pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Son dönemde ekonomik sıkıntı yanında devletin verdiği gücü kendilerine kullanan Bürokrat, Savcı, Polis, Asker vb. görüyor duyuyor ve okuyoruz. Ayrıca yönetici oldukları kurumların içini boşaltan çalan insanlar da da büyük artış var. Toplumsal bir ahlaki çöküş var maalesef

Son dönemde ekonomik sıkıntı yanında devletin verdiği gücü kendilerine kullanan Bürokrat, Savcı, Polis, Asker vb. görüyor duyuyor ve okuyoruz. Ayrıca yönetici oldukları kurumların içini boşaltan çalan insanlar da da büyük artış var. Toplumsal bir ahlaki çöküş var maalesef
Bir sokak röportajında öğretim görevlisi bir hanımefendi bunu çok güzel açıklamıştı; "Ekonomiler düzelir, kapital bir şekilde kendini bulur ama toplumsal çürümenin tamiri çok zor."

baklavali cheesecake

1 dilim 300

hiç bir kurum 10 yıl önceki kazançlarından vazgeçmiyor. bir mercimek çorbanın maliyeti ne kadar 90 liraya satılıyor??

Bazı riskleri olsa da temel ihtyaçlarda ki en başta gıdada uygulanmalı tavan fiyat uygulaması gelmeli. Ama çok sıkı ve düzgün denetimle birlikte.

Bir Adana dürümcüsü muhtemelen yoptan aldığı için etin kilosunu 500 liraya falan alıyordur. 1 kilo etten, kebaba domates biber de eklediği için 11-12 şiş çıkartıyordur. Hadi lavaşı salatası bilmem ne maliyeti 60 lira olsun bir dürümün. Bunun tanesini 300 liraya satamazsın kardeşim.

Tamam dükkanın kira tamam çalışanın var ama ne olursa olsun satış fiyatın maliyetinin 5 katı OLMAZ, OLAMAZ.

Temmuz ayında memur maaşına zam gelmeden 2-3 gün önce fırın 27 liraya sattığı ekmeği 33 yapmış. Bu zam neden diyorum abi memura zam geldiya diyor. Olum memur mu çalıştırıyosun fırında? Akaryakıt fiyatı yaklaşık aynı, dolar yaklaşık aynı, asgari ücret arada artmadı, un fiyatı artmadı.. Eee?

pahalılıktan rahatsız olsa halk
ayaklanırdı
demek ki keyifleri yerinde

yapacak bir şey yok o vakit

hiç bir kurum 10 yıl önceki kazançlarından vazgeçmiyor. bir mercimek çorbanın maliyeti ne kadar 90 liraya satılıyor??
Geçen bir tas kelle paça çorbasını 280 liraya gördüm. Dünyanın en ucuz büyük baş ürünü bunlar. Küçücük kasesi 280 lira, üni zamanında bir öğrenci çıkıp rahatça yediği ürünler bunlar.

Yanına da bir et dürüm yapıştırsan içeceğiyle 600 liraya çıkarsın. Endişe verici fiyatlar bunlar.

Yegenin mi adama feramuz diyorsun. Biraz saygı göster herif hem kidemli bir üye hemde eski mod.
Sayın Feramuz dedim. Hakaret etmedim küçük düşürmedim. Saygısızlıkta yok. Gereksiz gerginlik çıkarmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Adında Feramuz yazan birine Mahmut diye mi hitap etmeliyim

pahalılıktan rahatsız olsa halk
ayaklanırdı
demek ki keyifleri yerinde

yapacak bir şey yok o vakit
60 lı dönemlerin sonunda hükümet ekmek ve biraya cüzi bir zam yapar .Ankarada yaklaşık 100 bin öğrenci protesto yürüyüşü yapmış ve hükümet 24 saat dolmadan zammı geri çeker.Aynen halk memnun bencede

60 lı dönemlerin sonunda hükümet ekmek ve biraya cüzi bir zam yapar .Ankarada yaklaşık 100 bin öğrenci protesto yürüyüşü yapmış ve hükümet 24 saat dolmadan zammı geri çeker.Aynen halk memnun bencede
Vallahi biz devrimci gençliği özledik
Billahi özledik

Sayın Feramuz dedim. Hakaret etmedim küçük düşürmedim. Saygısızlıkta yok. Gereksiz gerginlik çıkarmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Adında Feramuz yazan birine Mahmut diye mi hitap etmeliyim

yine mi bir fake hesap

Geri
Üst Alt