- 1 Mayıs 2018
- 53.184
- 43.583
- 3.298
Adminim bizde de akaryakıta 100% zam geldi. Bizde şu an yağ almak için sabah 7de markete gidiyoruz.
Sizin durumunuz tabii ki daha kötü ama bizim şemsiye de açılmaya başladı.
Aynı gemideyiz batıyoruz.
Ben çalıştığım her gün zarar ediyorum.
Giderler fırladı elektrik mazot gaz uçtu gitti.
Hayat hiç keyif vermiyor.
Toplum desen birbirini anlamıyor, öyle bir etnik karışıklık var ki ortada.
Araplar Yugoslavlar Afrikalılar Hintliler Çinliler Thalandlılar Türkler Yunanlar İtalyanlar ve daha niceleri birbirlerine karışmış aynı ortamda yaşıyor.
Hepsini anlatsam roman olur.
Kısacası bu dünya güzel yaşanacak yer olalı bir 25 sene geri gitmemiz lazım.
Bu sizin dünyanız da aynı bizim dünyamızda da aynı.
Abartma yaw, hic de oyle degil Hollanda, biraz da abarti olmus.
Evet, heryer gibi burda'da pahalilik var ama senin bahsettigin gibi, zarar ediyorum, battim, hayat keyif vermiyor gibi seyler yalan.
Haftalik alisverisde en fazla 5-6 euro koydu, zam olarak oda gayet normal bu sartlara gore. Etine, sutune, ekmegine, alkolune, gayet rahatlikla alabiliyorsun burda. Ha ben ultra luks yasam istiyorum dersen, o farkli onu ancak @Ibrahim Özveren gibi doktor maasi alanlar yapar, yada ticaretle ugrasan.
Ama normal fabrika iscisi burda en vasifsiz olsan bile, 1.500 euro aliyorsun. Buda en vasifsiz isci, yani zar zor dil bilen, yeni gelmis, bir kisi. Biraz okumus, dil bilen, IT yapabilen bir adam burda cok rahat 2000+ euro net para alir. Hatta ben suan, Gumruk memurlugu egitime basladim, 2 sene sonra maasim 3500 euro kemiksizden baslayacak, cunku o meslegi yapan yok burda ve cok az, sirketler deli para veriyor.
11-04-2022 temel gida urunlerinin fiyatlar:
1 kilo kemiksiz tavuk but: 5 euro (turk market)
1 kilo kuzu pirzola: 13 euro (turk market)
2 kilo agirliginda komple tavuk: 5 euro (turk market)
400 gram kaliteli Hollanda peyniri: 3.40 euro (Migros ayarinda supermarket)
1 litre sut: 1 euro (Migros ayarinda supermarket)
1 ekmek: 1,35 (Migros ayarinda supermarket)
200 gram Excellent flat iron Steak: 5 euro (Migros ayarinda supermarket)
2.2 litre deterjan: 3,90 (Migros ayarinda supermarket)
500 ml sabun: 0.80 euro (Migros ayarinda supermarket)
75ml Aquafresh macun: 2 euro (Migros ayarinda supermarket)
^ Bu market burda Albert Heijn olara geciyor yani A+ kalite diyebilcemiz bir market Migros gibi.
Ustteki fiyatlarin, daha ucuzu Lidl ve Aldi marketlerde bulursunuz.
Yani, avrupa batti gecinemiyoruz diyen adamlarin agzina ustune 2 yumruk sallin, komple aspargas. Daha gecen Honda araba aldik 53.000 Kmde guzel bir fiyatta.
Burdaki bir 18 yasinda genc, ayda 35 euro odeyerek iPhone 13 pro/max sahibi olabiliyor. Kendi calisarak ustellik, memleketin durumu cok vahim gercekten, Dayi ogluna her ay 100 euro katki yapiyorum, napsin adam gecinemiyor.