pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

index.png
chief-pal

Çocuğunu hem üniversite okutup hem kira veren kişiler var mı?

Şu an bunu bir işçi maaşıyla bunu yapabilen çok zordur ama 8-10 yıl önce daha rahattı bu durum

İnsanların son yıllarda ki azgınlığını,savurganlığını gördükten sonra pek umursamıyorum herkes mi hakediyor tabiki hayır ama kurunun yanında yaşta yanacak bu arsızlık bu israf son bulana kadar iyi bir ders lazımdı

Cebinde 10-12 bin liralık telefon taşıyıp,son model araçlara binip bunlara birde utanmadan ihtiyaç diyenlerin uğultuları bu ülke de iphone u bedava dağıtsan suyu elektriği bedava versen yine kesilmez.

Adamın evine çift maaş giriyor geçen sene de ağlıyordu şimdi de ağlıyor değişen bişey yok yani bunlar böyle ekonomi napsın
Enflasyonun tum sorumlusu savurganlık yapanlar, çok haklisiniz.

Yakındır bazı insanların kendini meydanlarda yakması..

Cinnet getirmesi vs..

İnsanların umutlarını çalmamak lazım..

İnsanların son yıllarda ki azgınlığını,savurganlığını gördükten sonra pek umursamıyorum herkes mi hakediyor tabiki hayır ama kurunun yanında yaşta yanacak bu arsızlık bu israf son bulana kadar iyi bir ders lazımdı

Cebinde 10-12 bin liralık telefon taşıyıp,son model araçlara binip bunlara birde utanmadan ihtiyaç diyenlerin uğultuları bu ülke de iphone u bedava dağıtsan suyu elektriği bedava versen yine kesilmez.

Adamın evine çift maaş giriyor geçen sene de ağlıyordu şimdi de ağlıyor değişen bişey yok yani bunlar böyle ekonomi napsın
Bu ne şimdi

Tüm bunlar faiz sebep enflasyon sonucun sonucu işte. Doları kasıtlı olarak 7 liradan 15 liraya yükseltip faizi düşürdük ayağına devletin kasasından %108 faiz verdiler. Sonuçta da yersen %61 yemezsen %150 enflasyon. Şevki gibilerine de bunu savunmak kaldı işte. Kahrolsun Iphone kullanan tipler, kahrolsun 3 harfli zamcı marketler.

peki bunun iş bilmezlik değil de kasıtlı fakirleştirme çabası olduğunu düşünen var mı?
son dönemde böyle şeyler de okumaya başladım ve bana mantıklı gelmedi.
Gideceklerini biliyolar,o yuzden iyice dibe batiriyolarki yeni gelenin isi daha zor olsun,duzeltme suresi daha uzun olsun,kisaca duzeltemesin ve sonrasinda tekrar kendileri istensin,zamaninda refahin bittigi ongorulunce alternatifi akp piyasaya sunulmustu,simdi akp bitti deva ve gelecek sunuldu,matruska misali

Dibe batmamizin istendigi net bence,asgari ucrete zam yapildiginda alim gucunun dusup enflasyonun firlayacagi,mb rezervlerinin yakilip dolarin dusurulemeyecegi,tarim ve hayvanciligin bitirilip disa muhtac birakilmamiz,multeci politikasiyla araplarin doldurulup ucuza calisiyolar diye turklerin issiz kalip kazansalar dahi yetmeyecek parayi bile alamamalari gibi yanlislarin gorulmemesi imkansiz ,devleti yonetenlerin bu sorunlarin fakirlige yol acacagini hesap edememesi imkansiz oglu imkansiz,hadi hesap edemedi yanildi yanlista hala israr etmesi bu bilincli fakirlestirme fikrini malesef dogruluyo

Bana kalirsa secimlerde muhalefet kazanacak ama isler duzeltilemeyecegi icin bir sure sonra halk tekrar bunlarda care arayacak ve yeni karakter acilacak,o isimde babacan

en pahalisinda 2.16ya almistim. bugün ucuzlamis depo yaridaydi 1.91den yarim depo aldim. enerji vergisi haziran'da düsecekti, oradan bir 20-30 cent daha düser muhtemelen. pahali benzinliklerde hala 2 euro. almanya'da maaslar ciddi sekilde artmadigi icin fiyatlarin ciddi sekilde artmasi facia olur. marketler 20-30 cent bindirmeye basladi bazi ürünlere. 1-2 euro artis olsa adami öttürürler burada. ciddi tepki geliyor hemen halktan.
Ciddi tepkimi geliyor halktan ??
Enerji vergisi düsse ne olur zaten misliyle geri alacaklar. Nebenkostenabrechnung gelsin bir bakalim. Kredi ceken cekene olacak bu gidisle, birikimler vs. ödeneklere gidecek hep.

Eşimle birlikte 7 yaşımızdan 24 yaşımıza kadar Türkiye dereceleri yaparak eğitim aldık, 24-28 yaş arası maaş alarak eğitim almaya devam ettik, 6-7 yıldır da iş hayatının içindeyiz ve şu anda ev kredisi ödeyerek çocuğumuza ancak yetebiliyoruz. Sadece maddi sıkıntılar değil, manevi anlamda da yıprandığımızı hissediyoruz. Son dönemde ciddi ciddi yurt dışına yerleşmeyi düşünüyoruz. Bir yanımız kalıp mücadele etmeyi, vazgeçmemeyi istiyor; diğer yanımız yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığını... Biz bu sürece başlarken hiç bunları hayal etmemiştik.

Maalesef okumuşu cahile kırdırıyorlar.

Ciddi tepkimi geliyor halktan ??
Enerji vergisi düsse ne olur zaten misliyle geri alacaklar. Nebenkostenabrechnung gelsin bir bakalim. Kredi ceken cekene olacak bu gidisle, birikimler vs. ödeneklere gidecek hep.
Almanya'da yasayan gurbetcilerin cogu sahip oldugu seylerin standart oldugunu düsünüyor ama cogu ülkede öyle degil.

Almanya'da ev sahibi olmak disinda her sey mümkün eger minimum meslek yaptiysan ve dil biliyorsan. Eski daireler ve evler neredeyse dökülüyor. Gayrimenkul ates pahasi genel olarak. Kiralar da yüksek.

Fiyatlar artti, maaslar artmadi ama insanlar sahip olduklari seyleri olagan saniyor. Markete gidince istedigini alabiliyorlar. Yumurta 1.79dan 1.99 a cikiyor ama süt 85 centten 3 euroya cikmiyor.

Geri
Üst Alt