Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CL'de City'ye yenilmek sorun değil hiç bir şekilde.

Beni asıl endişelendiren konu hiç bir organize atağımızın olmaması. Her şey doğaçlama. Osimhen nasıl olsa bir türlü halleder kafasında gibi sanki hoca ve oyuncular.

Ne doğru dürüst çoğalabiliyoruz ne pas istasyonları kurabiliyoruz ofansta. Kaç defa atağa çıkarken tek oyuncu ya da bilemedin en fazla iki oyuncu ile çıktık. Karşında 4-5 adam var nasıl kaleye gideceksin bireysel beceri dışında nasıl tehlike yaratacaksın. Diğerleri gelene kadar rakip topçular çoktan yerleşiyor zaten.

Playoff'da da bu kusurlu oyun kurgusuyla oynarsak rakip kim olursa olsun direkt eleniriz.
Organize atak dedin. İlkay'a yine sövdüm. Şurada iki saat neyi düşündün be?

3 yıl üst üste şampiyonluk büyük başarı’ deniyor ama kimse bu şampiyonlukların bize maddi olarak neye mal olduğunu konuşmuyor. Kadronun maliyeti uçuk seviyelerde, futbolcu maaşları absürt bir yük. City ile aramızda kalite olarak nasıl dağlar kadar fark varsa, bizle ligdeki diğer takımlar arasında da (Fener hariç) o kadar fark var.

Zaten gerçek anlamda tek rakibin Fener. Onlar da hakem ve TFF desteği gördükleri halde, tamamen kötü yönetildikleri için şampiyon olamıyorlar. Ya çok iyi hoca getirip eline vasat kadro veriyorlar ya da güçlü kadro kurup yetersiz hocayla yola çıkıyorlar. Sonuç hep aynı: başarısızlık.

Biz ise kalite farkına rağmen rakipleri zorla yeniyoruz. Çünkü takımda ne doğru düzgün bir oyun var ne kondisyon ne de üst düzey bir taktik. Açık konuşalım: Sen, ben, Ahmet, Mehmet bu takımın başına geçsek, bu kadroyla en kötü ihtimal ikinci oluruz. Aradaki fark o kadar büyük.

Evet, şampiyonluk başarıdır ama nasıl kazanıldığı da unutulmamalı. Çoğu zaman berbat futbolla, birilerinin cebinden tavşan çıkararak şampiyon olduk. 4 sezonluk Avrupa macerasi ise zaten başlı başına bir hayal kırıklığı. Bu sezon Liverpool galibiyeti olmasa, büyük ihtimalle ilk 24’e bile giremeyecektik. Liverpool’u yen, sonra evinde USG’ye kaybet; eski gücünden çok uzak Monaco’ya yenil… Bu iki maçtan en az 4 puan çıkarman gerekiyordu.

City’ye karşı herkes kaybedebilir ama sen rakibi Eyüpspor sanıp savunmayı öne çekersen, ağır Abdülkerim’in Haaland’ı tutmasını beklersen burada ciddi bir planlama hatası vardır.

Okan Buruk elbet bir gün gidecek. Umarım yerine sadece para için değil, başarıya aç bir hoca gelir ve ona da aynı imkânlar verilir; o zaman farkı görürüz.

Kıstas fener olmamalı, ben başarısız olduğunu söylemiyorum ama harcanan bütçelere göre normal geliyor yaptıkları. Avrupada çok çok başarısız ligde normal üstü başarılı. Yanlış hoca getirirsek korkusu var herkeste bu da normal ama seviye atlayamıyoruz okan burukla.
Kıstasım fener olamaz. Ama herşeyi bütçeyle alakalı bir genelleme yaparsan bunu öne sürüp yanlış bir yerden bakıyorsun konuya derim. Takım bütçeleri ile ilgili düşüncemi paylaştım zaten. Bu ülkede kaliteli bir Takım kurma maliyeti ne yazık ki çok yüksek. Alt yapı yok ülkeye gelmek isteyen kaliteli oyuncu sayısı az ve gelirken de yüksek maliyetlerle geliyorlar. Çok ekstrem bir örnek olacak ama mantık olarak da durum aslında bundan farklı değil bizim için. Al ittihat al hilal gibi takımların bütçeleri milyar eurolar bandında değil mi? Mesela bu takımlar cl de ne kadar yukarıya çıkabilir sence?

Agacım bu sezon için alayınız ilk 24 kafi diyordunuz. Adım adım gidelim diye ekliyordunuz. Şimdi neden kendinizle çelişiyorsunuz?
- 1. sezonu Avrupa'da eski formatta, 3. olup AL. Orada direk elenme. Yani tam olarak geçilen 1 tur yok. (Daha ilk sezonu Avrupa'da bende fena başlamadı.)

- 2. sezon ŞL ön eleme playofu geçememe, AL'de ilk 8 şansı çok rahatken 24'e girip yarım 1 tur atlama ve 16 playoff da elenme. (Hadi dedik bu sene de kaza olsun, nazar olsun)

- 3. sezon ilk maç herkes yine çakarken ben dedim hadi bu da yol kazası olsun, sonra 3 galibiyetlik seri (dedim hadi hayırlısı), daha sonra son 4 maç 1 puan ve plansızlıktan ve tembellikten doğan sorunlar, istikrarsız iniş ve çıkışlar.

Bu yüzden ilk 24 yeterli ya da yetersiz diyenlerden değilim, bunlar büyük laf. Playofu geçip 16 yaparsak 3 senede ilk kez tam 1 tur atlamış oluyoruz (ön elemeler hariç, onlar tıraş). Bir de kaybolan heyecanımız için bir de çeyrek final yapabilirse çok daha güzel olur. Bunu yapar ve seneye de devam ederse her yıl en az ilk 16 oralarda olmak benim için kafidir.

Benim derdim bazı tipler gibi yerelde olan Süper Kupa maçları değil. Onda bugün kaybedersin, yarın tekrar kazanırsın zaten.

Edit : İlk 8 ilk 24 fark etmez, 8 olmazsa 24 den gider, playofu geçersin. Yine tur atlamış olursun mantık olarak.

Sportif direktör olayı günümüz futbolunda olmazsa olmaz ama genelde Türk hocalar çalışmak istemiyor aslında hoca sadece sahaya odaklansa şuna eminim çok daha başarılı olacaktır çünkü bazı konularda duygusal baktığı an iş profesyonellikten çıkıyor.

Dışarıdan gerçekleri gören bir kişi daha net oyuncular konusunda kararlar alıp eksikleri daha iyi giderebilir.
SD olayı bence olmazsa olmaz, ama burada olan örneklere bakarsak, yerli yabancı TD, yerli yabancı SD.

Genelde bu işte hep iki yabancı yapanlar patlamış vaziyette ve buda bize uymuyor. Yerli hocaların çalışmamak istememesi de ayrı.

Benim bu konu da yıllardır düşüncem SD işi bilen bir yerli olacak. Örnek olarak söylüyorum "Mustafa Denizli" yaşı itibari ile tabi bize daha dinamik birisi lazım, oyuncu transferinden tut her konu da işi bilen biri olmalı. Oyuncu yönetim arası iletişim açısından da, TD'ü rahatlatacak.

Ondan sonra TD ister yerli olur, ister yabancı. Ha yerli TD sen çalışmıyormusun bu şartta. O zaman hadi sana gülr güle.

İlk 24e 20.sıradan girmeyi başarı olarak gören adam gsnin kim olduğunu bilmeyen adamdır

Gsnin kim olduğunu bilen adam,ilk 8e nasıl giremeyiz diyip dövünen adamdır

Onlara selam olsun

Diğerlerine de yazıklar olsun

Yarası olan gocunur. Ben ortaya söyledim.
Ortaya mı söyledin biatçılık mevzusunu sen yazmadan 5-10 dk önce ben konuşmuşum... Bu yarası olan gocunur değil de sen alıntı yapmadan ortaya laf atıyorum gibilerinden şark kurnazlığı yapmaya çalıştığını anlamış olmamdan kaynaklanıyor da olabilir...

Bu arada ilk 24 takım içinde en az gol atan 2. takımız (Monaco 8, biz 9). Hatta komple turnuvaya yani 36 takıma bakarsak bizden daha az gol atan takım sayısı 7.

Forvetinde Osimhen kanadında Sané olan takım için çok düşündürücü bir istatistik. Yukarıda bahsettiğim organize atak eksikliği görüşümü de destekliyor gol sayımız.

Sene sonu bıraktığı zaman yerine ,inzaghi conte emery tarzı disiplinli ve winner birisi gelmezse burada olacak yorumları merak ediyorum, ama sene sonu bırakıyor o yuzden sampiyon olarak gitmesi icin hertur desteği vermeliyiz.

Son bir şarkı fb düşmanı hocamizdan

İlk 24e 20.sıradan girmeyi başarı olarak gören adam gsnin kim olduğunu bilmeyen adamdır

Gsnin kim olduğunu bilen adam,ilk 8e nasıl giremeyiz diyip dövünen adamdır

Onlara selam olsun

Diğerlerine de yazıklar olsun
Sadri ilk 8 ile 24 arasında olan fark. Birinde turu direk geçiyorsun, diğerinde playof. Bu yüzden bu turu playoftan geçemediği sürece benim adıma hala ortada bir başarısı yok. Ben turlarda en üst nereye gideriz onu kriter alıyorum. İlk 8 den çıkıp, 16 turunda elenme yerine 24 ten gidip çf, yf. de oynayabilirsin. Benim için başarı çıkılan üst turlardır. İlk 8 ile sadece 1 tur atlamış oluyorsun.

Nasıl yok yav daha bile fazla fark var😀😀 biz 200 bonservise harcamışız 200 harcayarak 500 harcayan takıma iyi kötü kafa tutarsın ama ligdeki rakiplerin çoğu sıfır bonservis harcayarak sezona girdi. Sıfır lira harcayarak 200 harcayan takıma nasıl kafa tutacaksın? Kocaeliye yenildik adamların yıldızı Tayfur bingöl😂 Fener veya Beşiktaş harici bir takıma puan kaybetmemiz için kuşun taşa çarpması lazım. Bu sene Trabzonuda ekleyelim ama çok iyi transfer yaptıkları için tamamen kendi becerileri.

Sadri ilk 8 ile 24 arasında olan fark. Birinde turu direk geçiyorsun, diğerinde playof. Bu yüzden bu turu playoftan geçemediği sürece benim adıma hala ortada bir başarısı yok. Ben turlarda en üst nereye gideriz onu kriter alıyorum. İlk 8 den çıkıp, 16 turunda elenme yerine 24 ten gidip çf, yf. de oynayabilirsin. Benim için başarı çıkılan üst turlardır. İlk 8 ile sadece 1 tur atlamış oluyorsun.

Katılıyorum geçen sene galiba lpool grubu 1.bitirip bir sonraki turda psgye mi ne elendi, lpoolular ne diyecek şimdi başarılıyız mı başarısızız mı?

Bence biz şu an için başarısızız çünkü gördük ki çok rahat ilk 8 yapabilirmişiz ama yapamadık,juve ya da atlyi geçersek o zaman evet bu sene sınıfı geçtik diyebiliriz anca

Tabi sonuca ve neyin nasıl olduğuna bakmamız lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt