Protesto: Hainler

Cevap: Protesto: Hainler

Bazi seyleri biz hic kulube yakin olmadigimiz halde goruyoruz, kulubun icinde bulunanlar taraftarlari salak zannediyor galiba Adnan Sezgin beyfendi cikmik sarhos sarhos Telegole baglaniyor ne dedigi belirsiz oradan kendini savunuyor demekki cok dokunmus

Ayrıca demekki uyanık futbolcular durumu anlamış.Yoneticiler TD ye inanmıyorlar sallamıyorlar.Total futbol sisteminde en yorucu iş defans ve orta saha hattına dusuyor,defans one cıktıgında kontraları engelleyebilmek icin stoperlernden birinin ve kenar beklerin hızlı olmaları ve azda olsa teknik becerisininde olması gerekiyor.(bakın puyol pique+alves-maxwel ikililerine yada popescu bulent+hakan unsal fatih akyel-ikililerine).Bu saydıgım adamlar formda oldukları surece hızları ile yenebilecek kontraların Yüzde 70 nini engellerler(pop-piqe hariç onların gorevleri farklı).Geriye kalan yüzde 30 lik iş orta sahanın gereksiz yerlerde top kaptırmasından kaynaklanır.Durum boyle olunca ne hızlı nede teknik olmayan oyuncu kimse, boyle oynamak istemeyecektir.Hatta defans oyuncuları hep arkaya yaslanarak bol adamla defans yapmayı severler cunku kendilerine hep birileri yadım eder daha az efor sarfeder.Kazmalıkları yetersizlikleri ortaya cıkmaz.

Bunlarıda düşünürseniz kimlerin TD yi istemeyeceginin de bir çogunu ortaya cıkarmıs olursunuz.Nasıl olsa Yonetimde sallamıyor artık.

Benim anlamadığım nokta adamın sistemi belli ne tür oyunculara ihtiyacı olacagı belli.Madem almayacaksınız ne diye adamı bastan getirip biz hucum futbolu istiyoruz goze hos gelen futbol istiyoruz barca arsenal gibi olmak isiyoruz diyorsunuz.Bu takımları kurmak zor oyle 6 ay 1 yılda olacak iş değil.Madem istiyorsunuz ne diye ikinci sene hic bir istedigini almıyorsunuz.

Haldun ustunelin ayrılma sebebininde bundan başka şey oldugunu düşünmüyorum.Gorunen koy klavuz istemez.

Ömer kardeşim, hiç alakası yok. haldun üstünel ne açıklamış ta yücedağla kıyaslanıyor ? yücedağ denen adam bu takımın içine bomba atmıştır.

Ayrıca benim birşeyler söylemek istediğim ilk mesajıma değil de, yücedağla ilgili kısıma yorum yapma gereği duydunuz. Ben o konudan devam etmek istiyorum

takımın içinde bomba zaten var.o bombayı ihbar etti sadece.adnan sezgin bağlanarak kendini gercekten gülünç duruma düşürdü.sarhoş iddiasına cevap bile vermedi

Bi kere adamın savı " bu futbolcular fener maçına kadar nerdeydi"

Böyle bir düşünceye katılabiliriz yada katılmayabiliriz. Bana göre yanlış bir düşünce. Tüm dünyada başarısız olan takımların teknik direktörleriyle yollar ayrılır. Ya siz istiyorsunuz ki, takım kötü gitti diye yönetim istifa etsin. Nerde görülmüş böyle birşey, ben türkiye içinde böyle bir davranış görmedim. Dünyanın her yerinde, yeni antrenör takıma bir hava getirir. Oyuncular kendilerini yeni hocalarına ispat etmek isterler. Ayrıca derbi maçına çıkıyorsun, hemde tüm hafta boyunca türlü hakarete maruz kalıyorsun. Tabi ki hırs küpü olucaklar.

Bakın tekrar söylüyorum, ben yönetimi savunmuyorum. Yönetim dediğin, problem olunca kaçıp meydana kargalara bırakmak değil, sorunu çözmeye odaklanmaktır. Rijkaard iyi bir teknik direktör olabilir, ama galatasarayla kimyası uyuşmamıştır. Bunu kabul etmek lazım. Şimdiye kadar yapılan yanlış transferlerin, yanlış harcamaların getirdiği tüm yükü bu yönetim çekmektedir ve haliyle bütçede bir takım kesintilere gitmektedir. Elimizde sınırsız bir kaynak yok. Rijkard efendi her ne isterse alabilecek durumda değiliz, ya da sırf o istedi diye alıp bunun ceremesini yıllarca çekmek zorunda da değiliz.Rijkaard da elindeki malzemeyle en iyisini yapabilmeli. Bakıyorsun, sivas takımı seni yenebiliyor(bizden başka galibiyeti yok). Bu sene yükselmiş karabük takımı seni yenebiliyor. Bu takımların en değerli oyuncularının bonservisleri bizim sevmediğimiz mustafa sarpın bonservisini geçemiyor. Sonra da diyorsunuz ki bu takım zayıf. Hayır zayıf değil, potansiyel var ve bunu fener maçında gördük.

Rijkaard kim ne derse desin, elinde sonsuz imkanlarla ve messi gibi bir büyücüyle başarılar kazanmıştır. Ama bunu galatasaray gibi orta sınıf takımlara karşı başarmış değil. Bu demek değil ki başaramayacak. Elbette başarabilir, hatta onu gıptayla izleyecez belki. Ama burda olmayacağı aşikardı. Ben geçen sene takıma alışma evresi olduğunu ve bu sene gerçek galatasarayı oynatmasını beklerken, takım gitgide zayıfladı. Daha dayanmanın manası varmı ? Lucescu bizi florqinlerle, perezlerle başarıya taşımadı mı ?

Konuya dönecek olursam, bu karalama kampanyasını doğru bulmuyorum. Daha doğrusu çifte standart olarak görüyorum. Neden 2 senedir katkı sağlamayan elanoya bi maç oynadı diye destek topikleri açılıyor, yine 2 sene bize 5-6 maç seyir zevki verdi diye LIIINCOOOOLLNN LIINNCOOOLLNN diye bağıran bir taraftar olabiliyoruz da, kapasitesinin tümünü vermek isteyen, sezon başından beri en performanslı oyuncu olmasına rağmen sırf günah keçisi ilan etmek için HAİN ilan edilen servet gibi kendi futbolcularımıza bu kadar yükleniyoruz? Hemde bunu iddaa ederken referans aldığınız adam Mustafa Yücedağ gibi toplasan çıkartsan, çarpsan bölsen bi tercümandan başka birşey çıkmayacak biri. Adam olsaydı da, herşeyi kovulmadan önce tek tek açıklayabilseydi... Burda ona peygamber gibi inanıp her dediğini doğru sayanlar, bana sadece "servet, teknik açıdan yetersiz, ağır ve düz bir oyuncu ve o yüzden serveti takımımda istemiyorum" diyerek gerçeği itiraf edebilse... İşte o zaman kelimenin bittiği yerdir.

rijkaardı koruyup aleyhine olan konular kapanıyorsa.Galatasaray forması altında top oynayan futbolculara 'takım sattılar' gibi terbiyesizce ,Aşşağlıkça yakıştırmalar yapılan bu tarz konularda kapatılmalı.bu yücedağ denen adam kimdir.adnan sezgin görevini açıkladı.basın toplantılarında tercümanlık başka bir vasfı yok.ağzını açamadı yücedağ,anca havlar sarhoştun bilmemne diyerek belaltı vurur.geçin ya.bide bakın biz demiştik diyenler var.rijkaarda destek verildi.transferler yapıldı.ama başaramadı 1,5 sezon top oynatamadı takıma.ve kovuldu.iyi insandır kötü insandır beni bağlamıyor.şimdi hagi geldi.yeniden toparlanıyoruz.kapatın bu konuları.terbiyesizleşmesin kimse.Galatasaray futbolcusu takım satmaz.ne çirkin ithamlar ya.yazık size

Morale göre fikir degistiriyorsunuz. Fenerbahce macinda kaybetseydik sinirden burda saydirmaya devam edecektiniz. Biz de diyoruz ki, Rijkaard zamaninda en azindan dünkü mactaki gibi savassaydiniz. En azindan bunu yapabilirdiniz dimi? Ama yapmadilar. Bu takim eger sadece 2 günde %100 degisiyorsa, burda bir sorun var demektir. Rijkaard´i seversin sevmezsin, seni motive eder etmez. Galatasaray´li futbolcu ( en azindan yerliler ) bazi durumlarda olaya müdahale eder saha icerisinde. Aslanlar gibi savasir ve Galatasaray´a gereken puanlari kazandirir. Bu kaybedilen puanlarin hesabini sadece Rijkaard´a mi soracaksiniz? Dün cok az pas hatasi yapan Galatasaray, Rijkaard döneminde 3 pas üst üste yapamiyordu. Bu nasil bir celiski? Rijkaard da böyle bir oyun oynatmak istiyordu bize. Hepimiz biliyoruz

Mustafa Yücedağ da Rijkaard gibi olaylara at gözlüğü ile bakanlardan. Akşam ki konuşmalarını dinledim oda kendini Rijkaard gibi bir ....sananlardan. Sen kimsin kardeşim. Takıma geleli 3 ay olmuş SANKİ HERŞEYDEN HABERİ VARMIŞ GİBİ SALLIYOR. Sizlerde inanıyorsunuz. Rijkaardın da ne kadar profesyonel olduğunu gördük sayesinde tercümandan oyuncu aramasını istemiş. Rijkaardın profesyonelliğine bir kez daha hayran oldum doğrusu iyikide Yücedağ konuştuda Rijkaardın nasıl bir mantıkla takım kurmaya çalıştığını görmüş olduk.Çakarı hiç sevmem ama bazen doğru söylüyor. Allah Galatasarayı Rijkaarddan kurtarmış. Bunu yapan futbolcular ise onlarada helal olsun. Bu bile Rijkaardın acizliğini gösterir. Yücedağda işşiz kaldığı için oyunculara veryansın ediyor. Geçen sene neler oldu. Cevap=bilmiyorum. Rijkardın listesinde kimler vardı. Cevap=bilmiyorum. Transfere 2 hafta kala kendisinden istenen tarama yapılmış 3 tane oyuncu önermiş alınmamış. Peki bu oyuncular ile ilgili Rijkard yönetimle görüştümü Cevap=görüştü. Peki ne konuşuldu.Cevap= Ben görüşmlerde olmadığımdan bilmiyorum. Sen neyi biliyosun kardeşim ya. Bildiğin tek şey var bu oyuncular nasıl bir haftda da bu kadar değişirler. Bu oyuncular hain. Bizde böyle oynatmak istiyorduk ama oynatamıyorduk. Yok efendim Sezgin sarhoşmuş nerden biliyosun kardeşim. Cevap =Neskeense söylemişler onada Neeskens söylemiş. Neeskens acaba bunu ona söylerken kafası iyimi idi acaba onuda bir araştırsın. Araştırmacı gazeteci olacakmış bundan sonra sen bir....olamazsın.

Mustafa Yücedağ da Rijkaard gibi olaylara at gözlüğü ile bakanlardan. Akşam ki konuşmalarını dinledim oda kendini Rijkaard gibi bir ....sananlardan. Sen kimsin kardeşim. Takıma geleli 3 ay olmuş SANKİ HERŞEYDEN HABERİ VARMIŞ GİBİ SALLIYOR. Sizlerde inanıyorsunuz. Rijkaardın da ne kadar profesyonel olduğunu gördük sayesinde tercümandan oyuncu aramasını istemiş. Rijkaardın profesyonelliğine bir kez daha hayran oldum doğrusu iyikide Yücedağ konuştuda Rijkaardın nasıl bir mantıkla takım kurmaya çalıştığını görmüş olduk.Çakarı hiç sevmem ama bazen doğru söylüyor. Allah Galatasarayı Rijkaarddan kurtarmış. Bunu yapan futbolcular ise onlarada helal olsun. Bu bile Rijkaardın acizliğini gösterir. Yücedağda işşiz kaldığı için oyunculara veryansın ediyor. Geçen sene neler oldu. Cevap=bilmiyorum. Rijkardın listesinde kimler vardı. Cevap=bilmiyorum. Transfere 2 hafta kala kendisinden istenen tarama yapılmış 3 tane oyuncu önermiş alınmamış. Peki bu oyuncular ile ilgili Rijkard yönetimle görüştümü Cevap=görüştü. Peki ne konuşuldu.Cevap= Ben görüşmlerde olmadığımdan bilmiyorum. Sen neyi biliyosun kardeşim ya. Bildiğin tek şey var bu oyuncular nasıl bir haftda da bu kadar değişirler. Bu oyuncular hain. Bizde böyle oynatmak istiyorduk ama oynatamıyorduk. Yok efendim Sezgin sarhoşmuş nerden biliyosun kardeşim. Cevap =Neskeense söylemişler onada Neeskens söylemiş. Neeskens acaba bunu ona söylerken kafası iyimi idi acaba onuda bir araştırsın. Araştırmacı gazeteci olacakmış bundan sonra sen bir....olamazsın.

o adamı ciddiye alıp yorum yapmaya değmez aslında.ama o kadar belliki boş bir adam oldugu.marescayı bekletmiş son güne kadar :)))))) faruk bayarla anlaşmış(Tercüman) :)

Bir fener beraberliği ile yine hortladınız tebrikler. Hepinize kutlu olsun bir hafta evvel topa ayak uzatmayan futbolcuları sırf yapmaları gerekeni yaptılar diye haftaya omuzlara alır alkışlarsınız. Size müstehak bunlar. Seneye de Hagi'ye sallarsınız.

Siz böylesiniz çünkü 2002'de şimdi gelsin diye kapısında yatacağınız Lucescu'yu imparator gelecek diye sattınız. 2004'te o imparator dediğiniz adamın da arkasında durmadınız takım kötü gidiyor diye "I Love You Hagi" diye, ondan sonra da 2005'te yokluklarla giden takımı fenere 5 atan son haftaya kadar şampiyonluk kovalayan Hagi'ye "hırsız" "istifa" diye bağırdınız gerçekten çalınan telefonu için, 2007'de size mucize şampiyonluk veren Gerets'e Inamoto transferi ile takıma muhteşem top oynatamadığı için "istifa" dediniz, takımı sil baştan yaratan Feldkamp'ın kovulmasına futbolcular kazan kaldırdı diye ses çıkarmadınız. Sonrası Skibbe, Rijkaard...

Şimdi de tekrar Hagi başımızda. Bir maç berabere bitti diye sezon başından beri olanlar gene unutuldu. Neymiş Rijkaard efendinin istediklerini mi alacakmışız. Kimin istediğini alacağız bakkal amcanın mı? Bu tarz adamları getiriyorsanız takıma istediklerini alacaksınız ne istiyorlarsa yapacaksınız. Bu adamlar düzen intizam sistem adamları. İşinize gelmiyorsa da getirmeyeceksiniz ama getiriyorsanız da bu adamların istediklerini yapacaksınız. Şu mantığı kurmak bu kadar zor olmasa gerek. O zaman en başından tutup Hagi'yi getireceksiniz. Ama dikkat edin 5 hafta sonra iki topçuyla arası açılırsa gene Hagi'ye sallamayın...

Siz belki unutabilirsiniz ama ben bu topçu sürüsünün kovdurduğu 4. hocayı da unutmayacağım. Diğer 3ünü unutmadığım gibi. Bir fener beraberliğine tav olmam. Yaşım 24 çoook fener galibiyeti gördüm ben. Bir puan için takımımı satıcılara satmam...

Morale göre fikir degistiriyorsunuz. Fenerbahce macinda kaybetseydik sinirden burda saydirmaya devam edecektiniz. Biz de diyoruz ki, Rijkaard zamaninda en azindan dünkü mactaki gibi savassaydiniz. En azindan bunu yapabilirdiniz dimi? Ama yapmadilar. Bu takim eger sadece 2 günde %100 degisiyorsa, burda bir sorun var demektir. Rijkaard´i seversin sevmezsin, seni motive eder etmez. Galatasaray´li futbolcu ( en azindan yerliler ) bazi durumlarda olaya müdahale eder saha icerisinde. Aslanlar gibi savasir ve Galatasaray´a gereken puanlari kazandirir. Bu kaybedilen puanlarin hesabini sadece Rijkaard´a mi soracaksiniz? Dün cok az pas hatasi yapan Galatasaray, Rijkaard döneminde 3 pas üst üste yapamiyordu. Bu nasil bir celiski? Rijkaard da böyle bir oyun oynatmak istiyordu bize. Hepimiz biliyoruz

Bunun cevabını yukarda yazdım kardeşim. Niye anlamamakta inat ediyorsunuz ?

Böyle bir düşünceye katılabiliriz yada katılmayabiliriz. Bana göre yanlış bir düşünce. Tüm dünyada başarısız olan takımların teknik direktörleriyle yollar ayrılır. Ya siz istiyorsunuz ki, takım kötü gitti diye yönetim istifa etsin. Nerde görülmüş böyle birşey, ben türkiye içinde böyle bir davranış görmedim. Dünyanın her yerinde, yeni antrenör takıma bir hava getirir. Oyuncular kendilerini yeni hocalarına ispat etmek isterler. Ayrıca derbi maçına çıkıyorsun, hemde tüm hafta boyunca türlü hakarete maruz kalıyorsun. Tabi ki hırs küpü olucaklar.

Rijkaard bu futbolcularla 1.5 sene çalıştı. Türkiye şartlarında gayet de kaliteli bir kadroyla çalıştı. Bu takım zayıf değil. Şimdi mevki mevki oyuncu saymayacağım. Sizin 2 argümanınız var ; defanstan top çıkaramıyoruz (bu bölgenin haini servet), orta sahada top yapamıyoruz (bu bölgenin haini sarp)

Nabza göre şerbet veren bizsek, geçen sene 6da 6 yaparken "mustafa sarp ne iyi oyuncuymuş çok iyi çıktı hiç beklemiyorduk aferim aslanım" diyen de sizdiniz. Ya da elano 30 metreden gol attı diye haftalarca kötü oyununa rağmen destekleyen de sizdiniz. Ben Lincoln'ün ıslıklandığını hatırlamıyorum mesela. O haysiyetsiz kötü oynasa da bi çalım atıp kendini bağırtıyordu. Ama bu taraftar Arda gibi canını dişine takan, çok yorulduğu için nerdeyse kalp krizi geçirme tehlikesi atlatan bir aslanı ıslıkladı. Çünkü çifte standart var. Kabul etsenize ??

Yarın öbür gün allah korusun bir yenilgi alsak aynılarını Hagi'ye de yazacaklar.Bunlara göre sorumlular hep teknik direktörler.

Bir fener beraberliği ile yine hortladınız tebrikler. Hepinize kutlu olsun bir hafta evvel topa ayak uzatmayan futbolcuları sırf yapmaları gerekeni yaptılar diye haftaya omuzlara alır alkışlarsınız. Size müstehak bunlar. Seneye de Hagi'ye sallarsınız.

Siz böylesiniz çünkü 2002'de şimdi gelsin diye kapısında yatacağınız Lucescu'yu imparator gelecek diye sattınız. 2004'te o imparator dediğiniz adamın da arkasında durmadınız takım kötü gidiyor diye "I Love You Hagi" diye, ondan sonra da 2005'te yokluklarla giden takımı fenere 5 atan son haftaya kadar şampiyonluk kovalayan Hagi'ye "hırsız" "istifa" diye bağırdınız gerçekten çalınan telefonu için, 2007'de size mucize şampiyonluk veren Gerets'e Inamoto transferi ile takıma muhteşem top oynatamadığı için "istifa" dediniz, takımı sil baştan yaratan Feldkamp'ın kovulmasına futbolcular kazan kaldırdı diye ses çıkarmadınız. Sonrası Skibbe, Rijkaard...

Şimdi de tekrar Hagi başımızda. Bir maç berabere bitti diye sezon başından beri olanlar gene unutuldu. Neymiş Rijkaard efendinin istediklerini mi alacakmışız. Kimin istediğini alacağız bakkal amcanın mı? Bu tarz adamları getiriyorsanız takıma istediklerini alacaksınız ne istiyorlarsa yapacaksınız. Bu adamlar düzen intizam sistem adamları. İşinize gelmiyorsa da getirmeyeceksiniz ama getiriyorsanız da bu adamların istediklerini yapacaksınız. Şu mantığı kurmak bu kadar zor olmasa gerek. O zaman en başından tutup Hagi'yi getireceksiniz. Ama dikkat edin 5 hafta sonra iki topçuyla arası açılırsa gene Hagi'ye sallamayın...

Siz belki unutabilirsiniz ama ben bu topçu sürüsünün kovdurduğu 4. hocayı da unutmayacağım. Diğer 3ünü unutmadığım gibi. Bir fener beraberliğine tav olmam. Yaşım 24 çoook fener galibiyeti gördüm ben. Bir puan için takımımı satıcılara satmam...

Peki kardeşim. Yönetim istifa etse, yeni yönetim rijkard devam dese... HERŞEY HALLOLACAKTI DEĞİL Mİ ?

Nedir bu inat. Rijkaard dokunulmaz mı? Her barcelonayı çalıştırmış antrenör bizi başarıya mı ulaştıracak ?

Yönetim yılda 4.5m euro kazanan bi adamı göndermek için niye komplo kursun ? Çok mu mutlular tazminat ödedik diye !

Futbolcular, sırf rijkard kovulsun diye galatasarayın bir senesini feda mı edecekler ?

Veya kendi kariyerlerine zarar mı verecekler ?

Yücedağ gibi bir adam ne derse inanacakmısınız ? Bu takıma 5 sene hizmet etmiş bir oyuncuyu hain ilan etmek senin neyine ? Araştırmacı gazeteci olacakmış. İlk önce dürüst olup kovulmadan önce bildiklerini açıklayacaktın

Ben yönetimi falan desteklemiyorum. Elbette sportif konularda başarısızlar. Ama rijkaard la ol(a)mayacaktı artık anlasanıza. 1.5 sene hep bekledik, rijkaard kendi fikrini yerleştirsin diye. Ama takım hep geriye gitti. Kan değişikliği lazımdı

Peki kardeşim. Yönetim istifa etse, yeni yönetim rijkard devam dese... HERŞEY HALLOLACAKTI DEĞİL Mİ ?

Nedir bu inat. Rijkaard dokunulmaz mı? Her barcelonayı çalıştırmış antrenör bizi başarıya mı ulaştıracak ?

Yönetim yılda 4.5m euro kazanan bi adamı göndermek için niye komplo kursun ? Çok mu mutlular tazminat ödedik diye !

Futbolcular, sırf rijkard kovulsun diye galatasarayın bir senesini feda mı edecekler ?

Veya kendi kariyerlerine zarar mı verecekler ?

Yücedağ gibi bir adam ne derse inanacakmısınız ? Bu takıma 5 sene hizmet etmiş bir oyuncuyu hain ilan etmek senin neyine ? Araştırmacı gazeteci olacakmış. İlk önce dürüst olup kovulmadan önce bildiklerini açıklayacaktın

Ben yönetimi falan desteklemiyorum. Elbette sportif konularda başarısızlar. Ama rijkaard la ol(a)mayacaktı artık anlasanıza. 1.5 sene hep bekledik, rijkaard kendi fikrini yerleştirsin diye. Ama takım hep geriye gitti. Kan değişikliği lazımdı

Rijkaard ile ömürlük sözleşme yapılacak diye bir kural yok. Bakın her takımla her antrenörün kimyası tutacak diye bir kural yok. Yolların bazen ayrılması kadar doğal birşey de yok.

Futbolcular Rijkaard kovulsun diye takımın bir senesini feda edecekler mi? Evet... Çünkü hepsi kendi dalgasında bu adamların. Hepsinin derdi kendi kazandığı para veya kendi düşündükleri. 5 senedir hizmet veren futbolcuyu aynı tip maçlardan sonra 3 hoca kovuluyorsa eleştiririm de artık hain de derim. Yeter artık çünkü. Yardımcı antrenör tabiki sezon içinde susacak. Ama içerde birşeyler oluyorsa da herşey bittikten sonra açıklanacak kimsenin yanına yaptıkları kar kalmayacak.

Kimse bana geçen hafta sürünen oyuncuların bu hafta canını dişine takmasını açıklayamaz. Ben geçen hafta da dün de göreceğimi gördüm. Hoca konusunda sizin gibi taraftarların yaptığını da 10 senedir görüyorum. 25 senelik olayları da babamdan abilerimden dinliyorum. Ben şimdi Hagi için konuşanları kötü top oynasın takım 3 - 5 maç o zaman göreceğim. Ben gene hocanın arkasında olacağım ama onlar gene yer değiştirecek. Zaten 5 sene sonra da hepsi Rijkaard diye ağlayacak...

Rijkaard´la da en azindan böyle mücadele edebilirdik. Neyi tartisiyorsunuz ki? Rijkaard bize uymamis olabilir, sistemi oyunculara uymamis da olabilir ama oyuncularin böyle isteksiz ve vurdum duymaz tavirlarla oynamaya haklari yoktu. Rijkaard´a tavir yapacagim diye isteksiz olmak, Galatasaray´a ihanettir. Söylediklerimin hala arkasindayim. Fenerbahce macinda güzel futbol oynadik diye fikrimi degistirmis degilim. Zaten böyle oynamak zorundaydilar. Bu mac onlari aklamaz. Hagi size 2 günde pas yapmayi mi ögretti?

Yakın zamanda yaşanmış bir maç var mesela. Fenerbahçe evinde Kayseriye 4-1 yenilmişti. ozaman da sanırsam lugano ve edu vardı defanslarında. Ankaragücü maçıyla çok benzer özellikleri var. O maçta da her arkaya atılan top tehlikeli olmuştu, Aghahowa tüm yıl boyunca attığı 4 golün 3ünü fenere atmıştı. Ama o maçta ne lugano ne edu hain ilan edildiler.

Rijkard savunmayı önde kurmaya çalıştı ve hezimete uğradı. Servet ve hakanın oynadığı bir defans hattıyla savunma öne çıkarılmaz. Rijkaard bunu bilemiyorsa zaten antrenör olmasın. Veya biliyorsa bu oyuncuları oynatmasın. Rijkaard'ı savunmak en doğal hakkınız, ama sıkışınca stoperde adam kalmayınca niye serveti oynattığının cevabını veremiyorsunuz. Bunu defalaca söylüyorum ama siz her yazımın içinden bazı bölümleri cımbızla çıkarttınız. Rijkaard 1.5 senede bir otorite kuramadıysa malesef yolları ayıracaksınız kardeşim

Rijkaard´la da en azindan böyle mücadele edebilirdik. Neyi tartisiyorsunuz ki? Rijkaard bize uymamis olabilir, sistemi oyunculara uymamis da olabilir ama oyuncularin böyle isteksiz ve vurdum duymaz tavirlarla oynamaya haklari yoktu. Rijkaard´a tavir yapacagim diye isteksiz olmak, Galatasaray´a ihanettir. Söylediklerimin hala arkasindayim. Fenerbahce macinda güzel futbol oynadik diye fikrimi degistirmis degilim. Zaten böyle oynamak zorundaydilar. Bu mac onlari aklamaz. Hagi size 2 günde pas yapmayi mi ögretti?

Biliyorum çok konuştum, ama bu bir patlamanın sonucunda oldu. Ben belki 3-4 aydır tek yazı yazmıyordum foruma.

Ankaragücü maçında, söylenilenin aksine, ilk yarıda gayet iyi oynadık. Adamlar hakem hatasıyla 1-0 öne geçtiler ama ilk yarı sonuna kadar hiçbirşey yapamadılar. Hatta sene başından beri en etkili oyunumuzu oynamıştık. Birçok kaçan pozisyon vardı o maçta. İkinci yarıda uzaktan bi şutla 2-0 oldu. O golde yerleşim hatası vardı ama futbolun içinde olan şeyler. Zaten 2-0dan sonra maç koptu, kaleci kırmızı gördü, baros direnmesine rağmen 10 kişi kaldığımız için üretken olamadık.

Ha ne oldu, maçtan sonra servete kan kusturuldu, günah keçisi ilan edildi. Zaten her fırsatta serveti kötülediniz. Belki de fenerden geldiği için hep antipatik gözüktü. Bu adam 10 iyilik yapsa 1 kötülüğü onu yerin dibine sokturdu. Ne yapsa yaranamadı. Bide takımı örgütlemekle itham edildi. Zaten herkes servet kötü oynasa diye pusuda bekliyordu, tam fırsatı işte..vurun abalıya.. Bu adama yapılanlara aklım almıyor.

Yakın zamanda yaşanmış bir maç var mesela. Fenerbahçe evinde Kayseriye 4-1 yenilmişti. ozaman da sanırsam lugano ve edu vardı defanslarında. Ankaragücü maçıyla çok benzer özellikleri var. O maçta da her arkaya atılan top tehlikeli olmuştu, Aghahowa tüm yıl boyunca attığı 4 golün 3ünü fenere atmıştı. Ama o maçta ne lugano ne edu hain ilan edildiler.

Rijkard savunmayı önde kurmaya çalıştı ve hezimete uğradı. Servet ve hakanın oynadığı bir defans hattıyla savunma öne çıkarılmaz. Rijkaard bunu bilemiyorsa zaten antrenör olmasın. Veya biliyorsa bu oyuncuları oynatmasın. Rijkaard'ı savunmak en doğal hakkınız, ama sıkışınca stoperde adam kalmayınca niye serveti oynattığının cevabını veremiyorsunuz. Bunu defalaca söylüyorum ama siz her yazımın içinden bazı bölümleri cımbızla çıkarttınız. Rijkaard 1.5 senede bir otorite kuramadıysa malesef yolları ayıracaksınız kardeşim

Ne var yani bjk de porto dan 2 gol yedi araya atılan toplardan, bizde geçen sene ankaragücünden 3 gol yedik. Araya atılan topu karşılayamamakla yanından geçen topa müdahale etmemek şuta ayak uzatmamak yapılan verkaça sırtını dönüp yürümek aynı şeyler değil. Çok şükür ikisinin arasındaki farkı anlayacak kadar futbolu biliyoruz.

Birşeyi anlamamakta ısrar ve inat ediyorsunuz. Takımın başında Rijkaard olacak diye bir zorunluluk yok. Getirmeyecektiniz o zaman. Ama getirdiyseniz de onun dediklerini yapacaksınız. Servet'i istemiyordu zorla tuttular takımda. Oynatmasaydı diyorsun zaten geçen sene oynatmadı Emre Güngör ile Neill oynuyordu Emre'nin tek hatası hariç gayette iyilerdi. Zaman zaman Hakan Balta oynuyordu. Sen hocanın istemediği Servet'i takımda tut sonra Emre'yi sat. Oldu mu şimdi. Elinde adam yok kimi oynatsın tank gibi ağır Ali Turan mı yoksa cam adam Gökhan Zan mı? Rijkaard oynatarak kazanmaya çalışan bir insan. Servet'le ne kadar sorunu olursa olsun oynatır şans verir. Sen adamın istediklerini alamazsan elindekinin en iyisini oynatmak zorunda. Savunmayı ileri çıkarmak isteyen bir hoca ve elindeki en iyi defans Neill'den sonra Servet. Ne yapsın bu adam. Boş mu çıksın defansı.

1.5 senede otorite kuramadıysa diyorsunuz. Otorite demek illa Fatih Terim gibi eli sopalı olmak demek değil. Herkesin kendi sorumluluklarının kendisinin farkında olduğu bir ortamda Rijkaard gibi davranarak da otorite kurabilirsiniz. Sizin otorite boşluğu dediğiniz şey teknik heyerin futbolculara "insan" gibi davranmasıydı.

Ayrıca bu adamın çalışma şekli bu. Barcelona'da yaşananlar da ortada oradaki futbolcuların Rijkaard ile ilgili görüşleri arasının bozuk olduğu adamların itirafları ve özeleştirileri de ortada. O zaman GETİRMEYECEKSİNİZ... Hiddink'te de aynı mevzu. Adam Avustralya'da çalışmış orda olduğu gün sayısı 40'ı geçmemiş. Her gittiği yerde durum aynı bu adama göre iş yapacaksınız işinize gelmiyorsa da getirmeyeceksiniz. Ama sonradan da bütün hayatında yaptığı senin getirirken kabul ettiğin bir şey yüzünden de adamı "vay efendim neden böyle yapıyorsun" diye eleştirmeyeceksiniz...

Emre kardeşim, olaylara çok iyimser bakıyorsun. Gerçekleri görmek lazım. Bir teknik direktör, oynatmak istemezse oynatmaz. Geçen sene de, bu sene de, yerine oynattığı her adam hata yapınca paşa paşa servete dönmek zorunda kaldı. Tabi ki kalacak, servet şuan türkiyenin yerli olarak en iyi stoperidir. tartışma götürmez, top kullanıp kullanamaması onun teknik özelliklerinin yetersiz oluşundandır, zaten her ikisini iyi yapınca pique oluyorsunuz.

Sen bu oyuncuyu kazanmak yerine, hep kafasını karıştırıyorsan, yedek bırakmakla tehdit ediyorsan, o adam da rahat oynayamaz. Aynı örnek elano için de geçerli. Elano rijkaardın isteğiyle alındı. Ama 1.5 senedir adam toplasan 2-3 maç iyi oynadı. Demekki burda bi sorun var. Marsilyada kaptanlık yapmış bi adam mustafa sarpın yedeği bırakılıyorsa burda sorunun kimde olduğu bellidir. Rijkaard istediği oyuncular alınmadı diye kapris yapmak, oynatmamak gibi bir lükse sahip değil. Elindeki imkanlarla en iyisini yapmak zorundasın. Bu takım florqinlerle perezlerle victoria ve petreyle nou campta anfield roadda kök söktürdü. Ama elanolu, kewellı, ardalı, baroslu takım karpaty gibi 3. sınıf bi takımı eleyemedi. Eminim balta orda hainlik yapmıştır..Sırf rijkaardı göndertmek için avrupadan elenmeyi göze almıştır !! Yoksa hiç adam arkaya kaçarmı kardeşim..ııh olmaz galatasaray futbolcusu hata yapamaz..

Geri
Üst Alt