- 5 Eylül 2014
- 80.349
- 63.073
- 4.393
Kimsenin şoförü olmadıkO da olur insaAllah. 27'sinde sofore ihtiyacim var. Gel al havaalanindan.
Konya’ya gelirsen aldırırız
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kimsenin şoförü olmadıkO da olur insaAllah. 27'sinde sofore ihtiyacim var. Gel al havaalanindan.
Onceleri Usa da yasayan arkadas ve yakinlarima,dizi ve filmlerdeki benzeri durumlara sasiriyordum neden usta cagirmiyorlarda her isi kendileri yapiyor diye. Artik biz de o durumdayiz,elim normalde yatkin degil diye biliyordum hem usta bulamamak hem buldugumda yedigim kaziklar sebebi ile elektrik,tesisat,mobilya tamiri her isi yapar oldum.
SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam ekonomik olarak ABD'den daha konforlu bir ülkedeyim. ekonomik özgürlük olarak Şili dünyada 21. sırada, abd ise 26 sırada. evet abdliler kadar kazanmıyoruz ama tüm giderlerden sonra elimize çok daha fazla para kalıyor. mesela rahat bir şekilde 1500 dolar kazanırsın kötü bir işte. üstüne bir de özel sektöre bile 2 gün tatil, haftasonları uber yapsan 2 bin usdde öyle kazanıyorsun.
araba 4 bin dolara gayet iyi alırsın, iki bin dolara da var da iyisinden alalım
son model telefon 1000-1500 dolar terabayta göre değişiyor bu aralıklarda.
kira santiago merkez kısmında 350-400 dolara stüdyo daireler var. diğer ortak giderler 100 dolar tek kişilik yiyecek de 200 usd. geriye kdeli gibi para kalıyor cebe. hele kendi işini falan yapsan daha rahat. üstelik para birimi de euro ile denk, yani en küçük banknot 1000 peso, 1 euroya denk. en büyük 20.000 peso 20 euroya denk. ithalat ihracat çok kolay. iş yapma kolaylığı listesinde yine başlarda.
Ancak: tüm bu alım gücüne rağmen, insanların evlerine baktığımda hep eski eşya kullanıyorlar. kullandıkları yemek masaları falan 20 yıllık, vitrinler falan kimse evine koymaz türkiyede. işte yemek israfı konusunda aşırı hassasiyet gösteriyorlar. oturma grupları falan 20 yıllık, lcd tvler ilk çıkan modeller. evlerde her şey eski. buzdolapları çamaşır makinaları falan. hatta benim kızın evi 3 katlı müstakil bahçeli, ama eşyaları eski çamaşır makinası falan merdaneli. üstten koyuyorsun kıyafetleri
birçok evleri gezdim, ikinci el eşyalar, ikinci el kıyafetler yaygın. irlandada arkadaş vardı orada da ikinci el kıyafet alıyorlarmış. sonra bizim Türkiye'deki evleri görünce çok materyalist olduğumuzu düşündüm. hiçkimse o eşyaları evinde tutmazdı dökük diye. kimse işini gördüğü sürece bir eşyayı atıp yeni olsun diye almıyor. para israfı görülüyor o.
Adini da Sisli koyarsin. Fazladan S'si olur, sukseli.Silide de istasyon acacagim..!
Tabalesi da sari kirmizi olacak..!
Alım gücü olup merdaneli çamaşır makinesi kullanmak nedir hocam yada 20 yıllık lcd kullanmak. Parayı napıyolar peki afedersin.hocam ekonomik olarak ABD'den daha konforlu bir ülkedeyim. ekonomik özgürlük olarak Şili dünyada 21. sırada, abd ise 26 sırada. evet abdliler kadar kazanmıyoruz ama tüm giderlerden sonra elimize çok daha fazla para kalıyor. mesela rahat bir şekilde 1500 dolar kazanırsın kötü bir işte. üstüne bir de özel sektöre bile 2 gün tatil, haftasonları uber yapsan 2 bin usdde öyle kazanıyorsun.
kira santiago merkez kısmında 350-400 dolara stüdyo daireler var. diğer ortak giderler 100 dolar tek kişilik yiyecek de 200 usd. geriye kdeli gibi para kalıyor cebe. hele kendi işini falan yapsan daha rahat. üstelik para birimi de euro ile denk, yani en küçük banknot 1000 peso, 1 euroya denk. en büyük 20.000 peso 20 euroya denk. ithalat ihracat çok kolay. iş yapma kolaylığı listesinde yine başlarda.
Ancak: tüm bu alım gücüne rağmen, insanların evlerine baktığımda hep eski eşya kullanıyorlar. kullandıkları yemek masaları falan 20 yıllık, vitrinler falan kimse evine koymaz türkiyede. işte yemek israfı konusunda aşırı hassasiyet gösteriyorlar. oturma grupları falan 20 yıllık, lcd tvler ilk çıkan modeller. evlerde her şey eski. buzdolapları çamaşır makinaları falan. hatta benim kızın evi 3 katlı müstakil bahçeli, ama eşyaları eski çamaşır makinası falan merdaneli. üstten koyuyorsun kıyafetleri
birçok evleri gezdim, ikinci el eşyalar, ikinci el kıyafetler yaygın. irlandada arkadaş vardı orada da ikinci el kıyafet alıyorlarmış. sonra bizim Türkiye'deki evleri görünce çok materyalist olduğumuzu düşündüm. hiçkimse o eşyaları evinde tutmazdı dökük diye. kimse işini gördüğü sürece bir eşyayı atıp yeni olsun diye almıyor. para israfı görülüyor o.
Yağmur yağıyordu ;seyrelmeden ,yavaslamadan ,hiç ara vermeden kül rengi gokyuzunden dökülen sonsuz bir ırmak gibi İstanbul'a yağmur yagiyordu.Gorkemini kaybetmiş saraylara ,hükmünü yitirmiş tapınaklarda ,hergun biraz daha küçülen parklara ,hergun biraz daha azalan ağaçlara ,hergun biraz daha kirlenen denize ,hergun biraz daha çoğalan şekilsiz binalara ,hergun her gece sikis tepis bu binalara siginmis insanlara ,bu kadar ihanete ,bu kadar alcakliga ,bu kadar yağmaya rağmen güzelliğini hala koruyan bu kadim kente yağmur yagiyordu.Kaç
Bu ülke bize emanet
Maç izleyelim lütfenYağmur yağıyordu ;seyrelmeden ,yavaslamadan ,hiç ara vermeden kül rengi gokyuzunden dökülen sonsuz bir ırmak gibi İstanbul'a yağmur yagiyordu.Gorkemini kaybetmiş saraylara ,hükmünü yitirmiş tapınaklarda ,hergun biraz daha küçülen parklara ,hergun biraz daha azalan ağaçlara ,hergun biraz daha kirlenen denize ,hergun biraz daha çoğalan şekilsiz binalara ,hergun her gece sikis tepis bu binalara siginmis insanlara ,bu kadar ihanete ,bu kadar alcakliga ,bu kadar yağmaya rağmen güzelliğini hala koruyan bu kadim kente yağmur yagiyordu.
Bugün okudigim kitaptanMaç izleyelim lütfen
Alım gücü olup merdaneli çamaşır makinesi kullanmak nedir hocam yada 20 yıllık lcd kullanmak. Parayı napıyolar peki afedersin.
Hangi kitapBugün okudigim kitaptanmaç öncesi kopyalamistim.
Ahmet Ümit Yirtici Kuşlar ZamaniHangi kitap
Ben suikast yapılmalı demedim. Etrafta yıllardır konuşup şikayet edilip vs. Birçok argüman sunan ama insanların insiyatif kullanmaktan kaçan sadece çenelerini çalıştıran insanlar olduğunu anlatmak için uç bir kelime kullandım sadece.insiyatif alınacak ya da bir şeyleri değiştirebileceğin bir ortam yok, bunu ne bireysel ne de kitlesel yapamazsın mevcut düzende.
eleştirebilmek için suikast yapmak gerektiği gibi argümanlarını da kendine saklamanı tavsiye ederim.
Renktaş, çevremde bu işi malzemeleri evde hazırlayıp (çayı da termosa). Park ve piknik alanlarına taşıyanlar baya oldu son dönemde.Eskiden her haftasonu kahvaltıya giderdik. Sonra ayda bir 3 ayda bir derken o defteri 1 yıldır kapattık maalesef. Size afiyet olsun. Masada birşey bırakmayın bari.
Guney amerika nereden aklına geldide yerlestin ,malum çoğu ülkesi güvenlik açısından riskli ülkeler ki iş anlamında da usa veya kanada gibi değil tabi siliyi bilmiyorum ama oldukça ilginç tercihhocam ekonomik olarak ABD'den daha konforlu bir ülkedeyim. ekonomik özgürlük olarak Şili dünyada 21. sırada, abd ise 26 sırada. evet abdliler kadar kazanmıyoruz ama tüm giderlerden sonra elimize çok daha fazla para kalıyor. mesela rahat bir şekilde 1500 dolar kazanırsın kötü bir işte. üstüne bir de özel sektöre bile 2 gün tatil, haftasonları uber yapsan 2 bin usdde öyle kazanıyorsun.
Mayıs aynında Türksat kablo TV ve kablo NET kampanyası anlatmak için aradı. Genel de dinlemezdim. Hadi bu sefer dinleyeyim dedim.Digitürk bütün spor kanallarının açık olduğu paket için 150tl ödüyorum
Ocak ayında taahhütüm bitecek
Biraz önce arayıp 500tl’ye yenileyelim gelecek aydan itibaren 500 ödeyin dediler
Böyle teklif mi olur Allah ıslah etsin bunları