini istemek boş iş

Valla 4. dönemindeki Terim'i istemek de boş iş. Okan tüm hatalarına rağmen ikisinden de iyi.
İşte ben Okan hocadan daha iyisi gerek diyorum. Sıkışan maçlara çözüm üretme konusunda problem yaşıyoruz kendisiyle. Rakip takım bizim taktiğimizi çözdüyse, alıp yürüyorlar. Ve hiçbir önlem alamıyoruz.

Bugün Icardi olmasaydı sahada, bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık.

Transferler hazır değil falan bunların hepsi bahane.

O zaman stoperde Ramos, orta sahada Torreira, yanına Verratti, solda Zaha, sağda hazır bir Tete, forvet arkasında Ziyech, ilerde Icardi olursa, bu takımın başına antrenör lisansı olan herhangi bir hocayı koy, o da oynatır öyle takımı.

Karşındaki rakip Molde ve adamlar seni oyun anlamında yerden yere vuruyorlar. Burada bir sıkıntı yok mu?

Terim'ci değilim. Terim'in gelmesinden yana da değilim ama sadece örnek vermek amacıyla söylüyorum. O rezalet sezonda Cicaldau, Taylan, Berkan, Babel'lerle Ömer Bayram'larla çıktığımız Avrupa Ligi maçlarında Marsilya'ya Lazio'ya falan kök söktürdük.

O kadro ile şimdiki kadroyu mukayese bile edemeyiz ama böyle bir kadroya sahipken, Molde karşısında, bilmem Zalgiris mulgiris karşısında ıkına sıkına maç kazanıyoruz.

Son düzenleme:
Hoca önerim Jesus geçen sene ilk 12 haftada yazılan mesajlar ortada uzay futbolu oynatıyordu burada bile sayfa sayfa övgülerden geçilemiyordu sezon sonu ne olduğunu boşverin 3-4 maça bakıp analiz kasan ülkeyiz.

14/14 yapmış son 30 senenin rekorlarını alt üst etmiş fenere içeride dışarıda pozisyon dahi vermemiş sonunda da şampiyon olmuş hocaya eleştireden öte kaldıramaz demek komiktir.

Üçlü stoper veya üçlü orta saha oynamanın ayıbı yok. Hele hele böyle bir rakibe karşı. Biraz kalıpları kırmak lazım. Hoca hatalı olsa da kazandı diye bu hatalara gözünü kapatan biri değil. Bu maçtan gerekli dersi çıkaracaktır. Bu cendereden kazanarak çıkmak ayrıca değerli.
Ben de kendisini öyle biliyorum ve görmek istiyorum ama mesela BJK maçında hata yaptığını kameralara karşı itiraf etti de ne oldu?..Detaya girmek istemesem de bugünkü maçı birçok yönden o maça benzetebiliriz. Yine takım dökülmeye başladığında gerekli müdahaleyi yap(a)mayıp, kenarda öylece seyretti. Sadece daha şanslıydık, başka pek bir fark göremiyorum. Nasıl olacak böyle?..

İşte ben Okan hocadan daha iyisi gerek diyorum. Sıkışan maçlara çözüm üretme konusunda problem yaşıyoruz kendisiyle. Rakip takım bizim taktiğimizi çözdüyse, alıp yürüyorlar. Ve hiçbir önlem alamıyoruz.

O zaman orta sahada Torreira, solda Zaha, sağda hazır bir Tete, forvet arkasında Ziyech, ilerde Icardi olursa, bu takımın başına antrenör lisansı olan herhangi bir hocayı koy, o da oynatır öyle takımı.

Karşındaki rakip Molde ve adamlar seni oyun anlamında yerden yere vuruyorlar. Burada bir sıkıntı yok mu?
Okan'dan iyileri buraya gelmiyor artık. Gelenin de 1 seneye ihtiyacı var çünkü ilk senesinde ligi tanıyana kadar atı alan Üsküdar'ı geçecek. Yabancı hocalar ikinci senesinde iş yaparlar anca. Lucescu, Derwall, Daum, Milne bunların hepsi 2. ya da 3. senesinde başarılı oldu. Gerets ilk senesinde şampiyon oldu o da Trömsö'ye elenmişti.

Molde sezonu çok önceden açmış. 35'e yakın maç yapmış. Suni çim yağmurlu saha. Bodo Glimt Roma'yı 6-1 yenmişti 2 sene önce. Kuzey takımlarıyla bu aylarda eşleşmek sıkıntılı Trömsö Östersunds'dan bunu biliyor olmamız lazım.

Okan'dan iyileri buraya gelmiyor artık. Gelenin de 1 seneye ihtiyacı var çünkü ilk senesinde ligi tanıyana kadar atı alan Üsküdar'ı geçecek. Yabancı hocalar ikinci senesinde iş yaparlar anca. Lucescu, Derwall, Daum, Milne bunların hepsi 2. ya da 3. senesinde başarılı oldu. Gerets ilk senesinde şampiyon oldu o da Trömsö'ye elenmişti.

Molde sezonu çok önceden açmış. 35'e yakın maç yapmış. Suni çim yağmurlu saha. Bodo Glimt Roma'yı 6-1 yenmişti 2 sene önce. Kuzey takımlarıyla bu aylarda eşleşmek sıkıntılı Trömsö Östersunds'dan bunu biliyor olmamız lazım.
Okan hoca konusunda haksız çıkıp buraya özür mesajı yazmayı çok istiyorum. Umarım ben yanılırım ve hoca ile muazzam bir sezon geçiririz özellikle Avrupa'da.

Ama benim bu konuda içim pek rahat değil. Umarım yanılan ben olurum.

Okan hoca konusunda haksız çıkıp buraya özür mesajı yazmayı çok istiyorum. Umarım ben yanılırım ve hoca ile muazzam bir sezon geçiririz özellikle Avrupa'da.

Başakşehirle şampiyon olduktan sonra başakşehirin ikinci sezonu..

Ayrıldıktan sonra oyuncular oynamak istemiyor benim suçum yok minvalinde bir açıklama yapmıştı.

1 sezonla hocaları niye göklere çıkarıp 1 sezonla yerlere indiriyoruz ki 2 gün sonra gitti diyelim Conte geldi yıllık 8 m euro verdik 5 ay sonra rezalet top oynattı göndermek zorunda kaldık tüm hak edişleriyle birlikte 28 m euro parayı alıp gitti sonra bu tayfa diyecek ki Okan hoca geri gelsin.

O zaman stoperde Ramos, orta sahada Torreira, yanına Verratti, solda Zaha, sağda hazır bir Tete, forvet arkasında Ziyech, ilerde Icardi olursa, bu takımın başına antrenör lisansı olan herhangi bir hocayı koy, o da oynatır öyle takımı.

Terim'ci değilim. Terim'in gelmesinden yana da değilim ama sadece örnek vermek amacıyla söylüyorum. O rezalet sezonda Cicaldau, Taylan, Berkan, Babel'lerle Ömer Bayram'larla çıktığımız Avrupa Ligi maçlarında Marsilya'ya Lazio'ya falan kök söktürdük.

O kadro ile şimdiki kadroyu mukayese bile edemeyiz ama böyle bir kadroya sahipken, Molde karşısında, bilmem Zalgiris mulgiris karşısında ıkına sıkına maç kazanıyoruz.
Berkan-Oliveira-Mertens orta sahası da 50. dakikadan sonra o dediklerinle benzer kıvama geliyor. Sezon başından beri düzgün bir 11'le oynayamadık ki

Sen beni yanlış anladın. Okan'la kötü bir sezon geçirebiliriz ama iyi geçirme ihtimalimiz var.

Yabancı gelirse bizden bir cacık olmayacağının garantisini veririm ama sana.

Başakşehirle şampiyon olduktan sonra başakşehirin ikinci sezonu..

Ayrıldıktan sonra oyuncular oynamak istemiyor benim suçum yok minvalinde bir açıklama yapmıştı.
Başakşehir 2'nci sezonu niye kötü geçti basit bir şekilde açıklayayım Covid yüzünden ligler Temmuz sonu bitmişti o ara Kopenhag ile Avrupa maçlarıda yaptılar üstüne şampiyon oldular yogun bir dönemden geçip yeni sezona girerken kamp dönemi yapamadan yeni sezona girdiler kadrolarını genişletemediler o sezon şampiyonlar liginde Psg, Man United, Leipzig grubunda rakiplere kök söktürdü.

Hocaya boşuna yukleniyorsunuz. Daha zaha Zaza tete hakim verrati gelicek. Onlar gelince hocam top oynatir.

Ben de kendisini öyle biliyorum ve görmek istiyorum ama mesela BJK maçında hata yaptığını kameralara karşı itiraf etti de ne oldu?..Detaya girmek istemesem de bugünkü maçı birçok yönden o maça benzetebiliriz. Yine takım dökülmeye başladığında gerekli müdahaleyi yap(a)mayıp, kenarda öylece seyretti. Sadece daha şanslıydık, başka pek bir fark göremiyorum. Nasıl olacak böyle?..
Bu tarz hatalara en iyi zamanında Fatih Terim de düşüyordu. Kötü zamanında bir de hatada ısrar ediyordu. Süreklilik arz etmiyorsa tolere etmek durumundayız bence. Yaş itibarıyla hala gelişime açık görüyorum. Takımla beraber hocanın da gelişeceğini umut ediyorum. Zırt pırt hoca değiştirme döngüsüne girmemek adına özellikle.

Bu tarz hatalara en iyi zamanında Fatih Terim de düşüyordu. Kötü zamanında bir de hatada ısrar ediyordu. Süreklilik arz etmiyorsa tolere etmek durumundayız bence. Yaş itibarıyla hala gelişime açık görüyorum. Takımla beraber hocanın da gelişeceğini umut ediyorum. Zırt pırt hoca değiştirme döngüsüne girmemek adına özellikle.
Fatih hocayı halen çok severim ama Kayseri'ye 3-0 yenildiğimiz maçtan sonra müthiş top oynamıştık çok gol kaçırdık dediği gün çıldırmıştım hoca gerçekliğini kaybetmişti.

Okan hoca sezon sonu tek tek kendi hatalarını yapmaması gerekenleri zaten anlatan bir hoca eleştirilere açık o yüzden gelişime de açık 1 sezonla göklere çıkarılıp 1 sezonla en diplere indirilmesi saçma şu ana kadar iyi kötü 5 Avrupa maçında 4 galibiyet 1 beraberlik almışız iyi futbol olmayabilir ama sonuç alıyoruz geçmişte kuzey takımları hep bizleri elemiş ya da ciddi sorun çıkarmış bu sene 2 tane kuzey takımını geçmek üzereyiz.

Dün maçtan sonra sadece 1 sayfa ilerlemiş. :asd:
Bu iş gerçekten normal değil işler iyiyken 1 sayfa bile zar zor ilerliyor en ufak bir hakkını teslim etmek yok ama en ufak olayda yerden dibe gömen tayfa sadece çıkıp eleştirip gömmek için bekliyor. Bugün hocayla ilgili ilk mesajım oyuncu değişikliğinde geç kalması ve kadro tercihi konusunda eleştirdim hatalıydı en azından iyi günde yazıp kötü günde saklanmıyorum.

takımın temposu biraz yüksek olan bir ekibe karşı apışıp kalması hocanın taktiksel hatasından daha büyük sorundu bence bugün için.

bize göre çok daha fazla maç yapmış olmaları önemli faktör ama sahada gördüğüm tablo beni korkuttu.

başka rakiplere karşı bu tempolara ayak uyduramazsak duman oluruz.

Şu an hoca değiştirme vakti geçti zaten. Toparlanmasını ummaktan başka şansımız yok. Daha ekibe önemli oyuncular katılacak. CL'den payımızı alalım da, takım kalitesiyle şampiyonluğu alırız diye düşünüyorum. Bazı konularda düşündürüyor maalesef. Berkan takıntısı gibi.

Aragones, Del Bosque, Rijkaard, Mancini, Prandelli, Jesus ve daha niceleri gelmiş başarılı olamamış ülkede gelecek isimleri düşünürken 1 değil 10 kez düşünün 8 m eurodan 3 yıllık maaş verip sonra 3-4 ay sonra Fatih hoca veya Okan hoca dönsün istekleri dolup taşar tüm hak edişleriyle beraber şampiyonluk bonuslarının toplamında 30 m euro tazminatla rekorları kırarız her hocada Mancini gibi insaflı çıkmaz Prandelli gibi her kuruşuna kadar alır.

Geri
Üst Alt