pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Ekli dosyayı görüntüle 155636

1.5 sene önce gtx 1650 grafik karti 135 euro idi. bir yerden indirim kuponu kazaninca onu almistim GDDR5 versiyonunu.

bir kac ay sonra grafik karti kalmamisti piyasada. suan gtx 1650 grafik karti 200 euronun bir tik üstünde diyebiliriz yeni GDDR6 ile.

asgari curete gore bakinca makul da yine bence dunya geneline gore yuksek

Doğal afetler, salgın hastalıklar bu tip krizleri doğurur.

Dünya genelinde ülke ülke bu problemlerin çözülmesi merkez yönetimlerle alakalı.

Bize gelince 1999 depremi sonrası enkaz haline gelmiş sistem (3 partili hükumet ile) 2002'ye doğru nispeten toparlandı. 2002 de enkaz aldık diyenler ise (tek parti ve son dönemdeki büyük yetkiler ile) 20 senede ilk kez böyle ciddi 1 sınavdan geçiyorlar ve sonuçlar ortada.

IMG_20220410_151604.jpg

Ülkede ki seçmenlerin hemen hemen yarısının istemediği bir sistemin bu ülkeye fayda getirmeyeceği apaçık belliydi. Hiç unutmam seçimden sonra ki gün fabrikada malum kesim destekçilerine bittiğimiz gündür demiştim. Yaa bırak geç hadi bunları diye cevap verenler şimdi en çok ağlayanlar oldu. Başkanlık referandumu seçimlerinin ertesi günü sizlere söylediğim sözü hatırlıyor musunuz diye soruyorum. Hiçbirinin gıkı çıkmıyor. Sistemi araştırmadan, sistemden bir haber olup sırf malum kişiyi sevdiğim için oy verdim diyenlerin olduğu bu ülke bir adım dahi ileri gidemez.

Ekli dosyayı görüntüle 155640

Ülkede ki seçmenlerin hemen hemen yarısının istemediği bir sistemin bu ülkeye fayda getirmeyeceği apaçık belliydi. Hiç unutmam seçimden sonra ki gün fabrikada malum kesim destekçilerine bittiğimiz gündür demiştim. Yaa bırak geç hadi bunları diye cevap verenler şimdi en çok ağlayanlar oldu. Başkanlık referandumu seçimlerinin ertesi günü sizlere söylediğim sözü hatırlıyor musunuz diye soruyorum. Hiçbirinin gıkı çıkmıyor. Sistemi araştırmadan, sistemden bir haber olup sırf malum kişiyi sevdiğim için oy verdim diyenlerin olduğu bu ülke bir adım dahi ileri gidemez.

Sana bir şey diyeyim. Şu an bile ülkeyi hala aynı yönetimin yönetiyor olması çok iyi oldu. 1 dönem önce gitselerdi ve 20 yılda ülkenin geldiği noktadan sonra yeni gelen hükumet bu pandemi krizini kucağında bulsaydı 2023 den sonra yine bunlar gelirdi ve bu zihniyet belki bir 20 senelik seri daha yapardı.

Iphone pro max 13 u nasil 35 euroya alabiliyorsun?

60 euro aylik abone fiyatı.
Sallıyor, telefon değeri en ucuz 1200 Euro, böl 24e al sana fiyatı.
350euro ön ödeme ile de düşmez 35 Euro'ya. 3 senelik aldıysa anca olur.

Yazdıklarının çoğu çarpık, ne halden anlıyor ne hayattan.

Gerçekten çıldırmalık noktaya geldik. Maaşı aldığın anda sadece eksi bakiye mutlak değerce değişiyor biraz. Öndeki eksi hiç değişmiyor.

bu da sözlükten 1 başka başlık.

Akşamki maçta garip hakem hataları, kavga dövüş vs. görme ihtimalimiz yüksek. Milleti futbolla uyutup ülke dertlerini birkaç gün de olsa unutturmak için bulunmaz fırsat akşamki maç.

Ekli dosyayı görüntüle 155640

rejim degisikliginin %80 altinda onaylanmamasi gerekir ama burasi muz cumhuriyeti oldugu icin normal.

simdi o %51 i patlican niyetine soksunlar bir killi yerlerine tabii pazardan gidip alabilirlerse..

Gerçekten çıldırmalık noktaya geldik. Maaşı aldığın anda sadece eksi bakiye mutlak değerce değişiyor biraz. Öndeki eksi hiç değişmiyor.
sistem artik buna yonelik bankalar deli kar ediyor halki kole gibi faiz altinda calistiryorlar

herkes asgari kredi karti ucretini odeyebiliyor deli gibi alisveris faizi aliyorlar.

benim en son 500 tl mi neydi kredi kartlarina odedigim faiz

Ben 3 sene önce artıma sistemi taktım evye altına - ayrı ufak musluğundan arıtılmış olarak su içiyorum. 3 sene önce yalan olmasın 1500 TL mi ne vermiştim - epey memnunum. büyük bir şey öyle ufak arıtma kafası değil 3 silindir farklı artıtma düzeneği falan var içinde vs o kadarda detayını bilmiyorum. ama ailecek teyze dayı falan hepimiz o sisteme geçtik.

içme suyu olarak heralde 3 -5 lira yansıyordur su faturasında. hadi bilemedin 10 olsun
3 silindir muhtemelen 1. çamur filtresi, 2. Reçine (kireci ve sertliği alan) 3 . Karbon (suyun tadını düzelten) şeklindedir. Bende de 3 silindir bu şekilde yetiyor. İleride 4 silindirliye geçeceğim 4. suyu tatlandırıcı.

Cihazı ilk alırken verdiğin ücreti cihaz 6 ay içinde amorti ediyor. Onun dışında da dediğin gibi şebeke suyuna biraz yükleniyorsun ve 6 ayda 1 iç filtreler yenilemesi aldığın filtrelerin kalitesinde göre 100, 200 TL. arası tutuyor. Damacana v.s. fiyatlarının yanında hiçbir şey değil.

Geri
Üst Alt