Cevap: Polat: "İstifa Etmeyi Düşünmüyorum"
"Başkan olarak göreve geldiğim son 3 yılda, göreve geldiğim günden beri kulübümüzün üyeleri içerisinde, Divan Kurulu'nun üyeleri içerisinde, medyanın çeşitli organlarında eleştiriler, 'ibra etmeyiz' tehditleri içerisinde birçok görevi yerine getirdik. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların, bilgi sahibi de olarak karşımıza çıkılmasını istiyoruz. Önümüzde Mali Genel Kurul var. Ben Mali Genel Kurul'dan önce bir bilgilendirme toplantısı yapacağımızı söylemiştim ve yaptık. Bu toplantının katılımının yüksek olması çok önemliydi. Mali Genel Kurul'a da ciddi bir katılım olmasını istiyoruz. Oraya geliniz, biri eleştiriniz, sizin kararınız bizim kararımız olacaktır. Kulübümüzün sahibi ise taraftarımızdır."
"Taraftarımıza da bir mesaj vermek istiyorum, Galatasaray Kulübü'nün taraftarları bugüne kadar sergiledikleri duruşu bozmamalıdır. Bizi protesto etmelerini anlayabilirim. Ama futbol takımına en azından 90 dakika boyunca maç tamamlanana kadar destek vermeleri lazım. Bunlar genç insanlar, onları oradan ancak taraftarımız çıkartabilir. Amatör sporlarda da başarılı olmamız için bu süreç tamamlanmalı ve tesisleşme tamamlanmalıdır. Bu arada çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Herkes büyük bir özveriyle çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Futbolda da büyük başarılar elde edeceğimize ben inanıyorum. Bize birçok yerden darbeler vuruluyor, zarar görüyoruz. Söyleyecek bir şeyi olan gelir kulübümüzde söyler, Divan Kurulu'nda, Genel Kurul'da söyler. Bu çekişmelerde kulübe kalıcı zararlar veriliyor."
"Biraz sessizlik istiyoruz. Bizim yapmamız gereken, bizi burada bir araya getiren Galatasaray sevgisidir. Ama bizim Galatasaraylı gibi durmamız. Galatasaraylı gibi hareket etmemiz lazım. Lütfen Galatasaray'a karşı vecibelerinizi yerine getiriniz ve lütfen susunuz."
"İstifa etmeyi kesinlikle bu dönemde düşünmüyorum. Hele ki Mali Genel Kurul'dan önce kesinlikle istifa etmem. Hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok."