Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocanın teknik taktik yönleri iyi olmakla birlikte defolu yerleri var, umarım zamanla azalır ama onun başarısının en büyük kaynağı sevk ve idare kısmındaki başarısı oyuncu, teknik ekip , yönetim ve camianın dinamikleri ile iletişimleri gayet iyi.

Şampiyonlar liginden elenmemiz ve süper kupayı kaybetmemiz çok ciddi başarısızlıktır.
Ne olursa olsun sakatlıklar, kadro yapısı,namussuz mhk ve hakemlere rağmen ligde ve avrupa liginde namağlup ilerlemekde başarıdır.
Ama burada her sene olduğu gibi artık alıştık körü körüne savunma har takım taraftarında mevcut.Belkide bu yüzden ne avrupada kalıcı istikrarlı başarı sağlanıyor nede ekonomik anlamda bir türlü istenilen seviyeye çıkılamıyor.

Mesela özellikle avrupada bu oyun yapısıyla başarı zor.Okan hoca bunu nasıl anlamıyor aklım almıyor.

Bu takım senelerdir örnekleri mevcut kadroya yapılacak 3,4 üst düzey doğru oyuncu takviyesiyle her zaman şampiyonluğun bir numaralı favorisi olmuştur. Okan hocanın başarısını küçümsemek için söylemiyorum bu takımı hamzada şampiyon yaptı kısa süreliğinede olsa cevat gülerlede şampiyon oldu.
Genel olarak Teknik adamlık tabikide önemli fakat futbolda öneminin çok fazla abartıldığını düşünüyorum.
Mesela bu morinho gibi teknik adamın şimdi ortalığı yıkması lazım.

Bence şampiyonluk kesinlikle sene başındaki transfer sezonunda yapılan oyuncu transferleri ve planlamadan geçer.Burayı doğru planlamayla doğru oyuncuları seçen ve en az hatayla kapatan takım bir adım önde başlar.İşte bu dönem teknik adamların hünerini göstermesi gereken zaman.Ondan sonra teknik adamların işinin basit olduğunu düşünüyorum.
Mesela o dönem yapılan genel hatalar şampiyonlar liginden elenmemize az veya çok etki etmiştir.

Ben bizim kadro kalitesinin şikecilere göre çok fazla abartıldığını düşünüyorum.
Osimen ve sanchez çok büyük fark yaratıyor.Onun dışında bizim kadronun daha iyi olduğunu düşünmüyorum.
Daha öncede yazdım..
Bu takımda bir tane sol bek var oda kronik gibi..
Bir tane sağ vek var çok ciddi paralar verildi bence çok net hatalı transfer.
Stoperde çok iyiyiz dedik.Nelsona çöp yaptık..sanchez olmayınca kaan ve apo oynuyor.S
Orta sahada iki as adamın yedeği yok.Daha doğrusu varda yok.Çok ciddi fark var aralarında.
10 numarada 37 yaşında mertens yedeği yusuf..olmazsa ziyech halini görüyoruz.
Kanatlar kimsenin böyle bir performans beklemediği yunus..
Sallai transferi doğrumu yanlışmı tartışılır..
Bir barış var sene başında tamam bir kanadımız bu adam dediğimiz.

Üç tane çok iyi forvet var dedik.Ama bence üçüde genel olarak aynı tarz olmasada beraber oynayacak tarzda adam değiller.

Benim bir taraftar olarak gördüğüm ve okan hocanın düzeltmesi gerektiği düşündüğüm hatalar geç yapılan oyuncu değişiklikleri ve maçın büyük bölümünde oynanan git gelli oyundan en azından öne geçtiğimiz anlarda vazgeçip kontrollü oyuna geçip sahaya doğru yayılmak.
Özellikle devre arasında yapılacak takviyelerle bu hataları düzeltmeli.Aksi taktirde avrupada sıkıntı yaşarız.

Kısacası okan hoca bence bu kadro yapısyla sakatlıklarla iyi götürdüde diyebiliriz.Tabiki yaptığı hatalarıda söylüyoruz.
Ama bence burada yönetimle birlikte eleştirilmesi gereken en önemli nokta transferler ve planlamadaki hatalardır.

Olsalarla bulsalarla yurumuyor bu hayat. Neyse o. Bazen kabull3nmek ve daha fazla irdelememek lazim. Hoca degismeyecek.

Ayrica Eldeki kadro bu. Yapacak bi sey yok. Saglamlqrla idare ediyoruz iste. Berkan'i daha ne kadar gelistirebilirsin mesela. Adamin capi belli. O da bir sezon Omer Bayram gibi cosacak ileriki yillarda eminim. Ama o kadar. Kaan kosamaz ama en azindan ayakta durmaya calisir. Apokerim bir pozisyonda sicar digerinde kurtarir. Musti de oyle.

Hwrkes hata yapiyor ama futbol sonuc odakli ise, bugunku yerimiz gayet guzel gorunuyor. AL'nde abuk subuk takimlara puan vermesek iyi olurdu tabi. Son maclarda full yedek cikabilirdik. Benim elestirecegim nokta, garip garip 5 gunluk izinler ve tam oyuncu degistirecektik ki golu yedik gibi yanlis aciklamalar. Oyle bir bahan3 olmaz yaw. Bir de mac icerisinde konsantrasyonu kaybettirecek kadar hakemle ugrasmak.

Bir de herkesin unutuğu bir maç var. Bu maç ertesi hafta olsa bunları paramparça ederdik. Malmö deplasmanında fena yıpranarak ve bir sürü eksikle geldik.

Filazof ise 1 hafta full bize hazırladı takımın. Yİne de 1-0 sonrası tempoyu düşürsek daha rahat bir maç olurdu tabi.

Bir de herkesin unutuğu bir maç var. Bu maç ertesi hafta olsa bunları paramparça ederdik. Malmö deplasmanında fena yıpranarak ve bir sürü eksikle geldik.

Filazof ise 1 hafta full bize hazırladı takımın. Yİne de 1-0 sonrası tempoyu düşürsek daha rahat bir maç olurdu tabi.
Ondan önceside Sivas maçında yine ağır şartlarda 10 kişiyle 90 dakika mücadele edip 1-0 geriden gelip kazandık.

Dinlenme fırsatımız bile olmuyor hatta şöyle ki Okan hoca hariç bu takımın teknik adamı son yıllarda kim olursa olsun bu 3'lü maçta net paket olurdu.

Bu olumsuz bir eleştiri değil ancak olması gereken bir şey bence;

- Maçı rolantiye alarak kazanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Yani oyuncuların yorgunluğu kondisyon problemi sadece arka arkaya maça çıkmakla ilgili değil, maçtaki eforla da ilgili neticede.

Bilbao Fb maçını seyrettik. Bilbao adeta dinlene dinlene 70 dk oynadı. 20 dk vites yükseltti zaten 2 gol buldu.

Bu olumsuz bir eleştiri değil ancak olması gereken bir şey bence;

- Maçı rolantiye alarak kazanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Yani oyuncuların yorgunluğu kondisyon problemi sadece arka arkaya maça çıkmakla ilgili değil, maçtaki eforla da ilgili neticede.

Bilbao Fb maçını seyrettik. Bilbao adeta dinlene dinlene 70 dk oynadı. 20 dk vites yükseltti zaten 2 gol buldu.
Haklısın renktaş. Son maç özelinde dikkat edersen ilk yarı bu hatayı yaptık. Ama ikinci yarı da biraz daha sakin oynayınca son 5 dakika da rakibi ablukaya almamız bile maçı almaya yetti.

Galatasaray, ligde 15 maça çıktı. Okan Buruk'un ekibi, bu karşılaşmalarda 42 kez rakip fileleri havalandırdı. Sarı kırmızılılar, maç başına 2,8 gol ortalaması yakaladı.
Galatasaray, lig tarihindeki en iyi ortalamaya sahip olduğu sezonu yaşıyor. Sarı kırmızılılar daha önce 1996 - 1997 sezonunda oynadığı 34 karşılaşmada 90 kez gol sevinci yaşamıştı. Galatasaray o sezon, 2,65'lik gol ortalaması yakalamıştı.
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde de golcü kimliğiyle zirvede yer alıyor. Sarı kırmızılı ekip, 6 maçta attığı 15 golle Fransız temsilcisi Lyon ile birlikte ilk sırayı paylaşıyor.
Galatasaray'ın hücumdaki başarısında Victor Osimhen'in payı çok büyük... Nijeryalı futbolcu, sarı kırmızılı formayla çıktığı 14 maçta 10 kez fileleri havalandırırken 4 de gol pası verdi. 25 yaşındaki oyuncu, bu süreçte maç başına 1 gole doğrudan etki etti.

TRTSpor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt