Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mac sonu aciklamalari genellikle fiyasko. Ama 10 gun tatil yapip her gece yarisi tv'ye cikinca her sey gunluk gulistanlik. Madem baski altinda konusmasini bilmiyor, az ve oz konusacak.

Tuna,ben buraya sizin kadar yazmıyorum,daha çok okuyorum.

Cevremdekiler bilir,Okan Hoca ´yi bende eleştiriyorum.Gec degisiklikleri,Kerem israri,isler kotu giderken takimi çorba edisi,Mertens´in her duran topu gasp edişine ses cikartmamasi vs..

Ama,elestiri ayrı,itibarsizlastirma ayrıdır.Burada bazı tipler itibarsizlastirma pesinde,ayni seyi Fatih Hoca´yada yaptilar.Derdi Galatasaray olan herkes bu tipler ´e tepkisini göstermeli meydan boş degil.Kimse kafasına gore hakaret edemez.

Bu adam daha ne yapsın? 36/36 galibiyet mi alması lazım saygi görmesi icin?
Istedigimiz herseyi veriyor,birakta musadenle futbolu senden,benden daha iyi bilsin.

Futbolcu kendinden mesuldur,bireydir.
Hocalik öyle degil,sadece teknik.taktik,saha ici degil.Butun takim ve teknik kadroyu idare etmek zorunda.
Adam isini iyi yapıyor,takimda seviliyor,gruplasma yok,istedigimiz sampiyonluklari veriyor,lider ilerliyor,namaglup,avrupada da ayni sekilde,20 sene galip gelemedigimiz rakibimizin sahasını oyun parkına cevirdi.Gidip gelip koyuyor.
Daha ne yapmalı haketmedi mi saygıyı?
Elbette sana katılıyorum. Atıyorum maçta saçmalamıştır sinirle pişman olduğumuz lafları etmişizdir ben de ettim yalan yok ama takıntı haline getirmek yakışmıyor.
Bence çok eleştiriyorum hocayı, yerden yere vuruyorum çoğu zaman sevmediğim kimseyi de yerden yere vurmam bu arada, çünkü en sevdiğine karşı hayal kırıkların seni daha çok üzer, yıpratır.
Ben bütün bu olasılıklar bir araya gelmişken bir Avrupa kupa almasını gönülden istiyorum.
Ancak bu kendisinin yada bizim istememizle olmaz, oyuncularını küstürmeyi bırakmalı. Berkan, nelsson, yusuf hatta sesi çıkmayan ziyech hocaya ne yapmış olabilir de bu adamlara baskı yaratıyor bunu da kendisi yapmamalı.

Saygı sınırına gelirsen evet takıntı yapıp aşılmamalı, bu formayı giyen herkes için geçerli, kulüp adına bir taş koyan herkes için geçerli. Kendisi de en az bizim kadar seviyor bu kulübü. Uğruna ayağını ve kariyerini feda edebilecek kadar.
Ama dediğim gibi maç zamanı sinirle yapılan ağır eleştirileri de anlamak lazım.

Bazı eleştiriler aşırı basmakalıp ve takıntılı;

Doğru olanları es geçiyorum;

- Oyuncular yerinde oynamıyor
Bu maç özelinde kim yerinde oynamıyordu mesela? Yunus forvet arkasıydı. Barış ise sağ kanatta oynuyordu. Metehan-Apo-Sanchez stoper. Sara-Torreira orta saha merkez. Sallai ise sol kanat. Osimhen ileri uçta.

- 3'lü savunma yüzünden puan kaybettik
Hayır maalesef Muslera'nın ilk goldeki hatalı çıkışı ve 2 gol özelinde de hem Metehan'ın hem de Barış'ın felaket derecede adamlarını boş bırakması sebebiyle gol yenildi. Üstelik ilk golde de Sallai'ye faul vardı ki trio da bunu tasdikledi. Eğer 3 stoper değil 2 stoper 2 bek ile çıksaydık bu goller yenilmezdi diyen arkadaşlar, 3'lü çıktığımız için sanırım Boey ve Jakops'u yedek bıraktık diye düşünüyor. Aynı oyuncular oynayacaktı.

- Oyuncular bu sistemde performans kaybediyor
Şimdi Sivas maçında 4-2-3-1 çıksak ve Yunus yine batırsa bu sefer de "ritmini kaybetti hoca yüzünden" denilir. Topla ilerde buluştuğunda tek pas dahi yapamayıp aldığın her topta çalıma girip kaybetmek neyin nesi? Üstelik Yunus bu maç resmen patır patır dökülürken sol kanat beki olarak Sallai tüm maç şimendifer gibi ileri gitti geldi, gol de attı üstelik. Haaa ama pardon Sallai çok kötü futbolcu, Yunus ise turkish messi.

skor üstünlüğünü aldıktan sonra sahada yorgunluktan ölmüş mertensi 55-60 gibi alıp yerine jelert veya nelsson'la 4'lü savunmaya dönmek zor olmasa gerek hocam.

Biz 2 sezon şampiyon olurken birçok önemli maçımızı defansımızı sağlam tutarak tek farkla kazanarak olduk. Bu sezonki defansif zaafiyet çok tehlikeli çünkü gününde olmazsan bu eyüp maçındaki gibi golleri kaçırıp puan kaybedebilirsin ama savunmanı sağlam tutsan bugün 2-0 veya 2-1 ile sahadan galip ayrılabilirdik tıpkı geçen sezonlarda olduğu gibi. Eski ayarlarımıza dönmeliyiz

Yav değişiklik anında gol yeme işi nasıl bir olay

10 kez yaşandı şaka gibi
İlla tabelada 70.dakika ve sonrası olacak.

55-60’da değiştirse kıyamet kopar çünkü. Mertens ve Yunus yorgunluktan geberiyordu sahada. Onlardan birini çıkarıp 4’lü savunma oynasak maçı çok rahat bitirirdik.

Her zaman yediğimizden fazlasını atamıyoruz işte dün gördük. Yeri geldiğinde savunma yapmayı bilmemiz lazım, kale zaten Allah’a emanet. Her 2 şutun 1’i gol oluyor

Hocanın en büyük sorunu işler iyi giderken sorunlara çözüm aramak yerine mevcut durumu devam ettirmek.

Elfborg maçı 3-0’dan 4-3’e geldi. Farz et ki son dakikada yedin. Puan kaybı

Beşiktaş maçı 2-0’dan, fark et ki son dakikalarda yedin. Puan kaybı

Tottenham maçı 3-1’den farz et ki son dakikada Muslera’nın hatasında adam boş kaleye vurdu. Puan kaybı

Samsun maçı 3-1’den son dakikalarda attılar, hemen ardından 1 pozisyon daha bulundu. Atsa puan kaybı.

Bodrum maçı Gökdeniz vurduğu direkten dönmese içeri girse puan kaybı

Üstelik Rigas ve Paşa olayı da ortadayken birinde puan kaybı yaşanmış gibi davranılsa bugün puan kaybetmezdik. Bu tesadüfi olamaz, kaleci performanslarıyla açıklanan bir durum olamaz. Adamlar yarım gol pozisyonundan 2 gol buluyor. Sen 10 gol pozisyonundan 2 gol. Buna çözüm gerek..

Takımdaki 4 stoperin 2'si sakat. 3 bekten 2'si sakat.

Mükemmel.

3'lüye devam etme şansımız kalmadı maalesef. Halbuki 3-4-2-1'de devam etmeyi çok isterdim.

Muhtemelen yeniden 4-2-3-1'e döneceğiz.

Jelert - Nelsson - Sanchez - Berkan
Torreira - Sara
Barış - Mertens - Sallai
Osimhen

Muhtemel Sivas maçı kadrosu.

Sakin olun, devre arası 2 tane bek alıp işleri çözeceğiz.
Sonra sezon başı 2 bek daha alacağız.
Sonra devre arası 2 bek adaha.

2 bek daha.
Sağ bek.
Sol bek.
Sağ bek.
Sağ bek.

...

Böyle gidecek. 200 milyon euro harcayacağız beklere. Ve Osimhen'li kadronun 2-1 lütfen kazanabilmesini ümit edeceğiz.

Hocanın en büyük sorunu işler iyi giderken sorunlara çözüm aramak yerine mevcut durumu devam ettirmek.

Elfborg maçı 3-0’dan 4-3’e geldi. Farz et ki son dakikada yedin. Puan kaybı

Beşiktaş maçı 2-0’dan, fark et ki son dakikalarda yedin. Puan kaybı

Tottenham maçı 3-1’den farz et ki son dakikada Muslera’nın hatasında adam boş kaleye vurdu. Puan kaybı

Samsun maçı 3-1’den son dakikalarda attılar, hemen ardından 1 pozisyon daha bulundu. Atsa puan kaybı.

Bodrum maçı Gökdeniz vurduğu direkten dönmese içeri girse puan kaybı

Üstelik Rigas ve Paşa olayı da ortadayken birinde puan kaybı yaşanmış gibi davranılsa bugün puan kaybetmezdik. Bu tesadüfi olamaz, kaleci performanslarıyla açıklanan bir durum olamaz. Adamlar yarım gol pozisyonundan 2 gol buluyor. Sen 10 gol pozisyonundan 2 gol. Buna çözüm gerek..

Elbetteki başka sebepler de var ancak bana göre ana sebebi söyleyeyim üstad;

Abdülkerim - İyi sol ayak / Ortalama kademe bilgisi / Ağır oyuncu
Kaan Ayhan - İyi sağ ayak / Ortalama kademe bilgisi / Çok ağır oyuncu
Torreira - Ortalama ayak / İyi kademe bilgisi / Hızlı oyuncu ANCAK tek başına 6 numara için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kendisi muazzam bir dinamo ama 6 değil bana göre.

Bu kadar önde baskılı ve hücum oynamak isteyen bir takımın hele 3'lü oynarken, gerçi 4'lü oynuyorsak da bu oyuncular oynuyor zaten geride Apo ve Kaan gibi 2 tane çok ağır oyuncuyla oynama hakkı yok. Ağır olabilirsin ancak bunu üst düzey kademe bilginle kapatırsın ama Apo ve Kaan'da böyle bir durum da yok maalesef. Hatırlayanlar olur, Popescu da ağır bir stoperdi ama muazzam bir kademe bilgisi vardı. Kademe bilgisinin zekatını verse Apo ve Kaan seviye atlar.

Ve defansif yükü çekmesini istediğimiz Torreira'nın ise tackling konusunda ben çok iyi olmadığını düşünüyorum.

Edit: Oyuncunun bazen çok kaliteli olması önemli değil, sahadaki anlayışa uygun olup olmaması daha önemli bana göre. Torreira'nın yanına Gedson vari bir oyuncu, biraz önünde Sara şeklinde bir 3'lü oluştursak orta sahada, geride de Sanchez'in yanına kendisi gibi hızlı bir stoper daha eklenirse, ve son olarak Jelert bu takıma artık ilk 11 olarak yerleştirilirse bu sorun ortadan kalkar.

Misal şöyle bir 4-3-3 düşünelim Sivas maçı için;

Jelert - Sanchez - Nelsson - Jakops (inşallah iyileşir)
-------------Berkan
---------Torreira - Sara
Barış-------------------------Sallai
-------------Osimhen

Son düzenleme:
Elbetteki başka sebepler de var ancak bana göre ana sebebi söyleyeyim üstad;

Abdülkerim - İyi sol ayak / Ortalama kademe bilgisi / Ağır oyuncu
Kaan Ayhan - İyi sağ ayak / Ortalama kademe bilgisi / Çok ağır oyuncu
Torreira - Ortalama ayak / İyi kademe bilgisi / Hızlı oyuncu ANCAK tek başına 6 numara için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kendisi muazzam bir dinamo ama 6 değil bana göre.

Bu kadar önde baskılı ve hücum oynamak isteyen bir takımın hele 3'lü oynarken, gerçi 4'lü oynuyorsak da bu oyuncular oynuyor zaten geride Apo ve Kaan gibi 2 tane çok ağır oyuncuyla oynama hakkı yok. Ağır olabilirsin ancak bunu üst düzey kademe bilginle kapatırsın ama Apo ve Kaan'da böyle bir durum da yok maalesef. Hatırlayanlar olur, Popescu da ağır bir stoperdi ama muazzam bir kademe bilgisi vardı. Kademe bilgisinin zekatını verse Apo ve Kaan seviye atlar.

Ve defansif yükü çekmesini istediğimiz Torreira'nın ise tackling konusunda ben çok iyi olmadığını düşünüyorum.

Edit: Oyuncunun bazen çok kaliteli olması önemli değil, sahadaki anlayışa uygun olup olmaması daha önemli bana göre. Torreira'nın yanına Gedson vari bir oyuncu, biraz önünde Sara şeklinde bir 3'lü oluştursak orta sahada, geride de Sanchez'in yanına kendisi gibi hızlı bir stoper daha eklenirse, ve son olarak Jelert bu takıma artık ilk 11 olarak yerleştirilirse bu sorun ortadan kalkar.

Misal şöyle bir 4-3-3 düşünelim Sivas maçı için;

Jelert - Sanchez - Nelsson - Jakops (inşallah iyileşir)
-------------Berkan
---------Torreira - Sara
Barış-------------------------Sallai
-------------Osimhen
Ben sorunun defansif değil ofansif olduğunu düşünüyorum.

Bir kere kaçırma sarmalına giriyor takım ve sürekli kaçırmaya başlıyor.

Gol yedikten sonra da panikle gol yeme haline giriyor.

Bunu aslında City’nin şu an durumuyla özetleyebiliriz. Normalde Feyenoord’a 3-0’dan maç verebilecek bir takım değil ama gol yedikçe yaşanan durum buna sebep oluyor. Panik de demek istemiyorum çünkü görüntüde bir problem yok ama “yine mi” düşüncesi oluyor tüm oyuncularda.

Zorlu bir avrupa deplasmanından 3 gün sonra gayet iyi bir top oynadık topu içeri sokamadık olmadı diyip geçilmesi gereken bir maçtı neden bu kadar panik ve stres yaptı anlam veremiyorum. Sen bu takımın liderisin puan sıralamasında öndeyken, açık ara ligdeki en iyi topu oynatırken bu kadar stres yaparsan bu takıma da sirayet eder biraz rahat olması lazım.

bu arada sen golü bulamazsan 8 defa değil 18 defa su içer berke. o stadtan puanla ayrılmanın baska şansı yok çünkü. siz berke'ye değil de her seferinde sarı kart için 90ı bekleyen hakemlerin üzerine oynayın. berke'ye sallamanın mantığı yok çünkü. taş gibi top oynadı çocuk.

kanat bek olmayan oyuncularla 3 lü oynamaya çalışıyoruz...
hücum tamam da her maç gol yiyoruz..
fazla atamadığında da sonuç bu...

takımın bu kadar gol yemesi endişe verici..

Abdül'ün savunma tarafı çok düştü
Davinson tek ayakta kalmaya çalışan adam
Metehan hem tecrübesiz hem duracağı yeri tam kestiremiyor
Nelsson bir sebepten o taş gibi savunma yapan adam değil.

kanat bek olmayan oyuncularla 3 lü oynamaya çalışıyoruz...
hücum tamam da her maç gol yiyoruz..
fazla atamadığında da sonuç bu...

takımın bu kadar gol yemesi endişe verici..
takım tam olduğunda oynanır bu oyun. icardili bi sistemde özellikle. diğer türlü tam oyuncuları dinlendirme zamanıyken en azından 1 2 tanesini yanlış 11 ile çıktı bence. ha bu oyuncular oynamasa bu kadar pozisyona girer miydik gene aynı golleri yer miydik kestiremyorsun işte orasını. kenardan mümkünse demirbay denen adamı sahaya sürmesin. oyun direkt yerle bir oluyor bu adamla. ziyech desen oyunumuzla alakası olmayan bireysellikte oynuyor. ha oyunda mücadele eden barış gibi adamlarla çok daha mı iyi oynuyoruz tartısılır. sadece mücadele ediyor oda. barışın topla bulustuğu yerde ziyech bulussa en az 3 4 pozisyon daha yakarlardık. muhtemelen girerdi de, ziyech'li oyunda oralara getiremiyoruz topu.

bu sezon özellikle avrupa maçları kazandığımız maçları çok rahat kaybedebilirdik de. tamamen top şansı yanımızda. evet oyuna hükmediyoruz ama totale baktığında çok da net pozisyonlar veriyoruz. dün yediğimiz 2. goldeki savunmanın ortasındaki bosluğun açıklaması yok. bi güzel orta iyi kontrol çok rahat gol yedirdi bize gördüldüğü üzere. metehan'da barısta oyuncunun en az 3 er metre uzağında.

Bu maç özelinde en son laf edilecek kişidir .. Hata denebilecek tek olayı demirbay ve ziyechi oyuna sokmasidir Sara ve Barış kalsa her türlü daha iyiydi ..Ki oyuna soktugu demirbay karşı karşıya %100luk golü kaçırdı onu atsa hocanın bu hamlesi bile tutmuş olacaktı ..
Bazen oluyor böyle kazalar 15 tane gol pozisyonuna girmişiz adam gibi özet yapsalar rahat 15-20 dk sürer Okan hoca gidip de topu kaleye sokacak değil olmayınca olmuyor işte

Dün ile ilgili tek eleştirim artık ezber haline gelen Demirbay değişikliği. Yapma hoca. Sonradan girip de bir işe yaradığı tek bir maç bile yok.

İlk defa Bodrum maçında yaptığı değişiklikleri beğenmiştim, dün yine değişiklik konusunda sıvadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt