- 1 Mayıs 2018
- 53.184
- 43.583
- 3.298
Sigara kullanıyor musun motz
nein
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sigara kullanıyor musun motz
Ismini degistir. Gecen dedim "bu kolpa kemal bayadir yazmiyor" sonra jeton düştüSigara kullanıyor musun motz
DegistirmiyorlarIsmini degistir. Gecen dedim "bu kolpa kemal bayadir yazmiyor" sonra jeton düştü
yalan atma
Buyuk boy donerli pizza 14 euro
Aileden birisi 3 hafta koye gitti.
Bu ne pahalilik diye isyan ediyor, aleme de seven adam yani raki falan. Bir kere meyhaneye bile gitmemis, tekelden bira ve ucuz sarap alip evde icmis.
Bu sahisin aylik maasi 3.000 euroya geciyor
gerisine siz dusunun
90-100 danimarka kronu arasında.çapı 38-42 cm arası olanlardan öyle diyim
Sabret duzelecek3.500₺ maaş alırken hayat bu kadar pahalı değildi
Bana birisi lutfen bir ornek gostersin nerde enflasyon dusunce fiyatlarda dusuyor? Cokca insan bunu diyorda ben bir tane ornegini goremedim daha (senin de ironi yaptigini biliyorum beni yanlis anlama).Duzelir Duzelir enflasyon dusecekmis sanki enflasyon dusunce fiyatlar dusecek
10 birimlik mal 1 birim artacak ozamanda enflasyon dusuk diye maasa zam alamayacagiz
Tuikin caldiklariyla birlikte son 2 senede maaslar 2 kat eridi
Sonuc bu ulke bunu hakediyor daha beter olsunlar bir sonraki secimde reisi secsinler maaslari artar
Kardes nasil protesto kulturu yok genclerde de mi yok yoksa umursamiyorlar mi ya da korkuyorlar mi sence.Protesto kültürü olsa ülkede bari, o da yok. Herkes koyun, alismis fiyatlara. Starbucks soykirimci diyorsun gitmiyorsun, EspressoLab Starbucks'ta olan 90TL'lik Americano'yu 149 TL'ye satmaya basliyor. Sonra diyorsun ki finansal soykirimci Turk milleti daha cok dokunuyor, kahve icmeyi birakiyorsun disarda.
Senden x10 gelismis ulkelerde kahve 3.5-4 USD, Istanbul'da 5 USD. Ev alacaksin, fiyatlar dunya'da top 5'e girer. Araba alacaksin, dunya'daki tum ulkelerin 3-4 kati fiyatina aliyorsun. Telefon alacaksin, durum ayni.
Burdaki ana suclu tabi ki bir iki sene sacmalayan Cumhurbaskani, sonrasinda ise o sacmalikta firsat gorup maasli elemani s**** esnaf ve holdingler. Ahlaksizlik icinde paraya tapan toplumda yasadin mi ya herkesi ezip, calip, alacaksin ya da burda yasamayacaksin.
Gelir dağılımı bozuk olduğu için büyümeden herkes aynı oranda pay almıyor. Refah seviyesi yani yaşam kalitesindeki düzelme herkese sirayet etmiyor.. Aksine enflasyonist dönemler sermayesi olana fayda sağlıyor.Bana birisi lutfen bir ornek gostersin nerde enflasyon dusunce fiyatlarda dusuyor? Cokca insan bunu diyorda ben bir tane ornegini goremedim daha (senin de ironi yaptigini biliyorum beni yanlis anlama).
Alim gucunu guclendirmek icin ileri regulasyonlar lazim. Devletin finansmani artik en fakiri degil en zengini olmasi lazim, cesitli cesitli vergilerden azaltacaksin. Ama Turkiye illah ekonomim buyuyecek diye sacma sapan projeler sacma sapan isler, sonra fatura direk vatandasa patliyor.
Ekonomimiz buyuyor, daha da zenginlesiyoruz sacmaligindan da duymaktan usandim. Boyle bisey degil ki bir kere... Turkiye buyuyo buyumesine ama sagliksiz buyuyor yillardir.
Dalga gecer gibi de yine demis 3 cocuk yapin diye. Ya adam valla milletin halini bilmiyor, gercekten bilmiyor, yoksa bu kadar umursamaz olmazdi diye tahmin ediyorum.
Evet enflasyon ve fiyat baglantisi olsada tam olarak bagli degiller. Asil enflasyonunun anlami para miktarin artmasi demek ki para artinca degeri dusuyor., degeri dusuncede fiyatlar dogal olarak yukseliyor. Enflasyon tam olarak budur.Gelir dağılımı bozuk olduğu için büyümeden herkes aynı oranda pay almıyor. Refah seviyesi yani yaşam kalitesindeki düzelme herkese sirayet etmiyor.. Aksine enflasyonist dönemler sermayesi olana fayda sağlıyor.
Finansal okuryazarlık da çok düşük olduğu için enflasyonun düşmesinden herkes fiyatların gerileyeceğini bekliyor lakin enflasyonun düşmesinin ifade ettiği şey genel fiyatlar seviyesinin eskisi kadar hızlı artmadığıdır. 100 km hızla giden bir aracın artık 70 km hızla gitmesi gibidir. Şu an yaşanan durum da bu. Fiyatlar durmadı artmaya devam ediyor ama eskisi kadar hızlı artmıyor.
Zeytinyağı fiyatları düştü Rahmi
TR sorunlarını kökten çözmek yerine her sorunun ve problemin üzerine ucuz/faizsiz kredi atarak halletmeye çalıştıkça düzelmez. Şu an ülkede kredi kullanmayanlardan kredi kullananlara bir sermaye aktarımı var.
Doğurganlık hızı düştü diye bile yeni evleneceklerin üzerine 48 ay vadeli faizsiz kredi attılar.