Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ya lütfen sadece sonuçlara göre, çoğunluğun düşüncesine göre fikir edinmeyin.

gs tarihinin en başarılı hocası FT değil mi? bugün 90-2000 ve üzeri nesli, ki ilkay'ından hamit'ine kadar bu nesli GSlı yapan, o takımın baş mimarı adam FT.

yaw o dönemki gs'ın, abuk sabuk y.boys gibi avrupa takımlara ezildiği tonla HEDEF avrupa maçı var kiii. ama herkes böreği hatırlıyor. uefa kupasını alan o takım strum graz'dan 3 yedi mesela yeri geldi.

ligde bile kendi sahasında tonla sürpriz HEDEF puan kaybı oldu. olabilir.

saha içini gereksiz kafaya takıyorsunuz bence. hoca başarılı olur olmaz o ayrı konu.

şu an gs'ın başındaki tek ve yegne tehlike başkanı ve yönetimidir.

hocanın da eleştirilecek yegane konusu, bu yönetime destek vermesidir.

3 yabancili, ekonomik olarak neredeyse 0 olan bir takımla, bu takım bence kıyaslanmamali. 17 Mayıs 2000 belgeseli var Galatasaray YouTube kanalında, ne imkansızlıklar ile alınmış o kupa bakmanı isterim. Çoğu Anadolu'dan gelme topçu ve Hagi popescu. Galatasarayin iki oyuncusu 17 -18 milyon maaş alıyor suan

örneğin, takımı kemerburgaz'a palyaço gibi götürüp, 380V elektrik direkleri altında sirk maymunluğu yaptırmasına FT muşta ile falan karşılık verirdi muhtemelen.

aklıma gelen ilk örnek bu. bir kaç tane daha verebilirim.
O olay yanlıştı elbette ama TD nin kamuoyu önünde yangın çıkarmasını, yönetimle papaz olmasını gerektirecek kadar büyütülecek bir şey de değil; belki öncesinde ve sonrasında olumsuz fikrini de belirtmiştir; her şeyi bilemiyoruz...Başka?

3 yabancili, ekonomik olarak neredeyse 0 olan bir takımla, bu takım bence kıyaslanmamali. 17 Mayıs 2000 belgeseli var Galatasaray YouTube kanalında, ne imkansızlıklar ile alınmış o kupa bakmanı isterim. Çoğu Anadolu'dan gelme topçu ve Hagi popescu. Galatasarayin iki oyuncusu 17 -18 milyon maaş alıyor suan
belgeseli izlememe gerek yok yahu :)

örneğin, iki dönemin maddi konjonktürünü kıyaslarken sadece imkan olarak değil, futbolun içinde bulunduğu maddi koşullar içinde de kıyasla bence. o zaman daha avantajlıydı hatta.

şöyle ki;

o zaman hagi, real madrid'in süper yıldızının aldığı maaşa yakın maaş alıyordu mesela. popescu barcelona'nın faal kaptanı idi. alabiliyordun.

şimdi mbappe 200 m euroluk topçu. erişebilir misin? bırak onu, hadi dani olmo'yu al?

şimdi hangi imkandan bahsediyoruz? neyi neyle kıyaslıyoruz?

belgeseli izlememe gerek yok yahu :)

örneğin, iki dönemin maddi konjonktürünü kıyaslarken sadece imkan olarak değil, futbolun içinde bulunduğu maddi koşullar içinde de kıyasla bence. o zaman daha avantajlıydı hatta.

şöyle ki;

o zaman hagi, real madrid'in süper yıldızının aldığı maaşa yakın maaş alıyordu mesela. popescu barcelona'nın faal kaptanı idi. alabiliyordun.

şimdi mbappe 200 m euroluk topçu. erişebilir misin? bırak onu, hadi dani olmo'yu al?

şimdi hangi imkandan bahsediyoruz? neyi neyle kıyaslıyoruz?

Katılmıyorum reis. Hagi Meksikaya gidecekmiş, yani olağanüstü bir adam ama futbolu da yavaş yavaş salacak durum. Popescu da muhtemelen yaslanmisti. Şuan Galatasarayin maaş bütçesi ne ? Bir kere sınır var, inan Terim'in elinde 8 yabancili falan bir imkan olsaydı belki 1 kere daha kazanırdı o kupayı.

O olay yanlıştı elbette ama TD nin kamuoyu önünde yangın çıkarmasını, yönetimle papaz olmasını gerektirecek kadar büyütülecek bir şey de değil; belki öncesinde ve sonrasında olumsuz fikrini de belirtmiştir; her şeyi bilemiyoruz...Başka?
örnek verdim, "yanlıştı elbette" diyorsun, kabul ediyorsun.

sonra da "yönetimle papaz olmasını gerektirecek kadar büyütülecek bir şey de değil" diyorsun. neye göre kime göre?

ne yazsam, hangi arguman ile gelsem, bu cümle ile pasifize edersin o zaman?

hocanın en büyük yanlışı, gs'ın başına gelme amacı açıkça belli olan bu yönetimi savunmasıdır.

neyse geç oldu, başka bir zaman uzun uzadıya konuşuruz. iyi geceler.

Katılmıyorum reis. Hagi Meksikaya gidecekmiş, yani olağanüstü bir adam ama futbolu da yavaş yavaş salacak durum. Popescu da muhtemelen yaslanmisti. Şuan Galatasarayin maaş bütçesi ne ? Bir kere sınır var, inan Terim'in elinde 8 yabancili falan bir imkan olsaydı belki 1 kere daha kazanırdı o kupayı.
yanlıştasın da çok yoruldum bu akşam yaw.

hagi mexika işi -miş, popescu muhtemelen -mış işlerini bırakalım. daha zinde olduğum bir zamanda detay detay yazarım.

örnek verdim, "yanlıştı elbette" diyorsun, kabul ediyorsun.

sonra da "yönetimle papaz olmasını gerektirecek kadar büyütülecek bir şey de değil" diyorsun. neye göre kime göre?

ne yazsam, hangi arguman ile gelsem, bu cümle ile pasifize edersin o zaman?

hocanın en büyük yanlışı, gs'ın başına gelme amacı açıkça belli olan bu yönetimi savunmasıdır.

neyse geç oldu, başka bir zaman uzun uzadıya konuşuruz. iyi geceler.
''Vaayy nasıl olur da takımı natamam tesise götürürsünüz?!'' diye sonu istifa etme-kovulma noktasına gidebilecek şekilde veryansın mı etmeliydi sence? Yatarken bunun cevabını bir düşün istersen. İyi geceler...

Okan Buruk iki yil sampiyon olduk diye heralde bu sampiyonluklari cok zor bir ligde kazandigini saniyor, durmadan seri galibiyetleri rekor puanlari hatirlatiyor.

Oynadigimiz lig dandik ve makasin krali acildi Süper Lig, sen zaten bu ligin Bayerni, Reali, PSG, Man Citysisin. Heralde gelen gideni yenmeye mecbursun. Bunu yapmak icin de üstün bir hocaya olmaya gerek yok ki. Rakiplerinizi takim oyunu ile degil kadro gücü ile yeniyoruz. Bunu ne kendisi nede bunu savunanlar görüyör.

Bu kadar iyi futbol oynuyorsak neden denk veya bizden güclü takimlara zorlaniyoruz? Neden avrupada bütce olarak bizden düsük takimlar, takim oyunu ile bize ders veriyor?

''Vaayy nasıl olur da takımı natamam tesise götürürsünüz?!'' diye sonu istifa etme-kovulma noktasına gidebilecek şekilde veryansın mı etmeliydi sence? Yatarken bunun cevabını bir düşün istersen. İyi geceler...
yatacağım demedim ki? neden böyle bir şey yazdın?

kelime seçimlerin falan. aşağılamaya çalışman. çünkü argumanın ile üstün gelemedin.

ayrıca 'Vaayy nasıl olur da takımı natamam tesise götürürsünüz?!'' gibi bir şey de demedim. bir de ünlem kullanmışsın .d

çalıştığın işyerinin patronunun boş yapması bu örnek. yöneticisinin ne olduğunu anladığı zaman FT gerekeni yapıyordu işte. bizimki 3 m euroluk kontratı aldığından beri yönetimine toz kondurmuyor işte.

vallahi sabahlara kadar cevap yazsan da uğraşamayacağım seninle çünkü verimli tartışmıyor, bel altı üslup ile yazıyorsun. zayıfsın. block.

yatacağım demedim ki? neden böyle bir şey yazdın?

kelime seçimlerin falan. aşağılamaya çalışman. çünkü argumanın ile üstün gelemedin.

ayrıca 'Vaayy nasıl olur da takımı natamam tesise götürürsünüz?!'' gibi bir şey de demedim. bir de ünlem kullanmışsın .d

çalıştığın işyerinin patronunun boş yapması bu örnek. yöneticisinin ne olduğunu anladığı zaman FT gerekeni yapıyordu işte. bizimki 3 m euroluk kontratı aldığından beri yönetimine toz kondurmuyor işte.

vallahi sabahlara kadar cevap yazsan da uğraşamayacağım seninle çünkü verimli tartışmıyor, bel altı üslup ile yazıyorsun. zayıfsın. block.
Blokladıysan göremeyeceksin herhalde ama canın sağolsun.

Yatıyor olsan ne olur? Buna alınacağın hiç aklıma gelmezdi; ben yatacağım birazdan, ayıp değilse.

Okan Hocanın ağzından yazdığım cümlede ünlem işareti kullanmamda da batacak bir şey göremedim.

Haklısın galiba, karşılıklı muhatap olmamak en iyisi gibi...

Bir sürü kişi iddiaya girmiş, ban için. Ben turu gecemezsek hakkimla bir yıllık ban garantili bir post atarım bu sayfaya. Gecersekte arada 1-2 günlük banlik şeyler yazarım boş bırakmam sayfayi merak etmeyin😄

Aman Hocam, sen böyle yaparsan cemaat ne yapacak sonra.

Kingsman'daki sözde İngiliz terbiyesi gibi hepimizi terbiyeye davet etmeni bekliyoruz lütfen.

şampiyon olmayı küçümseyenler var
cidden komedisiniz

Hoca 3’lü orta saha oynatır rüyası görenleri rüyadan uyandırmıştır. Çok büyük bir darbe yemezse CL maçları dahil 3’lü orta saha denemeyecektir. Ancak ilk CL maçında 5 falan yersek deneyebilir, o da düşük bir ihtimal.

Geçen yıl da bas bas bağırıyordu takım 3’lü oynamalıyız diye. Hem sol bekin 2’li stoper ve orta saha yani arkasını kapatan kimsenin olmadığı kurguda aksayacağı belliydi hem de zor maçlarda orta alan hakimiyetini 90 dakika sağlayamayacağın belliydi. Herkes 3’lü oynayacaktı ama Ndombele formsuz çıktı, orta saha yok diye kendini avuttu. Oysa Kaan- Torreira - Kerem, Berkan - Torreira - Kerem gayet iyi idare ederdi.

Şimdi bir de Sara geldi. 1-6, 2-8’li düzeni oynayabileceğin oyuncu var. Lucas Fiorentina’da bunu oynuyordu. Sara zaten sağ iç oynamaya bayılıyor, Kerem desen zaten tam performans alabileceğin düzen bu.
Okan Buruk iki yil sampiyon olduk diye heralde bu sampiyonluklari cok zor bir ligde kazandigini saniyor, durmadan seri galibiyetleri rekor puanlari hatirlatiyor.

Oynadigimiz lig dandik ve makasin krali acildi Süper Lig, sen zaten bu ligin Bayerni, Reali, PSG, Man Citysisin. Heralde gelen gideni yenmeye mecbursun. Bunu yapmak icin de üstün bir hocaya olmaya gerek yok ki. Rakiplerinizi takim oyunu ile degil kadro gücü ile yeniyoruz. Bunu ne kendisi nede bunu savunanlar görüyör.

Bu kadar iyi futbol oynuyorsak neden denk veya bizden güclü takimlara zorlaniyoruz? Neden avrupada bütce olarak bizden düsük takimlar, takim oyunu ile bize ders veriyor?

Katılmıyorum. Ligde makas genelde açıktı ancak kalite farkını bu kadar ortaya koyan bir oyun oynanmıyordu.

2013’de Drogba, Sneijder, Melo, Musleralı kadro da en az bunun kadar iyidi. Rakiplerin kalitesiyse bugün olduğu gibiydi. Gidip içerise saçma sapan takımlara puan kaybedebiliyorduk. Geçen sezon Fenerbahçe maçları hariç ligde puan kaybettiğimiz maçların sayısı sadece 3. Biz sadece 3 maçta puan kaybederken Fenerbahçe biz hariç 6 maçta puan kaybetmiş. Bunu kadro kalitesiyle veya kalitesizliğiyle açıklamak haksızlık olur diye düşünüyorum.

Galatasaray, Fenerbahçe bu ligin hep City’si, Real’iydi ama hiç 90 puanları görmüyordu. Galatasaray neredeyse kusursuz şekilde anadolu maçlarını oynuyor bunu kabul etmek lazım. Geri de düşse, işler kötü de gitse büyük ihtimalle sonunda istediğini alıyor. Fenerbahçe de ona eşlik etmeye çalışıyor, çoğu zaman beceremiyor ve bir noktada kopuyor.

Bu yönüyle 102 puan alan teknik direktöre saygı duymalıyız.

bu gece öz cimbomluları yine derin üzüntüye sevk edecek TD.

molde kopenhag prag fb bjk derken sırada young boys var.

Okan hocanın 1 ayda bu kadar tartışılır hale gelmesinin en büyük nedeni saha içinden ziyade Beşiktaş maçının öncesiyle başlayan saha dışı açıklamalarıdır

Sağa sola çamur atacağına biraz daha düzgün açıklamalar yapsaydı şu maç öncesi hakkında yapılan %90 olumsuz açıklamaların yerinde ‘hocam sana güveniyoruz’ desteğini %99 alırdı taraftardan. Özellikle zaha açıklaması ile başlayan süreç bu duruma getirdi kendisini

Negatif basmayalım arkadaşlar, bugün kazanıp turu geçeceğiz Allah'ın izniyle. Okan Hoca'nın katkısı olur veya olmaz orası tartışılır ama geçeceğiz turu.

fener ve bjk maçları hocaya karşı kredi tüketmiş görünse de genç arkadaşlara hatırlatmak lazım. galatasaray efsanesi terimde playoff'ta fenere kendi sahasinda yenildi, 6 yedik bjk ye deplasmanda kazanamaz olmuştuk, s.liginde bir kere gruptan çıktık. kopenhag maçı da final maçı değildi ilk maçta berabere kalarak o şansı kaybetmiştik zaten. prag'ı elesek nolurdu beksiz l.pool'la eşleşecektik. biraz sabırlı olmakta fayda var göndersek daha iyisini bulamayacağız. takım üzerinde final maçlarını kaybediyor algısını yıkmak lazım. hocayı ve oyuncuları gereksiz yere strese sokuyoruz.

Dostum o kadro muazzam bir kadroydu. Hocanın elinde 8 yabancı olmasına gerek yok. UEFA Kupası kazanıldıktan sonra takım resmen dağıldı belki aynı kadroya ufak bir ekleme yapılsa idi, CL'de yarı final-final göreceğin durumda bir oyun yapımız vardı. Milan ile maça çıkıyorsun kendi sahanda mutlak favori olarak çıkıyorsun. Jardel ve Hagi'nin gol atıp 2-0 kazandığımız iç saha maçında maçın net favorisi olarak çıkıyoruz. Lucescu dönemindeydi bu maç ona rağmen favoriydik. Oyun gücümüz daha düşüktü bence UEFA kazandığımız döneme kıyasla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt