Roberto Mancini

Takimda 4tane sagbek var ama o pozisyonda bir stoper oynuyor, stoperin yerine asil mevkisi sol bek olan Balta oynuyor. City'de de cok yapardi boyle sacmaliklar Mancini, o yuzden hic sevmem kendisini. :D

Hakan Balta nin sol bek versiyonu kac yildir belli, bi gider, ikinci devre zor gelir. Semih - ve diger Türk saatli bomba oluyor, sag bekte okadar sacmalamiyor nedense, Ugur Ucar i andiriyor bana. Gecen hafta iki assist. 4 Sag bek oynadi, herkes iki hafta üst üste bi iyi oynayamadi... Eboue zaten maglum, Salih ve Veysel i yaz kampini beklemek gerek.

Bazen düsnüyorum da bizim taraftar illa bisey de kusur olsun istiyorlar.

Mancini'nin kalması veya gitmesi beni ilgilendirmiyor mesela şu an için. Ama Terim gittikten sonra yerine kim gelse şu anda olduğumuzdan daha iyi bir yerde olmazdık. Geçen sene 71 puanla şampiyon olan takım bu sezon ZTK'da devam ederken 71'in üstüne zaten çıkmazdı. ZTK'da devam etmeyi sadece maç sayısı olarak değil devre arası kampı yapamamış olmamız açısından da söylüyorum. Direk rakibin sadece ligde oynarken senin 3 kulvarda gidip şampiyon olma şansın zaten yoktu. Kupada değişen statü en çok bizi etkiledi bu sene.

Kardesim sen su maclara bak bir kere... 23-30 Hafta arasi Ligi verdik tam yaklasmisken. 2 Maglubiyet, 4 beraberlik, 4 maglubiyet...

Galatasaray Istanbul - Spieltagsübersicht, Spielplan 2013 - transfermarkt.de

Yendigimiz takimlar: Akhisar ve Fenerbahce

Yenildigimiz takimlar: Kasimpasa, Kayserispor, Sivasspor

Berabere kaldigimiz takimlar: Konyaspor, Karabükspor ve Rizespor

Son 12 haftada 10 galibiyet bir beraberlik alip Sampiyon olacaktik... Ve bu kadro ile, bu ligte bu imkansiz birsey degil. Hadi Sivasa kaybettin, Rize´ye berabere kaldin. Geri kalan her maci rahat bir sekilde alabilirdik. Takim konsantre olursa zaten zayif rakiplerini ezip gecersin. Gecen sene ligin ortasini kötü gecirdik, ancak Fenerbahce maci öncesi 10 galibiyet bir beraberlik, bir yenilgi alip Sampiyonlugu almaya basardik.

Görünen o ki Mancini'yi yollamayacak bizim yönetim. Önümüzdeki sene 4. yıldızı takamazsak yönetim istifa sesleri yükselmeye başlar.

Oyuncuların mevkileri dışında oynamasına çok ilginç şekilde takılmışsınız, özellikle Balta'nın stoper olmasına takılmanız çok acayip. Balta stoper mevkisinde son senelerde sol bekte olmadığı kadar iyi ve Semih'ten de daha sağlam oynuyor defansın merkezinde. Zaten sanırım Balta'nın orjinal mevkisi stoper. Mourinho'nun Real'de yaptığı en iyi iş bana kalırsa Ramos'u stoper mevkisine koymaktır, merak ediyorum Real taraftarı olsak ne kadar eleştirirdik. Hele sağ beke Arbeloa gibi yetenekleri Ramos'a göre daha kısıtlı biri varken.

Semih'in sağ bek oynamasını ben de pek mantıklı bulmuyorum ama son 2 maç cidden beğendim açıkçası. Semih zaten genç bi oyuncu ve gelişime açık, belki sağ bekte daha çok verim alacağını düşünüyordur. Ki bence Semih bir stoper için oldukça fazla hata yapan bi isim. Ayrıca sebebi ne olursa olsun Ivanovic Chelsea'nin en iyi stoperlerindenken sağ beke geçti ve mükemmel oynuyor.

Devşirme olayına çok takılmamanızı öneriyorum şahsen tabi Sneijder'ı sol kanada almak kadar saçma olmadıkça.

Mancini hakkındaki yorumum: Başarılı olacağını düşünüyordum, hep destekledim. Başarısız oldu da diyemeyiz sanırım. Fakat önümüzdeki yıllar için başarılı olacağı sinyalini göremedim pek. O yüzden gitse sesimi çıkarmam.

güle güle mancini zaten şükrü ergünde ifade etmiş hoca ayrılmak isterse oturur konuşuruz diyor demek ki ortada birşeyler var

Sonuca bakılarak ortada büyük bir başarısızlık göremiyorum. hatta 3 kulvarın 2'sinde bir şekilde başarılı olunmuş. Ancak başka bir şeyler var hoca ile ilgili çözemediğim. Yani sürekli bir başarısız olacağına dair algı oluşturuyor kendi kendine. Mesela kesinlikle takımla ilgili ısrarla yanlış teşhis koyduğunu düşünüyorum. Bunu gelişigüzel söylemiyorum ama şimdi tekrar tekrar uzun uzun anlatmaya gerek yok. Bunu geçen sene Real Madrid ile çeyrek final oynarken de söylüyordum. Terim de 2. sezonunda bunu yaptı. Yani takımda Kaka gibi bir eksiklik yok ike Sneijder'i istememek teşhisi yanlış koymaktı mesela. Ya da her ikisi de 2 senedir 1-2 tek forvetli kadro çıkarıp baya iyi oynamamıza rağmen hemen vazgeçtiler. Mancini ile savunmamızda ve yediğimiz gollerde en ufak bir azalma veya değişiklik yok mesela. Zaten bu takım 3 senedir en az gol yiyen ya birinci ya ikinci takım. Üstelik bu gollerden en az 1/4'ü ya da 1/3'ü hücumdaki tıkanıklığın ve top tutamamanın döüşü sonucu. Yani gol atma sorununu çözmek gerekiyordu ama teşhis yanlıştı. Terim ile oynanan ilk 6 maçtada mesela nağmağlubuz ama gol atamadığımızdan puan toplayamadık fazlaca.

Bütün bunları ve fazlasını 50 maçta görememesi endişelendiriyor ve sezona kendisiyle başlasak sanki bir anda 10. haftada göndermek zorunad kalacakmışız gibi bir his uyandırıyor bende. Ama kalacaksa da oturup desteklemekten ve başarılı olmasını dilemekte başka çare yok.

Bütün bu eleştirileri yaparken bir yandan da temkinli olmak lazım. Adam gibi bir hoca gelmeyecekse bir kere hiç göndermeyelim adamı. En azınadn takımı daha falz biliyor artık.

Ayrıca gelen hoca Lucescu da olsa başarı %100 değil. İyi bir hesap yapılmalı. 5+3 sıradan birşey değil, bu göz önüne alınmalı. Türk oyuncualrla çalışma yetisi olan bir hoca olarak Lucescu ön plana çıksa da dediğim gibi herşeyi garanti etmiyor.

Şunu çok net görüyorum bizden hiçbir halt olmaz.

Galatasarayın öyle bir potansiyeli var ki şikecileri ve trabzonu toplasan yaklaşamaz. Ama malesef bu potansiyeli goğru kullanabilecek ne yönetim nede taraftar var. Seneye avrupada dibe vurulur, ligtede 4. yıldız şikecilere kaptırılır. Ondan sonra bu gerçeklerden bi haber taraftar yönetici ve teknik adama istifa demeye başlar.Aynen zamanında iş bilmez Adnan Polat yönetiminde olduğı gibi.

İkinci olamasaydık ve kupa alınmasaydı şu an yer yerinden oynuyordu. Ama şimdi herşey güllük gülüstanlık.

Hamza hamzaoğluya bile razıyım ama mancini gitmeli .

Uzun vaadede asıl hedefimiz alt yapı ve dortmund-atl.Madrid olmaksa bu kesinlikle mancini ile olmaz.

Eğitici hoca değil ve hiç değildide.

System bilgisi az çok olan ve elit oyuncular ile calışmasını becere bilen bir teknik direktör.

Oda bir yetenek ama biz yanlış adressiz.

Rijkardın bir kopyası gibi biraz.

son 4 haftaya kadar kesinlikle gönderilecek diyorduk ama son 4-5 maçta takım fena oynamadı üstüne seri galibiyetler kupa ve 2.lik gelince başarılı olmuş görünüyor. şimdi burda soru şu olmalı. son 4-5 maçtaki oyunumuzda hoca ne kadar etkili. bu adamlar böyle oynuyabiliyorlardı da 1 sene neden yattılar. bunu iyi analiz etmek lazım. benim şahsi görüşüm son dönemdeki başarıda oyuncuların birbirine kenetlenmesi başrol oynadı, (sevilmeyen, koşmayan) drogbanında olmamasıyla tüm takım koştu pres yaptı. ancak hocanında bazı yanlışlaından dönerek sneijderi forvet arkası oynatmasıda etkili oldu tabi.semihi sağbk yapmak büyük kumardı ama fena oynamadı semih bence. aslında stoper oynamasında sa sağbek oynaması daha iiyi oldu sanki.

hakanbaltada da stoperde Türkiye dandik ligii için fazlasıyla iyi bir hamle oldu. ancak 1 seneyi bütün olarak değerlendirdiğimizde mancini başarılı değldi. takımla çok oynadı, kimsenin hakkını vermedi, iyi analizler yapamadı vs vs. ancak artık takımı tanıdı kadoyu oturttu mu acaba? bunu söylemek zor. seneye yine sneider sol kanat oynarsa şaşırmam

bizim için hayılısı neyse o olsun.

Umut'u oynatma konusundaki ısrarı dünyanın en saçma olayı.

Best Regards,

son 4 haftaya kadar kesinlikle gönderilecek diyorduk ama son 4-5 maçta takım fena oynamadı üstüne seri galibiyetler kupa ve 2.lik gelince başarılı olmuş görünüyor. şimdi burda soru şu olmalı. son 4-5 maçtaki oyunumuzda hoca ne kadar etkili. bu adamlar böyle oynuyabiliyorlardı da 1 sene neden yattılar. bunu iyi analiz etmek lazım. benim şahsi görüşüm son dönemdeki başarıda oyuncuların birbirine kenetlenmesi başrol oynadı, (sevilmeyen, koşmayan) drogbanında olmamasıyla tüm takım koştu pres yaptı. ancak hocanında bazı yanlışlaından dönerek sneijderi forvet arkası oynatmasıda etkili oldu tabi.semihi sağbk yapmak büyük kumardı ama fena oynamadı semih bence. aslında stoper oynamasında sa sağbek oynaması daha iiyi oldu sanki.

hakanbaltada da stoperde Türkiye dandik ligii için fazlasıyla iyi bir hamle oldu. ancak 1 seneyi bütün olarak değerlendirdiğimizde mancini başarılı değldi. takımla çok oynadı, kimsenin hakkını vermedi, iyi analizler yapamadı vs vs. ancak artık takımı tanıdı kadoyu oturttu mu acaba? bunu söylemek zor. seneye yine sneider sol kanat oynarsa şaşırmam

bizim için hayılısı neyse o olsun.

Es es macını kazandık ama futbol olarak büyük bölümlerde ezildik resmen.

ts ve kayseri erciyes takımları ise ölmüş ama ağlayanları yok.

Birazda rakipe bakmakda fayda var iyi oynadık demeden önce bence.

Tek positiv olan motivasyon yüksekdi oyuncuların ama bunun hoca etkisi yok.

Şampionlar ligi motivasyonu sadece

Önce altyapi'yi tamamen degistirsek ancak o zaman bu kulüp dünyanin en iyi kulüplerden birisi olabilir.

Mancini uzun vaade için iyi bir hoca degil, yaptigi saçmapan hamlelerle, deplasmanda aldigi kötü sonuçlar bu takimi gayet kötü yapti. Onun ultra defansif sistemi bu ligde çalismadigini herkes Mancini hariç görebiliyor.

vallahi ruh hastasi varsa, oda sensin. Terbiyesize bak, adam saglam oynatarak maci aldi, semih ha sag beg ha sol kanat, iyi futbol oynadiktan sonra, ve yendisek böyle seyler ancak sidik arama olur... illa kötü olsun mutlu olun...

Telles oynadi son haftalar baya hata yapti, kesik yedi... Umut son haftalar iyi oynadi, formayi kapti. Gecen hafta Semih iki assist yapti, daha düne kadar kadro hep degisiyor diye kiziyordunuz simdi saglam oynayanlara sans verde, hala begenmiyorsunuz, ne istediginiz belli, oda fatih terim, gerisi hicte umrunuzda degil.

Oynadigimiz futbola bakilirsa daha çok şans faktörü var, Galatasaray gibi dev kulüp Eskisehir, Sivas ve Kasimpasa gibilere karsi kötü futbol oynayip, bazen facia sonuçlar aliyorduk bu sezon. Biz sonuça degil, oynadigi futbola bakiyoruz. Deplasman maçlardaki saçmasapan taktikler dolayi zaten şampiyonluga veda ettik. Sezon arasindaki Ranocchia israri, onun yerine Burdisso ve Salih gibi aldigimiz kaziklar, Selçuk yerine bir kaliteli orta saha oyuncu alma yerine, veya bir kanat oyuncu (kanat oyuncumuz yok suan!) nedeniyle Mancini Galatasaray'da kalirsa çok zor dönemler yaşariz.

Bende cok elestirdim, cok kizdim ama biraz objektif olmak gerek. Adam takimi kaostan aldi. Buna ragmen SL de gruptan cikardi, Wesleyi kazandi, bircok derbiyi kazandi, 10 sene alamadigimiz ZTK yi aldirdi ve ikincii olup SL ye direk katilma halki kazandik. Yani neticeye bakacak olursak bu cok basarili. Fener tek kulvarda yaristi yani bir sekilde belliydi sampioyn olacaklari. Bu kadroyla maksimumu yakaladik. Tekrar söyluyorum bu kulüp ne sezonlar yasadi. Biraz sükürlü olun. Son 3 senenin en iyi 2. senesini gecirdik. Bende Manciniden pek ümitli degilim ve gitmesinden yanayim ama kesinlikle bu sezon icin tebrik ve saygiyi hak ediyor.

Bu kadro şampionlar liginde çeyrek final ve son 16 yı görmüş son 2 yılda.

Türkiye liginde bukadar kötüyse bunun sorumlusu kadro kalitesi olmamalı.

Sanki premier ligdeyiz.

Geri
Üst Alt