Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
renktaş senin mesajlarını okuyorum

art niyet filan diyemem ben

ama hocanın 1 hatası 99 sevabı varsa sen o 1 hatayı 99 sevaptan öne çıkarıyorsun

bunu üstelik o anlık o maçlık yapmıyorsun

genel olarak hocayı beğenmiyorsun anlıyorum da bu kadarı biraz abartılı oluyor
Aslında beğeniyorum ben oyunculugunuda çok beğenirim Samiyende canlı bile izledim lakin hocaliginda beğendiğim yanlar olduğu kadar yanlış bulduğum şeylerde var bunlarda art niyet değil herzaman söylediğim şeyler hatta diyorum o şeyleri gelistirse avrupada elit kulüpler seviyesine gelir ,tabi bunu söylerken sunuda hep söyledim hocanın ekibinde esas sıkıntı o ekip sağlam olsa hocanın hataları bile kapatsbilirdi
Günün sonunda 2.terim Okan hoca oluyor bu gerçek eleştiri olsa dahi saygıyı herkesten çok hakkediyor

büyük hata işliyor. Komple maçı kapanarak oynayacaktık son 2 haftadır kazandığımız tüm pozisyonlar kontraya doğru bir şekilde çıktığımızda olanlar.
Bu kafayla takımın yarısı daha sakatlanır.
Kimse kusura bakmasın ama şu yukarıdakilerden Apo hariç icardinin sakatlaması dahil herkes basacak kafası. Bugün de osimheni 2 hafta kurban verdik.
Bu takım yürüyerek fenere deplasmanda 3 gol attı. Saranın golü bildiğin ezikleyerek atılan goldü.

Şuursuzca koşmak başarılı bir futbol oynamak değil. Ya kazanırım yada kaybederim futbolu akla ziyan bir anlayış.

Her seneyi 14 kişilik başlayıp sonra da bu sakatlıkları yaşadığımızda ama ne yapsın savunması da doğru değil.
Oynadığın oyun eğer seri sakatlık yaratabilecek bir oyunsa o zaman bu adamları muadillerini kadroda tutman gerekiyor. Buna da kendisi karşı.
Kapanarak nasıl oynayacaksın solda Sallai, Stoperde acemi Metehan, sakar Berkan, sağda Barış varken..

Bu arada takımı dar rotasyona bıraktığı konusunda ben de eleştiriyorum ama eleştirdiğim adam 14 maçta sadece 2 maç puan bırakmış. Geçen sezon 38 maçın sadece 5’inde puan bırakmış. Daha geniş rotasyonda daha iyi olur diyemiyorsun ki

büyük hata işliyor. Komple maçı kapanarak oynayacaktık son 2 haftadır kazandığımız tüm pozisyonlar kontraya doğru bir şekilde çıktığımızda olanlar.
Bu kafayla takımın yarısı daha sakatlanır.
Kimse kusura bakmasın ama şu yukarıdakilerden Apo hariç icardinin sakatlaması dahil herkes basacak kafası. Bugün de osimheni 2 hafta kurban verdik.
Bu takım yürüyerek fenere deplasmanda 3 gol attı. Saranın golü bildiğin ezikleyerek atılan goldü.

Şuursuzca koşmak başarılı bir futbol oynamak değil. Ya kazanırım yada kaybederim futbolu akla ziyan bir anlayış.

Her seneyi 14 kişilik başlayıp sonra da bu sakatlıkları yaşadığımızda ama ne yapsın savunması da doğru değil.
Oynadığın oyun eğer seri sakatlık yaratabilecek bir oyunsa o zaman bu adamları muadillerini kadroda tutman gerekiyor. Buna da kendisi karşı.
bu maç kapanılarak oynanabilecek bir maç mıydı tuna allah aşkına yaw

Kapanarak nasıl oynayacaksın solda Sallai, Stoperde acemi Metehan, sakar Berkan, sağda Barış varken..
Sakar berkanla, sağda solda Sallai ile barışla bugün 2. yarı nasıl oynadıysan öyle oynayacaksın. Pozisyon vermedin bildiğin sadece bir kere açılarak oynadın onda da şaban gibi gol yedik yine.
Sivasa karşı oynayan oyunculara da iyice 2. lig kırmızı grup muamelesi yapıyoruz. Buna bir son vermek gerekiyor.
Büyük maçları kazandıysan öncelikle konsantrasyon ve yardım ile kazandın. Ne zaman konsantrasyonu bıraktın ligde ve avrupada 3-4 gol atmana rağmen beraberlikle sonuçlandı maçlar yada allaha emanet gittin.

Şu maçta kırmızı olmasaydı sürekli açılacaktık kontradan artık 3 tane mi yerdik allah bilir.
Az maçını da katarsam son 3 maçta girdiğimiz tüm pozisyonlar hızlı atağa çıktığımızda yaşananlar. Geçen hafta kaçırdıklarımızın 3 tanesi öyle.

Takım eksiksizken de bu sefer jakobsla mı kapanalım oluyor.

Ne yapalım bütün oyuncuların vücutlarının iflas etmesini ve sakatlanmasını mı izleyelim.

Bu takım ne tam takımken nede şu haldeyken oyunu soğutamıyor.

Ayrıca "Her seneyi 14 kişilik başlayıp sonra da bu sakatlıkları yaşadığımızda ama ne yapsın savunması da doğru değil."

İlla işler tamamen boka sadığında mı eleştirilince doğru eleştiri olacak.

Ayrıca metehanla oynaması da kendisinin problemi illa dengeli oyun için Sacha gibi bir herif mi bulalım her sene.

Bugün iyi işler yaptı bence ama torreira sara 2 lisini cikarmasi saçmalık maç bitiyor zaten hiç gerek yoktu o değişikliklere. Sara geçen haftada cikmamaliydi

Kırmızı kart sonrası stoper alması lazım dedim de, ne gerek var yav diyerek rakibe tecavüz etti. Tercihlerini sorgulamayı bırakmış durumdayım. Canım hocam sen her şeyin en iyisini bilirsin.

bak ben de itiraf ediyorum

öndekilere gücü yetemiyor o anda diye düşündüm

ama haklı çıktı

Bir mac konusuna goz at hele Metehan kirmizi yedikten hemen sonra. O kadar klasiklesmis ve futbolu 'Checkmate' formatinda millet yorumluyor ki sanirsin Italya Serie A'da Juventus, Inter ve Napoli ile sampiyonluk yarisinda mucadele ediyoruz.

Genel mantik soyle: geriden biri eksildi, hemen ileriden birini cikart, geriye adam koy. Neymis, Mertens yasli o ciksin yerine de Nelsson girsin. Anladiklari futbol tamamen bu.

Mac konusunda epey yazdim, bu takim motive olduktan sonra ligde her takimi doverek yener. 10 kisi kalmis falan hikaye, bu ligde sampiyon mu olmak istiyorsun? Gol yagmuru olacaksin. Evet goller de yiyoruz ama bu ligde defans ile degil ofans futboluyla sampiyon olunuyor genelde. Bizim ligde bizden daha iyi olan bir takim yok. Hoca da bunu biliyor ve oyuncularin da bu sekilde oynayarak daha iyi performans gosterdigini daha once defalarca anlatmisti zaten. Biz buyuz, baska bir oyun bu takimdan bekleyenler daha cok beklerler.

Ben arkayı saglama alarak devam etmesini isterdim. Mertens değilde Yunusu çıkarırdım ben. Ayrıca yedekte stoper dururken berkan veya szalaii bek oynatmam. Skor aldığımız sürece hocaya bir sey denmez.

Bu maç başından beri kapanarak oynanacak maçtı. Çünkü karşındaki takım bildiğin mal bir takımdı. Gazı almış şuursuzca saldıracağı aşikardı. Aynı geçen haftaki Eyüp gibi. Defans hatları barış ve osimhene yetişme imkanı olmayan adamlardan kurulu ve açık vereceklerdi. Çünkü seni yenmelilerdi beraberlik bile değil yenmeye çıktılar sahaya.
Yukarıda da yazdım 2. yarı full kapandın oyuncu değiştirip dengeyi bozana kadar da adamlar kalene gelemedi demek ki oynanıyormuş.

Siz kapanmayı niye tolunayın 11 kişi otobüs çekmesi olarak algılıyorsunuz ki.
Ceza yayına top ve adam sokmayacaksın kapanmak budur. Alan savunması yapacaksın ekiple birlikte hareket edeceksin.

Konu bu.

Bak ben şunu her maç görmekten bıktım.
Sara, Mertens, Torreira orta sahada rakibe bas, top t. geçermiş gibi tek pas ile bizim orta sahaya gelsin.
Mete-Abdül-Nelsson-Davinson çizgisini bıraksın orta sahaya yaklaşsın.
Takım beklerden içe doğru sıkışsın.
Açılan defansla dalga geçilip tek pasla top kanatlara gitsin.
Takımın kapanan defans hattı kanatlara doğru kaysın.
Orta sahada press yapan oyuncu geri koşmaya çalışsın.
O geri geliyor diye takımın defansı paylaşımı bozsun.
2 kişi aradan dikine koşu atsın top bizim kalelerde.

Her maç yaşadığımız bu bunu yapmaya çalışıp yapamamak mı zor yoksa bunlar yeteneksiz zaten diyerek sürekli açık vermek mi. Defansta yetenek fukaraları varsa bu adamları daha da yormak mı akıllıca iş yoksa konsantrasyonu sağlayıp bu adamlara hata yapmaması için destekte bulunmak mı.

Bu iş çok saçma bir yerlere gidiyor.
Pes futbolu oynuyoruz.

Ben arkayı saglama alarak devam etmesini isterdim. Mertens değilde Yunusu çıkarırdım ben. Ayrıca yedekte stoper dururken berkan veya szalaii bek oynatmam. Skor aldığımız sürece hocaya bir sey denmez.
Soyle ekleme yapayim:

bu mac CL'de Barcelona ile olsaydi veya AL macinda AZ Alkmaar maci gibi puan maci olsa o fikre birsey demem hatta dogru bile bulurum. Ama bu bizim lig icin gecerli degil, bizim ligde 10 kisi bile yenemeyecegiz bir takim yok o yuzden bu ezberden cikmak lazim.

Soyle ekleme yapayim:

bu mac CL'de Barcelona ile olsaydi veya AL macinda AZ Alkmaar maci gibi puan maci olsa o fikre birsey demem hatta dogru bile bulurum. Ama bu bizim lig icin gecerli degil, bizim ligde 10 kisi bile yenemeyecegiz bir takim yok o yuzden bu ezberden cikmak lazim.
Tamam bu durumda bende fikrini destekliyorum. Avrupa da böyle yapmadığı sürece sıkıntı yok.

!! Bir de şöyle karar aldım: bundan sonra hocayı eleştirmem. Hele baris'in pozisyonunda manaj'a çıkmayan karto gördükten sonra eleştirecek tepki gösterecek daha mühim şeyler var.

Çok büyük teknik direktör ama bazı oyuncuları bu kadar göz ardı etmemeli. Nelsson gibi bir stoperi asla gözden çıkarmamalı diye düşünüyorum. Nelsson oynadığı 15 dakikada ne kadar iyi stoper olduğunu tekrar gösterdi rakibi 1 kere bile döndürmedi tüm hava toplarını aldı bu adamı kazanmalıyız.

Bencede kapanılarak oynanacak bir maç değildi.Hatta her maç hücum futbolu olmalı öncelik.Ama arkadaş yorgunluk diyorsun dar rotasyyon diyorsun maç 2-1 olmuş hala deli gibi pres yapılıyor.Hala bats forvete alınıyor.Maçta her an her dakika skor ne olursa olsun önde basmak iyi futbol olmuyor.Zaman zaman özellikle öne geçilen maçlarda ona göre değişiklikler yapıp geriye çekilmekde defansif futbol oynadığın anlamına gelmez.

Mesela eyüp maçı en büyük örnek.Eyvallah çok gol kaçtıda.2-1 olmuş saha karman çorman bir diziliş var.Deli gibi anlamsız pres yapılıyor.Yahu doğru değişikliklerle top rakipteyken geride doğru beklemek bu kadar zormu..Bu her maç yapılsın.Taltiğimiz bu olsun demiyor kimse olmazda.Ama zaman zaman bunu yapmak zorundayız.
Avrupada daha ileri gidememizin en büyük nedeni.Şampşyonlar liginden elenmemizin en büyük sebebide budur.

Garip grup değişiklikler yapsa da, böyle bir maçta Efe Akman ne alaka lan dedirtse de bu istatistik önemli bir başarı. Böyle devam hocam. Tek isteğim iç saha maçlarında şu gereksiz puan kayıplarını yapmayalım.

Bu maç başından beri kapanarak oynanacak maçtı. Çünkü karşındaki takım bildiğin mal bir takımdı. Gazı almış şuursuzca saldıracağı aşikardı. Aynı geçen haftaki Eyüp gibi. Defans hatları barış ve osimhene yetişme imkanı olmayan adamlardan kurulu ve açık vereceklerdi. Çünkü seni yenmelilerdi beraberlik bile değil yenmeye çıktılar sahaya.
Yukarıda da yazdım 2. yarı full kapandın oyuncu değiştirip dengeyi bozana kadar da adamlar kalene gelemedi demek ki oynanıyormuş.

Siz kapanmayı niye tolunayın 11 kişi otobüs çekmesi olarak algılıyorsunuz ki.
Ceza yayına top ve adam sokmayacaksın kapanmak budur. Alan savunması yapacaksın ekiple birlikte hareket edeceksin.

Konu bu.

Bak ben şunu her maç görmekten bıktım.
Sara, Mertens, Torreira orta sahada rakibe bas, top t. geçermiş gibi tek pas ile bizim orta sahaya gelsin.
Mete-Abdül-Nelsson-Davinson çizgisini bıraksın orta sahaya yaklaşsın.
Takım beklerden içe doğru sıkışsın.
Açılan defansla dalga geçilip tek pasla top kanatlara gitsin.
Takımın kapanan defans hattı kanatlara doğru kaysın.
Orta sahada press yapan oyuncu geri koşmaya çalışsın.
O geri geliyor diye takımın defansı paylaşımı bozsun.
2 kişi aradan dikine koşu atsın top bizim kalelerde.

Her maç yaşadığımız bu bunu yapmaya çalışıp yapamamak mı zor yoksa bunlar yeteneksiz zaten diyerek sürekli açık vermek mi. Defansta yetenek fukaraları varsa bu adamları daha da yormak mı akıllıca iş yoksa konsantrasyonu sağlayıp bu adamlara hata yapmaması için destekte bulunmak mı.

Bu iş çok saçma bir yerlere gidiyor.
Pes futbolu oynuyoruz.
Reis çoğu söylediğin mantıklı. fakat maç presle başlamak hucum oynayarak başlamak normal.Bu söylediğin anlayış okan buruk İçin çok köklü bir değişiklik olur.
Biz bence bu pres olayını çok abartıyoruz.Ama Maçın belirli anlarında bu söylediklerini kesin yapmalıyız hatta yapmak zorundayız.Özellikle avrupada başarı için.

kerem demirbay girdiği dk itibaren pozisyonunu bırakıyor rakip çok kolay gelip golü buluyor.Mertensin son kalan yürüyen hali>kerem demirbay.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt