pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

bugün 2 aydır izlediğim laptopu aldım - içime fiyatı otura otura

çünkü insanlar - zamların pahalılığın geleceğini bildiğinden yükleniyor. Amazon üzerinden aldım karta 6 ay vadesiz taksiti var diye - diğer yerlerde 3 aydan sonra vade farkı.. amazon olduğu için kafada rahat.

ama son 1 haftada sotk sayısı 7 den 1 e düştü ve eminim tekrar stok olduğunda zamnalancak - kasım indirimi diye o zammı indirmiş olacaklar vs vs .

öyle haldeyiz ki - ihtiyacın olan şeyi , pahalı bile olsa, alabiliyorsan alacaksın kafası var haklı oalrak - çünkü 2025e tık ettiği anda pahalılancak banko.

ve muhtemelen gene kısır döngü devam edecek..

asgari dedikoduları - zam Vol 1 - asgari kararı - zam vol 2 -şubat ayında insanlar zamlı maaş alacak - zam vol 3.

avrupaya gel

namazlı imanlı dedikleri adamlar döneminde boşanmalar, uyuşturucu kullanımı, cinayetler, intiharlar fevkalade arttı. doğum oranları düştü. ekonomik durum yüzünden 90larda rus kadınlarının düştüğü yollara şimdi türk kadınları düşüyor. fırsatı olup kaçabilenler kaçtı iyi de yaptılar. avrupa'daki pahalılıkla kıyaslamak komik çünkü sorun sadece pahalılık değil.

ya bu duruma baş kaldıracaksınız
ya da duruma ağlamayacaksınız

bugün 2 aydır izlediğim laptopu aldım - içime fiyatı otura otura

çünkü insanlar - zamların pahalılığın geleceğini bildiğinden yükleniyor. Amazon üzerinden aldım karta 6 ay vadesiz taksiti var diye - diğer yerlerde 3 aydan sonra vade farkı.. amazon olduğu için kafada rahat.

ama son 1 haftada sotk sayısı 7 den 1 e düştü ve eminim tekrar stok olduğunda zamnalancak - kasım indirimi diye o zammı indirmiş olacaklar vs vs .

öyle haldeyiz ki - ihtiyacın olan şeyi , pahalı bile olsa, alabiliyorsan alacaksın kafası var haklı oalrak - çünkü 2025e tık ettiği anda pahalılancak banko.

ve muhtemelen gene kısır döngü devam edecek..

asgari dedikoduları - zam Vol 1 - asgari kararı - zam vol 2 -şubat ayında insanlar zamlı maaş alacak - zam vol 3.

böyle devam ettikçe bir çok ürün marka artık daha gözle görülür hissedilir şekilde pazarını ufalfır bu gidişatta.
hangi pc usta

Din ile beyni yanmış bu millet herşeyin en kötüsünü hak ediyor. Din Allah kitap diyen davar sürüzü bir kez Kuranı alıp okumamıştır. Böylesi bir cehaletin içine batmış vaziyetteyiz.
din ve arap

herkes 15000lik luks evlerde oturacak diye bir sey yok. evden kisma telefondan kisma rakin viskin eksik olmasin ondan sonra gecinemiyorum, yok oyle yagma.

biz burada 1 ekmegi 5 euroya aliyoruz vur tlye 200 tl eder, siz 10. :) kiramiz 1500 euro. 60 milyar para yapar. hani 15000e pahali diyordunuz :) davulun sesi uzaktan hos gelir. kac ay essek gibi calisip aldigimiz mercedes bmw arabaya laf ederler. calisin sizin de olsun. araba luks degil ihtiyactir ama bunlar anlamaz anca butun gun cafelerde gezeyim kahve iceyim, masa basi iste aksama kadar oturayim. :) biz burada sabah 6da kalkar kopek gibi calisiriz. gezmemiz yoktur sila yolunda benzine yemege harcamak icin gurbetten donmek icin biriktiririz butun gelirimizi :)

kiymet bilmek ne onemli sey su devirde. vatan kiymeti bilmez gurbette yasamayanlar yoklugunu bir kere tatmamis insanlar. :)
Bu ne irrite edici ne şımarıkca ne üstten bakıcı bir cevaptır.

Sen kimsin ki bilader insanların kendine hak olarak düşündüğü evlerde oturmasına, çabasına karşılık oturmayı hakettiği evleri düşünmesine karşı çıkarsın.

rakısı birasi viskisi lüks mu ki, adam ona para ayiramasin?

Sen misin sadece sabahın 6sinda ise giden insan? Sen nasıl bu ülkenin geçim sıkıntısında olan insanların tamamını cafe köşelerinde oturan insanlardan sayarsın. Yok mu bilader senin ülkende sığıntı gibi yaşayan, devlet yardımları ile atakta kalan, alayınızı öyle mi değerlendirelim?

Nasıl bu ülkedeki insanların hayatta kalma, geçinme çabalarını küçümsersin?

Bulunduğun ülkenin sana sağladığı fırsatları kenarı koyduğunda ben yine aynı hayatı yaşardım aynı çalışma tempomla diyorsan, bok mu arıyorsun orada, gel burada görelim ? Gene bmw mersedes alacakken ölçümü aylarla yap, görelim senin katma değerini. Gotumuzle gülersek ay hesabına alınmak yok ama. Burada yıllar yetmiyor çünkü.

Yaşadığınız ülkede hayatınızı yaşayın , ne yerseniz yeyin de sakın bu ülkedeki insanların geçinme mücadelesini küçümsemeye kalkmayın.

Sen kimsin ki bilader insanların kendine hak olarak düşündüğü evlerde oturmasına, çabasına karşılık oturmayı hakettiği evleri düşünmesine karşı çıkarsın.

Sen misin sadece sabahın 6sinda ise giden insan? Sen nasıl bu ülkenin geçim sıkıntısında olan insanların tamamını cafe köşelerinde oturan insanlardan sayarsın. Yok mu bilader senin ülkende sığıntı gibi yaşayan, devlet yardımları ile atakta kalan, alayınızı öyle mi değerlendirelim?

Bulunduğun ülkenin sana sağladığı fırsatları kenarı koyduğunda ben yine aynı hayatı yaşardım aynı çalışma tempomla diyorsan, bok mu arıyorsun orada, gel burada görelim ? Gene bmw mersedes alacakken ölçümü aylarla yap, görelim senin katma değerini. Gotumuzle gülersek ay hesabına alınmak yok ama. Burada yıllar yetmiyor çünkü.

Yaşadığınız ülkede hayatınızı yaşayın , ne yerseniz yeyin de sakın bu ülkedeki insanların geçinme mücadelesini küçümsemeye kalkmayın.
Biraz ağır olmuş ama aynen katılıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dayı ironi yaptım sakin ol la niye ciddiye alıyon :ROFLMAO:

Son düzenleme:
15.000 lik lüks ev mi? 26 yaşında bir evim var. Evi alirken 7 yıllık borç altina girdik. Üstüne 200k tadilat parasi verdik. Şuanda aynı binada yan komşum 18.000e dairesini kiraya veriyor. Deprem bölgesinin ortasinda bir bölgedeyiz. Hangi 15.000 e lüks daire komik olmayın. Her sabah erken kalkıp aksama kadar çalışıyorum. Yeri geliyor gece arıyorlar sistemde sorun olunca evden açıp destek oluyorum. Ayda sadece 2 kere dışarıdan yemek yiyoruz o da setcard yardımı ile. Benim neden bmw Mercedes değil Fiat arabam bile olamıyor? Bir tane kendimize alirken bir tane de devlete vergilerle aldığımız için olabilir mi? Akşam akşam ağzımı bozacağım şimdi. Senin orda kazanip biriktirdiğin tatil parası 2000 euro ile bir aile bütün sene çocuğunu okutuyor ne anlatıyorsun kardeşim sen he ne anlatıyorsun? Biraz saygınız olsun ya.

Geri
Üst Alt