Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Hocayı ben de eleştiriyorum ancak eleştirileri yönetimden (dolayısıyla erden timurdan) bağımsız yapmak çok saçma ve gereksiz taraf oluşturma olarak görüyorum. Bugünkü oyunu ben de beğenmedim ancak şuan 11 oynayan oyunculardan kerem yunus mertens oliveira berkan ve hatta midsjö satılacağını ; en iyi ihtimalle yedek kalacaklarını bilerek oynuyorlar. Bu oyuncu psikolojisini yönetmesi kolay değildir. Bir şekilde de satılacağını bilen adamdan verim aldı; alıyor. Yönetim geçen sene icardi ve rashica eylülde geldi o zaman fırsat transferi ne hoştur ne güzeldir hepsi iyidir kafasında koca bir yaz transfer dönemini geçirdi.

Erden timur mütevazi görünümünün altında gayet de showu seven bir adam bunu kabul etmeniz lazım. Aldığı adamlardan hiçbiri sezonun belki de yönetim açısından mali açıdan en kritik maçında oynayacak hazırlıkta değil. İcardi nin okan buruğu taşıdığı kadar, okan buruk da yönetimi taşıyor. Yedek santraforu bile fırsat transferi olarak alırsan elde avuçta barış alperin santrafor oynamak zorunda kaldığını görüyorsun işte. Bu transferler hazır olduğunda bile kadro mühendisliği de ne kadar doğru yapıldı tartışılır. Elde bir avuç hazır olmayan fırsat transferi ve 8 nosuz 30m euroluk bir maça çıktık. Burada skoru alan Okan buruk eleştirisinden çok yönetim eleştirisi de yapmamız gerekir.

şu oyunu torreiralı orta sahayla oynatsa geçen yıl beşiktaş deplasmanı gibi her başlığına girdiğimde dilime pelesenk ederdim. fener dediğin takım fred'i bok gibi zeminde 11 başlatıp şimanski'yi yedek oturtuyor. fred gol atıyor sakatlanıp çıkıyor şimanski girip gol yapıp maçı bitiriyor.

bizde torreira sakatlandı ortada kaan oynasa berkan'dan iyi olur diyoruz. evet daha iyi olur bence ama ne kadar iyi olacak yani. elinde 1 tane sağlam 6 numara var bi avellik yaptı diye bu durumlara maruz kalıyorsun. angelino'nun kötü görünmesinin de, sergio'nun ekstra sırıtmasının da, stoperlerin bülent uygunlu sivas tandemi gibi görünmesinin de nedeni orta sahada tek oyuncunu eksiğiyle ortaya çıkan kırılganlık. rakip bi de doğru eğitimle yetiştirilmiş oyunculardan oluşan iskandavya'nın rüya ülkesinin 30 resmi maç oynamış takımıysa bu şartlarda karşılaşınca kalite dışında bişey kurtarmıyor seni.

bu turlarda bizim ülke şartlarında lucescu da zorlanıyordu, terim de. ama bu akşam oynayan rezalet oyunun en temel sorumluluğu sezona tielemans'ı kovalayarak başlayıp alamayınca transfer politikasını rakibin elindeki oyunculara atlama olarak belirleyen yönetime aittir. okan buruk'un bu zamana kadar bu takımı getirdiği nokta bile şl gruplarında 2 galibiyet filan almaya eşdeğer bir başarıdır. onun en büyük şansı da sahanın geri kalanındaki tüm eksikliklerine karşın atanı ve tutanının muazzam olmasından ileri geldi. bugün yine 4-5 gol atması gereken rakibi 2 golde tutan kaleci ve 1 gol çıkarması güç takıma 2 golü kendi çabasıyla attıran santrafor vardı. insan iyiniyetle çalışınca o kadarcık şans da yanında oluyor demek ki.

ama böyle şans da insanın karşısına 1 kere gelir. torreira'nın dönüşüyle bu tur bir şekilde geçilip geri kalan 50 maçlık fikstürde gene tek adamın sağlığına duacı bir sezona başlatılırsak ben her şeyden önce okan'ın yeterliliğinden çok yönetimin şovmenliğini tartışmamız gerektiğini düşünürüm.

şu oyunu torreiralı orta sahayla oynatsa geçen yıl beşiktaş deplasmanı gibi her başlığına girdiğimde dilime pelesenk ederdim. fener dediğin takım fred'i bok gibi zeminde 11 başlatıp şimanski'yi yedek oturtuyor. fred gol atıyor sakatlanıp çıkıyor şimanski girip gol yapıp maçı bitiriyor.

bizde torreira sakatlandı ortada kaan oynasa berkan'dan iyi olur diyoruz. evet daha iyi olur bence ama ne kadar iyi olacak yani. elinde 1 tane sağlam 6 numara var bi avellik yaptı diye bu durumlara maruz kalıyorsun. angelino'nun kötü görünmesinin de, sergio'nun ekstra sırıtmasının da, stoperlerin bülent uygunlu sivas tandemi gibi görünmesinin de nedeni orta sahada tek oyuncunu eksiğiyle ortaya çıkan kırılganlık. rakip bi de doğru eğitimle yetiştirilmiş oyunculardan oluşan iskandavya'nın rüya ülkesinin 30 resmi maç oynamış takımıysa bu şartlarda karşılaşınca kalite dışında bişey kurtarmıyor seni.

bu turlarda bizim ülke şartlarında lucescu da zorlanıyordu, terim de. ama bu akşam oynayan rezalet oyunun en temel sorumluluğu sezona tielemans'ı kovalayarak başlayıp alamayınca transfer politikasını rakibin elindeki oyunculara atlama olarak belirleyen yönetime aittir. okan buruk'un bu zamana kadar bu takımı getirdiği nokta bile şl gruplarında 2 galibiyet filan almaya eşdeğer bir başarıdır. onun en büyük şansı da sahanın geri kalanındaki tüm eksikliklerine karşın atanı ve tutanının muazzam olmasından ileri geldi. bugün yine 4-5 gol atması gereken rakibi 2 golde tutan kaleci ve 1 gol çıkarması güç takıma 2 golü kendi çabasıyla attıran santrafor vardı. insan iyiniyetle çalışınca o kadarcık şans da yanında oluyor demek ki.

ama böyle şans da insanın karşısına 1 kere gelir. torreira'nın dönüşüyle bu tur bir şekilde geçilip geri kalan 50 maçlık fikstürde gene tek adamın sağlığına duacı bir sezona başlatılırsak ben her şeyden önce okan'ın yeterliliğinden çok yönetimin şovmenliğini tartışmamız gerektiğini düşünürüm.
Güzel yazmışsınız, eklemek istediğim bir şey fark fener bonservise çok para harcadı neredeyse 70 m euro harcıyorlar bizim öyle bir imkanımız olmadı. Umarım orta sahaya nokta atışı biri gelir ve bu kadar beklediğimiz için değer deriz tıpkı geçen sene Icardi hamlesi gibi yoksa dediğiniz gibi Torreira tüm sezon yükünü taşıyamaz.

Yanlış adamları yanlış adamlarla yanlış mevkilerde yanlış taktiklerle oynatıyor
Ve takıldığı zaman haftalarca ısrar ediyor

Bu önde basma oyununu oynayacaksan ve 6 numaran cezalıysa yerine defans ve pozisyon bilgisi iyi bir 6 koyacaksın
Berkan pozisyon alamıyor ve rakip ön hattı geçerse bu da hep arkalarından koşar durumda oluyor
Hadi 1-2 denedin, haftalardır bunu nasıl görmüyorsun

İlla berkanı mı oynatacaksın, o zaman önde baskı oyunu oynamaman lazım
Ya da sağlam defansif 6 koyup berkanı 8 oynatacaksın
Berkan normalde savunmada orta ve sağ içten sorumlu ama bu oyunda ciddi aksadığı belli, bir de kanada yunusu koymayacaksın

Önde baskı oyunu oynayacaksan ve kaç haftadır Sol stoperin kontralarda ağır kaldığını görüyorsan, solbeke Angelino koymayacaksın
Angelino koyacaksan önüne defansa daha fazla yardımcı bir kanadını koyacaksın
Gibi gibi birçok hata var

Hadi yanlış gördün böyle çıktın, insan görmesini ve hemen 1-2 değişiklikle düzeltmesini bekliyor
Ama bu da olmadığı gibi hepten çorbaya çeviriyor takımı
Ve sonraki hafta yine aynı şekilde
Demek ki bunları göremiyor diye düşünüyorum

Bugün uzun oynamak dışında hiçbir taktik görmedik
Son kısım hariç tüm maç, uzun oynayıp topu rakibe verdik, önde basmaya çalışırken adamların ortasahayı zırt diye geçmesiyle hep eksik ve kocalar durumda kaldık
Kanatlar da çok ilerde kalınca adamlar sağlı sollu geldiler habire

Kaliteli ayaklar olmasa yanmıştık

Bu önde basma oyununu oynayacaksan ve 6 numaran cezalıysa yerine defans ve pozisyon bilgisi iyi bir 6 koyacaksın
Berkan pozisyon alamıyor ve rakip ön hattı geçerse bu da hep arkalarından koşar durumda oluyor

Berkan normalde savunmada orta ve sağ içten sorumlu ama bu oyunda ciddi aksadığı belli, bir de kanada yunusu koymayacaksın

Önde baskı oyunu oynayacaksan ve kaç haftadır Sol stoperin kontralarda ağır kaldığını görüyorsan, solbeke Angelino koymayacaksın

Hadi yanlış gördün böyle çıktın, insan görmesini ve hemen 1-2 değişiklikle düzeltmesini bekliyor

Son kısım hariç tüm maç, uzun oynayıp topu rakibe verdik, önde basmaya çalışırken adamların ortasahayı zırt diye geçmesiyle hep eksik ve kocalar durumda kaldık

İmzamı atıyorum ağzına sağlık. Hoca şuan bence formsuz hatalarında ısrar ediyor yanlış yapıyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üçlü stoper veya üçlü orta saha oynamanın ayıbı yok. Hele hele böyle bir rakibe karşı. Biraz kalıpları kırmak lazım. Hoca hatalı olsa da kazandı diye bu hatalara gözünü kapatan biri değil. Bu maçtan gerekli dersi çıkaracaktır. Bu cendereden kazanarak çıkmak ayrıca değerli.
Malesef en büyük sorunlarindan birisi, hatalarini görüp bundan ders cikarmamasi

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Toreira’nın eksikliği bahane olamaz. En azından Molde seviyesi için bahane olmamalı. Rakipte Toreira’nın yarısı bir tane bile adam yok ama oyun olarak eziliyorsun. Hepsi güçlü bir oyun planı olmaması ve yanlış oyuncu seçimleri yüzünden. Üstüne oyuncu değişikliğini rakip gol atacağım diye göstere göstere geliyorken zamanında yapmamak ve yaptığında yanlış tercihlerde bulunmak hep eksi yazıyor. İcardi olmasa muhtemelen maç sonu yeni teknik direktör nöbeti konusunda olacaktık hepimiz.

Ben başka hoca istemem ama lütfen aynı hatalardan vazgeç, Berkan, Sergio ile Mertens orta saha olmuyor.

ya ortasahı kompakt tut

mitsö - demirbay - Sergio gibi ya da başka bişey dene

1 td takımı olmadığımız gerçeği ile yüzleşmek lzm.

Ben de aynı fikirdeyim acaba bunu göremiyor mu teknik heyet yada yöneticilerden biri uyarmiyor mu hocayı.

Bir moldenin o kadroyla yaptigi hücumlara bak birde bizim şu kadroyu kurup icardinin seyine muhtac kalmamıza bak.

Onu geçelim bu takım savunma yapamıyor ki yahu dün galip geldik ama sanki 4 yemişiz gibi bir ruh halindeyiz hepimiz.

Bu kadar paranın yatırımın yapıldığı takım bu kadar kötü defans yapmamalı ve hücum da bir adamın ayagına muhtac kalmamalı

Sezon bası falan herkes bir bahane üretiyor ama cl gruplarına girsek moldenin 3 - 5 katı tehlikeli takımlarla oynayacaz yani biz hazır olsakta birşeye yaramayacak.Her duran top her kanat akını tehlike mi olur mazallah dün karşımızda öyle real city falan değil benfica porto minvali bir takım bile olsa rahmet okuturlardı

totemci ve ezberci. Yaptığı değişiklikleri oyunu okuyarak değil de önceden planlayıp yapıyor çoğu zaman. Kaan Ayhan'ı filan inanılmaz geç aldı. 59 değişikliği Demirbayla değil Kaan ile olmalıydı oyunun hakimiyeti zaten gitmiş elinden üçü yemememiz mucize oldu. Hatta direkt onbir de olmalıydı. Belki duran toptan da yemezdik maçın başında. Yanın da ki sarı gözlüklü arkadaş ne işe yarıyor onu da anlamadım. taktiksel tek değişiklik yok ya yok.

Geri
Üst Alt