parfüm önerileri

uzun süre invictus ve Yves saint laurent lhomme kullandıktan sonra dün Creed adventusa geçiş yaptım.

bayağı uzun 1 birlikteliğimiz olacak gibi kendisiyle

Buradaki gençlik Montale serisine bayılıyor.
5 tane çeşit çeşit alan var.
Ben hiç beğenmedim, kullanan var mı ?

iyiki 1 sene mi 1.5 sene önce mi ne hepsiburada da indiirim dönemi falan vardı parfümlerde - o zaman 4 -5 tane almıştım .

önemli günler harici kullanmıyorum bile - eskiden günlük parfüm seçerdim çok pahalı olmayan dışarı çıkınca sıkardım şimdi mecbur idareli kullanıyorum her şeyi.

uzun süre invictus ve Yves saint laurent lhomme kullandıktan sonra dün Creed adventusa geçiş yaptım.

bayağı uzun 1 birlikteliğimiz olacak gibi kendisiyle

invictus pek begenmemistim. denemistim sadece. duz amrox , + ,kimyasali fazla hissettiren bir koku izlenimi vermisti.
benzeri cok bir cok marka da.

l'homme den cikman kotu olmus.bence.
aventus kullanmis biri olarak, kanimca lhomme nin daha klas oldugunu dusunuyorum.

aventus kimi batch da > cedar odunsu yonu agir basiyor, kimi batchlar da pineapple yonu baskin.
ortasi yok gibi, bu da markanin en dezavantajli yonu genel tum kokularinda.

sonradan cikan montblanc * explorer kendisine benzese de ,kanimca daha cok yonlu bir koku oldugundan exploreri daha basarili bulmustum. fresh olsun ,odunsu olsun, vs tum orani cok iyi tutturmuslar. zaten bayagi peak yapti cikar cikmaz. aventus vs kullananlar bile bir sans verip bayagi pozitif geri donus birakiyorlardi.

ben her ikisini de kullanmis biri olarak, explorer'i kullanim olarak tam sezona yayabilecegim ve de koku havzasi olarak cok yonlu buldugumdan, digerine eskisi gibi o kadar para vermeyi uygun gormedim. <> zaten batch dolayli mesafeliydim.

@Fatih Karadag sizin orasi neresi ? montale kullananlar anlaminda.
kullandim bahsini ettigin markayi.

@Mahir Erdoğan gucci II kult mertebesine cikti bile. tum yil kullanilabilecek muthis kompozisyon.
bir cok nish marka benzerini cikardi sonralari, fakat hic biri orijinali gibi olamadi.
cay ve tarcin'in muthis dansi bastan sona leziz bir aura sunuyor kullanana ve cevresine yakinlasana...
geri donusleri cok olan ozel bir kokudur.

buyuk agabeyi pourr homme I 'in sayginligina leke surmedi * II ismini muthis tasidi....

minimalism olayina asmis bir bakis getirdi gucci bu kokuyla.... markanin medari iftihari olmustu tom ford doneminden gucci pour homme nin yapimi sonlandiktan sonra- muthis bir geri donusle pour homme II ile ortaligi kasip kavurdular resmen.

malesef ,buyuk dizaynir/giyim markalari ozellikle;
koku cok tutsa da, belli bir sure sonra strateji vs kaynakli uretimden kaldiriyorlar, hayranlara, bol satis olmasina bakmaksizin. pour homme I'in akibeti kardesi pour homme II icin de gecerli oldu. uretimden kalkti.

Nautica Voyage gibi hafif, taze bir Yaz kokusu arıyorum. Var mı tavsiyesi olan?

invictus pek begenmemistim. denemistim sadece. duz amrox , + ,kimyasali fazla hissettiren bir koku izlenimi vermisti.

aventus kullanmis biri olarak, kanimca lhomme nin daha klas oldugunu dusunuyorum.

aventus kimi batch da > cedar odunsu yonu agir basiyor, kimi batchlar da pineapple yonu baskin.

sonradan cikan montblanc * explorer kendisine benzese de ,kanimca daha cok yonlu bir koku oldugundan exploreri daha basarili bulmustum. fresh olsun ,odunsu olsun, vs tum orani cok iyi tutturmuslar. zaten bayagi peak yapti cikar cikmaz. aventus vs kullananlar bile bir sans verip bayagi pozitif geri donus birakiyorlardi.

ben her ikisini de kullanmis biri olarak, explorer'i kullanim olarak tam sezona yayabilecegim ve de koku havzasi olarak cok yonlu buldugumdan, digerine eskisi gibi o kadar para vermeyi uygun gormedim. <> zaten batch dolayli mesafeliydim.

@Mahir Erdoğan gucci II kult mertebesine cikti bile. tum yil kullanilabilecek muthis kompozisyon.
bir cok nish marka benzerini cikardi sonralari, fakat hic biri orijinali gibi olamadi.
cay ve tarcin'in muthis dansi bastan sona leziz bir aura sunuyor kullanana ve cevresine yakinlasana...

buyuk agabeyi pourr homme I 'in sayginligina leke surmedi * II ismini muthis tasidi....

minimalism olayina asmis bir bakis getirdi gucci bu kokuyla.... markanin medari iftihari olmustu tom ford doneminden gucci pour homme nin yapimi sonlandiktan sonra- muthis bir geri donusle pour homme II ile ortaligi kasip kavurdular resmen.

koku cok tutsa da, belli bir sure sonra strateji vs kaynakli uretimden kaldiriyorlar, hayranlara, bol satis olmasina bakmaksizin. pour homme I'in akibeti kardesi pour homme II icin de gecerli oldu. uretimden kalkti.

Ağır koku sevmeyen biri olarak, zaten beyaz tenliyim gph 2 deki kokuya yakın bir şey bulamıyorum.. Var mı bir önerin ? Bu arada şimdi ultramarine kullanıyorum..
IMG_7093.webp

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

aventus kimi batch da &gt; cedar odunsu yonu agir basiyor, kimi batchlar da pineapple yonu baskin.

ben her ikisini de kullanmis biri olarak, explorer'i kullanim olarak tam sezona yayabilecegim ve de koku havzasi olarak cok yonlu buldugumdan, digerine eskisi gibi o kadar para vermeyi uygun gormedim. &lt;&gt; zaten batch dolayli mesafeliydim.

Almancıyım renktaş.
Ama Almanlardan bahsetmiyorum, zaten alman genci neredeyse yok oldu.
Böyle dünyanın her kesiminden çıkıp gelen Almancı tayfa var.
Bunların iyi kazananı kullanıyor, bir nevi Creed Aventus müşterisi.

Çoğu bu serisini kullanıyor.
Beni biraz baydı almadım.

Ağır koku sevmeyen biri olarak, zaten beyaz tenliyim gph 2 deki kokuya yakın bir şey bulamıyorum.. Var mı bir önerin ? Bu arada şimdi ultramarine kullanıyorum..
Ekli dosyayı görüntüle 161189

benzer kokular elbette mevcut.
ayni kalitede kompozisyon bulmak kolay olmuyor genelde.

hanae mori him (bu cok basarili benzeri bir koku) ...
sculpture homme god's night homme ...

trussardi markasinda da bi kokusu var,benziyor. suan aklima gelmiyor tam ismi.
ustte yazdiklarim bahsini ettigim iki koku nokta atisi olur gucci ozelinde.
hanae mori'yi basarili bulmustum. markanin diger kokularini da kullanmistim. ilk cikan kokusu zaten kult.

gucci II dunyasi ozelinde,sana ozel kisisel onerim ;

bulabilirsen sunlari test tarzinda denemeni tavsiye ederim ;
cartier markasindan eau cartier (omru uzun degil ,ama koku basarili)
hermes voyages dhermes , (cok basarili,moda ciakrak turde)
hermes terre d hermes ( kimi yonden fazla odunsu(cedar) , kimi yonden fazla turincgil(greyfurt vs) , ) kult kokudur.
onceki mesajlarda bahsi gecen ; YSL l'homme edt . ( hem erkek hem kadinlarin cok haz duyduklari bir aurasi var bu kokunun, fazla modern, temiz, cekiciligi yuksek) .

dipnot;

cartier markasinda , *decleration edt , decleration l'eau edt benim yumusak karnim. biber yonu(baharat) dan haz almiyorsan, denemeden unut gitsin derim. citrus,fresh spicy,woody olarak geciyor acilimi... turuncgil, taze ferah, baharatsi odunsu bir kompozisyon.... kult kokudur, zaten markanin tum kokulari nish havasinda bazi yonden ceo aurasi sunuyor kullaniciya...

ayrica, *mont blanc markasindan onceki mesajda yazdigim *explorer kokusunu mutlaka bir dene, cok cok basarili yapilmis bir koku. icerigi de kaliteli yapmislar.

iyi kokular.

benzer kokular elbette mevcut.
ayni kalitede kompozisyon bulmak kolay olmuyor genelde.

hanae mori him (bu cok basarili benzeri bir koku) ...
sculpture homme god's night homme ...

trussardi markasinda da bi kokusu var,benziyor. suan aklima gelmiyor tam ismi.
ustte yazdiklarim bahsini ettigim iki koku nokta atisi olur gucci ozelinde.
hanae mori'yi basarili bulmustum. markanin diger kokularini da kullanmistim. ilk cikan kokusu zaten kult.

gucci II dunyasi ozelinde,sana ozel kisisel onerim ;

bulabilirsen sunlari test tarzinda denemeni tavsiye ederim ;
cartier markasindan eau cartier (omru uzun degil ,ama koku basarili)
hermes voyages dhermes , (cok basarili,moda ciakrak turde)
hermes terre d hermes ( kimi yonden fazla odunsu(cedar) , kimi yonden fazla turincgil(greyfurt vs) , ) kult kokudur.
onceki mesajlarda bahsi gecen ; YSL l'homme edt . ( hem erkek hem kadinlarin cok haz duyduklari bir aurasi var bu kokunun, fazla modern, temiz, cekiciligi yuksek) .

dipnot;

cartier markasinda , *decleration edt , decleration l'eau edt benim yumusak karnim. biber yonu(baharat) dan haz almiyorsan, denemeden unut gitsin derim. citrus,fresh spicy,woody olarak geciyor acilimi... turuncgil, taze ferah, baharatsi odunsu bir kompozisyon.... kult kokudur, zaten markanin tum kokulari nish havasinda bazi yonden ceo aurasi sunuyor kullaniciya...

ayrica, *mont blanc markasindan onceki mesajda yazdigim *explorer kokusunu mutlaka bir dene, cok cok basarili yapilmis bir koku. icerigi de kaliteli yapmislar.

iyi kokular.

Teşekkür ederim, tek tek deneyeceğim

Almancıyım renktaş.
Ama Almanlardan bahsetmiyorum, zaten alman genci neredeyse yok oldu.
Böyle dünyanın her kesiminden çıkıp gelen Almancı tayfa var.
Bunların iyi kazananı kullanıyor, bir nevi Creed Aventus müşterisi.

Çoğu bu serisini kullanıyor.
Beni biraz baydı almadım.

sevgili fatih renkdasim,

montale marka ozelinde zaten cikis olarak karanlik/dark/intense bolumde urunleri olan bir marka.
suud bolgesinde uzun sure kariyerini gecirmis olan fransiz ustanin orda krallara vs yaptigi urunleri, akabinde fransaya doner donmez once fransa sonra avrupa ve dunya geneline kendisine has (bulundugu donemlerden _ortadogu,asya vs den ilham aldigi,ve bu yerlerde ,bolgeye has agaclari ve ciceklerini ana tema olarak dna tarzinda kendi markasi altinda basariyla kullandigi vb,,) bir skala....

agarwood/oud/tutsu ud kokusu bu markanin basrolu yonetmeni her seyi......
diger roller > taif(suud) gulu, amber musk/misk vsvs............
cesitlilik anlaminda icerikte deri/leather kullanimi......

sozun ozu; senin de eklemis oldugun fotoda oldugu gibi , oud olayi bu marka nin fransa menseli ilk cikaran markadir. bir nevi avrupaya ortadogu ve asya nin sembol iceriklerini kokularini westernize edilmis sekilde sunan ilk markalarda tepede idi yanilmiyorsam... sonralari bir kac isim ve marka var kendisini takip eden.

montale usta ,olayin menbasinda bu isi bayagi yapmis ve avrupaya dondugunde kitaya damga vurmus basarili bir seruveni olan, ozellikle abd kitasinda bayagi populeritesi olan bir marka idi.. sonralari nish markalar cogaldikca,benzerleri de cikti tabiki,, suan eskisi gibi revasta mi yoruma acik.

ben bir urununu yillar once denemistim. tek fis surmustum. nukleer turde sillage oldugundan ,tek fista cevreyi ablukaya alan tarzi hosuma gitmemisti.
elegant bulmamistim. ozetle; asiri fazla bagiran bir uslubu var markanin genel koku tutumu.
elbette cevreden dikkati ceken hafif sesli kokular kullandim bir cok marka da, ama bunlar elegant ve klas bir seslenis sunuyorlardi, odaya ben geldim kendinize gelin tutumu degildi montale gibi...

markaya elbette saygi duyarim. basta belirttigim seruveninden ve basarili bir kariyer cizgisinden dolayi.
tarzlari degismeyen , bir durusu olan bi marka.

son oalrak montale ozelinde;

markanin asiri kult kokusu ise; black oud isimli koku. ciktigi donemden belli uzun bir sure yok satiyordu bazi ulkelerde. abd ve avrupa ,ortadogu vs cok begenilmisti bu koku. ozetle, oud seven birinin mutlaka denemesi gereken ilk koku onerisi olsa yanilgi olmaz. *oud,misk sevmeyen her hangi birine bu markayi yazmak hata olur. o derece baskin bir markadir bu dna ozelinde.

markanin iki tutulan kokusu, biri dedigim black oud, digeri kahve aromali olan cafe intense kokusu....

senin tarzini bilmedigimden, oneri de getiremiyorum.
illa montale markasini ortaya cikaranlardan olsun dersen, tek tavsiyem bu markanin *kardes nish markasini denemen.
o da ayri bir mesaj konusu.

biraz uzun oldu kusura bakma.

Nautica Voyage gibi hafif, taze bir Yaz kokusu arıyorum. Var mı tavsiyesi olan?
abd de bayagi tutulan bir koku,ozellikle kolej vs ortamlarinda. keza, online olarak amazon'un yillardir en cok satan kokusu......

kokuyu birr donem denemistim. begenmeme ragmen - icerigi bana asiri kimyasal/chemical gelmisti.
ayni icerikle daha kaliteli bir marka kulaga ve burun havzasina daha saglikli ve mantikli geliyor benim adima. tercih meselesi tabiki.

versace markasinda bir kac koku var benzer ve daha versatile ve kaliteli.
pour homme edt , eau fraiche kokulari....

polo markasinda blue olan cagristiriyor.....
cool water davidoff tarz olarak ayni sinifta...
birde, azzaro chrome benziyor az.

bunlarin arasinda, versace'yi oneririm oncelik olarak sahsen.

bunlardan bagmsiz, soruna yanit olarak ise;

montblanc markasindan individuel kokusu cok basarili.
ustlerde belirtilen ysl l'homme keza cok basarili.
cartier eau edt ustte onermistim, tek problem kaliciligi basarili degil, fakat koku cok klas.

ps;

zamanla onerileri guncellerim gerekirse.

iyi kokular.

abd de bayagi tutulan bir koku,ozellikle kolej vs ortamlarinda. keza, online olarak amazon'un yillardir en cok satan kokusu......

kokuyu birr donem denemistim. begenmeme ragmen - icerigi bana asiri kimyasal/chemical gelmisti.
ayni icerikle daha kaliteli bir marka kulaga ve burun havzasina daha saglikli ve mantikli geliyor benim adima. tercih meselesi tabiki.

versace markasinda bir kac koku var benzer ve daha versatile ve kaliteli.
pour homme edt , eau fraiche kokulari....

polo markasinda blue olan cagristiriyor.....
cool water davidoff tarz olarak ayni sinifta...
birde, azzaro chrome benziyor az.

bunlarin arasinda, versace'yi oneririm oncelik olarak sahsen.

bunlardan bagmsiz, soruna yanit olarak ise;

montblanc markasindan individuel kokusu cok basarili.
ustlerde belirtilen ysl l'homme keza cok basarili.
cartier eau edt ustte onermistim, tek problem kaliciligi basarili degil, fakat koku cok klas.

ps;

zamanla onerileri guncellerim gerekirse.

iyi kokular.
Hocam çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için.

ingiliz menseli *molton brown markasi - oldukca kaliteli urunleri olan saygin bir marka .

baslangicta ,*dus jellerini cok basarili bulmustum -zaten marka, luks segment dus urunleri ile kult olmus reputasyonu saglam bir marka.... ayrica, kokularini da denedim. . . basarili modelleri var. ozellikle, coastal cypress & sea fennel kokusunu cok basarili buldum. <=> giris aromatik aquatik -turuncgil,incir,kahve , ~ ortalarda, cam agaci karsiliyor 'yasemin cicekleriyle + deniz kokusunu andiran marine berrak hava,, derken, *kapanista yer alan ,hafif odunsu cedar, herbal/cim kokusunu andiran yesilin disa vurumu vetiver , ten kokusunu cagristiran beyaz musk, klas narin kaliteli deri/leather dokunusu ile fresh ,odunsu ve maskulen kombinasyonun *minimalist bir disa vurumu gibi bir yolculuk yaptiriyor kullanan bunyeye. . .

unisex bir koku . etkileyiciligi yuksek bir havzasi bulunuyor.

sevgili @Mahir Erdoğan ve @Ertuğ Ursavaş ,
ustte belirttigim marka / *modeli ozellikle denemenizi( sample) tavsiye ederim .

Geri
Üst Alt