Rijkaard gitsin mi, kalsın mı?

Cevap: Tüm Forumun Katılıp Yönetime İletmesi Gereken Bir Anket: Gitsinmi yoksa Kalsın

Beyler yönetime birşey ileteceksek sene başından beri şu forumda 4 5 kişi yırtındık bir metne imza atalım yada bir video yapalım diye. İçerik olarakta sadece teknik heyet olmamalı. Ben transferleri rajkaart ın özellikle istediğine inanmıyorum. Alan yönetim başımıza bela eden yönetim. Ayrıca Terim gelse ne olcak Aydın Sarp Cana Pino ayakta duramayan Elano misafir sanatçı Misimoviç müzmin sakat Gökhan Zan, sürekli bana güvenmiyorlar diye sağa sola bağıran Servet [ ki bence bu takımda terslik cıkarılıosa ilk süpheleneceğim adamdır )..... Daha sayımmı

Arda Kewell Baros Neill Sabri hadi eski yaptıklarına bakarak Misimoviç ve Elano dışında şu takımda Galatasarayda forma giyecek kim var. Ha unutmadan Ayhan var iste çırpınıyo ama adam yaşını aldı kaldıramıyor tek başına...

Acilen takımımıza abilik yapcak birileri lazım. Ardayı çok severim ama bize bir abi lazım arda bunu yapamıyor. Hakan Şükür'ü ve Hasan Şaş'ı sevin yada sevmeyin bu adamlar bize gitti denen şampiyonluğun gelmesi için neler yaptılar malum. Üç kuruş para için gönderilen Mondragon kadar bile ruhu yok bu kadrodakilerin. Tugay bunu yapabilir gibime geliyordu ama oda ben gelim diyemi artık nedir anlamadım sessiz kalıyor. Zaten Tugay gelirse iyice kıllanacağım.

Tamam Rajkaart gitsin ama bunlarda kalmasın....

Cevap: Tüm Forumun Katılıp Yönetime İletmesi Gereken Bir Anket: Gitsinmi yoksa Kalsın

Bizim forumda bile bu kadar kişi gitsin diyorsa iş gerçekten vahim

Herkesin bildiği isimler sene sonunda takımdan temizlenip, yeniden bir takım kurulacaksa, Rijkaard kalsın. Sorun Rijkaard da değil oyuncu kadrosunda. Ama şampiyon olamazsak göndeririz diye düşünüyorlarsa ki şampiyon olamazsak Rijkaard'ın kalma ihtimali yok bence. Gitsin.

Sıradaki...

Esasen büyük hocalarla çalışamama hastalığı bize özgü değil.

Beşiktaş Del Bosque'yi getirdi bu ülke adamı kasap ilan etti. Fenerbahçe Löw'ü, Hiddink'i getirdi adamlar arkasına bakmadan kaçtı.

Shuster'de aynı akıbete uğrarsa hiç şaşırmam belki onun bir avantajı var, oda avrupa da yürüyor olması.

İşin temelinde şu yatıyor. Bizim ülkemizde futbolcu değerlidir. Hoca plasedir. Takım kötü gitmeye başladı mı, futbolcular bilir ki gidecek kelle kendilerinin kellesi değildir.

Gidecek kelle hocanın kellesidir. Bu yüzden dünya umurlarında olmaz. Üç beş kuruş ceza ile nasıl olsa yırtacağım der ve günah keçisi ilan edilecek olan başını giyotine uzatmış olan hocaya tüm ihaleyi bırakmak için elinden geleni yapar.

Kuvvetle muhtemeldir ki hoca gittikten sonra ki açıklamalarında. Yeni hocamızla çok iyi hava bulduk. Yeni hocamız mental ve fiziki yönden bizi çok iyi hazırlıyor.

Harika bir taktisyen. İyiki geldi vs vs açıklamalara meyleder. Böylece sanır ki taraftar onların yaptığı omurgasızlığı unutur. Esasen çoğu unutur ya orası ayrı muamma.

Yönetim de aynı yolu izler. Kamu oyu bir kelle istemektedir ve 4 5 futbolcuyu yollamak daha maliyetli olabilir. Kestirmeden bileti hocaya keser.

Artık gönüller hoştur.Hoca gider, omurgasızlar yeni hocayla yola devam eder. Taa ki yenisine kıl olacakları vakit gelene kadar.

Bir zamanların Fenerbahçesindeki futbolcu çetesi gerçeği bugün bizde yaşanmaya başlamıştır. Bu çeteye kelle verdikçe başarının geleceğine inanmıyorum.

Hele uzun vadede hiç bir başarının kazanılabileceğine inanmıyorum. Bu camia Türkiye'ye ilkleri yaşatmış bir camiadır.

Gönül isterki çıksın, tüm cerahatı kesip atsın. Alt yapıdan futbolcuları takıma monte etsin ve gelecek sezonları planlasın. Ve şunu tüm ülkeye göstersin. Galatasarayda hocanın başını yemek öyle kolay değildir.

Hocanın başını yemeye kalkan kendini başını yer. Böylece bundan sonra bu takıma gelen her topçu bilir ki bu tar davranışlar Galatasarayda tölere edilmez.

İbret olur.

Ama nerde bizde o sabır ve kararlılık. O yüzden de bir süre daha yolumuz karanlık.

altına imzamı atarım..bu kaos aslında büyük bir şans,kullanabilrsen..isim gözetmeksizin kellesi alınacak 4-5 futbolcu,yıllardır çektiğimiz futbolcu düzenini yıkmanın tek çaresi,bu hastalıktan kurtulmak için atılacak en büyük adım..

ama haklısın nerde o büyüklükte adımı atacak yürekli yönetim..

Cevap: Rijkaard gönderildiği taktirde kim gelmeli ?

Fatih Terim'in 2. gelişinde başarısız olduğu tartışılmaz ama bence o zaman gönderilmesi bile hataydı. Benim istediğim Fatih Terim'in Galatasaray'ın başına geçmesi ve Ferguson gibi senelerce başında kalmasıdır. İsterse şampiyon olamasın yine de kalmalıdır. Artık 1-2 senede bir hoca değiştirmekle bir yere varamıyoruz. Fatih Terim gelsin, futbolun anahtarı kendisine teslim edilsin ve ne olursa olsun kalsın, alt yapı ve transferlerle beraber sonuç alınmaması mümkün değil. Yeni stadla beraber camiada bir bütünleşme, bir hareketlenme zaten mevcut. Kendi adıma söylüyorum Uefa kupası döneminde 7 sene boyunca kombinem vardı ama son 7-8 senedir içimde bir istek kalmamıştı kombine almak gibi. Gittim kombine aldım, benim gibi bir çok arkadaşın var. Bir de bu sinerjiye tam yetki ile Fatih Terim eklenirse çok güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum. Ersunmuş, Hikmetmiş bu tip saçmalıklara da sakın girmesin yönetim seneler önce Saftig'i getirdiklerinde ne olduysa aynı şey olur..

Arkadaşım yazdıklarının hepsi OK.İtirazım yok.Peki neden yönetimin bu ısrarlı hatalarına ve futbolcuların onu sırtından vurmalarına rağmen onurlu bir şekilde istifa edip daha sonra da tüm olup bitenleri bir basın toplantısı ile anlatmayı tercih etmiyor?O zaman takımın 2 senedir feci durumda oluşunun bir sebebi de o olmuyor mu?Bu ihanetin içinde yer almıyor mu?Ben de bunu anlayamıyorum.

yanlış hatırlamıyorsam kalli istifa ettikten sonra bu dediklerinin hepsini yapmıştı,sonuç ne??

sıfır..

Galatasarayın 2. terim döneminden farkı mali açıdan önümüzdeki yıllarda çok sağlam olacağıdır.Stad ve altyapı konularıda tamamlandığı zaman zaten kıyas olmayacak derecede güçlü bir klüp olacağız.Bu noktada bizi tanıyan bilen birileri takımı yönetmeli.Reijkaard 1.5 yıldır türkiyede ve hala zorlanıyorsa sıkıntı var demekdir.İş oyuncuların yetersizliğinden kaynaklanmıyor bence,asıl sebeb oyuncuları yönetememekde ben bunu savunuyorum.Oyuncuların elbette suçu var ama onların yaptığı herşeye eyvallah diyenlerde en az oyuncular kadar suçlu.Bu takımın teknik heyeti bu noktada basiretsiz davranıyorsada yönetmide suçlamak yersiz zira yönetim reijkaardın hiçbir şeyine karışmadı.Reijkaard inatla kamp olayına yanaşmayarak oyuncular ile olan diyaloğunu koparıdı zira türk oyuncusu kamp olayına zorlanacak oyuncular,avrupa tarzına erken geçmekde zararlı oldu bize çünki türk oyuncusunun mantalitesi avrupa oyuncusuna uygun değil şuan.

Yönetimin bu anlamda ilk etsapda reijkaard ile oyuncular arasındaki diyalog kopukluğunu gidermeye çalışmalı,ağırlığını koymalı ama bütün bu adımlar sonuçsuz kalırsa teknik direktör değişikliğine gidilmeli buda ocak ayını bulur düşüncesindeyim.Fener maçının sonucuda reijkaardın kaderini belirleyecek bunuda unutmayalım.kadıköyde 5-6 yersek 1 tane reijkaard taraftarı kalmaz,yaftalanır bir anda reijkaard buda kötü senaryolardan bir tanesi.

Deneyimli teknik adamın Galatasaray'da futbolun tek patronu olmak istediği ve menajerlik sistemini hayata geçirmeyi planladığı biliniyor. Terim'in getirmeyi planladığı sistemde, takımı yardımcıları çalıştıracak. Terim antrenmanlarda bulunmayacak, sadece maç günleri yedek kulübesinde olacak. Terim'in takımı emanet edeceği isim olarak da, sarı-kırmızılı kulüpte uzun yıllar forma giyen Tugay Kerimoğlu öne çıkıyor. Kaynak:Ntvspor

Artık Bodrum'dan yönetir takımı. Rijkaard odasından çıkmıyor camdan bakıyor diye demediğini bırakmayanlar buna ne diyecek bakalım?

Arkadaşım yazdıklarının hepsi OK.İtirazım yok.Peki neden yönetimin bu ısrarlı hatalarına ve futbolcuların onu sırtından vurmalarına rağmen onurlu bir şekilde istifa edip daha sonra da tüm olup bitenleri bir basın toplantısı ile anlatmayı tercih etmiyor?O zaman takımın 2 senedir feci durumda oluşunun bir sebebi de o olmuyor mu?Bu ihanetin içinde yer almıyor mu?Ben de bunu anlayamıyorum.

Velevki hoca çıktı istifa etti. Ve bu söylediklerimizi ayrıntıları ile anlattı. Bir basın toplantısı ile futbolcuların yaptıklarını ve yapmakta olduğu şeyleri izah etti.

Böyle bir açıklama Ada basınında yankı bulabilir, İspanya kamuoyunda ses getirebilir ama burası Türkiye.

Olacaklar çok basit. Kendi başarısızlığının üzerini futbolcuların yaptıkları ile örtmeye çalışıyor yorumları alır başını gider.

Bu ülkenin 2 sene ekmeğini yedi futbolcularına demediğini bırakmadı kalleş Rijkaard nutukları atılmaya başlanır.

Hollanda portakalının terbiyesizliği olarak nitelenecek bu süreç. Bu takımdaki çeteyi de, onların yaptıklarını da unutturur ve perdeler.

Öyle bir haber bombardımanı ile karşı karşıya kalırız ki, ulan Rijkaard yaktın gittin takımı, Neron bile senden insaflıydı diye söylenmeye başlarız.

O yüzden böyle bir basın toplantısı ve istifaya taraftar değilim. Kaldı ki kuvvetle muhtemel biz de hep yaşanan palavra manevralar adama karşı da yapılmıştır, yapılıyordur.

Hocam arkandayız. Ölümü gör bir yere gitme. Biz seninle uzun vaadeli düşünüyoruz. Adam nereden bilsin bizdeki bu beyanların ip çekmekle eş değer olduğunu.

Yönetim birinin arkasına geçtimi, biliriz ki o adamın işi zordur!

Profesyonel düşünüldüğünü zannederek görevine devam ediyordur. Ama yakında bu alavereci dalavereci anlayaşın ne olduğunu yaşayarak öğrenir.

Bir de tabi sözleşmesindeki tazminat meselesi de vardır muhakkak onu da dip not olarak düşünmek gerek.

Teknik direktörün değişmesi hata olur. Ligin ortasındaki değişikliklerin başarılı olduğu pek görülmemiş. Yönetimin oyuncularla ilgili fikirleri beni memnun etti. Bu sisteme göre takım her zaman önde oynamalı ama bazı oyuncular buna uymuyor ya da uymak istemiyor. Bunların farkına varılmışa benziyor. Bu takımda geçen sezondan beri hemen hemen hepimizin hem fikir olduğu bazı oyuncuların hala 11'de oynuyor olması sorunun çözümünü de içinde saklıyor aslında. Milli takımın aldığı sonuçlarla birleştirecek olursak, oluşturulmak istenen sisteme uymayan ve disiplini bozan oyuncular gözden çıkarılmalı. Bu sene fada edilecekse bu yine Rijkaard'la olmalı ve en az 2 sene daha sözleşme yapılmalı. Malesef bazı oyuncularımız her sene teknik direktör değişmesine sebep oluyor. Bu kez de oyuncuların dediği olmamalı. Umarım doğru kararlar alınır ve ligin 2. yarısında stadla birlikte takımda yeni bir başlangıç yapar.

Artık Bodrum'dan yönetir takımı. Rijkaard odasından çıkmıyor camdan bakıyor diye demediğini bırakmayanlar buna ne diyecek bakalım?

Bence öyle bir teknik adamlık olamaz,beldiye çayırı değil florya ancak menejerlik sistemine geçilmesine bende tarafım ancak öyle uzaktan kumanda ile yönetmez terim takımın başına gelirse.Herşey bir hiyerarşi içerisinde tutulur ise yardımcıların sözüde geçer oyunculara.Misal bir bülent ünder terimin yanında harika yardımcı olurdu dolayısı ile evimden kahve içip tvden oyuncuları yönetmek bence fanteziden öte bir şey değil ama menejerlik sistemi bence çok büyük radikal karar olurki futbol takımının buna ihtiyacı var.Artık futbol takımı ile yönetimin birbirinden ayrı çalışması ve aynı şekilde birbirinin işine karışmaması gerek.Biz bu profosyonel anlayışa geçemediğimiz sürece sürünmeye mahkumuz.

Skibbe'nin yollanmasına da karşıydım buna da karşıyım.Bir sefer de gerçek sorumlular gitsin.Birşeyler değişmeli artık bu ülkede.

Aynen katılıyorum. Milli takımın durumu ile karşılaştırmak yeterli. Aynı sorun orada da var malesef ve hepimizin artık takımda görmek istemediği oyunculardan kurtulma vakti. Skibbe döneminde bu farkedilebilseydi, bugun çok daha farklı bir konumda olabilirdik. Yönetim şu mesajı vermeli " Biz Rijkaard'a inanıyoruz ve bu takımda formasının hakkını vermeyenler derhal gidebilir."

Dünyadaki çoğu kulüp artık futbolcuya dayalı manteliteyi ortadan kaldırıyor. Hatta takımında disiplinsizlik yapanlar milli takımlarına bile alınmayabiliyor. Lütfen artık sistem takımı olalım. Galatasaray'ımıza bu yakışır...

Skibbe'ye kadar gitmeyin arkadaşlar kangreni Feldkamp zamanında kesseydik belki o sene şampiyon olamazdık ama geleceğimiz kurtulmuş olurdu.

fft17_mf448959.Jpeg

Rijkaard gönderilmemeli. Oynamak istediğimiz sistem oyuncuya dayalı bir futbol mantığı içermiyor. Bu sefer gerçek anlamda bir oyuncu reformu gerekiyor hepsi bu....

Hakan-Hasan-Arif üçlüsü gelirse gelsin yoksa Rijkaard'la devam...

bu takım Hakan ŞÜKÜR geldikten sonra eski manevi bütünlüğü tekrar geri kazanacaktır.

Fatih TERİM - Adnan SEZGİN'in yerine Futbolun başına gecsin ki adnandan kurtulalım.

Takımın başınada Hakanı görmek isterim. Ama şuan için imkansız..

Geri
Üst Alt