pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Ha bu arada ülke bu duruma gelmişse ve daha beterini yaşayacağı gün gibi ortadayken iktidarın bu denli güçlü olabilmesinin baş sorumlularından biri de muhalefettir ulan kurmuşlar bi 6lı masa 2si zaten birkaç yıl önceye kadar bunların suç ortağıydı diğeri 10 yıldır her seçim Erdoğana kaybediyor utanmadan hâlâ partinin başında bir de cumhurbaşkanlığına aday olma peşinde. Biri iyi mi kötü mü ne olduğu belli değil bir parti durumuna geldi melez oluşuma döndü.

Ümit bağladığımız insanlara bakar mısınız ya hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Hiçbirinin vatandaş umurunda değil tek dertleri "gücü" elde etmek , iktidar koltuğuna oturmak.

Ha bu arada ülke bu duruma gelmişse ve daha beterini yaşayacağı gün gibi ortadayken iktidarın bu denli güçlü olabilmesinin baş sorumlularından biri de muhalefettir ulan kurmuşlar bi 6lı masa 2si zaten birkaç yıl önceye kadar bunların suç ortağıydı diğeri 10 yıldır her seçim Erdoğana kaybediyor utanmadan hâlâ partinin başında bir de cumhurbaşkanlığına aday olma peşinde. Biri iyi mi kötü mü ne olduğu belli değil bir parti durumuna geldi melez oluşuma döndü.

Ümit bağladığımız insanlara bakar mısınız ya hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Hiçbirinin vatandaş umurunda değil tek dertleri "gücü" elde etmek , iktidar koltuğuna oturmak.
Ya ne muhalefeti dalga mi geciyorsun ulke ayvayi yemis hala muhalefet diyorsun su an bu ulkenin basina ulkenin dusmani gelse daha iyi yonetir ulkeyi cunku baskalarinin emrinde olmaz, bu halk din gibi ilkel bir sacmalikla kandirilacak, agzina (kuru ekmek) verilip avutulmayi kabullenecek kadar saf oldugu surece tabi ki kim gelse bir sey farketmez dersin.

☆☆☆☆

Ya ne muhalefeti tasak mi geciyorsun ulke yaragi yemis hala muhalefet diyorsun su an bu ulkenin basina ulkenin dusmani gelse daha iyi yonetir ulkeyi cunku tasaklari baskalarinin elinde olmaz, bu halk din gibi ilkel bir sacmalikla kandirilacak, agzina (kuru ekmek) verilip avutulmayi kabullenecek kadar geri zekali oldugu surece tabi ki kim gelse bir sey farketmez dersin.

☆☆☆☆
Bu halkta bu kadar gerizekalı varsa, din sömürüsüne kanıp oy veriyorsa ve 20 yıldır bu adamlarla tek başına iktidarsa "Gerizekalı" bu insanlardan yıllardır oy alamayan muhalefetin ağzına tüküreyim

Bu halkta bu kadar gerizekalı varsa, din sömürüsüne kanıp oy veriyorsa ve 20 yıldır bu adamlarla tek başına iktidarsa "Gerizekalı" bu insanlardan yıllardır oy alamayan muhalefetin ağzına tüküreyim
adamlar muhaletefetin ne dediğine bakmıyorlar ki, kılıçdaroğlu alevi deyip geçiyorlar. din üzerinden siyasi anlayış geliştiren topluluktan nasıl oy alacaksın. ancak otoriter ve muhafazakar bir lidere sahip sağ parti o kesimden oy alabilir

Konuyu gidip gelip yine siyasete getirdiniz

Sorsan kimse yönetimden memnun değil peki öyleyse bu oyları kim veriyor

Bırakın artık bu ağlama edebiyatını biz hiçbir zaman avrupa gibi olmadık bizi avrupa ile kıyaslayanlar nasıl bir gafletin içindesiniz

Biz sömürgeci değiliz ki bedavadan başka ülkelerin malına çöküp refah içinde yaşayalım o iş batılılar da bizim başımızda ki boyunduruk asırlardır var ki türkler neden savaşçı bir millet oldu keyfinden mi

Çalıştığım iş yeri 15 kişiyiz
Hala 5 kişi başka adam mı var kardeşim diyerek savunuyorlar
Bu kişiler ki yaşlı ve cahil olduğu için banka para transferi vs işleri olunca ben yardımcı olurum internet bank. dan hesaplarına girdiğimde hepsinin hesabı sürekli - 4000 - 5000.
Telefonu 16 gb hafızası dolmuş birinin eski tip telefon abi diyorum al bir telefon artık Osman diyor ayın sonunu getiremiyorum bırak telefonu yenilemek üstüme başıma yeni bir şey almayalı yıllar olmuştur diyor.
Bu kadar sıkıntı çekip bir tepki kızgınlık göstermemeleri akıl alır gibi değil
Ön yargı, cehalet filan değil bu başka bir şey.
kesinlikle aşık olmuşlar gözleri kör, akıl gitmiş, hipnotize durumdalar.
Savunacak tek kelamları yok karşısında adam yok diyip çıkar yol buluyorlar sıkışınca.

SM-A715F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durumun sonu iç savaş ve sonunda dış mudahale. Ahmedinecadin dediği Türkiye'yi 3e bölmek istiyorlar planı tıkır tıkır işliyor. Yerleştirdiler içimize bombayı, İran, Suriye sınırları arasındaki mayınları temizlediler, sonra tüm milisleri soktular içeriye. Tek bir kadın ve çocuk olmayan 18-40 yaş arası binlerce Afgan girdi ülkeye, ne amacı olduğu belli olmayan. Şuan Gaziantep'te bir iş yaptiracaksan Suriyelilere yaptırabilirsin, çalışan Türk kalmadı. Elektrikcisi sucusu, tasimacisi işçisi Suriyeli. Adamları gördüğünde korkuyorsun. Evi tasittirdim sabah operasyonu gibi geldiler hepsinin sakalları beline geliyor, ne laf dinliyorlar ne söz. Az biraz Suriye'den destek alsalar, iki günde hatayı antepi kilisi çevrelerler. Eline silah ver yemin ederim acımadan sıkar bunlar sağa sola. Kırılacak eşya dememe rağmen gözümün önünde kolileri fırlatan elemanlar(Türkçeyi benden iyi konuşuyor) her türlü pisliği yapar. Kendi halkimizda az değil. Bedava birşey dağıtıldığında ortalığı galeyana getiren tipler yagmanin kralini yapar polisimizde askerimizde bekcimizde bir süre sonra destek verir. Merkezi yönetim hiç bu kadar kirilganlasmamisti. Tek adama birşey olsa alayı sermayeyi yurt dışına taşıyacak, ki taşıyan çoktan taşıdı, şimdilerde Nihat Özdemir den de bekliyorum. Ülke komple elden gidecek, bu sefer biz pembe gotluler olarak ne yazık ki Ukrayna kadar bile olamayız gibi. Suriye yanımızda Paris gibi kalır.

Bu durumları şaka olarak görenler, ülke üzerinde yapılan deneysel bu tür olaylara baksa yeter. Gezide binlerce kişi tencereyle yollara çıktı, 15 temmuzda millet silahlandi yola çıktı( bazılari o dönemden sonra fişleme ve silahlanma çalışması yaptığını tvlerde söyledi) Antep ve Ankara'da benim bildiğim meydan savaşı tadında Suriyeli azınlık(bence artık çoğunluk) ve Türkler arasında çatışmalar yaşandı. Gerilimde artıyor, azıcık kendini düşünenler( ülkeyi değil yanlış anlaşılmasın) istifa ediyor, kaçıp gidiyorlar. Muhalefetide muhalefet değil ülkenin. İngiliz ve Amerikan mandası olsa kabul edecek tipler hepsi. Birisi konsolosu önünde eli ayağına dolaşır, diğeri Amerika ne isterse yapmalıyız modunda.

Ailem yaşlı insanlar. Eşim ise hayat dolu, genç bir öğretmen. Öyle bir gün gelirse ne yazık ki hazır değilim, evimde çakı bile yok. Bu heriflerin her birinde palasi, silahı Kalaşnikofu mevcut. Allah o günleri göstermesin, yaşatmasın. Ne yapabilirim bilmiyorum. Fırsat olsa hepsini yurtdışına gönderirim ama ne yazık ki öyle bir durumda şuanda 3. Dünya ülkesi vatandaşı konumundaki halkıma o zaman ne eziyetler ederler tahmin edemiyorum

Bir çoğunuza katılmakla birlikte yine bir çoğunuzun bahsettiği sorunların bir sürecin getirisi olduğunu da söylemek istiyorum.

Hep derim özellikle 80 ve sonrasında doğan çocuklar apolitik büyüdüler genel olarak diye dolayısıyla bence tepki dahi göstermeyi bilmiyoruz zaten yüksek oranda da sindirildik.

Avrupa'dan farkını da açıklayayım ki defalarca söyledim, sizin asgari ücretli zorlanıyor dediğinizi burada nispeten kalburüstü olan insanlar yaşıyor. Türkiye'de hizmet sektörü baskın, üretim kısıtlı olduğu için nitelikli iş gücü yaratmak zor mesela şu an uluslararası iş yapan bir yerde çalışmıyorsanız, enflasyonun altında ezilmeme ihtimaliniz yok. Yine ben yeni mühendisken daha rahat bir hayat yaşıyorsam problem bende değildir herhalde. Mevzu zaten kazanç değil kazancınızın sürekli daha azına yetiyor olması ve bunun bir sarmal oluşturması. İnsanların bir hayat standartı var ve sürekli bundan taviz vermek zorunda kalması zira bu gelinen noktada şu arabayı değil de şu arabayı alayım değil de şu gıdayı alayıma dönmek üzere yani temele indi.

Siyasete gelince, bugünlerin sorumlusu ben değilim, millet hakediyor diyorlar ben haketmiyorum. Bunu da kabullenmem söz konusu olamaz.

Son olarak kısaca şunu söyleyeyim, eğer ekonomi dengelerine ters davranılmasaydı dolar o gün 8den 10a giderdi en fazla, enflasyon 20lerde kalırdı, asgari ücret zammı daha az yapılır, tek sıkıntı benzinden olurdu o da şu an 12-13 lira civarı olurdu.

Yüksek faizden dolayı ekonomi durağanlaşırdı evet ama şu anda da hareketli sayılmaz. Ucuz kredilerin kime verildiğine bakmak lazım.

Bu durumu asgari ücret artarken davul zurna ile karşılayanlar anlattık. İlk 2-3 ay bolluk bereket sanarsın zenginim dersin 3.aydan sonra büyük sıçış belgeseli çekilir eskiden aldıklarına da erişemez olursun dedik ama yok.

Emekli arada tost oldu.

bir de medya tabii.

kısa bir örnek vereyim şu an tüm kanallar çıksa ve son 10 senede son 5 senede gelinen noktayı halka tane tane anlatsa biz ne yaşıyormuşuz der insanlar.

belli bir kesime laf anlatmak zor, bir kulaklarından girer diğerinden çıkar.

o yüzden bizim gibi ülkelerde medya herşeydir.

dikkat edin yandaş gazeteciler pahallık varsa insanlar nasıl konsere, sinemaya gidiyor diyorlar. bu adam farkında değil mi pahalılığın tabii ki farkında ama işte kendi rantı kaybolacak bunu biliyor. e.g. küçük cem

1 kilo domates 35 lira olmuş. 4 kişilik bir aile ortada salatasıyla bir protein katkılı öğün yemeye kalksa 200 lira bile yetmiyor.
Protein lan altı üstü insan doğasının alması gereken besin kaynağı.
Hadi proteini bırakalım sebze ağırlıklı bir akşam yemeği yesen o da minimum 120 lira.
1kg taze fasulye 50 liradan başlıyor.

O mitinglerde hadi şimdi minimum 3 çocuk dediler ya yıllarca. 3ü geç 2 çocuklu olan insanların sadece gıda için ihtiyacı olan para ayda minimum 4bin TL.
Hala 10 bin liralık telefon diye sığ konuşmaları bırakalım.

Annem emekli devlet memuru. 98'de emekli olduğu gibi ikramiyesi ile ev aldı. Ben son derece iyi bir eğitimim, nitelikli bir işim olmasına rağmen bu ülkede yaşadığım sürece kuvvetle muhtemelen evim vs. olmayacak. Güncel fiyatlar ve ağır vergiler ile hem prensip (neden kendime araba alacağım diye devlete iki araba alayım) hem maddi imkan açısından otomobil almam da imkansız. Teknolojiye ulaşamıyorum. Sıkıldım spora başlayayım desem proteine ulaşamıyorum. E bari müzikle ilgileneyim desem ekipmanımı yenileyemiyorum. Kitap alayım desem onun bile fiyatları 70 liraya dayanmış. Sanıyorum Oğuzhan yazmış önceki sayfalarda ,niye çalışıyoruz ki biz ? Beyin fukarası sub-human üyeye göre sırf Iphone kullandığı için insanlar savurganmış ya , yurt dışında bir haftalık maaşla alabileceğim şeye ben burada çalıştığım halde niye ulaşamıyorum ? Lan işler öyle bir noktaya geldi ki fukara yemeği menemenin malzemelerini dahi alırken düşünecek duruma geldik. Bizi bu duruma sokan adam da yurt dışına çıkın gezin diye billur geçiyor bizimle.

600-700 yıl bir aileye marabalık yapan halka önce jakoben devrimler(şartlar düşünüldüğünde çok doğru bir tekniktir) yapıp ,sonra gerekli vakti tanımadan demokrasiye geçerseniz sonuç bu olur. Bu yaşanılanların acısını nesiller çekecek. Koca bir nesil aç şekilde üniversite okuyor. Gezmeyi vs. geçtim baya bildiğin aç bu gençler. Üniversite okuyup iyi hayatlar yaşayacağına inandırılan bir nesildik biz bu arada. Şimdi borç ödeyip kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Bizi bu durumdan çıkarmasını beklediğimiz loser herif de biz bu durumlara düşmüşken bilmemkaç milyon mülteciyi stratejik derinlik diye bize sokan , hala balyoz-ergenekon diye gezen %1 oy potansiyelli siyasal islamcılarla iş tutup Balyoz-Ergenekon genişletilsin diye imza veren Kavala'yı ve terörist Demirtaş'ı dilinden düşürmüyor. Üstüne kazanamayacağı seçime aday olmaya çalışıp geleceğimizi de yakacak.

Yetmiş yedi sülalesi ihya olan siyasal islamcıların ve malum parti zevatının liyakatsizliklerine rağmen krallar gibi hayatlar yaşadığı yerde insanlar aç , yeri geliyor intihar ediyor , eğitimli kişiler yurt dışına kaçmaya zorlanırken yerlerine de milletin karısını kızını çekip tiktoka atan surisi pakisi afganı ork sürüsü delik deşik sınırlardan geçiyor. Böyle bir ülkede adaletli gelir dağılımı , kaliteli bir yaşam vs. mümkün değil. Bir değişim olacaksa bu değişimi yapmaya aday olanlar da hiç umut vermiyorlar. Kapana sıkışmış durumdayız. İmkansızlıklar sebebiyle istediği hayatı yaşayamayan mutsuz, umutsuz insanlar topluluğuna dönüştük. Bunlara bir tane oy verenin dahi üstünde , hayata bir kere gelindiği halde gençliğinden edilmiş insanların veballeri var.

Bırakın artık bu ağlama edebiyatını biz hiçbir zaman avrupa gibi olmadık bizi avrupa ile kıyaslayanlar nasıl bir gafletin içindesiniz

Biz sömürgeci değiliz ki bedavadan başka ülkelerin malına çöküp refah içinde yaşayalım o iş batılılar da bizim başımızda ki boyunduruk asırlardır var ki türkler neden savaşçı bir millet oldu keyfinden mi

Avrupa ile kıyaslamaya gerek yok ülkeyi faiz sebep enflasyon sonuç olayından öncesiyle yani 1 sene önceyle kıyaslıyorum %150 enflasyon.

Bunun sorumlusu seker lobisi mi de işi siyasete getirmeyim. Kimin fantazileri yüzünden oldu?

nasil somurgeci degiliz?

bir araba aliyorsun devlete iki tane hediye ediyorsun
kdv otv verginin vergisi bizde.
egitim saglik hersey parali
temel mutfak ihtiyaclarini giderebilmek icin bile kopek gibi calismak zorundasi
kolelik check

biz de tek farkli olan sey kolelik ve somurgecilik olmasina ragmen egitim duzeyinin daha da kotuye gitmesi
somurge edilen ulkelere baktiginizda gelismis ulkelerin egitimini alarak bizden bile daha iyi bir egitim sistemine kavustuklarini gorebilirsin

peki bunun iş bilmezlik değil de kasıtlı fakirleştirme çabası olduğunu düşünen var mı?
son dönemde böyle şeyler de okumaya başladım ve bana mantıklı gelmedi.
bununla ilgili bir yazi ben de okudum.

belli bir yerden sonra temel ihtiyaclarini karsilamak icin bile 7/24 calismak zorunda kalan bir sisteme mahkum ediliyor insanlar.
bir yanda kolay yoldan zenginligine zenginlik katan iktidara yakin , medyayi elinde tutan bir guc bir yanda sosyal hayati olmayan milyonlar.

modern kolelik duzenine dogru gidiyoruz , stalinin tavugu gibi bu kole duzeninde otoriteye boyun egen bir halk yaratma hedefindeler mi gorecegiz.

su an acikcasi beterin beteri var diyebiliyoruz hala , lubnan gibi olur muyuz diye korkmuyor degilim.dolar orda karaborsada fiyatlaniyor.
beyaz yaka kesim yurtdisina kaciyor deli gibi.

2023 secimleri ulke icin resmen kopruden onceki son cikis.

bununla ilgili bir yazi ben de okudum.

belli bir yerden sonra temel ihtiyaclarini karsilamak icin bile 7/24 calismak zorunda kalan bir sisteme mahkum ediliyor insanlar.
bir yanda kolay yoldan zenginligine zenginlik katan iktidara yakin , medyayi elinde tutan bir guc bir yanda sosyal hayati olmayan milyonlar.

modern kolelik duzenine dogru gidiyoruz , stalinin tavugu gibi bu kole duzeninde otoriteye boyun egen bir halk yaratma hedefindeler mi gorecegiz.

su an acikcasi beterin beteri var diyebiliyoruz hala , lubnan gibi olur muyuz diye korkmuyor degilim.dolar orda karaborsada fiyatlaniyor.
beyaz yaka kesim yurtdisina kaciyor deli gibi.

2023 secimleri ulke icin resmen kopruden onceki son cikis.
Aynen ben de bunu kastettim. Okumuşlara düşmanlık da hep bu yüzden çünkü herkes üni okuyor mevzu mezun bulmaksa her türlü bulunur, ne işe yarayacaksa.

Senin geçen dediğin 20 yıl sonra ameliyat yapacak doktor bulamama noktasını umursayan yok hatta daha temele inelim. 20 yıl sonra tesisatçı, sanayi çalışanı gibi ara meslekler hep Afgan ve Suri tekelinde olacak böyle giderse.

Aselsan son 4 senede ciddi mühendis kaybetti mesela başlarda sallamadılar bu sene artık sonu gelmeyecek diye 16 maaşı 18e çıkarıp %60 zam yaptılar, nitelikli iş üreten kesim durumdan ciddi şekilde şikayetçi gibi duruyor.

Dün geçen hafta yayınlanan bir pazar videosu izledim. Adam fiyatlar biraz yüksekti ama savaş çıkınca daha da arttı dedi utanarak. Kenardan biri geldi, bu malum parti memleketi yedi bitirdi, korkudan hala ağızlarını açamıyorlar işte dedi. Cahapa iktidarda olsa salyalar akıtarak sövecek adam 1 gram tepki vermiyor. Biberin kilosu 50 liraya yaklaştı, bunun hakkında ne düşünüyorsunuz diye sordu, ona bile adam akıllı cevap veremedi. Bazı tipler her şeyi mevsiminde yiyin kardeşim, almayın falan dedi. Adamlar utanma ve tepki gösterme özelliğini yitirmiş. Resmen yüzsüzlük. Başıma bir şey gelirse diye korkuyor. Diğer tarafta "karım kızım" feda olsun diyen gavatları görmüştük. Yaşama sevinci kalmamış bir toplum.

Geri
Üst Alt