PassoLig Olmadan Maç Yok!

normalde 7.5 tl miş yıllık kart ücreti, klüpler 7.5tl de bize gelsin 15 olsun demiş. İşte senede 2-3 maça gidecekler birde turist kişiler için sıkıntı olacak o kadar.

Çoğu büyük maça bilet bulmak çok zor. Ben dahil, kombinesi olmayan birçok insan maça gitmeyeceklerden kombine kiralayıp bu dertten kurtuluyordu. Şimdi böyle bir fırsat kalmıyor maalesef. Kombine kiralama olayına bir çözüm getirilecekse bir çekiliri var yine.

Tek maç yada birden fazla maç için aktarım oluyor. Yani şöyle, adamın kombinesi var , onu pasoligine tanıttı. Adamın sene sonuna kadar tüm maçlara bileti var gibi düşün.

Seninde pasoligin var, adam istediği maçın hakkını sana aktarıyor. Yani kiralama olayı aslında daha kolay.

Sakın yanlış anlaşılmasın, pasoligi çıkaranın belasını versin.

Bazı kişilere peşkeş çekiliyor, bazı kişiler büyük rant sağlayacak. Bu konuda kimsenin şüphesi yok. Zaten bu tür konular rant işidir. Bu duruma rant var diye tepki gösteriliyorsa o zaman belediye önlerinde yatıp kalkalım. Rantın kralı oralarda dönüyor.

Fişleme deniliyor. Bu ülkede senelerdir fişleme var. Bırakın interneti, ev ve cep telefonlarınız bile dinleniyor.

Tepki verenlere dikkat edelim, hep taraftar grupları. ( Yani tepedekiler ve yanındakiler ) Neden? Çünkü beleş bilet dönemi kapanacak. İstedikleri gibi ortalığı karıştıramayacaklar.

Engelli taraftara sağladığı avantaj ve dezavantaj nedir, orasını tam bilemiyorum.

Ben destekliyorum bu Paso işini. En azından adam gibi maç izleriz.

Ankara Tüketici mahkemesi karsi cikmisdi?

Bi nevi gicik birsey...zorlasdiracak bazi seyler..misal Turistler zorlanicak bir tane mac izmelek istediklerinde fln..

öteki tarafdan belesciler, karaborsacilar... bileterli "indire gandi" yapanlara darbe yapilcaz.

Mesale atan..stat da kavga yapan..ömürboyu men yiycek TC numara üzeri..birdaha paso lig ile maca giremicek..

Iyi yönleri de var.

E-bileti desteklerimama passolig asiri derecede tüketicileri magdur ediyor.

Örnegin yurtdisinda yasatan bir tc vatandasi passolig kartina basvuramiyor:

1. Yurtdisina kargo yollamiyorlar.

2. Sadece türk hatti telefon numarasi verilebiliyor.

(3. Cep telefonu olmayan basvuramiyor bile.)

Ayrica passolig kartina ben neden her sene bir bedel ödeyeyim ki?

1 defaya mahsus bir bedel olsa anlarim. Bu senelik bedel devletin kasasina girse yine anlarim. Ama senelik bedel bir ticari isletmenin kasasina giriyor ise, üstelik bunun icin ihale bile yapilmamissa, bunda rant ararim.

Ayrica bilet almak isteyen sahis kendi kredi kartini kullanamiyor bilet almak icin. İlla passolig kartini kullanmasi lazim ve passolig kartini veren bankanin sartlarina göre ödeme yapabiliyor vs.

Fisleme olayina deginmek istemiyorum.

Yani tc biraz olsun hukuk devleti ise, bu passolig uygulamasi kesinlikle durdurulmalidir. Baska bir cözüm bulsunlar.

Passolig bugun mahkeme karari ile durduruldu..

Kesin stop ise passolige para verenlerin parasını geri versinler

Sadece e-bilet gecerli olacak, Passolig kartina sahip olmaya gerek yok daha..

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararına yapılan itirazı reddetti.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin verdiği karara Alternatif Yatırım Bankası itirazda bulunmuştu.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin, Taraftar Hakları Dayanışma Derneği'nce açılan davada Passolig uygulamasına ilişkin verdiği ihtiyati tedbir kararına itirazda bulunulmuştu.

Derneğin Avukatı Ertuğrul Cem Cihan, ihtiyati tedbir kararına, davalılardan Alternatif Yatırım Bankası'nın itirazda bulunduğunu belirterek, mahkemenin söz konusu itirazı, 15 Mayıs'ta yapacağı duruşmada değerlendireceğini söylemişti.

Cihan, ''Dolayısıyla Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin verdiği tedbir kararı hala devam etmektedir. Kararın uygulanmaması durumunda suç işlenmiş olacaktır'' demişti.

yani simdi biletleri nereden alacaz?

passolig olmadan nasil bilet satin alabilecez?

Bununla alakalı değil ama bir sorum olacak. fener seyircisiz oynama cezası aldı bu cezayı kupa finalinde çekecekler demi ?

Mahkeme sonunda basın açıklaması yapan TARAF-DER Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu, "Bugün yapılan duruşmada mahkeme, Akif Bank'ın itirazını reddederek 'uygulamanın durulması kararı'nın devamına hükmetmiştir. Bugünden itibaren oynanacak olan futbol müsabakalarında e-bilet (passoling) satışı da, biletlere eklenen bedellerin alınması yasaktır. Aksi takdirde mahkeme kararına uymamaktan dolayı yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyoruz. Ancak hukuki süreç devam etmektedir ve taraftarlar sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdürecektir. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" diye konuştu. - ANKARA

Passolig Uygulaması Davası

burada e-bilet de yasak diyor... ????

Bu is parasiz olsa desteklerdim ama passolig filan almam birilerini zengin etmek icin.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Buna niye bu kadar tepki var anlamış değilim.Sonra burada gelip 10. dünya ülkesiyiz falan dersiniz.Bir de uğraşamam diyorsunuz da sanki gidip ekmek kuyruğuna gireceksiniz :D Netten başvuru yapacaksın eve kart yollanacak.Tek sıkıntı 15 lira olması.Seneye bu fiyatı 5 liraya falan çekseler daha iyi olacak.Türkiye için mutlaka gerekli birşeydi bu.Fişlenme derken ne tür bir fişlenmeden kastediyorsunuz onu da anlamadım.Mesela eskiden FB'li adam Galatasaray maçına bilet alıp olay çıkarsa suçlusu klup oluyordu şimdi onun da önü kapandı.Mantıklı bir uygulama.Bir de bilet alma sıkıntısından da kurtaracak.O da iyi.

Isterse 3 tl olsun yine ceplerini dolduracaklar.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Geri
Üst Alt