Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Okan hoca konusunda bi sakin mi olsak acaba geçen sene de oynatan bu hocaydı şimdi de bu hoca 2 maçta adam mı yenir yav.Lig başları sürekli böyle olur hoca yanlışından ders çıkartan adam. Müsterih olun.

Genel anlamda maçtan önce ilk 11'i görünce neden Kerem Demirbay oynamıyor ya da Angelino oynamıyor bu nasıl 11 diyenler vardı demek ki hoca bu konuda haklıymış ilk 11'miz en azından daha girenlere baktıktan sonra daha hazır gözüktü değişikliklerden sonra Icardi-Zaha hariç olumlu bir katkı sağlayan olmadı.

Gelelim değişikliklere Dubois sahanın en iyilerinden biriyken Angelino tercihini hiç anlamadım. Yapılması gereken Mertens > Kerem Demirbay hamlesiydi. Barış Alper sarı gördükten sonra mücadelesi düştü onu da 60 gibi çıkarıp Zaha'yı almalıydık.

Muslera
Boey - Nelsson - Abdülkerim - Dubois
Berkan - Oliveira
Kerem - Kerem D - Zaha
Icardi
Taktik anlamında da kapanan rakiplere karşı 0'a inip top çevirmemiz gerekiyor aksi halde açamıyoruz bu yüzden hocanın Rashica isteğini anlayabiliyorum Rashica hem içe hem de dıştan iyi oyun kurabiliyor daha çok sıfıra inip rakip defansın dengesini de bozabiliyor. Dün eğer Rashica gibi bir hamlemiz olsaydı Kerem > Rashica yapıp gene maçı rahatlıkla kazanabilirdik.

-Maç kadrosu doğru
-Oyuncu değişiklikleri yanlış
-Sistem yanlış

Sezonda 37 maç var puan kaybı iç sahada olsa telafisi daha zor olurdu ama fırsatlar gelecektir sakin olmakta da fayda var bu kadar büyük yangın yapmalık bir durum yok. Olumlu tarafından bakarsak yenilebilirdik de
hatta maç 10 dakika da olsa muhtemelen +1 puandan da olacaktık.

Umut hocam çok güzel özetlemişsin tek anlamadığım burası
" Taktik anlamında da kapanan rakiplere karşı 0'a inip top çevirmemiz gerekiyor"

nerden sıfıra iniyoruz gerçekten merak ediyorum taç ve kornerin birleştiği yerlerse kastın orda 3-5 adam top çevirirsek olası bir top kaybında defansta 2 adamla yakanlanmayız mı?

SM-A546E cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Okan hoca gör gör su maclari, haram paunlari nasil aliyorlar gör! Maci iyi oku oyuncu degisikliklerini iyi yap..
Takim hirsli olsun laubali oynamasin

" Taktik anlamında da kapanan rakiplere karşı 0'a inip top çevirmemiz gerekiyor"

nerden sıfıra iniyoruz gerçekten merak ediyorum taç ve kornerin birleştiği yerlerse kastın orda 3-5 adam top çevirirsek olası bir top kaybında defansta 2 adamla yakanlanmayız mı?

SM-A546E cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Daha çok yatay oyundan kastım iki bek oyuncumuz Boey-Dubois çizgilere basıp Rashica-Kerem/Zaha 2'li 3'lü oyunlar yaparak açabiliriz. Biz merkezden delmeye çalışırsak aksine kaptıracağımız toplarda rakip çok hızlı kontraya çıkma şansı bulur ama kapanan takımlara karşı taç-korner oralarda yapacağımız verkaç ve duvar paslarıyla 3'e 3 oyunlar olabilir yetenek faktörümüzle rakibin hem ofsayt dengesini hem de yerleşimlerini bozarak içeri çevireceğimiz toplarda bir anda boşluğa kaçan oyuncular yaratabiliriz.

Ya da çok iyi pasör oyuncularımız varsa merkezde paslaşıp bir anda sağ ve sol çizgiye doğru oyunu açıp içeri çevireceğimiz toplarda da skoru bulabiliriz. 2 bek ve 2 kanat oyuncularına çok iş düşüyor o yüzden Rashica'yı çok istiyorum hem pasörlüğü hem de dar alanda verkaç yapıp bir anda çıkabilmesi rakiplerin tüm düzenini bozuyor.

Geleceğin pek iç açıcı değil,rashica demeye devam et.erden bey ne yapacak gorelim zaniolodan sonra

Günümüz futbolu artık TD'lerin esnek olmasını gerektiriyor. TD'ler şartlara ayak uydurabilmeli. Fatih hoca gibi şartları kendine uydurmaya çalışınca bir yerde patlıyor. Okan hoca da katı bir şartlanma içinde.

Şu şöyle olur da, bu böyle yapılırsa Okan hoca sonuca gider diye spekülasyon yapmak saçma. Sezon başı böyle olur demek bahane değil. İnişli çıkışlı bir takım istikrar yakalayamaz. Okan hoca her sezon sil baştan baslayacaksa işimiz var. Bu takım şampiyon takım. Bundan daha hazır olmalıydı.

Oyuncular kadar teknik ekip de kaliteli olmalı. Maç bitene kadar oyuncu değiştirme, Kerem ile Zaha aynı anda sol açık oynasın. Anlamsız işler dönüyor sahada ama müdahale eden yok. Bir buz kovası eksik.

Günümüz futbolu artık TD'lerin esnek olmasını gerektiriyor. TD'ler şartlara ayak uydurabilmeli. Fatih hoca gibi şartları kendine uydurmaya çalışınca bir yerde patlıyor. Okan hoca da katı bir şartlanma içinde.

Şu şöyle olur da, bu böyle yapılırsa Okan hoca sonuca gider diye spekülasyon yapmak saçma. Sezon başı böyle olur demek bahane değil. İnişli çıkışlı bir takım istikrar yakalayamaz. Okan hoca her sezon sil baştan baslayacaksa işimiz var. Bu takım şampiyon takım. Bundan daha hazır olmalıydı.

Oyuncular kadar teknik ekip de kaliteli olmalı. Maç bitene kadar oyuncu değiştirme, Kerem ile Zaha aynı anda sol açık oynasın. Anlamsız işler dönüyor sahada ama müdahale eden yok. Bir buz kovası eksik.
Yönetimde okanin cok büyük kredisi oldugunu düsünmüyorum. CL faciyasi veya lig de erken kopma gibi birsey söz konusu olursa direkt yerine birini getirirler, cünkü ciddi anlamda yatirim yapildi ve burda kimsenin gözünün yasina bakip külübü maadi anlamda zor duruma düsürmek istemezler.

Bizim su durumda her yil sampiyon olup CL katilmamiz sart, CL de sifir puan ceksen 30+ milyon Euro geliri var ama o bile suanki masslar karsilamiyor. Yani basari sart ki bu sekilde devam edebilelim. Bu uzun yolda yorgunluktan yere düseni (Okan Buruk) kaldirmaya zamanimiz yok, biri düser yenisi gelir devrindeyiz.

Onun icin Okan Buruk basarili olmak istiyorsa her yil bildiklerinin üstüne birsey katmali, cünkü yeni olana acik degilsen cabuk eskirsin.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Rakip defans çizgisinin dengesini bozduğun için.

Geri
Üst Alt