Saç Yoksa Günah da Yok!

sayin hakan yazici

islamin "yuzu", -e goredir, yani "gercek yuzu" ozneldir, ornegin, ayni ayeti, iki farkli ozne, kavramsal olarak iki farkli sekilde algilar, iki farkli sekilde de uygular. bu sebeple ornegin islam teolojisinde bir "akaid" olusturulmustur, fakat bu yapi yine "birilerinin" ideolojileri temelindedir, ve kurumsaldir. siyasal tabanda ise, islamin orijinleri, tarihin arastirma konusudur, yani acilimlar, "yorumlar" degil, "olgular" uzerinden gider/gitmelidir, zira gercegi verecek olan budur, oznel fikirler degil. dolayisiyla, ornegin kuran, kronolojik tabanda irdelenir, ki metinlerin icerigi, gerek etimolojik, gerek siyasal tabanda, dogru anlasilabilsin..

dolayisiyla, sizin "islamin gercek yuzu" dediginiz, kendi oznel dunyanizin bir yansimasidir, fakat bu yansima, islama dair tarihsel bir cikarim degildir, haliyle olgu dunyasina bagintisiz bir dus-uncedir.

Sayın Emir Sato
Öncelikle benden daha bilgili bir insansınız. Ne zaman İslam'ı eleştiren bir mesaj yazsanız, her seferinde cevap verip o konu hakkında tartışmak istiyorum ama en sonunda hiç o topa girmemeye karar veriyorum. Çünkü savunduğunuz şey (ateizm, evrim vb.) hakkında yeterli bilgiye sahip değilim, hatta hiç değilim neredeyse. Darwin'in, Nietzsche'in veya benzerinin eserlerini okumadım. Sizse hem İslam hakkında hem de bahsettiğim konularda bilgi sahibisiniz. Bu yüzden eninde sonunda bu tartışmadan haksız çıkacağımı biliyorum.

Verdiğiniz cevaba gelirsek, dediğiniz gibi "İslam'ın gerçek yüzü" ifadesi özneldir. Ben kabul ettiğim Kuran yorumunun gerçek İslam olduğunu düşünürüm ve bunu savunurum. Zamanında insanların (alim/Allah dostu denilen) Kuran'a yaptıkları yanlış öznel yorumlar yayılmış ve şeriat ortaya çıkmıştır. Bu yorumlar, önceki mesajda da belirttiğim gibi ayetleri en uç noktadan alanların ve sizin belirttiğiniz gibi bunu kendi ideolojilerine uygun hale getirenlerin yorumlarıdır. Maalesef şeriat denen bu yorumlar, yüzyıllarca birilerinin yorumu değil de sanki İslam'ın kendisiymiş gibi düşünülmüştür ve bu düşünce hala ülkemiz de dahil olmak üzere bütün İslam dünyasında geçerli görülür. Bu yorumların çoğu bu kadar mantık dışıyken çok kabul görmesi tamamen teslimiyet ve düşünmemeden kaynaklanır. Müslümanların en büyük sorunu düşünmemektir, sorgulamamaktır. Erkeğin kadının yüzünü veya saçını görmesi dünyanın sonuymuş gibi davranılması ve bunun yasaklanması hangi dinde olabilir? Böyle bir uygulama erkeğin uçkuruna düşkün bir yaratık olduğunu kabul etmektir. Peki hangi yaratıcı yarattığı varlığa öyle olmadığı halde öyleymiş gibi emir verir? Şeriattaki; kadının her tarafının kapatılması inancı, Allah'ın kendi yarattığı varlığı tanımadığını iddaa etmek gibi bir şeydir. Şeriat bunun gibi bir sürü yanlış ve mantıksız yorumlarla doludur.

Benim ailem şeriatın kabul gördüğü ailelere (Müslümanların %90'ına) en güzel örneklerden bir tanesi. Tarikat şeyhinin yüzünü görünce sevap kazanıldığına inanılan, cübbeli ahmet (veya herhangi bir tanınan hoca) diyorsa doğrudur denilen, niye namaz kılıyoruz diyen çocuğa kılmazsak Allah bizi cehennemde yakar denilen bir sülalede büyüdüm ben :) Belli bir yaşa kadar da İslam'dan nefret ettim. Ama bazı eserleri okuyunca nefret ettiğim şeyin İslam değil de insanların yüzyıllar öncesinden oluşturdukları sahte İslam olduğunu öğrendim.

Siyasal tabanda ise yorumlar değil de olgular üzerinden değerlendirme yapmak gerektiğini söylemişsiniz. İslam tarihindeki olguların temelinde yapılan yorumların olduğunu düşündüğüm için bu fikrinize katılmıyorum. Dediğiniz şeyi yanlış anlamış da olabilirim, umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
"Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa ereseniz "Kalimesi ne ifade ediyor size.

HUAWEI Y541-U02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bak arkadaşım kuran sana karıncayıda ezme der ama onu ezdin diye seni cehenneme göndermez.Haram denilen olay yasak demektir anladın mı.Alkol haram değil günahtır içinde fayda olduğunu Allah kendi ağzından söylüyor ama sen onu kötülük için kullanırsan allah bunu tabiiki günah olarak kabul edecektir.Ama asla haram etmemiştir bana alkol yada şarap her neyse haramdır diye geçen tek bir ayet göster yada sus Allahın sözlerini bile çarpıtıyorsunuz arkadaş.

Ne kadar din düşmanı varsa aynı başlık altında toplanmış. Adam peygambere tövbe, haşa hakaret ediyor. Forumun modu da konuda bir hakaret goremedim yaziyor. Gerci forumda uzun suredir bulundugum icin zamaninda defalarca her konuda cıvıklığını, yuzsuzlugunu gosteren adamlari mod yapanlardan ne bekliyorsun da diyorum. Başortusu Kuranda geçmiyor da bir çok alim, tefsir yazari cahil de sen akillisin. Allah size akil, fikir versin demeyeceğim. Allah sizi ıslah etsin.Islahı mumkun degilse de bildigi gibi yapsin. O kotulediginiz İslam dini icin zamani geldiginde keske ben de bana indirilene iman etmis olsaydim diyeceksiniz. Allahu alem. Bu da son mesajimdir bu foruma, herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:
Futbol forumunda bu konuların işi nedir bre dostlar.

Bak arkadaşım kuran sana karıncayıda ezme der ama onu ezdin diye seni cehenneme göndermez.Haram denilen olay yasak demektir anladın mı.Alkol haram değil günahtır içinde fayda olduğunu Allah kendi ağzından söylüyor ama sen onu kötülük için kullanırsan allah bunu tabiiki günah olarak kabul edecektir.Ama asla haram etmemiştir bana alkol yada şarap her neyse haramdır diye geçen tek bir ayet göster yada sus Allahın sözlerini bile çarpıtıyorsunuz arkadaş.
İçki yasağı nasıl uygulanmış peygamber zamanında. Yaşayan kuran denilen peygamberimiz nasıl uygulamış hiç araştırdınız mı? Ayetlerin ne ifade ettiğini haşa peygamberden daha ıyı bilirim diyorsanız bilemem.

Son düzenleme:
Bence en iyisi konuyu kilitleyin yoksa iş çığırından çıkacak. Kimsenin kimsenin dinine veya inançlarına saygısızlık yapma hakkı YOKTUR!

Özellikle İslam'a karşı birkaç seviyesiz yorum gördük konuda. Gerçekten ayıp oluyor. Bu durum her taraf için geçerli. Ne Müslüman bir Ateiste veya başka dine hakaret hakkı vardır nede tersi. Birbirimizi kırma noktasına gelmeden konuya kilit atmakta fayda var

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:
Ne kadar din düşmanı varsa aynı başlık altında toplanmış. Adam peygambere tövbe, haşa hakaret ediyor. Forumun modu da konuda bir hakaret goremedim yaziyor. Gerci forumda uzun suredir bulundugum icin zamaninda defalarca her konuda cıvıklığını, yuzsuzlugunu gosteren adamlari mod yapanlardan ne bekliyorsun da diyorum. Başortusu Kuranda geçmiyor da bir çok alim, tefsir yazari cahil de sen akillisin. Allah size akil, fikir versin demeyeceğim. Allah sizi ıslah etsin.Islahı mumkun degilse de bildigi gibi yapsin. O kotulediginiz İslam dini icin zamani geldiginde keske ben de bana indirilene iman etmis olsaydim diyeceksiniz. Allahu alem. Bu da son mesajimdir bu foruma, herkese iyi forumlar.

Al işte...

Futbol forumunda ne diye insanların inançlarına saygısızlık yapılır cidden anlamıyorum

Renktaşımız haklı. Baya baya hakaretler var İslam'a karşı. Maalesef yakıştıramadım...

:asd22:

Beyler mis gibi Dursun konuşmak varken uğraştığınız şeylere bak

Sent from my iPhone using Tapatalk

İçki yasağı nasıl uygulanmış peygamber zamanında. Yaşayan kuran denilen peygamberimiz nasıl uygulamış hiç araştırdınız mı? Ayetlerin ne ifade ettiğini has peygamberden daha ıyı bilirim diyorsanız bilemem.

Bak arkadaşım peygamberimiz zamanında şöyle uygulanmış böyle ugulanmış diye dilden dile kulaktan kulağa bilgiler ile gelme bütün insanlığa bütün zamanlara gönderilmiş bir kitap var elinde ve haram ile ilgili ayeti tek ve çok açık ve bu Allahın sözü inanmıyorsan vallahide billahide git kitaba bak gözünü seveyim.

(Nahl 115)

Size SADECE ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kurban edileni haram kıldı. Artık kim zarurette (yemek zorunda) kalırsa, haddi aşmadığı ve hakka tecavüz etmediği taktirde muhakkak ki Allah, Gafur’dur (mağfiret edendir, affedendir), Rahîm'dir (rahmet nuru gönderendir)

Bak çok açık bir şekilde haram ettiklerini sadece şunlardır diye çok kısa ve net bir şekilde belirtiyor.Hatta zorda kalırsanız bir başkasının hakkına tecavüz etmiyorsan yinede yap diyor.

Bunu Allah diyor kardeşim.Ben demiyorum.Bilmiyorum sen bu ayetten nasıl bir anlam çıkartıyorsun ama asıl olan kurandır.Kurandan şaşmayın.

Son düzenleme:
Bu forumda iki türlü adamı anlamıyorum

1. Her şeyi hakaret algılayıp cevap vermeyip laf çaktığını sanıp gidenler

2. Bu forumda 7/24 futbol konuşulması gerektiğini savunan tipler.

Bu forumda iki türlü adamı anlamıyorum

1. Her şeyi hakaret algılayıp cevap vermeyip laf çaktığını sanıp gidenler

2. Bu forumda 7/24 futbol konuşulması gerektiğini savunan tipler.

ha yasa renkdas

dini kutsal bir konu oldugu icin tartismaya sevmezler.

Son düzenleme:
İçki yasağı nasıl uygulanmış peygamber zamanında. Yaşayan kuran denilen peygamberimiz nasıl uygulamış hiç araştırdınız mı? Ayetlerin ne ifade ettiğini haşa peygamberden daha ıyı bilirim diyorsanız bilemem.

Hala ve hala adamin cevapini vermemek icin capaliyorsun. Argument yok, kaynak yok, hic bir sey yok ama hala tartisiyor.

ha yasa renkdas

dini kutsal bir konu oldugu icin tartismaya sevmezler.

bence dinle ilgili birşey bilmedikleri kulaktan duyduklarıda tartışmak için gerekli yeterlilikte olmadığı için yani kısacası bu konuda cahil oldukları için tartışmayı sevmezler.

Farkındaysan adamlara teker teker ayetleri koyuyoruz ama onların buna ürettiği argüman peygambera hakaret ettiniz dine sövdünüz vs vs.

bence dinle ilgili birşey bilmedikleri kulaktan duyduklarıda tartışmak için gerekli yeterlilikte olmadığı için yani kısacası bu konuda cahil oldukları için tartışmayı sevmezler.

Maalesef haklisin Serkan abi. Tartismayi ogreneceksin ondan sonra tartismaya gireceksin, maalesef, bunu herkes icin demiyorum tabiiki, ama hele turk insaninda bu ozellik yok. Beyinle degil, kalple savasmayi seviyoruz, duygusal bir toplum oldugumuz icin bence.

Farkındaysan adamlara teker teker ayetleri koyuyoruz ama onların buna ürettiği argüman peygambera hakaret ettiniz dine sövdünüz vs vs.

Diger post'da dedigim gibi, argumentsiz ve kaynaksiz konusuyor, yani tartismiyor ama salliyor.

Konuda muhtemelen diyen olmamıştır zira işin aslını bilmeden yorum yapmak Türkiye'ye özgü bir zevktir.

Lösemili çocuklara yardım amacıyla kesiliyor saç. Sonra da saçım yok ki neden başımı kapatayım tar
zı bir düşünce ile başörtüsü kuralına karşı olan bir facebook sayfasına ilgili fotoğraf gönderiliyor.

Eylem protest ö
zelliği sonradan kazanıyor yani.

Edit: İlgil sayfa:
https://www.facebook.com/StealthyFreedom

Son düzenleme:
Bak arkadaşım peygamberimiz zamanında şöyle uygulanmış böyle ugulanmış diye dilden dile kulaktan kulağa bilgiler ile gelme bütün insanlığa bütün zamanlara gönderilmiş bir kitap var elinde ve haram ile ilgili ayeti tek ve çok açık ve bu Allahın sözü inanmıyorsan vallahide billahide git kitaba bak gözünü seveyim.

(Nahl 115)

Size SADECE ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kurban edileni haram kıldı. Artık kim zarurette (yemek zorunda) kalırsa, haddi aşmadığı ve hakka tecavüz etmediği taktirde muhakkak ki Allah, Gafur’dur (mağfiret edendir, affedendir), Rahîm'dir (rahmet nuru gönderendir)

Bak çok açık bir şekilde haram ettiklerini sadece şunlardır diye çok kısa ve net bir şekilde belirtiyor.Hatta zorda kalırsanız bir başkasının hakkına tecavüz etmiyorsan yinede yap diyor.

Bunu Allah diyor kardeşim.Ben demiyorum.Bilmiyorum sen bu ayetten nasıl bir anlam çıkartıyorsun ama asıl olan kurandır.Kurandan şaşmayın.
Bak Kardeşim 1-söylediklerim kulaktan duyma şeyler değil günümüze kadar gelen rivayetlerdir. 2-kuran bazı şeyleri ayrıntıya girmeden açıklar.örneğin nmaz farz kılınır ancak bunun kaç rekat olacağı nasıl kılınacağını peygamber belirler. 3-maide 90-91 de elmalı mealinde "onlardan kaçının ki kurtuluşa ereseniz "buyuruyor. Kurtuluş nereden... cehennemden .4-Allah kaçının diyorsa o zaten yasaklanmıştır ,ve peygamberde onu öyle uygulamıştır. 5-islam tarihi boyunca peygamber dahil bütün islam alimleri içkinin haramlığı konusunda ittifak etmişlerdir. 6-islam fıkhında "seddi zerai"tabiri vardır. Yani insanı günaha götüren şeylerin yasaklanmasıdır. 7-içkinin haramlığı konusunda birsürü hadisler vardır. Araştırırsan bulursun. 8-hadislere inanmam diyorsan zaten başta namazın nasıl kılınacağı, zekat gibi meseleleri de atmış olursun...

Sene 2016 olmuş daha ayet 31 diyo :D

Envoyé depuis mon Galaxy S6 Edge

Kardeşim mantık ve saygı çerçevesinde istediğiniz eleştiriyi yapın ama kimsenin başkalarının inancını küçük görüp üstüne siz şunu şunu yaparken iyidi demeye hakkı yok. Böyle yapmanız inandığınız şeye bi katkı sağlamaz aksine zarar verir. Alevilerin katledilmesi de yanlış senin böyle yazman da yanlış. .

Hala ve hala adamin cevapini vermemek icin capaliyorsun. Argument yok, kaynak yok, hic bir sey yok ama hala tartisiyor.
Kaynak yok demişsin biraz zahmet et aç islam kaynaklarına bak tamam.tek akıllı bunlar. Bundan önceki alimlerin hiç aklına gelmemiş.yav bu ayet yok. İçki haram değildir demek. dini islam alimleinden daha iyi biliyorlar ya.... Naparsın

Son düzenleme:
Kaynak yok demişsin biraz zahmet et aç islam kaynaklarına bak tamam.tek akıllı bunlar. Bundan önceki alimlerin hiç aklına gelmemiş.yav bu ayet yok. İçki haram değildir demek. dini islam alimleinden daha iyi biliyorlar ya.... Naparsın

Ben mi zahmet edecem? :D Yav kafaya bak, sen arastirip bulacaksin bana. Kendi argumentinin kaynaga ve guclusturucunu kendin bulacaksin, ben mi bulacam yav hahahaha :D

Ha sen zahmet edemiyorsan, tartismaya girmiyeceksin, bu kadar.:)

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt