Cevap: Protesto: Hainler
Bi kere adamın savı " bu futbolcular fener maçına kadar nerdeydi"
Böyle bir düşünceye katılabiliriz yada katılmayabiliriz. Bana göre yanlış bir düşünce. Tüm dünyada başarısız olan takımların teknik direktörleriyle yollar ayrılır. Ya siz istiyorsunuz ki, takım kötü gitti diye yönetim istifa etsin. Nerde görülmüş böyle birşey, ben türkiye içinde böyle bir davranış görmedim. Dünyanın her yerinde, yeni antrenör takıma bir hava getirir. Oyuncular kendilerini yeni hocalarına ispat etmek isterler. Ayrıca derbi maçına çıkıyorsun, hemde tüm hafta boyunca türlü hakarete maruz kalıyorsun. Tabi ki hırs küpü olucaklar.
Bakın tekrar söylüyorum, ben yönetimi savunmuyorum. Yönetim dediğin, problem olunca kaçıp meydana kargalara bırakmak değil, sorunu çözmeye odaklanmaktır. Rijkaard iyi bir teknik direktör olabilir, ama galatasarayla kimyası uyuşmamıştır. Bunu kabul etmek lazım. Şimdiye kadar yapılan yanlış transferlerin, yanlış harcamaların getirdiği tüm yükü bu yönetim çekmektedir ve haliyle bütçede bir takım kesintilere gitmektedir. Elimizde sınırsız bir kaynak yok. Rijkard efendi her ne isterse alabilecek durumda değiliz, ya da sırf o istedi diye alıp bunun ceremesini yıllarca çekmek zorunda da değiliz.Rijkaard da elindeki malzemeyle en iyisini yapabilmeli. Bakıyorsun, sivas takımı seni yenebiliyor(bizden başka galibiyeti yok). Bu sene yükselmiş karabük takımı seni yenebiliyor. Bu takımların en değerli oyuncularının bonservisleri bizim sevmediğimiz mustafa sarpın bonservisini geçemiyor. Sonra da diyorsunuz ki bu takım zayıf. Hayır zayıf değil, potansiyel var ve bunu fener maçında gördük.
Rijkaard kim ne derse desin, elinde sonsuz imkanlarla ve messi gibi bir büyücüyle başarılar kazanmıştır. Ama bunu galatasaray gibi orta sınıf takımlara karşı başarmış değil. Bu demek değil ki başaramayacak. Elbette başarabilir, hatta onu gıptayla izleyecez belki. Ama burda olmayacağı aşikardı. Ben geçen sene takıma alışma evresi olduğunu ve bu sene gerçek galatasarayı oynatmasını beklerken, takım gitgide zayıfladı. Daha dayanmanın manası varmı ? Lucescu bizi florqinlerle, perezlerle başarıya taşımadı mı ?
Konuya dönecek olursam, bu karalama kampanyasını doğru bulmuyorum. Daha doğrusu çifte standart olarak görüyorum. Neden 2 senedir katkı sağlamayan elanoya bi maç oynadı diye destek topikleri açılıyor, yine 2 sene bize 5-6 maç seyir zevki verdi diye LIIINCOOOOLLNN LIINNCOOOLLNN diye bağıran bir taraftar olabiliyoruz da, kapasitesinin tümünü vermek isteyen, sezon başından beri en performanslı oyuncu olmasına rağmen sırf günah keçisi ilan etmek için HAİN ilan edilen servet gibi kendi futbolcularımıza bu kadar yükleniyoruz? Hemde bunu iddaa ederken referans aldığınız adam Mustafa Yücedağ gibi toplasan çıkartsan, çarpsan bölsen bi tercümandan başka birşey çıkmayacak biri. Adam olsaydı da, herşeyi kovulmadan önce tek tek açıklayabilseydi... Burda ona peygamber gibi inanıp her dediğini doğru sayanlar, bana sadece "servet, teknik açıdan yetersiz, ağır ve düz bir oyuncu ve o yüzden serveti takımımda istemiyorum" diyerek gerçeği itiraf edebilse... İşte o zaman kelimenin bittiği yerdir.