Ülkü Ocakları, Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz imzalı açıklamada, "Karısına şiddet uygulayan, onu yaralayan bir erkeğe gösterilen
elitist tepki, insanların ailece ekran başında olduğu akşam kuşağında yayınlanan bir dizideki 6 dakikalık müstehcen sahnelere karşı da gösterilmelidir" ifadesini kullandı.
Özgecan Aslan'ın katil zanlılarından Suphi Altındöken ve Fatih G.'nin sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğraflar ve beğenileri arasında Ülkü Ocakları'na ait sayfalar da yer alıyordu.
Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:
"Öncelikli olarak kadına şiddet, tecavüz ve cinayet gibi insanlık dışı hadiselerin sosyal ve psikolojik temelleri tespit edilmelidir. Türk kültürünün dejenere olmuş hâlinin bir yansıması olarak kadını eve kapatan, eğitimini ve gelişmesini engelleyen zihniyet ile, kadını bir nesne, eğlence ve moda sektörünün üretim girdisi olarak gören sözde çağdaş (!) zihniyet ile aynı kararlılıkta mücadele edilmelidir. Karısına şiddet uygulayan, onu yaralayan bir erkeğe gösterilen elitist tepki, insanların ailece ekran başında olduğu akşam kuşağında yayınlanan bir dizideki 6 dakikalık müstehcen sahnelere karşı da gösterilmelidir. Bu yoğun kültürel saldırı karşısında gençlik kimlik değiştirmekte, yozlaşmaktadır. Tecavüzün normalleştiği ve alışıldığı, cinselliğin alenileştiği, genç ve çocukların her türlü cinsel ve şiddet eğilimli etkiye açık olduğu bir sosyal yapıya, siyaset ve güvenlik bürokrasisinin de başarısızlığı eklenince sokaklar hiçbir evladımız için güvenli olamayacaktır. Başka Özgecanlar katledilmesin, başka ana-babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken tüm tedbirler alınmalıdır.
Özgecan Aslan kardeşimize Cenabı Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Suçluların bir an önce adalet önünde hesap vererek, vicdanlardaki insanlık isyanının da sükût bulacağını ümit ediyorum."
ilerihaber