Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Geçen yıl kurulan kadro çok iyidi ve fenerbahçe ile kadro kalitesi arasında uçurum vardı.

Bu sezon yapılan transferlerin neredeyse tamamı ters tepki, Fenerbahçe kadro kalitesini dengeledi, Boey gibi ligin en kaliteli sağ beki gitti. Yerine de bek alınmadı diyebiliriz.

Geçen yıl 11 futbolcusundan 10’u 2. Sıradaki takım kadrosunda 11 oynardı. O yüzden bu yıl şampiyonluk daha değerli Kaan, Barış, Berkan bek oynadı. Kerem Demirbay stoper oynadı. Zaha, Barış hatta Halil forvet oynadı.

Bence şu an geçen sezon ayarında hatta bir tık zayıf bir kadro var şu an. Yine de hocam acımadı…

d5791fa0beeb4d21aa59a0ea60b05a11.jpeg
sözümün arkasındayım

Her zaman destekleyen biri olarak winnerlığının en zirvesindeyken tekrar yazalım söyleyelim.

-2.fener maçı tam rezaletti. Kadrosuydu, şusuydu busuydu hiçbir bahane yok. Berbat oynadık.

-Sene başındaki zayıf Avrupa takımlarına karşı kapandıklarındaki zaafiyetimiz ara ara ligde de nüksetti. Gerçekten çok utançverici maçlardı bana kalırsa. Prag 2. maçındaki kırmızıdan dolayı sıkıntı oldu ama onu saymıyorum. Manchester maçlarında iyi oynadık tamam ama şans da bizim tarafımızdaydı yoksa 4. olup elenecektik. Manu inanılmaz pozisyonlar harcadı bizim maçlarda.

-Karşı takım kapandıktan bir de hızlı hucümcu varsa tehlike çanları çalmaya başlıyor, orta sahamızın pamuk kıvamı mı yoksa beklerimizin ayarsızlığı mı yoksa stoperlerimizin yavaşlığı mı ne derseniz artık ama sıkıntı var kesinlikle.

-Mauro, canımız ciğerimiz amenna ama kendisine çok çok iyi bir yedek olmadan yeni sezona girmek tam anlamıyla kumar olur.

-Hocamın orta sahayı bazı maçlarda neredeyse bütünüyle yok sayması neredeyse 4-2-4 kıvamında oynamamız canımı sıkıyor. Ki o 2'nin biri diğerinin yarısı etmez defansif oyunda.

Sorunları görmezden gelmenin faydası yok. Artık ffp sorunu falan da yok sanırım. Satmak ve almak lazım.

Her zaman destekleyen biri olarak winnerlığının en zirvesindeyken tekrar yazalım söyleyelim.

-2.fener maçı tam rezaletti. Kadrosuydu, şusuydu busuydu hiçbir bahane yok. Berbat oynadık.

-Sene başındaki zayıf Avrupa takımlarına karşı kapandıklarındaki zaafiyetimiz ara ara ligde de nüksetti. Gerçekten çok utançverici maçlardı bana kalırsa. Prag 2. maçındaki kırmızıdan dolayı sıkıntı oldu ama onu saymıyorum. Manchester maçlarında iyi oynadık tamam ama şans da bizim tarafımızdaydı yoksa 4. olup elenecektik. Manu inanılmaz pozisyonlar harcadı bizim maçlarda.

-Karşı takım kapandıktan bir de hızlı hucümcu varsa tehlike çanları çalmaya başlıyor, orta sahamızın pamuk kıvamı mı yoksa beklerimizin ayarsızlığı mı yoksa stoperlerimizin yavaşlığı mı ne derseniz artık ama sıkıntı var kesinlikle.

-Mauro, canımız ciğerimiz amenna ama kendisine çok çok iyi bir yedek olmadan yeni sezona girmek tam anlamıyla kumar olur.

-Hocamın orta sahayı bazı maçlarda neredeyse bütünüyle yok sayması neredeyse 4-2-4 kıvamında oynamamız canımı sıkıyor. Ki o 2'nin biri diğerinin yarısı etmez defansif oyunda.

Sorunları görmezden gelmenin faydası yok. Artık ffp sorunu falan da yok sanırım. Satmak ve almak lazım.

Hepsine katiliyorum. Özellikle o yedigimiz kontra ataklarin haddi hesabi yok. Ben bunu ortasahanin yavasligina (ve bazen laubaliligine) veriyorum. Üstelik beklerimiz cok fazla ileri yerlesiyor ve geri dönmekte cok agir kaliyor. Angelinho ve Kaan bunu cok yaptilar. Sadece Boey ayak uydurabiliyordu.

Ortasahaya garantici bir adam lazim. Ve tabi bir de sag bek.

Icardi 25 gol 9 asist
Aktürkoglu 12 gol 7 asist
Mertens 9 gol 19 asist
Zaha 9 gol 3 asist
Baris 6 gol 7 asist
Demirbay 6 gol 4 asist
Ziyech 6 gol 3 asist
Abdülkerim 4 gol
Berkan 2 gol 1 asist
Sanchez 2 gol
Nelsson 2 gol
Torreira 1 gol 3 asist
Kaan 1 gol 3 asist
Köhn 1 gol 2 asist
Vinicius 1 gol 1 asist
Bakambu 1 gol 1 asist
Oliveira 1 gol
Boey 1 gol
Tete 4 asist
Ndombele 1 asist
Eyüp 1 asist
Angelino 1 asist
Halil 1 asist

Neyse ki tribünler buradaki bir kaç kişi gibi düşünmüyor gördük. Gitmesi için can atanlar tribünlere bir baksın, oyunculara bir baksın. Her oyuncunun hocaya nasıl sarıldığını görsün. Okan hoca giderse bu futbolcuların çoğu gitmek için herşeyi yapar.

Neyse ki tribünler buradaki bir kaç kişi gibi düşünmüyor gördük. Gitmesi için can atanlar tribünlere bir baksın, oyunculara bir baksın. Her oyuncunun hocaya nasıl sarıldığını görsün. Okan hoca giderse bu futbolcuların çoğu gitmek için herşeyi yapar.
Hoca nereye gidiyor üstat

Geri
Üst Alt