Selami Görmezler'den Bedelli Askerlik Yapacaklara Tavsiyeler

Hayır dinlersin sen beni seversin çaktırmamaya çalıyorsun sadece...Ayrıca istediğine sor hepsi mühim tavsiyeler, eksiği vardır o ayrı ama uygulamazsan pişman olursun...Hürmetler...
Abi etek traşı nedir yaa :D milleti hurafelerle soğutma.Lütfen o kısmı editler misin.Yok öyle birşey.Kaç yıl önceden kalmış şeyler

Ben de ciddi düşünüyorum zaten.

Gerçi Uğur Bey'in başlıklarını okuyarak hazırlanıyoruz orada ki ortama. Her şu tarz başlığından sonra verdiğim tepki.

DesrEYBXcAAbQlV.jpg
Git üstat kaçırma anlattığım gibi kendini hazırlarsan göz açıp kapayıncaya kadar 3 hafta geçer ...Gitme diyen sana iyilik değil kötülük yapıyordur alpay üstat

Sekreter misiniz Uğur bey?
Ya üstat bak böyle imalarda bulunma ben sürekli engeli kaldırıp bakıyorum lütfen rica edeceğim pek bir şey yokmuş bu sefer ama her seferinde ne dedi küfür mü var diye bakıyorum...

Soruna gelince 2009'a kadar yazarlık yaptım üstat ondan alışkanlık kaldı...

Vardı etek traşı kontrolü ki bedellilere marmara depremi sonrası hususi yapmışlardı bu dönemde de yaparlar...Traş olup gitsinler ne var bunda?
Abi Marmara Depremi ne zaman oldu farkında mısın :D yok öyle şeyler artık diyorum.Bizzat üsteğmen söyledi acemi birliğinde.Herhalde temiz gitsinler yani ne olur ne olmaz askerlik bu ölümü var kalımı var ama kimse girişte bakmıyor,bakmayı geçtim askerlik boyunca kontrolü bile yok yani.Durun şu askerlerin donunu indirip bir bakalım,uzamış mı uzamamış mı demez kimse artık merak etme

Ya üstat bak böyle imalarda bulunma ben sürekli engeli kaldırıp bakıyorum lütfen rica edeceğim pek bir şey yokmuş bu sefer ama her seferinde ne dedi küfür mü var diye bakıyorum...

Soruna gelince 2009'a kadar yazarlık yaptım üstat ondan alışkanlık kaldı...
Sana ne demeye küfür edeyim yahu.
Kaldırma engeli, bak işine yorma kafanı böyle şeylere.

Bazı maddelere katılıyorum. Fakat çoğu saçma sapan olmuş. Örnek bot kilitleme derdine çok düşmeyin. 6 yada 12 ay gitmiyorsunuz dışarıdan bot almak ile uğraşmayın. Ha alırsanız da yedek olur. Çünkü aldığınızı usta askerler o zaman çalar. Eskisi gibi hırsızlık olayı çok yaşanmaz. Bedelliler olarak sizleri bir kaç bölük yaparlar bu durumda taş çatlasın bölüğünüzde 5-10 arası uzun dönem asker olur. Ki çoğu zaman bu şekilde gelen askerlere ki kısa dönemler dahil- genellikle ya uzman çavuş yada başka kısa dönem verirler eğitim için. Diğer askerler ile emin olun kantin ve yemekhanede belki karşılaşırsınız. Uğur 2000 li yıllar ile dedesinin gittiği zamanları hatırlamış galiba. 6 ay kısa dönem 12 ay asteğmen yaptım. 1 sefer etek altı traşını ne kontrol eden oldu nede ettirdim. Ki siz bedelli gidiyorsunuz çok tınlamayın giderken olsanız yeter.
Traş bıçağı ister permatik alın ister mach3 dolabı kitlerim zart zurt demeyin yasak.
21 gün ise yaz dönemi gidiyorsanız 7 fanila alın 7 don 3 güne bir ancak duş hakkınız olur. Oda yeterli gelir. Botların içine tabanlık alın. Çok yürütürlerse faydası olur. İtalyan çukuru vs görmeyeceksiniz o nedenle gözlüğü çok dert etmeyin. Şınav mekik olayı abartı değildir. 5-10 arası yeterli gelir. Tek dikkat edeceğiniz kaç oldu derlerse 0 demeyi unutmayın :)
Traş için köpük falan takılmayın Arko traş sabunu alın. Köpük alsanız da sıkıntı olmaz. Çok çok sizin gibi bedelli gidenler ile paylaşabilirsiniz duruma göre.
Tek takım kıyafet verecekler eşorfman verecekler 2 3 çift iç çamaşırı 3 çift çorap verecekler. Künye olayınız nasıl olur bilmiyorum. Sizde ne yazılacak bilmediğim için o dönem belli olur yazarsınız isim soyisim tc ve devrenizi :) her askeri malzeme satan yerde yapılır.
İğne iplik takımı olarak şu kibrit kadar olandan alın verdikleri gömlek düğmesi yüzünden laf yemeyin yani. Yatak olayında köşeleri birbirine bağlayın çarşafın ve yatağa geçirin. 4 tane çengelli iğneniz olsun derdim kış olsa yorgan için ama kış değil. Ayakkabı boyası alın. En çok o lazım olacak. ASma kilit derdine düşmeyin 1 kot 1 tshirt ile gidin dönerken de onları giyip dönersiniz sivil fazla eşya götürmeyin. Kitap götürmeyin vaktiniz olmaz. Telefon derdine düşmeyin fazla 3 hafta altı üstü 1 PTT kart olsun her duruma karşı.
Ve çalınır şu bu derdine çok düşmeyin aynı koğuşta yatacağınız adamların hepsi 15 bin ödeyip gelenler olacak. Uğur kendi zamanını anlatıyor yada duyduklarını ama çoğu söylediği işinize yaramayacaktır.
Anlayacağınız konu açmak için açmış...
Kısa dönemlerin bile acemi birliği çok zorlamazken sizinki mi zor olacak. Bol bol yürütürler birde marş ezberletirler 21. Gün yemin ettirir sepetlerler. Güneş altında bol bol yürür Marş söylersiniz biraz iştima biraz mıntıka akşamlarıda bot koğuş nöbeti veriler. Daha ötesini beklemeyin. Silah zimmetler belki 50 mt atışına götürürler maksimumu bu olur. Sabah tüfeksiz hareketler der 5 10 hareketi yaptırır geçerler. Çok kafaya takmayın. Hırsızlık baskı şu bu görmezsiniz.
Uğur beye kalsa İtalyan çukuru göreceksiniz de nah görürsünüz :)

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt