pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Adminim bizde de akaryakıta 100% zam geldi. Bizde şu an yağ almak için sabah 7de markete gidiyoruz.
Sizin durumunuz tabii ki daha kötü ama bizim şemsiye de açılmaya başladı.

Aynı gemideyiz batıyoruz.
Ben çalıştığım her gün zarar ediyorum.
Giderler fırladı elektrik mazot gaz uçtu gitti.
Hayat hiç keyif vermiyor.
Toplum desen birbirini anlamıyor, öyle bir etnik karışıklık var ki ortada.
Araplar Yugoslavlar Afrikalılar Hintliler Çinliler Thalandlılar Türkler Yunanlar İtalyanlar ve daha niceleri birbirlerine karışmış aynı ortamda yaşıyor.

Hepsini anlatsam roman olur.
Kısacası bu dünya güzel yaşanacak yer olalı bir 25 sene geri gitmemiz lazım.
Bu sizin dünyanız da aynı bizim dünyamızda da aynı.

Abartma yaw, hic de oyle degil Hollanda, biraz da abarti olmus.

Evet, heryer gibi burda'da pahalilik var ama senin bahsettigin gibi, zarar ediyorum, battim, hayat keyif vermiyor gibi seyler yalan.

Haftalik alisverisde en fazla 5-6 euro koydu, zam olarak oda gayet normal bu sartlara gore. Etine, sutune, ekmegine, alkolune, gayet rahatlikla alabiliyorsun burda. Ha ben ultra luks yasam istiyorum dersen, o farkli onu ancak @Ibrahim Özveren gibi doktor maasi alanlar yapar, yada ticaretle ugrasan.

Ama normal fabrika iscisi burda en vasifsiz olsan bile, 1.500 euro aliyorsun. Buda en vasifsiz isci, yani zar zor dil bilen, yeni gelmis, bir kisi. Biraz okumus, dil bilen, IT yapabilen bir adam burda cok rahat 2000+ euro net para alir. Hatta ben suan, Gumruk memurlugu egitime basladim, 2 sene sonra maasim 3500 euro kemiksizden baslayacak, cunku o meslegi yapan yok burda ve cok az, sirketler deli para veriyor.

11-04-2022 temel gida urunlerinin fiyatlar:

1 kilo kemiksiz tavuk but: 5 euro (turk market)
1 kilo kuzu pirzola: 13 euro (turk market)
2 kilo agirliginda komple tavuk: 5 euro (turk market)

400 gram kaliteli Hollanda peyniri: 3.40 euro (Migros ayarinda supermarket)
1 litre sut: 1 euro (Migros ayarinda supermarket)
1 ekmek: 1,35 (Migros ayarinda supermarket)
200 gram Excellent flat iron Steak: 5 euro (Migros ayarinda supermarket)

2.2 litre deterjan: 3,90 (Migros ayarinda supermarket)
500 ml sabun: 0.80 euro (Migros ayarinda supermarket)
75ml Aquafresh macun: 2 euro (Migros ayarinda supermarket)

^ Bu market burda Albert Heijn olara geciyor yani A+ kalite diyebilcemiz bir market Migros gibi.

Ustteki fiyatlarin, daha ucuzu Lidl ve Aldi marketlerde bulursunuz.

Yani, avrupa batti gecinemiyoruz diyen adamlarin agzina ustune 2 yumruk sallin, komple aspargas. Daha gecen Honda araba aldik 53.000 Kmde guzel bir fiyatta.

Burdaki bir 18 yasinda genc, ayda 35 euro odeyerek iPhone 13 pro/max sahibi olabiliyor. Kendi calisarak ustellik, memleketin durumu cok vahim gercekten, Dayi ogluna her ay 100 euro katki yapiyorum, napsin adam gecinemiyor.

Abartma yaw, hic de oyle degil Hollanda, biraz da abarti olmus.

Evet, heryer gibi burda'da pahalilik var ama senin bahsettigin gibi, zarar ediyorum, battim, hayat keyif vermiyor gibi seyler yalan.

Haftalik alisverisde en fazla 5-6 euro koydu, zam olarak oda gayet normal bu sartlara gore. Etine, sutune, ekmegine, alkolune, gayet rahatlikla alabiliyorsun burda. Ha ben ultra luks yasam istiyorum dersen, o farkli onu ancak @Ibrahim Özveren gibi doktor maasi alanlar yapar, yada ticaretle ugrasan.

Ama normal fabrika iscisi burda en vasifsiz olsan bile, 1.500 euro aliyorsun. Buda en vasifsiz isci, yani zar zor dil bilen, yeni gelmis, bir kisi. Biraz okumus, dil bilen, IT yapabilen bir adam burda cok rahat 2000+ euro net para alir. Hatta ben suan, Gumruk memurlugu egitime basladim, 2 sene sonra maasim 3500 euro kemiksizden baslayacak, cunku o meslegi yapan yok burda ve cok az, sirketler deli para veriyor.

11-04-2022 temel gida urunlerinin fiyatlar:

1 kilo kemiksiz tavuk but: 5 euro (turk market)
1 kilo kuzu pirzola: 13 euro (turk market)
2 kilo agirliginda komple tavuk: 5 euro (turk market)

400 gram kaliteli Hollanda peyniri: 3.40 euro (Migros ayarinda supermarket)
1 litre sut: 1 euro (Migros ayarinda supermarket)
1 ekmek: 1,35 (Migros ayarinda supermarket)
200 gram Excellent flat iron Steak: 5 euro (Migros ayarinda supermarket)

2.2 litre deterjan: 3,90 (Migros ayarinda supermarket)
500 ml sabun: 0.80 euro (Migros ayarinda supermarket)
75ml Aquafresh macun: 2 euro (Migros ayarinda supermarket)

^ Bu market burda Albert Heijn olara geciyor yani A+ kalite diyebilcemiz bir market Migros gibi.

Ustteki fiyatlarin, daha ucuzu Lidl ve Aldi marketlerde bulursunuz.

Yani, avrupa batti gecinemiyoruz diyen adamlarin agzina ustune 2 yumruk sallin, komple aspargas. Daha gecen Honda araba aldik 53.000 Kmde guzel bir fiyatta.

Burdaki bir 18 yasinda genc, ayda 35 euro odeyerek iPhone 13 pro/max sahibi olabiliyor. Kendi calisarak ustellik, memleketin durumu cok vahim gercekten, Dayi ogluna her ay 100 euro katki yapiyorum, napsin adam gecinemiyor.
Sen nekadar kazaniyorsun Motz ayda

Bu arada bakın şu da olmuyor. İhracatı oturmuş firmaların Türkiye'ye yatırım akıtması lazım, Avrupa'da 3000 euro verdiğin mühendise burada 1000-1500 veriyorsun çünkü ve çıkan ürün aynı çünkü know-how sende ama yapmıyorlar çünkü güven yok.

Hani bunun sorumlusu da halk değil herhalde. WV araziya kadar belirledi ama vazgeçti 40 bin araç garantisine rağmen.

damacana su 30 lira olmuş.

Ben 3 sene önce artıma sistemi taktım evye altına - ayrı ufak musluğundan arıtılmış olarak su içiyorum. 3 sene önce yalan olmasın 1500 TL mi ne vermiştim - epey memnunum. büyük bir şey öyle ufak arıtma kafası değil 3 silindir farklı artıtma düzeneği falan var içinde vs o kadarda detayını bilmiyorum. ama ailecek teyze dayı falan hepimiz o sisteme geçtik.

içme suyu olarak heralde 3 -5 lira yansıyordur su faturasında. hadi bilemedin 10 olsun

Umarim böyle kalir 1000€ ile türkiye de 2 Hafta tatil yaptim hayatmin en güzel günleri gecirdim, her gün nusret, rus kadinlar, bogaz turu,
Insanlar neden agliyorlar anlamadin. Keyifni cikarin

Mevcut düzeni savunanlara tek tavsiyem Allah'ın bizlere bahşettiği beyni daha fazla paslanmadan kullanmaya başlamaları

Yıkama yağlama şakşakçılık işleriniz bir işe yaramaz burada

Bu ülke hepinizden bıktı usandı artık

Ülkemizi parsel parsel satanlara, bu milleti yerden sebze, çöpten ekmek aramaya mahkum edenlere feda etmeyecegiz

Saka olum, tipik gurbetci kafasi iste. Allah hepinize yardimci olsun, Umarim ekonomi bir gün düzelecek. Burdan Kousmak kolaydir. Ben yillardir ac Kalan, sokakta kalan bir Adamim, kimseye bu duruma düsmemesin istemem...

Allah sizi korusun

Yav maaşımız ayni, ne ultraluks hayati yasayacagim :) Bende herkes gibi alışverişimi daha cok Lidlden yapıyorum, indirim kovaliyorum yegenim. Doktorlarin baslangic maaşı okadarda yuksek degil. Ki zaten hiçbir zaman uçuk olmuyor burada. Para icin yapacaksan işini ekonomi sektöründen yürümen lazim. Dostlarim benden 7 sene önce unisini bitirip altına lease araba çektirip benden cok kazanıyor şuan. Ki ben daha hala okuma peşindeyim. Herşeyi sizin gibi insanlar için çekiyoruz. Siz mutlu olun diye. Sevin bizi. Şiddet gostermeyin. Ambulanslara yol verin, randevunuz yarim saat gecikince triplenmeyin pls

Vatan sevgisi imandandır diye öğretilmiş yüzyıllar boyunca. Körü körüne yerleşmiş bir devletçilik anlayışı var. Öyle kolay kolay değişmiyor. 600 yıl böyle yönetilmişler. Teknolojinin akp döneminde gelişmeside tamamen bir şanssızlık. Bütün gelişmeleri akpye bağlıyorlar. Bu cendereden çıkılması birkaç yüzyıl daha zor gözüküyor.

benim bakış açımda - zaten herkesin aşağı yukarı bildiği - zenginin daha zengin ya da günlük hayatını bedavaya getirebildiği hatta üzerine kattığı bir düzen , aşağıda günden günde hatta sabahtan akşama hayatını hesap kitap stresinde harcayanınsa borç durumu artıyor ve katlanıyor.

zengin adam döviziyle durduğu yerde değer kaybetmiyor - pahalılığı bir derece süspanse ediyor - hatta tamamen . üstüne yatırımıda varsa döviz ile orantılı kaymağını yer.

emekli maaşı ya da bu ülkede yaptğı mesleğin ederini almayan insanların kira fatura hatta aidat vs ay sonunu gördüklerinde - ki görebilirlerse o da - gülümseyebiliyorlar sadece - öyle mutluluk falan yok.

kaldı ki geçenlerde de bu yorumu yaptım : her gün ekonomik bir bombanın saati işliyor - bunu düzeltmek için bir şey yapılmıyor , ya ülkenin assetleri satılıyor yabancıya ya da bağlanıyor falan filan. en tehlikelisi eğer hükümet gideceğine kanaat getimiş ise nasıl bizim başkanlar enkaz devraldık der ya , orda enkaz lafı türkiye ekonomisi için az bile. daha zor günler göreceğiz endişesindeyim.

Yav maaşımız ayni, ne ultraluks hayati yasayacagim :) Bende herkes gibi alışverişimi daha cok Lidlden yapıyorum, indirim kovaliyorum yegenim. Doktorlarin baslangic maaşı okadarda yuksek degil. Ki zaten hiçbir zaman uçuk olmuyor burada. Para icin yapacaksan işini ekonomi sektöründen yürümen lazim. Dostlarim benden 7 sene önce unisini bitirip altına lease araba çektirip benden cok kazanıyor şuan. Ki ben daha hala okuma peşindeyim. Herşeyi sizin gibi insanlar için çekiyoruz. Siz mutlu olun diye. Sevin bizi. Şiddet gostermeyin. Ambulanslara yol verin, randevunuz yarim saat gecikince triplenmeyin pls

Saka dedim ibo doktorum, bu arada hala DM cevap vermedin uzdun :(

Burada Gaming PC meraklisi varsa, fiyatlar:

Baslangic:

Processor: Intel i5 11400F (2,6Ghz – 4,4 Ghz)
Grafische kaart: Nvidia RTX 3050 8 GB
Intern geheugen: 8 GB DDR4
Opslag: 480 GB M2.0 SSD
WiFi – Ethernet – Bluetooth

1095

Orta:

Processor: Intel i7 11700F (2,5Ghz – 4,9 Ghz)
Grafische kaart: Nvidia RTX 3060 12 GB
Opslag: 1 TB M2.0 SSD

1580

Yuksek:

Grafische kaart: Nvidia RTX 3060 Ti 8 GB

1750

Super:

Processor: Intel i7 12700K (3,4Ghz – 5 Ghz)
Grafische kaart: Nvidia RTX 3070 Ti 8 GB
Intern geheugen: 16 GB DDR4

2500

@Vasfi Vural
@Doğu Alkan
@Melih Peker
@Onur Bakır
@Ozan Puki

Okuma hocam boşver. Ben de Master yaptım bıraktım yazılım üzerine. Az kaldı doktora yapacaktım ama çalışmak zorunda kaldım. Iyiki de yapmamışım. Parana yazık. Üniversite olayı bildiğin ticarete dönüşmüş.

Burada Gaming PC meraklisi varsa, fiyatlar:

Baslangic:

Processor: Intel i5 11400F (2,6Ghz – 4,4 Ghz)
Grafische kaart: Nvidia RTX 3050 8 GB
Opslag: 480 GB M2.0 SSD

1095

Orta:

Grafische kaart: Nvidia RTX 3060 12 GB

1580

Yuksek:

Grafische kaart: Nvidia RTX 3060 Ti 8 GB

1750

Super:

Processor: Intel i7 12700K (3,4Ghz – 5 Ghz)
Grafische kaart: Nvidia RTX 3070 Ti 8 GB
Intern geheugen: 16 GB DDR4

2500

@Vasfi Vural
@Doğu Alkan
@Melih Peker
@Onur Bakır
@Ozan Puki

3 sene önce ağabeyim avustralyadan almanya aktarmalı gelecekti TR'ye izin zamanında , almanyadaki online storedan sipariş etmiştik bileşenleri:
i7 8.nesil 8800K
32 GB ram (3200 mhz)
asus rog 1080 Ti
250 GB ssd
2 TB HDD
+ kasa fanları vs.
mikrofon + kamera vs (yayın merakındaydım)
kalanları TR'den tamamlamıştım toplamda cebimden 15.5k TL çıkmıştı - 3 sene tepe tepe kullandım geçtğimiz ay alıcısı çıktı verdim tüm sistemi. çünkü yarın öbür gün bir şey olsa yedek parça almak ile uğraşamam - konsola geri döndüm , vasat laptop ilede işlerimi görüyorum.

senin listede Super kısmına baktığımda bir tık pahalı gibi ama çokta kötü değil 3 senedir dünyada üretim ve çip sıkıntısı mevcutken

Geri
Üst Alt